Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 14.09.2023.

NADA – VERNOST
Dan pred mlad Mesec u Devici, dan pred novi početak (za koji smo pisali da će biti pomalo naporan i da će se otegnuti, ali i da će podrazumevati jedno veliko čišćenje – što sopstvenih strahova i nesigurnosti, što laži i obmana koje nam drugi prodaju po ko zna koji put, što toksičnih obrazaca i odnosa – kao da je potrebno iseći iz nas ili oko nas ono što je trulo i priznati sebi istine koje možda i nisu najprijatnije) – izašle su nam karte Nada i Vernost.
Pa tako u ovaj dan ulazimo u jednom pomalo čudnom, pomalo muljavom raspoloženju. Možemo imati osećaj umora, bilo mentalnog bilo fizičkog i da nam treba više vremena da se fokusiramo, skoncentrišemo, pokrenemo.
Ili nam se pak misli raspršuju na mnogo strana, pa smo danas malo i zaboravni i promenljivih raspoloženja. U jednom trenutku zaneseni sa blagim osmehom u uglu usana dok vrtimo neke svoje unutrašnje filmove, u drugom trenutku zabrinuti, u trećem pokušavamo da se setimo šta smo trebali odraditi…
Pokušajte da budete oprezniji u onome što radite – jer ova nefokusiranost može proizvesti greške, a posebno je važno da u saobraćaju budemo skoncentrisani i pazimo ne samo na sebe nego i na druge učesnike.
Dan je dobar da pravimo planove ili da razmatramo ideje koje imamo – ali ne očekujući da se oni pokrenu odmah. U suštini – ovo je vreme pogodno za dugoročna planiranja, za postavljanje ciljeva za koje će nam biti potrebno vreme.
Danas bi bilo dobro baviti se svojim telom i mentalnom stabilnošću. Razmisliti šta bi bilo dobro da promenimo ili na koje navike koje imamo moramo obratiti pažnju i promeniti ih. Dobar je i da raščišćavamo i sređujemo dom, radno mesto, ali i da se posvetimo onima koji su nam najbliži srcu. Baš njima – bilo da su to članovi porodice, prijatelji, partner – danas treba dati više vremena, nežnosti, bliskosti.
Ako nešto ne ide, ako se neki segment života trenutno zaglavio ili donosi otežanja – ne navaljujte kao mutav na telefon, pogotovo ako dosadašnje metode nisu dale rezultat. Sačekajte malo i pustite da vam se stvari slegnu – dan, dva, pet – rešenje će izaći.
Zdravstveno – osetljivost stomaka i respiratornih organa (virusi, bakterije, alergije).
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3