Kaži mi, kaži...

KOMBINACIJA ZNAK/PODZNAK – RAK

Kao i znak u kome smo rođeni, tako i podznak definiše nas kao osobe i daje nam određene modele ponašanja, karakteristike, vrline i mane. Podznak ili Ascendent je znak koji se nalazio na najistočnijoj tački neba u trenutku našeg rođenja. On je u isto vreme tačka koja u horoskopu predstavlja početak prve od dvanaest kuća koje, svaka za sebe, predstavljaju neke od segmenata našeg života. Kombinacija znaka i podznaka daje sliku osobe i njene ličnosti, u fizičkom i psihološkom smislu, pokazuje njen temperament, načine na koji funkcioniše, kakav prvi utisak ostavlja i kako se predstavlja svetu koji je okružuje.

Rak/Ovan

Topli ljudi, na koje se uvek možete osloniti. Preduzimljivi su i uporni i žele da svoje snove pretvore u stvarnost. Ove osobe lako obezbeđuju osećanje sigurnosti i zaštite članovima svoje porodice i ljudima koje vole. Zbog njihove osetljive prirode skloni su prenaglašenim reakcijama i dramatizaciji. Strahuju od udaraca sudbine i iz tog razloga se trude da zaštite maksimalno svoje porodično gnezdo. I u ljubavi su osećajni i istrajni, detinje iskreni prema partneru.

Rak/Bik

Veoma srdačne i postojane osobe, koje za svoju porodicu i prijatelje predstavljaju oslonac u životu. Nikada ne beže pred teškoćama, ustrajni da odbrane svoje interese i poslove. Imaju tihu i nenametljivu prirodu, ne vole promene i preokrete u životu, i tu im treba više vremena da se snađu. Izrazito su čulni, romantični i senzualni, ali nisu skloni menjanju partnera. Vole da se osećaju sigurno u zagrljaju voljene osobe i svoj mali raj ne žele da dele sa drugima.

Rak/Blizanci

Istovremeno mirne i sanjalački nežne osobe, ali i žive, u stanju da se prilagode svetu koji ih okružuje. Ovo je još jedna od kombinacija koja daje „večitu decu“ ali i sposobnost za komunikaciju i lakoću u uspostavljanju kontakata sa drugima. Maštoviti su, izuzetno inteligentni i uvek željni da nauče nešto novo. Znaju da budu impulsivni i ponekad im je teško da se koncentrišu. U ljubavi su maštoviti, osvajaju najviše svojim verbalnim kvalitetima i romantičnim pristupom.

Rak/Rak

Emotivno veoma jaki, kreativni, maštoviti. Uživaju u romantičnim situacijama, graciozni su i šarmantni, ali lako ih je povrediti, i odmah se zatvaraju i uvlače u svoju ljušturu. Porodica, deca, brak…mesta su gde izlivaju svoju osećajnost i gde skupljaju snagu za borbu u surovoj realnosti. Lako ih je izbaciti iz ravnoteže zbog njihove nežne i osetljive prirode. Veruju u ljubav do smrti, prijateljstvo do kraja života, i osobe koje jednom uđu u njihovo srce teško izbacuju napolje. Intuitivni su i lako ocenjuju ljude.

Rak/Lav

Egocentrične i ambiciozne osobe koje ne mogu proći nezapaženo. Odlikuje ih volja, hrabrost, razumevanje, osećanje časti i morala. To su jake ličnosti koje dominiraju nad drugima, u tolikoj meri da to mogu pretvoriti u egoizam, tvrdoglavost i nedisciplinu. Ambiciozni su i uvek pucaju na visoko, vrlo često postaju priznati i slavni, a to može da ih navede na preteranu ponosnost i gordost, znaju da budu previše samopouzdani, što im lako kvari ugled i odnose u društvu, ali i na emotivnom planu.

Rak/Devica

Prijemčive ličnosti, otvorene i željne znanja. Inteligentni, sa urođenim smislom za gostoprimstvo. Vole da im se poklanja pažnja i ljubav. Spontani su samo kada se osećaju potpuno sigurno, tek tada otkrivaju svoju luckastu i veselu narav. Sposobni su da se prilagode, ozbiljni i skromni, bez preteranih ambicija. Pošteni su kao prijatelji i na njih se može osloniti, a isti takvi su i u ljubavi. Problem je njihova povremena zatvorenost i nedostatak komunikacije sa partnerom, što može doneti probleme.

