Kaži mi, kaži...

Delimično pomračenje Meseca u znaku Jarca 16.7.2019.

iiiiii……preživesmo još jedno pomračenje, ovog puta Meseca….Svetovi se nisu urušili, planeta nam draga još uvek stoji na svom mestu, manje – više juče je bio jedan prosečan dan i sada već gungula oko celog ovog dešavanja može početi da se stišava….Doduše, sigurna sam da ste se juče makar u nekom delu dana osećali čudno, nedefinisano, promenljivog raspoloženja….a neki su čak osećali i blagu depresiju, statičnost, osećaj zakočenosti, tupi bol u predelu duše….Ako vas ovi osećaji drže i danas, to već više ne pripisujte samom pomračenju – na snazi je opozicija Venere i Saturna – prilično neudoban aspekt koji nas žulja najpre na planu emocija, finansija, pa čak i porodice i posla….

Ovo pomračenje Meseca donosi završetke, ali donosi i promene….Kao što sam pisala u prethodnom tekstu o pomračenju Sunca – KONKRETNE promene i završetke će osetiti one osobe kojima tačka pomračenja aktivira bitne natalne tačke. Dakle, nije svima isto i ne može biti! Kao i u prethodnom tekstu – neko će dugotrajne efekte pomračenja osetiti stopostotno, dok će pored nekog drugog pomračenje proći potpuno neprimetno i maltene bez ikakvog efekta. Generalno gledano, najjače efekte će osetiti Jarčevi i Rakovi, u znaku i podznaku, kao i oni koji u ovim znacima imaju bitne natalne tačke.

E sad….kada kažemo promene i završeci….sigurna sam da biste neke stvari, situacije ili odnose sa ljudima rado završili ili promenili, ali nekih se ne biste odrekli, ma nema šanse! Problem je u tome što ako je nekim situacijama ili odnosima isteklo vreme, one će otići od nas svidelo nam se to ili ne. Mi smo na neki način robovi navika i vrlo često skloni da se nečega držimo samo iz razloga što nam je to poznato tlo, nespremni da zakoračimo u nepoznato….Vrlo često čujem ono „bolje sa đavolom kojeg znaš“ što znači da smo se nekako srodili čak i sa neprijatnim situacijama u svom životu, postali njihovi robovi i ne smemo da istupimo u nešto novo, jer strahujemo kako ćemo se u tome i dali ćemo se uopšte snaći….A ljudski je život, hteli mi to ili ne hteli da prihvatimo – satkan od promena. Jer jedino je promena u univerzumu konstantna, sve ostalo dođe i prođe….

Mesec predstavlja potrebu za sigurnošću. A ovog puta, taj isti Mesec je pomračen. I oni na koje je u „ovom krugu“ došao red i raspored – moraće da zakorače u nepoznato. Neko će to uraditi svesno i sa željom, neko drugi će biti „poguran“. Džabe je bežati i sakrivati se ispod pokrivača, promena dolazi. Generalno gledano, ova promena će najpre zahvatiti emotivne i porodične, poslovne i pozicione segmente. Ono što je dotrajalo, mora otići. Ono što je ispunilo svoju svrhu i više nije za nas – moraće da nestane. Da, verovatno ceo taj proces i neće biti baš najprijatniji. Ali, na žalost – kroz promene rastemo, na iskustvima gradimo sebe i svoj karakter. Ukoliko nam se samo dešava ono lepo i ono što mi želimo – nikada nećemo porasti. Rastu oni koji se bore, koji uče da savlađuju prepreke, koji doživljavaju lomove….znate ono – oni koji padaju, ustaju i nikada ne odustaju….

Te promene mogu započeti odmah,  koliko danas….a mogu imati i odložen početak…U svakom slučaju, u narednim mesecima, najduže u narednih pola godine – one će se aktivirati. Kod nekog silovito, brzo, zemljotresno – kod nekog drugog laganim tempom, ali nepokolebljivo.

Evo okvirnih naznaka na koji biste način te promene mogli osetiti, za svaki znak i podznak. No, kao što rekoh prošli put u tekstu o pomračenju Sunca – za to da li ćete iskusiti potpune efekte ovog pomračenja ili ćete samo biti „okrznuti“, morate konsultovati svog astrologa.

OVAN – znak i podznak – pad sa pozicije, neprijatne poslovne promene, problem sa jednim od roditelja.

BIK – znak i podznak – urušavanje planova, sudbinska dešavanja na koja nemate uticaj.

BLIZANCI – znak i podznak – finansijska opterećenja, problemi sa kreditima i dugovima.

RAK – znak i podznak – promene u poslovnim i emotivnim partnerstvima, osuda javnosti, pad popularnosti

LAV – znak i podznak – problemi sa zdravljem i poslovnim saradnicima

DEVICA – znak i podznak – teškoće sa decom, odvajanje od prijatelja ili razočaranost u njih

VAGA – znak i podznak – teškoće u porodici i domu, poslovni pad

ŠKORPIJA – loša komunikacija, problemi sa učenjem

STRELAC – problemi u finansijskom sektoru i sa zaradama

JARAC – razdvajanje od poslovnih ili emotivnih partnera, velike promene ličnosti

VODOLIJA – zatvorenost, povlačenje, potreba da budete sami

RIBE – osobe koje ste smatrali prijateljima nestaju iz vašeg života.

Ljubi vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3

-tekst objavljen na fb stranici Moj astrolog http://www.facebook.com/mojastrolog/