Kaži mi, kaži...

Mars u konjunkciji sa Uranom u Biku – iskuliraj sada, da te ne bi bolela glava posle

Mars se približava konjunkciji sa Uranom, ali i fiksnoj zvezdi Algol u znaku Bika i egzaktan aspekt ćemo imati 15-og i 16-og jula (uticaj traje već od danas pa sve do 19-og jula).

Algol ima prirodu Saturna i Marsa, pa je uticaj u velikoj meri malefičan a generalno gledano donosi pojačanu glad za materijalnim, za užicima, grabež za novcem ali i „gubljenje glave“ i u bukvalnom ali i u prenesenom značenju. U konjunkciji sa malefičnim planetama donosi destruktivnost, a u savezu sa beneficima može doneti izuzetne uspehe, napredovanje, poziciju, moć.

Uranova priroda je haotična, nepredvidiva, iznenadna i šokirajuća. Marsova je vrela, agresivna, ratnička.Bik je fiksni znak (teži da zadrži postojeće stanje, ne voli promene) koji vlada materijom, novcem, zemljom, hranom.

Dani koji su ispred nas donose naglo i brzo podizanje tenzije, potrebu za promenom – pogotovo ako „statično“, opterećujuće ili pritiskajuće stanje u nekoj oblasti života ili u nekom odnosu traje dugo. Jer, sve ono što smo dugo potiskivali sada može kao erupcija da izbije iz nas. Dani donose nagle preseke u odnosima, ali i neočekivane preokrete preko noći, situacije koje je nemoguće kontrolisati. Mogućnost otkaza, ali i samovoljnog napuštanja radnog mesta (zato što nam se čaša prelila), presecanja dugogodišnjih saradnji, veza, prijateljstava. Donose rizična, afektivna, adrenalinom nabijena ponašanja. Jedna reč ili postupak mogu biti okidač za naglo izbijanje sirove energije i prasak koji može rezultovati napadom, pa čak i fizičkom silom.

Na zdravstvenom planu – stres, oscilacije krvnog pritiska, problemi sa štitnom žlezdom i grlom, temperature. Treba se čuvati i jakog sunca.

Itekako su mogući problemi sa tehnikom, kvarenje uređaja, problemi sa internetom i na društvenim mrežama, problemi sa aplikacijama – najpre bankarskim, podrhtavanje tla, snažni vremenski preokreti, požari, naglo poskupljenje troškova života (naročito skok cena hrane), ali i svaki vid pobune i eskalacije ratnih sukoba.

Okolnosti ne možemo kontrolisati i upravljati njima, ali možemo kontrolisati sebe. Što bi značilo – ne tražite đavola, jer ga možete pronaći. Gledajte da u ovim danima maksimalno radite na svom duševnom miru, da se opuštate što više, da budete u okruženju koje vas smiruje i sa ljudima koji pozitivno deluju na vaše raspoloženje.

Da li ovi aspekti mogu doneti i nešto pozitivno? Ma naravno. Splet okolnosti, ali i vaše snažno usmerenje i aktivnost – mogu doneti promene u onim situacijama koje su dugo bile „zakucane“.  Ni jedan aspekt nije samo loš ili samo dobar – konkretno ovaj je turbulentan u znaku koji voli mir, samo lagano i ravnu crtu – pa samim tim čak i te pozitivne promene moraju nositi sa sobom veliki odliv energije i stres.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *