Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 08.-14.08.2022.

OVAN

Hrana

U ovim danima je baš potrebno da vodite računa o ishrani. Energetski se jako trošite i potrebno vam je da na adekvatan način nadoknadite ove gubitke.

Ljubav

Ljubavna prošlost može vas prodrmati, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Može aktivirati strasti, ali isto tako – može se dogoditi da vas neko iz prošlosti opterećuje ili pritiska da budete ponovo zajedno. Kod zauzetih Ovnova to može pokrenuti i čak i nastavak nekog prekinutog, tajnog odnosa. Slobodni od 11-og dobijaju Veneru u polju ljubavi, zabave i uživanja – savršen period ispred vas za lake letnje priče, za mnogo provoda i vrlo, vrlo zabavne aktivnosti.  Lako će biti flertovati i zaljubiti se – a šta ćemo sa tim, videćemo pred kraj meseca. Zauzeti – mnogo je nervoze kod oboje, okrenite na strast ili putujte, uživajte

Posao

Kulminacija stresa ali i vaših napora da prevaziđete okolnosti i pobedite i druge i sebe – biće tokom ove sedmice. Saturn i pun Mesec u znaku Vodolije „udaraju“ na Marsa koji vlada vašim znakom a nalazi se u polju koje govori o svemu onome što je vama vredno (misli se i na posao i na finansije) tako da ćete sledeću sedmicu doživeti kao jedan prelomni momenat. Ili – ili. Ili ćete odustati od svojih planova kada ste na korak od ostvarenja, ili ćete pobediti sebe – a onda pobediti i sve ostale.

Zdravlje

Sitnija, ali učestala zdravstvena problematika. Mogućnost povreda.

 

BIK

Hrana

Apetiti su promenljivi, isto kao I vaše raspoloženje. Nemojte preskakati obroke i nadoknađivati kasnije. Takođe, grickalice I brza hrana nisu nikako preporučljivi jer će vam opteretiti varenje.

Ljubav

Nije ovo baš jednostavna i mirna nedelja za vas,ukoliko ste u vezi ili u braku. Kao i do sada – ne mora da znači da postoji problem u samom odnosu sa voljenom osobom, ali oko vas – kroz posao i porodicu i sa partnerove i sa vaše strane – sve deluje vrlo haotično i kao jedno opšte rasulo. E to rasulo ipak nekako mora da se odrazi na voljenu osobu i na vas, prostrujaće tenzija i nervoza – naročito u danima oko punog Meseca – ali sve će se brzo smiriti i doći na svoje. Što se tiče slobodnih – mogu se pokrenuti jake i burne ljubavne priče koje u sebi nose duboke emocije, ali i komplikacije u najavi.

Posao

Sudar Titana, dva malefika – malog, Marsa koji je u vašem znaku i velikog, Saturna koji je u polju posla, karijere i nadređenih – obeležiće ovu sedmicu, dodatno podstaknut punim Mesecom 12-og avgusta. Do nekog tipa konfrontacije, odmeravanja snaga, eskalacije sukoba – lako može doći, što može proizvesti ili vašu ishitrenu odluku ili povlačenje u momentu kada vam je samo još malo ostalo do rezultata kojima se nadate. Sada je bitno ići napred i ne odustajati od svojih ciljeva. Zahtevna sedmica i što se obaveza tiče.

Zdravlje

Pojačan stres, umor, manjak energije. Osetljivo grlo, štitna žlezda, moguće prehlade.

 

BLIZANCI

Hrana

Lagane čorbice od povrća vratiće vam snagu i energiju a neće opterećivati vašu probavu. Ovo nisu dani za brzu hranu, za grickalice, za previše slatkiša – zasladite se voćnom salatom ili nekim zdravim kolačem.