Rak/Vaga

Osobe koje iznad svega vole harmoničnu atmosferu i odnose, teško žive same, i imaju konstantnu težnju da se potvrđuju pred drugima. Nemaju puno takmičarskog duha, ali su zato diplomate, šarmantni i uvek željni da se dopadnu. Imaju veliki smisao za estetiku i istančan ukus. Elegantni su i prefinjeni i vole da su okruženi lepim stvarima. Mogu biti preterano sentimentalni i teže savršenstvu u emotivnim vezama jer su romantični, preosetljivi i veliki idealisti.

Rak/Škorpija

Tajanstveni, preterano oprezni, bistri i nije ih lako nadmudriti. Privlači ih moć i imaju veliku želju za napredovanjem u životu. Maštoviti i intuitivni. Vole zamršene i teško rešive situacije, i unose se svim svojim bićem u to da nađu rešenje i izađu kao pobednici. Skloni depresiji kada ne dobiju ono što žele. Njihov erotski naboj i tajnovitost očarava suprotni pol. Za osobe koje su im zaista bitne u stanju su da ispolje svu romantičnost i nežnost koju čuvaju duboko u sebi.

Rak/Strelac

Izuzetno snalažljive osobe, sa velikim osećanjem dužnosti i posvećenosti. Vole pokret i putovanja, ali se uvek vraćaju svojim korenima. To su maštovite, romantične, visoko moralne osobe. Veliki su sanjari i idealisti. Na prvi pogled deluju jako otvoreno prema drugim ljudima, ali kriju svoju nežnu dušu i preteranu osetljivost. U mladosti nisu toliko vezani za dom i porodicu, teže da se ižive, dok u nekim poznijim godinama odlučuju da se konačno skrase i tada se duboko vezuju za toplo porodično gnezdo.

Rak/Jarac

Na prvi pogled deluju prilično ukočeno, teško pokazuju osećanja i ponašaju se dosta konzervativno, ali su u dubini svog bića jako nežni i intuitivni, sa ogromnom potrebom za sigurnošću i pažnjom. Veoma su vredni i ambiciozni, željni dokazivanja na materijalnom planu, i građenja reputacije, ali i radi obezbeđivanja sigurnosti svog doma i ljudi u njemu. Boje se da se emotivno otvore jer su u večitom strahu da bi neko mogao da zloupotrebi njihovu suštinsku osetljivost i tananost duše.

Rak/Vodolija

Evo jedne očaravajuće ličnosti na čiji je šarm i magnetizam teško ostati ravnodušan, i koja je iako izgleda veoma otvoreno i opušteno, u suštini pomalo nesigurna . Veoma su senzibilni i prijateljski nastrojeni i trude se da u svojoj okolini pomire sve eventualne nesuglasice i probleme. Lako poklanjaju svoje poverenje, pa ih je zato lako i iskoristiti. U ljubavi uvek pokušavaju da nađu idealna rešenja i stvore idealne situacije, što je nemoguće, pa vrlo često pate zbog sopstvene povređenosti, ili zato što su bili prinuđeni da povrede nekog drugog.

Rak/Ribe

Ekstremno osetljivi, sa sklonostima da često beže od okrutne realnosti i zatvaraju se u svoj mali imaginarni svet gde je sve savršeno. Vrlo su pasivni i nepokretni, i uvek žele baš samo ono što ne mogu da imaju, ne pokušavajući da načine pravi napor da bi došli do toga. Maštoviti su, saosećajni, i često se dešava da svoje poverenje daju totalno pogrešnim osobama. Iluzija je jedan veliki rizik za njih, pogotovo po pitanju emocija, gde često trpe i stradaju zbog svoje suviše romantične i nežne prirode.

Ljubi vas Venera sa papilotnom <3

 

* originalni tekst objavljen na https://www.mojastrolog.rs/zabava/razni-tekstovi/-/rak—kombinacija-znaka-i-podznaka/?nid=24647#n24647