Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 2.-8.9.2019.

OVAN

Hrana

Mamiće vas u ovoj sedmici kojekakve đakonije, opijaće vas zamamni mirisi omiljenih vam jela i namirnica – i ništa nije problem u tome ukoliko ćete imati mere i umeti da stanete onda kad je najslađe. A hoćete li moći to? Paaaaaa……hajde da navijamo da hoćete…

Ljubav

Korektan period za one u emotivnim vezama. Jes doduše da neće biti nekih trzavica, ali neće biti ni nekih spektakularnih pozitivnih dešavanja. Ukoliko ste od onih koji vole i žele dinamiku u odnosu – vi ćete se smoriti za sve pare. Oni kojima je pak dosta neizvesnosti i konstantnih peckanja sa voljenom osobom, sada će moći da danu dušom. Preko poslovnog segmenta vam neko postavlja simpatične i slatke zamke – gledajte da se ne upecate i ne zakomplikujete sebi život. Oni koji su slobodni imaju trenutno par mogućnosti – ili obnovu kontakta sa osobom iz prošlosti ili pak ulazak u tajnu priču sa nekim ko je zauzet. Vrlo je moguće da je u pitanju osoba koja vam je nadređena.

Posao

Zatrpani ste gomilom sitnih obaveza I morate uložiti svu svoju koncentraciju, organizovanost I fokusiranost da biste sve obavili na vreme, po mogućstvu – bez velikih grešaka (nekih manjih će svakako biti, pa gledajte da se ne nervirate oko toga previše). S jedne strane vam prija to što ste iznenada dospeli u prvi plan I što vas šefovi uporno guraju napred, a sa druge – ne znate gde ćete pre I bojite se da nećete uspeti da se pokažete kako treba. Dobijate poslovnu ponudu koju vredi razmotriti.

Novac

Nikako ne uspevate da kontrolišete troškove.

Zdravlje

Prisutno je dosta stresa, manji problemi sa kičmom I stomakom.

BIK

Hrana

Sada bi vam savršeno odgovarali oni salata – obroci. Sa više vrsta povrća i komadićima grilovanog mesa – najbolje ćurećeg ili pilećeg. Ili paste sa nekim blagim sosom od pavlake ili jogurta i na primer – tunjevinom. Začinite svežim začinskim biljem i maslinovim uljem. Ma savršeno, a još i zdravo!

Ljubav

Sta god da se dešava u vašim partnerskim odnosima – vi baš i nećete biti zadovoljni situacijom.

Doduše, ova sedmica neće doneti nikakve prepirke, nikakva iskakanja iz koloseka – to nezadovoljstvo samo će tinjati u vama, mada ćete kada vas čovek sa strane pogleda – delovati prilično mirno i opušteno. Šta se u vama dešava, to samo vi znate. Partner je čas uz vas, čas nije – a vi delujete kao da vam je to trenutno potpuno svejedno. Oni koji su slobodni – tu sad ima koječega – i prošlosti i novih osoba – moguće je da je trenutno više udvarača « u opticaju ». Ovo je za vas dosta bitno vreme kada morate nekako sami sa sobom da se dogovorite šta želite kada je ljubav u pitanju. A to će vam biti komplikovano

Posao

Jako vas nerviraju neke osobe u kolegijalnom okruženju. To mogu biti čak i šefovi, koji vam sa jedne strane – daju podršku, ali sa druge – ne propuštaju ni jednu priliku da vam zvocaju i drobe oko stvari za koje vi smatrate da su zaista nebitne. No, od strane istih tih šefova ide vam jedna ponuda ili odlična poslovna šansa, možda podrška za projekat koji odavno želite da pokrenete – pa zažmurite na jedno oko i uključite se punim kapacitetima u sve ovo. Dobre informacije stižu do vas. Malo opreza sa papirima.

Novac

Sarenolika nedelja. Novac vam dolazi, ali ga mogu « pojesti » jači troškovi krajem sedmice.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija.