Ljubav

Ukoliko bilo šta krijete ili prikrivate od emotivnog partnera – vrlo dobro obratite pažnju tokom naredne nedelje. Kada kažemo „tajne“ – ne moraju to biti samo ljubavisanja sa strane, itekako se to može vezivati i za neke vaše troškove i finansijske rizike. Generalno gledano – komunikacija sa voljenom osobom je lošija nego inače, teže se razumete i prilagođavate jedno drugom. Slobodni Blizanci – ako postoji dopadanje, zainteresovanost ili simpatija prema nekom – itekako je moguće da se ta osoba pokrene prema vama ili da slučajni splet okolnosti dovede baš tu osobu u vašu neposrednu blizinu.

Posao

Budite na oprezu ukoliko pokušavate da zaradite na brzinu, kroz rizik ili hoćete da izvršite neku finansijsku mahinaciju. Samo će retki biti uspešni u ovome. Što se poslovnog segmenta tiče – živa i aktivna atmosfera sa puno dešavanja, ali sve to vama može izazivati jaku nervozu jer ne uspevate da se organizujete na pravi način i konstantno ili pravite greške ili propuštate sitne detalje. Skloni ste tome da olako shvatate nečije reči ili savete jer se oni ne uklapaju u ono što ste vi zamislili.

Zdravlje

Uglavnom sitnija ali dosadna zdravstvena problematika.

 

RAK

Hrana

Period baš baš uživanja u hrani. Šta god da smažete – biće vam slatko i preukusno. Nemojte samo opteretiti stomak namirnicama koje vam donose probleme sa varenjem.

Ljubav

Venera je još koji dan u vašem znaku – da vas emotivno pokrene, da vam donese uživanje u životu, a nekima – da ostvari želje po pitanju partnerstva ili možda potomstva. Sve nove priče koje se rode u ovoj sedmici biće strastvene, opijajuće, pomalo fatalne i nosiće dašak borbe i komplikacija u sebi – jedan uzbudljiv koktel da se u njemu uživa i da pamet ode u varijanti „doviđenja, pa pa“. Zaronite u emotivna dešavanja, jer već od četvrtka Venera se seli u znak Lava. Oni koji su zauzeti malo će se nervirati oko zajedničkih planova, oko novca, oko nekih situacija koje iskaču i koje treba rešavati što pre.

Posao

Sve što bude moglo da se zakomplikuje oko finansija – zakomplikovaće se. Taj će vas segment opterećivati i nervirati, ali ćete stvari rešavati u hodu. Neke ćete situacije uspeti da ispeglate, ali ste svesni da vas i u narednom periodu očekuje trud oko toga. Poslovno – ok ste. Pokrenula su se neka dešavanja, neki dogovori, vide se rešenja za ono što vas je opterećivalo. Doduše, ne snalazite se baš najbolje u nekim situacijama, malo kaskate za dešavanjima, verovatno vam je teško da se organizujete.

Zdravlje

Više vodite računa o ishrani. Nervoza je pojačana.

 

LAV

Hrana

Ulaskom Venere u vaš znak – sve će vam se osladiti. Da ne biste tako zaslađeni nabacili koje kilce ili eventualno ugrozili svoje zdravlje – a vi se potrudite da imate mere u svemu.

Ljubav

Prelomni trenutak u nekim lavovskim emotivnim relacijama dogodiće se baš u ovoj sedmici. Sunce je kod vas, u partnerskom polju Saturn i pun Mesec – po nekim stavkama partner i vi nećete moći da se uklopite, emocije, tvrdoglavost i ego će se nadmetati jedno sa drugim. Pa ko pobedi i istera svoje. A moguće je da u tom procesu neki odnosi, vremenom, nerazumevanjem i težinom već oštećeni – prestanu da postoje. Ukoliko ste slobodni, Venera od četvrtka ulazi u vaš znak i počinje da radi za vas – nisam sigurna za nedelju koja je ispred vas, ali u sledećoj – itekako ćete osetiti ljubavne i uživajuće benefite.

