Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 6.-12.1.2020.

OVAN

Zodiac signs – Aries as a girl in the style of pin-up. Hand-drawn illustration

Hrana

Em nam slede božićni praznici, em u ovu nedelju ulazimo kroz Mesec u znaku Bika – egzaltiran, hedonistički nastrojen. Šta reći, osim – prijatno, Ovnovi. Drugi deo nedelje iskoristite da se bavite svojim namučenim probavnim sistemom – znate ono – supice, čorbice, ranisani i tako to….

Ljubav

Prvo ćete malo da se volite, jer idu Badnji dan i Božić. Onda ćete malo da se svađate, a sigurna sam da ćete oboje pronaći par baš onako finih razloga da se „istresete“ na voljenu osobu. Naravno, bilo bi mnogo bolje da umesto da se raspravljate, lepo sednete i porazgovarate o tome šta muči ili šta bode u mozak vas i drago vam biće. No, u svakom slučaju – posle ćete da se volite opet da sve pršti. E da – pomračenje i pun Mesec su u vašem polju doma i porodice – neka iznenađenjca vam idu, a evo navijamo da budu dobra….Slobodni – vi nemate s kim da se svađate, vi ćete samo da prštite. I da osvajate.

Posao

Ukoliko morate da radite, biće vam mnogo teško jer vam se ne radi uopšte. No, to što vam se ne radi ne znači da nećete biti super na poslu. Samo će vas mnogo, mnogo smarati i saradnici i šefovi i svi redom. Ali ćete raditi najbolje što znate i umete. I nema šta da se priča – biće rezultata. Neće vam se baš dopasti neke vesti ili informacije koje ćete dobiti pred kraj nedelje, ali šta da se radi. Imaćete takođe par vrlo plodonosnih dogovora i možda čak pokrenuti jednu saradnju koja je dosta obećavajuća.

Novac

Zaraditi hoćete, potrošiti hoćete. Samo gledajte da ovo drugo ne bude veće od prvog.

Zdravlje

Super vam je. Osim ako ste od onih Ovnova koje malo boli kičma, malo zglobovi, malo reuma i tako to..

BIK

Hrana

U ovu nedelju ulazite sa Mesecom u svom znaku. Hedonizam na vrhuncu i u punom sjaju. A tamo desetog je i pun Mesec. Pišem vam ovo zato što ćete do kraja nedelje i vi biti „puni“ kao pun Mesec. A isto tako i okrugli. Niste vi krivi, kriv je Mesec.

Ljubav

Partneru i vama će biti super dokle god se ne uplićete u neke iole ozbiljnije teme. Te ozbiljne zaobilazite, naročito u drugom delu sedmice. Pun Mesec i pomračenje vam padaju baš u polje komunikacije, pa možete reći i što mislite i što ne mislite. Koristite tu simboliku Venere u Vodoliji koja je sada aktuelna – samo „ha ha ha“, samo „hi hi hi“, sve je super, hajmo da uživamo i da se zezamo. Samo frendli i opušteno – i nema glava da vas boli. Slobodni Bikovi – ljubavnih preokreta i prevrata koliko ti duša ište. No, ako vam duša ište mir i stabilnost – obavestite je da mora da čeka neku drugu priliku.

Posao

Kad nemate posla – dosadno vam je. Kad imate posla – onda kukate kako ne znate gde ćete pre. U svakom slučaju – teško vam je sami sa sobom da se dogovorite. Sa ostalima možete, to nije problem. Nađete vi rešenje očas posla za bilo koju situaciju i za bilo koju osobu koja je preko puta vas. Malo će pred kraj radne nedelje da vas nerviraju, ali umećete da uzvratite istom merom, pa ćete i vi drugima ići na živce. Tu će se negde i posao i papirologija pojačati pa ćete morati da budete vrlo aktivni.

Novac

Očas posla vi opustošite svoj novčanik. Nije to vama problem nikakav.

Zdravlje

Starijoj populaciji mogući problemi sa krvnim sudovima i pritiskom.

BLIZANCI

Hrana

Kad budete za Božić u razmišljanju da li da sebi po treći put napunite tanjir, setite se da je desetog pun Mesec i pomračenje baš u vašem polju hrane. Da će možda da vas muči stomak, da ćete možda imati probleme sa probavom….pa onda malo zakočite. Uživajte, ali naučite i da stanete kad treba.

Ljubav

Nemojte samo da budete od onih parova koji će se pokačiti baš za praznike. Dobro, hajde – partner je malo impulsivan ali suštinski ne misli ništa loše. A vi kao da ne shvatate šalu baš ovih dana i sve doživljavate lično i dramatično. Sve to može da se sredi bez većih problema ako se potrudite da popričate jedno s drugim. Ako je novac razlog za nezadovoljstvo i rasprave – ne znam šta bih vam rekla osim – dogovor kuću gradi. Slobodni Blizanci – Venera vas lepo gleda, Mars vam preko puta namiguje. Gledajte i namigujte i vi – možda se i neka zanimljiva priča iz tolikog treptanja okicama izrodi!

Posao

Jeste, vi ste rešili da totalno odgovorno započnete postpraznični poslovni period. Doduše, hteli ili ne hteli da budete odgovorni – u svakom slučaju su vas poterali na posao, jer posao ne može da čeka! Dakle, iz praznika direkt u vrevu, užurbanost. Iz opuštenosti u maksimalnu odgovornost. Zahtevni će vam biti ovi radni dani, ali umećete i da se organizujete i da se prilagodite datim okolnostima. Na pritisak saradnika i poslovnih partnera umećete da odgovorite na pravi način.

Novac

Novca nikad dosta u ovoj nedelji. Biće lepih priliva, ali na žalost – i troškova.

Zdravlje

Sem problema sa stomakom, ova nedelja može aktivirati i hronične, reumatske tegobe.

RAK

Hrana

Egzaltirani Mesec u znaku Bika početkom ove nedelje donosi Rakovima potrebu da pokažu svoje kulinarsko umeće u punom sjaju. Ništa vam neće biti teško za one koje volite. Vama lično je stomak dosta osetljiv tokom ovih dana i ne biste trebali da ga mučite preobilnom ishranom.

Ljubav

Dani u kojima funkcionišete na prvi pogled super, a u stvari prikupljate i gomilate nervozu negde duboko u sebi. U petak imamo pun Mesec i pomračenje i to u vašem znaku – znate i sami da su to uvek dani u kojima ste preosetljivi, u kojima lako planete, u kojima doživljavate sve previše lično. Iz tog razloga – pokušajte da imate više razumevanja za partnera, pokušajte da se prilagodite okolnostima, pokušajte da budete otvoreniji i raspoloženiji. Slobodni Rakovi – interesantne osobe se pojavljuju preko prijatelja ili preko poslovnog segmenta. Za sada je sve na druženju, smehu, zabavi. Za dalje – videćemo, pratićemo..

Posao

Dobra radna sedmica. Teška, zahtevna i naporna – ali ipak dobra, sa odličnim rezultatima. Takođe, sedmica u kojoj ćete krenuti da regulišete sve eventualne propuste ili nezavršene obaveze iz protekle godine. Naročito ćete se baviti papirologijom jer ćete otkriti da su neke stvari ostale nepotpune ili ćete se pak baviti arhiviranjem dokumentacije. Obim posla je dosta veliki, pa pred kraj radne sedmice možete biti nervozni i ujedati za sitnicu. Nema razloga, stvari se daju srediti na lakši način.

Novac

Dosta korektna finansijska situacija.

Zdravlje

Osetljivost, problemi sa spavanjem, stomakom, kičmom.

LAV

Hrana

Lavovi će se boriti i izboriti sa prazničnim iskušenjima u vidu slatkih i slanih zalogaja koji vas mame da ih smažete. No, zato ćete svojim ukućanima tokom ove sedmice non stop pripremati nešto za klopu. Kad već vi ne uživate u potpunosti, da bar uživaju oni koje volite.

Ljubav

I novogodišnji i sada božićni praznici jesu pravi trenutak da se više opustite i više uživate sa voljenom osobom u nekim lepim momentima. Evidentno je da niste u nekoj naročito podsticajnoj ljubavnoj fazi i zaista vam je oboma potrebno da malo izađete iz dnevne rutine i „obogatite“ i oživite vašu vezu. Ako ništa drugo – neka oko vas budu zajednički prijatelji, jer što veće društvo – to veselije. Slobodni Lavovi – neko će se jače aktivirati prema vama. Ova osoba vrlo otvoreno i neposredno pokazuje da je zainteresovana – šta bi vam falilo da se malo opustite, zabavite, dobro provedete?

Posao

Dok sve ostalo ide u fazonu „čas dobro čas i baš ne“ – jedino posla Lavovima ne manjka. Sledi vam da ukoliko to već niste do sada – završite sva papirološka pitanja, da rešite zaostatke, da se bavite nekim dosadnim i neinspirativnim obavezama. Doduše, provući će se tu i neka zanimljiva dešavanja – biće razgovora sa osobama ili firmama koje su vama interesantne. A možda će se napraviti i neki dogovor. Takođe, doći ćete u blizinu ljudi koji su poslovno veoma jaki i sa kojima ćete ostvariti zanimljiv kontakt.