BLIZANCI

Hrana

Iz nekog razloga vam u ovom periodu prija kaloričnija i masnija hrana, što mlađim Blizancima neće smetati, ali bi stariji ipak trebali da povedu računa o holesterolu i šećeru. Mast, margarin i buter izbegavajte, pokušajte da jela spremate sa što manjom količinom masnoće.

Ljubav

Komunikacija sa partnerom će predstavljati kamen spoticanja u ovoj nedelji. Evo, možemo to I ovako da objasnimo – vaša voljena osoba ne vidi da ste vi u stvari – u pravu oko svega. Ona ima neke svoje stavove, koje vi ne želite da prihvatite – pa nije ni čudo što će vaši dogovori I razgovori u ovoj sedmici biti kroz jednu veliku dozu natezanja I međusobnog ubeđivanja. Ništa se posebno neće dogoditi, osim što ćete više nego uspešno iscrpeti jedno drugo. Ako ste slobodni – sad je tu mnogo šarenolikih osoba oko vas. Prošlost, osobe sa kojima imate razliku u godinama, neko preko poslovnog segmenta, neko koga ste skoro upoznali preko prijatelja – ma opšta gungula. Svega ima, ali konkretni početak – izostaje.

Posao

Mnogo toga se u poslovnom segmentu dešava. Dosta tih promena i aktivnosti vam prija i odgovara, ali se osećate pomalo rastrzano, nesigurno po nekim pitanjima, a pogotovo nesigurno šta će vam to sve na kraju doneti. Kao da je krenulo neko veliko čišćenje i sređivanje i vi se samo bojite kako će se to završiti za vas lično. Ne vidim da imate bilo kakvog pravog razloga za brigu. Ne paničite i ne donosite odluke koje bi bile zasnovane na trenutnoj impulsivnosti. Fokusirajte se na svoje obaveze.

Novac

Nedelja u kojoj vas sve ono što je vezano za finansije – steže.

Zdravlje

Moguće su manje povrede u kućnom ili poslovnom ambijentu.

RAK

Hrana

Oni oko vas a naročito vaši ukućani – uživaće u ovoj sedmici jer ćete baš biti u raspoloženju da svaki čas nešto mutite, krčkate – da pripremate njihova omiljena jela ili ih iznenadite potpuno novim receptima. Vi lično ćete uglavnom štrpnuti od svega po malo – niste pri nekom naglašenom apetitu.

Ljubav

S jedne strane – situacija sa voljenom osobom je mirna, razgovarate više nego inače, uspevate da se dogovorite oko svega što je važno, mnogo je razmene dobre energije – na prvi pogled bi se reklo da nemate nikakvog razloga za nezadovoljstvo ili nesigurnost. Međutim, kada pogledamo u vaše srdašce – nikako meni ne izgleda da ste vi mirni I spokojni. Kao da ste se stisli, stegnuli – I kao da se bojite da se ovo što imate u nekom trenutku ne rasprši a vi ostanete razočarani. Umirite te vaše strahove – sve je u redu sa voljenom osobom i vama. Oni koji su slobodni – prijaju vam razgovori sa nekim osobama, ali kada se pokrene tema susreta i nečeg više – vi se zatvorite. Dozvolite sebi da se stvari pokrenu.

Posao

Stegne vam se želudac prilikom odlaska na posao. Osećaj neprijatnosti I teskobe kada pomislite na poslovnu svakodnevicu je prisutan tokom ove sedmice. Međutim, situacija “na terenu” I neće biti toliko loša kao što se vi pribojavate. U suštini, bilo da je neko uobičajeno stanje ili da se dešavaju promene – vi ćete funkcionisati više nego dobro. Vaša posvećenost poslu je ogromna I ne dozvoljavate prostor za greške I propuste. Opustićete se kako dani budu prolazili, kada shvatite da je za vas – sve u redu.

Novac

Nije bajno, ali je dosta stabilna finansijska situacija kod vas.

Zdravlje

Osetljivost. Manji problemi sa kičmom (naročito lumbalni deo) ili sa kožom.

LAV

Hrana

Umanjite u ovoj nedelji unos mesa i prerađevina, manje konzumirajte mleko a više mlečne proizvode (one sa manjim procentom mlečne masti) i sakrite slatkiše od sebe. Bilo bi idealno kada biste sada mogli da uzimate u najvećoj meri samo sveže voće i povrće.

Ljubav

Iako je evidentno da postoji potpuna partnerova podrška, vama kao da je to malo, premalo, nedovoljno. Taj osećaj neispunjenosti I nesigurnosti trenutno kod vas prevladava I onda ne možete da se uzdržite a da non stop ne kritikujete, ne podbadate I ne zamerate na nekim stvarima osobi koju volite. Druga strana za sada to stoički podnosi – što vi nervozniji, ona sve mirnija I stabilnija. Ponekad se ponaša prema vama sa toliko razumevanja, kao da ste dete koje se non stop buni – što vas tek dodatno nervira. Ukoliko ste slobodni – za sada se sve svodi samo na neko dopisivanje, samo na neku kraćušnu komunikaciju, na lako flertovanje. Ništa to vas specijalno ne dotiče, samo ubijate dosadu.

Posao

Zatrpali ste se poslom, u potpunosti ste zaronili u njega. I zbog toga što shvatate da vam se otvaraju neke povoljne prilike i mogućnosti, ali i zbog toga što vam trenutno jako prija da zaboravite na sve time što ćete okupirati svoj mozak brojevima, papirima, dogovorima. Funkcionišete kao švajcarski sat – sve je unapred izračunato, proračunato, organizovano. Kao da ste se preko noći pretvorili u mašinu za posao. Naravno da vam je jasno da će vam se sve ovo isplatiti i doneti vam odlične poslovne šanse.

Novac

Samo nemojte da preterujete sa troškovima. A vrlo dobro znate da umete….

Zdravlje

Sitniji problemi sa kičmom.

DEVICA

Hrana

Ono na šta ćete biti slabi u ovoj sedmici su testa, peciva, lisnate čarolije, testenine….Ukoliko su vam se baš, na primer – prijele palačinke – probajte onu zdraviju varijantu sa ovsenim pahuljicama i bananom. Na ukus nećete moći da se požalite, a sebi ćete obezbediti ipak zdravo zadovoljstvo.

Ljubav

Mnogo toga vam sada smeta kada je odnos sa partnerom u pitanju. No, veliko je pitanje da li su

 svi ti problemi kojima se opterećujete zaista realni ili su plod vaše nesigurnosti, preteranog kriticizma I samo kriticizma I naravno – plod vašeg prevelikog analiziranja svake situacije, postupka ili reči od strane voljene osobe. Mogli biste malo da utišate te oluje u glavi I da pokušate da čujete partnera srcem, dušom, da pokušate da ispod svih tih strahova istinski vidite koliko vam je posvećen I šta sve radi za vas. Oni koji su slobodni – velika šansa da se odnos iz prošlosti sada obnovi I krene korektnim I stabilnim pravcem. Takođe, neke od osoba koje su sada pored vas zavređuju vašu pažnju. Dobro izaberite.

Posao

Sa jedne strane – imate osećaj da vam je sve na dohvat ruke. Da vam fali samo malo, samo trunčica – da biste to i ostvarili. E problem je u tome “samo malo” jer se lako može dogoditi da se u poslednjem, presudnom momentu nešto dogodi, nešto vas zakoči, vrate se stvari na početak. Iako postoje ova otežanja, ovo morate shvatiti kao prepreke koje se savladavaju I nisu nepremostive. Dakle, rešićete ih. Ako ne u ovoj sedmici, a ono vrlo brzo. Vaše je da nastavite, ne odustanete ni u jednom momentu.

Novac

Para ima, a kao da ih nema. Nestanu brzinom svetlosti.

Zdravlje

Vodite računa o ishrani, više se opuštajte.