Posao

Poslovna partnerstva i saradnje, kao i odnosi sa autoritetima (pravim ili onim koji pokušavaju da nametnu sebe kao da su Bogom dani i popili svu pamet ovog sveta) biće na žestokoj klackalici u sedmici koja je ispred vas. Želećete da sijate i dokažete se, a drugi će vas sputavati, kočiti, blokirati. Borba za ostvarenje, za ono što smatrate da vam pripada, borba za isticanje – biće prisutna. Na žalost, sve uz priličnu količinu stresa i nervoze. Kada su finansije u pitanju – budite mudriji, raspolažite pametnije.

Zdravlje

Starija populacija neka se češće kontroliše. Mlađi – pojačan stres.

 

DEVICA

Hrana

Stomak vam se može pobuniti jer ćete jesti na preskok, a i neke od namirnica vam baš i neće „leći“. Zato bi bilo najbolje da u ovim danima ne eksperimentišete mnogo, da vaši obroci budu lagani i svedeni.

Ljubav

Sa Merkurom u svom znaku – nema toga što vam može promaći kod partnera. Sa Suncem u dvanaestom polju – težite tome da otkrijete sve ono što voljena osoba eventualno prikriva ili vam taji. Neke Device u emotivnim ili bračnim relacijama imaju razloge za sumnju i moguće je da nešto od toga i uspete da potvrdite. Neprijatna otkrića ne moraju se automatski vezivati za drugu osobu, ali će svakako biti nešto što vam neće prijati. Slobodne Device – potrebno vam je da se opustite i rasteretite i sada imate sve šanse za tako nešto. Problemi i obaveze idu u stranu a u prvi plan izlazi vaša potreba za dešavanjima.

Posao

Koliko god da ste sposobni  i spremni da se uhvatite u koštac sa obavezama – ova će vas nedelja umoriti. I mentalno i fizički. Mnogobrojna dešavanja, neočekivane situacije i promene biće konstantno na dnevnom redu. Vaše reakcije na događaje će biti odmerene i prave, ali svejedno – sve ovo će vam oduzimati dosta vremena i energije. Nemojte dozvoliti sebi da budete neorganizovani i konfuzni i da vas talas dešavanja preplavi. Situacije su izazovne, ali vi možete adekvatno odgovoriti na njih.

Zdravlje

Sitnija zdravstvena problematika. Ipak, nivo stresa je pojačan.

 

VAGA

Hrana

Krećite se više i kada je ishrana u pitanju – preferirajte salate kao obrok – uz dodatak manje količine mesa ili paste, začinjene nekim lepim uljem, limunom i morskom solju. I uživanje I zdravo.

Ljubav

Sve do četvrtka i prelaska vaše vladarke Venere u znak Lava – osećaćete se nekako emotivno uskraćeno, nepotpuno, nedefinisano. Kao da sve imate, ali opet vam nešto fali. Možda ćete biti osetljiviji nego inače, skloni oscilacijama raspoloženja, možda ćete jako želeti – ali to što želite i koga želite – nećete moći da dobijete u potpunosti. Samo deliće, fragmente, mrvice za vašu dušu. I ovo apsolutno važi i za one koji su zauzeti, ali se itekako može preslikati i na one koji su slobodni. Slobodni će jedino još imati prijatelje, druženje i izlaske – u kojima će se dizati i davati sebi uživanje i zabavu.

Posao

Stanje finansija vas opterećuje i intenzivno radite na tome da zatvorite neke stavke i poboljšate sebi prostor za zaradu. Poslovno – postoje osobe koje vas podržavaju, ali sa druge strane – mnogo i očekuju od vas. Ipak, njihovi saveti i pomoć će vam biti od koristi. Što se odnosa sa saradnicima tiče – sa nekima od njih imate savršeno razumevanje i dobru komunikaciju, dok sa drugima nikako ne uspevate da pronađete zajednički jezik. Povremene zastoje ćete uspevati da rešavate, mada uz živciranje.

Zdravlje

Alergijske reakcije, sunčanica, problem sa žlezdama i stomakom.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Sada ćete svakako više voditi računa o ishrani, neki zato što to žele, drugi zato što vide da nemaju drugog izbora. Povremeno, ali samo povremeno priuštite sebi po koji slatki ili slani “greh”.

