Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PONEDELJAK 30.05.2022.

TUGA – KUĆA
Iako nam je za neki sat mlad Mesec u znaku Blizanaca koji bi trebao da donese poletniju energiju, karte se očigledno ne slažu sa tim, već najavljuju spor i nekom mutnom energijom prožet dan.
Nije ni čudo, pričali smo u uvodu u nedeljni horoskop – vladar mladog Meseca je retrogradni Merkur u zoni Algola i u kvadratnom aspektu sa Saturnom iz znaka Vodolije i ne obećava lakoću, elan (eventualno u početnoj fazi), već naprotiv – govori da ulazimo u period kada teška pitanja, uglavnom ona koja smo zapostavili ili ostavili iza sebe u prošlosti – dolaze na dnevni red. Ulazimo u period kada možemo popraviti i završiti mnogo toga, ispraviti ono što je moguće – ali će u sve to morati biti uloženo mnogo energije, odgovornosti i nerava.
No, zato je ovo i period (narednih par nedelja) u kojem možemo na neka zaista teška pitanja, na neke zaista komplikovane situacije, odnose – staviti tačku i konačno ih uspešno rešiti.
Tamo gde je karta Tuga – postoji nezadovoljstvo i manjak volje. Tamo gde je karta Kuća – postoji statičnost i briga. U fokusu je stabilnost svake sorte – finansijska, poslovna, emotivna, životna, porodica i porodični odnosi, Dan može doneti neprijatne misli, kod nekih potrebu da se povuku u sebe i zatvore za komunikaciju, osećaj da stagniramo. Pošto su obe karte u vlasti Saturna – ono što MORAMO, mi ćemo obaviti. Koliko će lepršavosti i volje i elana biti u svemu tome – to je već pitanje.
Preporučuje se da makar deo ovog dana provedete u prirodi, šetnji, opuštanju misli, duha, tela. Ko može i voli – neka meditira, a ko nije u tom fazonu – neka osluškuje sebe – pokušajte da odredite koren trenutnog nezadovoljstva ili loših osećaja, pokušajte da odredite šta to u vašim uverenjima, postupcima, načinu funkcionisanja treba promeniti. Nismo savršena bića i grešimo – ne treba se fokusirati na tuđe greške, već na svoje – prepoznati ih….a onda krenuti sa ispravljanjem.
Pred nama je mrljav dan – biće u njemu i radosti i lepih trenutaka, ali preovladavaće energija sporosti i otežanja.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3