VAGA

Hrana

Kvadrat Venere sa Jupiterom podstiče uživanja, u stvari – donosi neumerenost u ishrani – pa bi zaista bilo dobro da u ovoj nedelji pokušate da ne odstupate od nekih zdravih smernica koje već neko vreme pokušavate da praktikujete. Naročito će vam bolna tačka biti sve vrste slatkiša, torti, sladoleda….

Ljubav

U nekim danima ste super, u nekim drugim – u potpunosti nezadovoljni. Vaš ljubavni život I odnos sa partnerom nekako ide skokovito u ovim danima. Ne dozvoljavate sebi da padnete, ali ste sa druge strane svesni da ovo što dobijate vama nije dovoljno. Nema tog osećaja unutrašnjeg mira, sigurnosti, spokoja – a vi u disbalansu ne možete da funkcionišete. Ne može da se porekne da se vaš partner trudi – ali bar za sada, to je premalo za vas. Oni koji su slobodni ne mogu da se požale na udvarače, ni na one iz prošlosti ni na one nove. Problem je samo u tome što je vama, za nešto ozbiljnije i trajnije – sve ovo što se dešava nedovoljno. Očekivanja i ono što možete dobiti sada nisu u skladu. Na vama je odluka bilo koje vrste.

Posao

Nekako ste počeli da birate šta ćete raditi a šta nećete. Osećate preveliku mentalnu napetost I neke poslove ili neke osobe jednostavno više ne možete da podnesete. Da, uradićete vi ono što se očekuje od vas, ali ćete gledati da se maksimalno distancirate od svega I svih. Prosto – ono što se mora I što je neophodno – to ćete obaviti. S druge strane – sve ono što vam iole unosi nemir – ili ćete odbiti ili odložiti za momenat kada se budete osećali dovoljno mentalno odmorno. U pravu ste, radite kako osećate.

Novac

Novca će biti, ali da li će ga biti dovoljno za vaše prohteve – to je već neko deseto pitanje…

Zdravlje

Šta god da pojedete – imaćete osećaj da ste se naduli kao žaba. Promenite način ishrane.

ŠKORPIJA

Hrana

Možda biste vi i uspevali da pobegnete od iskušenja kada je ishrana u pitanju, da nije tih susreta sa prijateljima i pojačanih društvenih aktivnosti. A u društvu se tako slatko jede, jel da? I svi apetiti se otvore i pojačaju…Pokušajte da izbegnete ove zamke, ukoliko ste ikako u mogućnosti….

Ljubav

Ukoliko ste realni u svojim očekivanjima prema voljenoj osobi – bićete zadovoljni situacijom u ovoj sedmici. Oni koji se zanose I tripuju neku romantiku, skidanje zvezda sa neba I tako to – verovatno će ostati razočarani. U suštini, sada je jako potrebno da realno sagledate odnos sa osobom koju volite. Ničeg tu lošeg ni strašnog nema. Možda će biti malo dosadno, možda će biti malo neinspirativno i suviše jednolično – ali to vam je drage i dragi moji – život. Oni koji su slobodni – kontakt sa osobom iz prošlosti biće vam simpatičan na kratko. A onda ćete reći « ma šta će mi to u životu » i otići dalje. Lepa I simpatična komunikacija sa jednom osobom vas inspiriše. Videćemo u kom će pravcu ovo ići….

Posao

Obećanja u ovoj sedmici dobro odmerite I nemojte odmah da poletite nebu pod oblake – da li će ona biti ostvarena ili ne, to će tek vreme pokazati. Takođe, neko želi da vam izađe u susret I pomogne vam, ali ne na onaj način koji je vama potreban. Tu funkcionišite po principu “daj šta daš” I sačekajte razvoj situacije na dalje. U suštini, vaša posvećenost poslu je sada ogromna, ali pravi rezultati kao da izostaju. Ili dobijate na kašičicu. Neka vas to ne onespokojava – gurajte dalje I ne brinite. Sve će to doći na svoje mesto.

Novac

Novca će biti taman onoliko da možete da kažete da ste pokriveni za osnovne troškove.

Zdravlje

Sve sitno I lako rešivo.