Novac

Trudite se da maksimalno praktično i racionalno raspoložete sredstvima koje imate.

Zdravlje

Osetljivost na prehlade, imunitet je u padu. Starijima problemi sa kičmom, kostima, zubima.

DEVICA

Hrana

Biće u ovoj nedelji i dobrog društva i one prave praznične atmosfere. Lepo ćete se provoditi, još lepše opustiti i uživati sa onima koje volite. Naravno da je u svemu ovome i trpeza jedna bitna stavka – no, vama ne treba davati savet da budete umereni, vi ćete svakako funkcionisati na pravi način.

Ljubav

Nedelja u kojoj se možete odlučiti na kraće putovanje sa osobom koju volite. I ako ne bude puta – zabave će biti. I pre i posle praznika. Takođe – nedelja u kojoj možete češće ugostiti osobe koje volite. I provesti se lepo u dobroj i opuštenoj atmosferi. Ništa ovde nije loše – sve funkcioniše dobro, mirno, stabilno. Slobodne Device – neke ozbiljne stvari se dešavaju na emotivnom planu. Ima tu novih osoba, a čini mi se da su se i neke stare ljubavi pojavile. Vi u svakom slučaju ne trebate da žurite i da se zatrčavate već da uživate u onome što se dešava i da dozvolite da prava osoba pronađe put do vašeg srca.

Posao

Bili su vam baš potrebni ovi praznici da se dobro odmorite, da napunite baterije, da izanalizirate trenutne situacije u poslovnom segmentu, da osmislite neke kreativne momente i strategiju na dalje. Ulazite u radnu nedelju sa dobrim elanom i jakom voljom i rešenošću da ostvarite ono što ste planirali. No, prvo će vas sačekati obaveze koje ste u prethodnom periodu propustili, ispravljanje grešaka. Vraćanje na staro sada nećete moći da izbegnete. Tek nakon toga – idete u nove pobede.

Novac

Neusaglašenost i disbalans u segmentu finansija.

Zdravlje

Problemi sa cirkulacijom, pritiskom ili reumatski bolovi starijim Devicama.

VAGA

Zodiac signs – Libra as a girl in the style of pin-up. Hand-drawn illustration

Hrana

Vage će za praznike biti u totalno opuštenom fazonu i zaista neće moći (ili neće želeti) da iole vode računa o tome kada, koliko i šta klopaju. No, u danima između srede i subote – naprasno ćete okrenuti drugi list i pokušati da napravite totalni zaokret po pitanju ishrane. Nadam se da ćete istrajati u ovome.

Ljubav

Vi već neko vreme imate borbu unutar sebe – S jedne strane, potrebno vam je više slobode a sa druge – potrebna vam je partnerova podrška i sigurno rame na koje se možete osloniti. Na koju ćete stranu prevagnuti sada zavisi samo od toga koliko partner bude imao razumevanja ili koliko bude uspeo da vas okrene ka sebi. Postoji velika šansa da potreba za sigurnošću bude jača od svega. Slobodne Vage – kod vas varnica ima na sve strane, ali mora se priznati da mnoge od njih samo na kratko planu i nestanu. Doduše, vama je još uvek najpotrebnije da se opustite i zabavite – a ljubav će doći, kada bude vreme.

Posao

Iskrsnuće neke obaveze koje niste završili, iskrsnuće papirološka pitanja koja niste zatvorili. Iako će vam neizmerno teško pasti da se time bakćete, jasno vam je da se ovo neće završiti samo od sebe. Znate kako se kaže – što se mora, nije teško. Doduše, vama će biti teško jer vam se ne radi, ali ćete morati. Pomračenje i pun Mesec se dešavaju u vašem polju pozicije i karijere – morate da posvetite pažnju svakom detalju, jer je neizmerno važno da ovu godinu započnete na pravi način.

Novac

Za finansije ne brinite – biće zarade. A vi pripomozite – ne trošite i na šta treba i na šta ne treba.

Zdravlje

Ova nedelja će vas izmoriti. Trudite se da se relaksirate što češće možete.

ŠKORPIJA

Zodiac signs – Scorpio as a girl in the style of pin-up. Hand-drawn illustration

Hrana

Zaista ćete se teško uzdržavati od svojih najomiljenijih jela a i zašto biste? Još uvek smo u prazničnom periodu a vama je stvarno potrebno da se opustite i ne zamarate time da li nešto smete ili ne smete da pojedete.