Ljubav

Neke će škorpionske emotivne relacije u ovoj nedelji prestati da postoje. Saturn, pun Mesec, Mars, Uran i Sunce udružili su svoje snage i udaraju na same temelje odnosa – vreme je da se neke priče zaključe. Ono što se raspadne sada – teško će se ili nikako obnoviti. Sa druge strane gledano, ovi aspekti govore o tome da se priroda i suština odnosa menja i neće to samo dovoditi do raspada sistema, već i do transformacije ljubavnih priča. Uozbiljavanje i stiskanje redova. Slobodne Škorpije – apsolutno su moguće pojave i starih i novih ljubavi. Koje god da su – izmaći će vam tlo pod nogama.

Posao

Nisu ovo lagani poslovni dani za vas, ali sa ovim segmentom bolje izlazite na kraj nego sa emocijama. Da, može doći do tenzija u saradnjama, može doći do napetih situacija sa autoritetima – ali ipak postoje aspekti koji govore o razumu, razmišljanju, čak proračunatosti – koji mogu ublažiti sve što se dešava. Jer na kraju krajeva – potrebni ste jedni drugima i zarad te potrebe umećete da makar malo spustite loptu. Posle napetih dana po pitnjima finansija i velikih troškova – situacija lagano kreće na bolje.

Zdravlje

Nervoza, promenljiva raspoloženja. Osetljivost na alergene i jako sunce.

 

STRELAC

Hrana

Doručak, kao najvažniji obrok – onaj koji treba da vam da dovoljno energije, nemojte nikako preskakati. U ovoj nedelji pokušajte da izbegavate tešku hranu u popodnevnim i večernjim satima.

Ljubav

Niste na istim talasnim dužinama partner i vi ovih dana. Oboje ste u nekom svom filmu, bavite se svojim problemima, malo je prostora za zajedničke trenutke a kada ih i ima – to je sve nekako polovično, delimično. Doneli biste dobru energiju u odnos ukoliko biste se zajedničkim snagama bacili na planove – o putovanju, o odmoru, izlascima. Pokušajte, ovo će popraviti situaciju. Slobodni Strelčevi – grabite život i uživanja punim rukama, samo da nešto ne propustite, da vam ne promakne. Emotivni aspekti su polovični, ali od kraja nedelje počeće mnogo intenzivnije da rade u vašu korist.

Posao

Problemi u komunikaciji i u dogovorima, otežano razumevanje sa saradnicima i kolegama, napeta atmosfera i masa komplikovanih obaveza – sve vas to očekuje tokom naredne radne sedmice. Takođe, može doći do nekog tipa reorganizacije, promena u zaduženjima, načinu funkcionisanja – što će definitivno doneti tenziju. Sa druge strane – vi sada možete staviti tačku na mnogo situacija i obaveza koje su vam u prethodnom periodu zadavale glavobolju. Snage i energije definitivno imate.

Zdravlje

Problemi sa kičmom ili krvnim pritiskom kod starijih pripadnika znaka.

 

JARAC

Hrana

Ne preskačite voće i raznorazno povrće u bilo kojoj varijanti – kao prilog, glavno jelo ili u salatama. Počastite sebe par puta nedeljno sladoledom ili parčetom voćnog kolača.

Ljubav

Teško ćete se partner i vi razumeti i sporazumeti u ovim danima. Nešto će kod oboje donositi tenziju i pometnju, nešto će vas nervirati. I jedno i drugo možete biti bandoglavi, zadrti, presirati se međusobno i pokušavati da naterate drugu stranu da igra po vašim pravilima. Kroz sve ovo će se provlačiti velike količine strasti koje će vas „vraćati“ onda kada preterate i odete predaleko. Kod onih koji žive zajedno ili su u braku – te tenzije mogu biti zbog finansija i troškova. Slobodni Jarčevi – šta god da se eventualno pokrene, pokrenuće se kroz strast kojoj nećete moći da se oduprete.