STRELAC

Hrana

Pokušajte da izbegavate tešku hranu, sa puno masti, butera, prženo ili pohovano meso koje je zatrpano sosovima i začinima….Znam da će vam sve ovo privlačiti pažnju i otvarati apetit….još ako na kraju obroka bude neka čokoladna torta sa puno šlaga – ma vaše muke niko ne zna….

Ljubav

Vi u klin, partner u ploču. Vi levo, partner desno. Vi u fazonu “hajmo ovo” a partner “ma jesi li ti normalan/normalna, kako da ne, samo nam još to fali, bolje da paprike za ajvar kupimo, a uostalom – jesi li uradio ono sto smo se dogovorili jos pre pet dana, I šta će ove stvari ovde, sto puta ti je rečeno da skloniš za sobom I ne ostavljaš krš I lom…..” E tako – sve vam je otprilike jasno. Za vaše divne predloge I zamisli voljena osoba sada nema razumevanja. Hajte vi lepo malo sa prijateljima da se družite, oni vas bar kopčaju uvek. Oni koji su slobodni – jako vas privlači jedna osoba i tu su već stvari počele da se zakuvavaju. No, neki unutrašnji glas vam govori da malo sačekate. Bilo bi baš lepo da ga poslušate.

Posao

Sve vas iz poslovnog segmenta pritislo, ne da vam da dišete. Koprcate se i borite kako znate i umete, ali sa polovičnim uspehom. Sve vas umara – i obaveze koje su se kao lavina sručile na vas, i ljudi sa kojima nikako ne uspevate da postignete koliko toliko kvalitetan dogovor. Prisutno je nerazumevanje, pa u narednim danima pokušajte da ne budete uvučeni u neke besmislene rasprave. Sve ono što sada želite da pokrenete od noviteta, ići će uz vanredno ulaganje napora sa vaše strane.

Novac

Taman je krenulo malo na bolje. Nemojte sada da uprskate i da potrošite sve.

Zdravlje

Dosta stresnih situacija. Pokušajte da se više odmarate.

JARAC

Hrana

Čak i vas mogu tokom ove sedmice prodrmati hedonistički porivi – Jednim delom zato što vam neka jela zaista privlače pažnju, a drugim što pritajena nervoza koja čuči u vama prosto traži da bude „zatrpana“ kroz neke sočne, bogate i ukusne zalogaje….

Ljubav

Možda u ovoj sedmici neće ići baš sve onako kako ste vi zamislili kada je odnos sa voljenom osobom

u  pitanju. Ali to ne znači da će biti loše. U suštini, kao da će postojati neka prepreka da se vas dvoje baš potpuno opustite I budete maksimalno otvoreni I nežni jedno prema drugom. To što zaista osećate jedno prema drugom nećete umeti niti da pokažete (osim sitnicama) niti da izrazite. Takođe, ponekad vas mogu strahovi sputavati, ili još gore – činiti da počnete da sumnjate u voljenu osobu. Ne idite na ovu stranu, nema potrebe. Oni koji su slobodni ako žele, mogu sve. U stvari, ne ako žele, već ako smeju – strahovi vas sada sputavaju da se prepustite jednoj priči koja može biti dobra. Ili da se vratite u prošlost..

Posao

Ovo je period  u kojem možete privesti kraju mnogo toga. Iseći neke repove, završiti obaveze, posložiti sve baš kako treba. Hoće li to pomalo biti naporno I zahtevno za vas? Ma hoće, to je sigurno jer će rokovi biti kratki, a vi ćete time što sami sebe požurujete samo dodatno da se usporavate I upetljavate kao pile u kučine. Idite polako, korak po korak. Sada završavate, a uskoro ćete da započinjete. Teren za novo se I sada priprema, polako sve dolazi na svoje mesto. To novo će biti dobro I doneće vam mir u duši.

Novac

Taman onoliko koliko vam je potrebno. Ne koliko biste voleli – već samo koliko vam zaista treba.

Zdravlje

Dobra zdravstvena situacija. Više odmora vam ne bi škodilo.