Ljubav

Malo ste se rasteretili, malo ste mi živnuli i češće vam je osmeh na licu. Ma i jesu praznici, i jeste vreme za opuštanje i više uživanja. Ni drago vam biće nije u lošem raspoloženju, pa je sada pravi trenutak da više vremena posvetite jedno drugom, ali onog kvalitetnog i pravog. Promenite svakodnevicu – izlazite češće, otputujte negde, pozovite prijatelje na druženje. Biće to sve kako treba. Slobodne Škorpije – još uvek su oko vas samo neke „idi mi dođi mi“ varijante. A i to nije loše da se malo zabavite i rasteretite. Ako putujete negde, spremite se za dobar provod. Ili će vam se javiti neko ko ne živi blizu vas.

Posao

Ukoliko radite – u ovoj nedelji ćete se napričati, nasastančiti, biti na sto strana odjednom. Bićete aktivni i u pokretu i to će vam jako prijati. No, ima i onih koji će odlučiti da produže praznike i ove dane iskoristiti samo i isključivo za svoj odmor. Ovi prvi neka očekuju vrlo dobre rezultate, pogotovo ako je njihovo polje interesovanja vezano za inostranstvo i druge prostore. Možete tokom ove sedmice napraviti par izuzetno dobrih dogovora. Ovi drugi – uživajte i na posao ne mislite. Mada će vas cimati, da znate…

Novac

Dobra finansijska situacija. Ukoliko baš i nije neka – potrudićete se da je poboljšate što pre.

Zdravlje

Malo ste se razmrdali i više ste u pokretu. To će vam baš odgovarati.

STRELAC

Hrana

Vi ćete u ovoj nedelji baš uživati. I sa nekim dragim osobama ali i u dobrom zalogaju. Širite neku finu i pozitivnu atmosferu i nije ni čudo što će porodično i praznično okruženje biti baš po vašoj meri. Doduše, posle praznika ćete verovatno imati problem da se uglavite u svoju garderobu, ali šta sad….

Ljubav

Ukoliko se samo malo potrudite, ova nedelja može biti jako fina u vašim emotivnim relacijama. Vi imate dovoljno pozitivne energije i optimizma koji sada itekako može pomoći da se prevaziđu problemi, ali isto tako – i podstaknuti da partner i vi više vremena provodite zajedno ili okruženi zajedničkim prijateljima. Umećete da prepoznate šta je drugoj strani potrebno, da podržite, pomognete, razumete. Slobodni Strelčevi – odlični dani da „raskinete“ sa svojom usamljenošću. Sve će se dešavati vrlo spontano, lako će se ostvarivati kontakt i pokretati interesantna priča. Neki baš lepi i podsticajni dani su pred vama.

Posao

Sa Marsom koji od kraja prošle nedelje tranzitira kroz vaš znak – dobili ste svu potrebnu energiju, snagu i inicijativu. Sa velikim entuzijazmom ćete zakoračiti u ovu radnu nedelju i odmah početi da „čistite“ – prvo obaveze koje niste uspeli da završite, a onda sve ostalo redom. Sada možete da posvetite svoju punu pažnju postojećim poslovnim kontaktima, ali i da pokrenete nove priče i dogovore. Iako jednim delom praznična, pred vama je vrlo aktivna i plodonosna sedmica.

Novac

Menjate svoj način funkcionisanja kada je novac u pitanju. I to će se pokazati kao dobro.

Zdravlje

Više opreza u saobraćaju. Moguće su manje povrede.

JARAC

Zodiac signs – Capricorn as a girl in the style of pin-up. Hand-drawn illustration

Hrana

Vi kad rešite da se opustite (iako se to baš i ne dešava često), onda se opustite za sve pare. Malo praznici, malo pozitivna atmosfera i nasmejana lica oko vas – pa gde ćeš bolji momenat da se uživa u svemu, pa i u dobrom zalogaju!

Ljubav

Pun Mesec i pomračenje koji se dešavaju u vašem polju partnerstava svakako vas i voljenu osobu uvode u jednu drugačiju fazu, koja može biti i dobra i ne baš slatka. Naravno, mnogo toga će zavisiti od postavki u vašim natalnim kartama, ali generalno gledano – ovo je period u kojem je potrebno funkcionisati sa više razumevanja, više podrške i nežnosti. Posvetite vreme onima koje volite – i neće biti razloga za bilo kakva lošija dešavanja. Slobodni Jarčevi – evidentno je da privlačite pažnju suprotnog pola. Još uvek to možda nisu baš prave ili realne ili konkretne priče, ali samo malo strpljenja – i to će uskoro doći.