Posao

Pun Mesec u polju finansija tokom naredne nedelje pokazuje gde će biti mesto vašeg najvećeg ulaganja snage i truda, ali i najvećeg stresa. Ovo je period kada se intenzivno borite za finansijsku stabilnost i za svaki novčani priliv, ali sa druge strane i period kada vas troškovi iznenađuju i opterećuju na dnevnoj bazi. Generalno gledno – nedelja pred vama je naporna, dosta truda i zalaganja a rezultati neće biti u skladu sa onim što ste dali. Informacije će vas bombardovati sa svih strana, ali će biti malo vrednih.

Zdravlje

Problemi sa kolenima i zglobovima. Osetljiv stomak.

 

VODOLIJA

Hrana

Nemojte jesti na preskok, niti se zatrpavati nezdravim namirnicama, brzom hranom. Povrće je sada izuzetno bitno za funkcionisanje i vaše probave i vašeg organizma u celosti.

Ljubav

Pun Mesec u vašem znaku tokom ove sedmice u aspektima sa Saturnom, Marsom i Uranom doneće vama lično povišenu nervozu, napetost, tenziju. Moguće je da će vam najviše prijati da se distancirate od svega, odmorite, da malo budete sami sa sobom – a nisam sigurna da će to partner razumeti i samo će vam svojim prisustvom, zahtevima ili postupcima dodatno tu nervozu podsticati. Vaši postupci mogu biti nagli i dramatični, pa pre nego što napravite neki problem – pokušajte da iskulirate. Slobodni – u isto vreme vas bode emotivna prošlost, ali i nešto novo što se dešava a uzbudljivo je, burno, komplikovano.

Posao

Za vas bi najbolje bilo da ovu sedmicu provedete na odmoru, da se lepo sklonite od svega i svih. Ukoliko to nije slučaj – slobodno računajte da ćete u poslovnom okruženju vi biti nepodnošljivi drugima isto onoliko koliko su oni vama. Sve će od obaveza funkcionisati „na gurku“ i kroz stres, ali ako ništa drugo – završićete čak i ono što ste mislili da nema teorijske šanse da ćete obaviti. Jurnjava oko papirologije i pokretanje novih dogovora, ali i mogućnost obnove starih saradnji.

Zdravlje

Problemi sa cirkulacijom i krvnim pritiskom kod starijih. Mlađi – potencijalni respiratorni problemi.

 

RIBE

Hrana

Starije Ribe bi trebale da malo redukuju ishranu I izbegavaju namirnice koje im opterećuju varenje. Mlađi – iako možda niste ljubitelj povrća – ono bi vam sada baš odgovaralo.

Ljubav

Emotivna rastrzanost će biti prisutna i kod slobodnih i kod zauzetih pripadnika ovog znaka. Jake strasti koje su van vaše kontrole sada upravljaju vama, ali i događajima oko vas. Ukoliko imate partnera a nešto se kod vas dešava „sa strane“ – budite vrlo, vrlo obazrivi jer tajne se odjednom mogu osvetliti i napraviti dar – mar. Čak i ako se te tajne ne vezuju automatski za drugu osobu, već za neke druge situacije – svejedno, ne bi bilo dobro da budu otkrivene. Partner vas pažljivo posmatra a okolnosti vam ne idu na ruku. Slobodni – ako uđete u nešto u ovoj nedelji, ulazite zato što ne možete da se oduprete strastima.

Posao

Napeta je atmosfera u radnom okruženju. U talasima do vas dolaze informacije, zahtevi, molbe, pitanja. I sve mora ovog trenutka i niko ne može da sačeka i da bude strpljiv. Pritisak na vas jeste veliki i sve ovo deluje vrlo komplikovano, ali vi nekako uspevate da plivate u svemu ovome i da postignete i ono što se od vas očekivalo, ali i mnogo više od toga. Volja da završite sve i da izađete kao pobednik iz svih dešavanja sada je neizrecivo jaka. Neka vas vodi i na dalje. Finansije su korektno, niste nezadovoljni.

Zdravlje

Osetljiv respiratorni sistem. Hronični bolesnici i stariji – potrebne su redovne kontrole. Povrede.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3