VODOLIJA

Hrana

Bilo bi idealno da se na vašem meniju makar dva ili tri puta tokom ove sedmice nađe riba, rečna ili morska. Takođe, zeleno lisnato povrće će vam jako prijati, jer će toksini iz vašeg tela odlaziti većom brzinom. Ako nema zelenog lisnatog – ima grilovanog! Samo da je povrća što više!

Ljubav

Ništa ova sedmica neće biti naročito drugačija u odnosu na prethodni period. Neke situacije vam idu na ruku, u nekim se stavkama sa partnerom ne slažete, ali u prevodu – stanje je redovno. Na kratko vas mogu prodrmati neke reči ili postupak voljene osobe koji vi ne možete da « uglavite » u normalno ponašanje. Sumnja se može probuditi sa vaše strane, ali do kraja sedmice saznaćete da li zaista imate razloga za bilo kakvo nerviranje. Oni koji su slobodni – prošlost se ove nedelje oglašava. Prvi vaš poriv je da je oduvate očas posla, ali ako to ne uradite odmah, vrlo brzo ćete krenuti sa preispitivanjima – da li ili ne ? Od vas zavisi, to vam je jasno. Sa druge strane – ne očekujte da će ova osoba lako odustati od vas.

Posao

Period pritiska na vas se nastavlja u poslovnom segmentu. Glava vas više boli I od obaveza I od razgovora I od tuđih muka I problema koje večito svaljuju na vas (kao da svima služite kao psiholog), ali stoičkim mirom I strpljenjem nastavljate dalje. Sve ovo utiče na vašu fokusiranost I organizovanost, pa možete u prvom delu sedmice napraviti neki propust. Zato, manje obraćajte pažnju na potrebe drugih, više se posvetite onome što vi morate završiti I uraditi!

Novac

Kako bi to bilo lepo kada sve ono što zaradite ne biste momentalno potrošili….

Zdravlje

Problemi sa spavanjem i meteoropatske tegobe.

RIBE

Hrana

Uzimajte crni, ražani ili hleb od integralnog brašna. Za užinu iskombinujte neko voće sa manjom količinom semenki ili orašastih plodova. Meso – grilovano, bareno, isto kao i riba. Bez slatkiša. Ovo bi bilo idealno, još samo da vidimo da li ćete biti u mogućnosti da to i ostvarite….

Ljubav

Partner čas pokazuje izuzetnu inicijativu prema vama (nešto što mu inače nije baš svojstveno), čas vas ostavlja da čamite I čekate I ne znate šta se dešava. U suštini, u ovoj nedelji postoji raskorak – čas ćete dobijati sve, čas ništa, čas ćete imati odličnu komunikaciju, čas ćutanje. Teško vam je da se “pronađete”, razumete, sporazumete. Prijatelji vam mogu pomoći da razrešite nedoumice koje imate oko voljene osobe. Njihovi saveti će učiniti da ovaj period prođete lakše. Oni koji su slobodni – vi ste u takvom periodu koji već neko duže vreme traje da postoje non stop ljubavne šanse, ali da ste vi kočničar, da ste vi osoba koja nekako ne dozvoljava da se stvari istinski pokrenu. Od vas zavisi samo šta će biti….

Posao

Kao I u emocijama – I u poslu je ovo nedelja u kojoj nema mira, nema ravne linije, nema spokoja. Ili je sve belo ili je sve crno (bar vama izgleda da je crno). U suštini, polje posla je ozbiljno « zakuvalo », dešavaju se non stop neke aktivnosti, neke promene, kao da se situacija raščišćava i priprema za nešto veliko. E, to baš tako i jeste. Ono što vi morate da uradite jeste da junački zapnete i budete posvećeni onome što radite. I da imate vere da će sve doći na svoje mesto I debelo vam se isplatiti.

Novac

Sitnica po sitnica….i odoše krupne pare….

Zdravlje

Uglavnom sitnija zdravstvena problematika.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3

-tekst objavljen na sajtu Moj astrolog https://www.mojastrolog.rs/horoskop/nedeljni-horoskop/