Posao

Praznujte, a onda se bacite na posao. U proteklom periodu dosta ste razmišljali i o svojoj poslovnoj situaciji i o tome kako da pokrenete neke stavke koje vas interesuju. Sada imate konkretan plan, konkretan i pravi način koji ćete krenuti od prvog radnog dana da primenjujete. Organizujte sebe, organizujte dogovore, kontakte – pričajte i susrećite se sa onima za koje smatrate da bi vam poslovno mogli biti važni. Imate pravu usmerenost, pravu priču i odličan način za delovanje.

Novac

Oscilacije po pitanju finansija, ali vi dobro „plivate“.

Zdravlje

Stariji – manji problemi sa zglobovima, reuma. Mlađi – sklonost prehladama.

VODOLIJA

Hrana

Makar dok traju praznici opustite se i ne razmišljajte previše – ionako nećete uspeti da obuzdate svoje apetite. No, desetog januara imamo pomračenje i pun Mesec u vašem polju navika – vreme je da ih menjate. I da menjate sebe. Na bolje, naravno.

Ljubav

Stvarno ne želite da više opterećujete sebe razmišljanjima. Želite da se opustite, da uživate u prazničnom raspoloženju, da se rasteretite, da se smejete. Ako vam se voljena osoba pridruži na isti način – super. Ukoliko ne – pa, umećete vi i bez nje da se zabavite i organizujete sebi vreme. Slobodne Vodolije – Venera je kod vas, na vašoj je strani. Sad vi vidite šta ćete sa njom. Da prilike za zabavu, opuštenost, osmeh, flertovanje imate – ma imate svakako. Koristite je do maksimuma, ionako neće biti večno u vašem znaku. Družite se, upoznajte zanimljive osobe, provedite se.

Posao

Ako mislite da sada imate mnogo obaveza i da ne znate gde udarate od posla – samo da vas obavestim da je ovo tek početak. Prema tome, koristite praznične dane da se malo energetski regenerišete i obnovite svoje snage i blago meni – krećemo udarnički. Do poslednjeg radnog dana verovatno nećete znati da li ste pošli ili došli. Posao vas hoće – zato se ne razvlačite i ne ostavljajte ništa za sutra, jer će sutra stići nove obaveze, novi poslovi, nove stvari koje morate rešavati koliko odmah.

Novac

Ta Venera u vašem znaku i pare privlači. Kažite „hvala lepo“ i ako možete – ostavite nešto sa strane.

Zdravlje

Sve neki „po malo“ problemi. Ništa konkretno, ali dovoljno da vas nervira.

RIBE

Zodiac signs – Pisces as a girl in the style of pin-up. Hand-drawn illustration

Hrana

Vi ćete želeti da se opustite za praznike, ali će vam neki grč stajati u stomaku, u mislima. Šta god da je – pokušajte da ovo prevaziđete, okružite se onima koje volite i ne opterećujte sebe. Rasteretite se uz dobre ljude i dobre zalogaje.

Ljubav

Ukoliko vam nije dovoljna ona količina pažnje i vremena koju dobijate od voljene osobe, nemojte automatski počinjati da sumnjate ili da sebe opterećujete razmišljanjima. Uživajte u zajedničkim trenucima, u sitnim pažnjama i radostima. Uživajte u druženju sa prijateljima, u izlascima, u podršci koja neosporno postoji. Ne kvarite sebi lepe momente, nema potrebe za tim. Slobodne Ribe – Mesec će da se napuni i pomrači u vašem polju ljubavi. Otvoriće nova vrata, novu fazu koja vas očekuje, dovešće nove osobe u vaš život. Možda već sutra. A možda ćete morati i malo da sačekate….

Posao

Mars je ušao u vaše polje karijere i samo vas čeka da završite sa prazničnim raspoloženjem, pa da se svojski bacite na posao. Pripremili su saradnici i nadređeni more obaveza za vas, ali su pripremili i neke fine i podsticajne trenutke da vam ulepšaju dane koji dolaze. Krećete od prvog radnog dana vrlo aktivno i umećete da iskoristite svaku situaciju koja se otvori ispred vas. Imate pravu inicijativu, dovoljno snage i energije, volje za sve. Pred vama je lep poslovni period, iskoristite ga.

Novac

Malo ste opušteniji po pitanjima finansija.

Zdravlje

Stariji – kostobolja. Mlađi – mogućnost prehlade.

Ljubi vas i voli vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3