Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 16.04.2020.

PISMO – VESELJE

Potpuno je nebitno da li će ovog četvrtka biti dobrih ili loših vesti, da li će biti nervoze ili osmeha, da li će biti tuge ili veselja….Verovali ili ne – ovog dana MI biramo kako ćemo se osećati, a što je još važnije – itekako smo u stanju da IZABEREMO da budemo srećni, nasmejani, u pokretu, veseli.

Da li to znači da danas neće biti saplitanja, nerviranja, situacija koje nas iz cipela izbacuju u treptaju oka? Ma jok. Toga ima uvek, pogotovo u ovakvim vremenima i pogotovo u ovakvom okruženju.

No, danas u svojoj duši napravite filter. Loše vesti i informacije, zaobiđite. Histeričnim ljudima isključite ton. Izaberite da oko sebe ne vidite mržnju, nervozu, strah. Danas se duša zajedno sa optimizmom lako širi. Ne saplićite je time što ćete se vraćati u loša razmišljanja, bacati akcenat na povređenost, nesigurnost i sva ostala negativna osećanja koja su možda u vama i oko vas.

Duša danas želi da poleti. I neka je! Poleteće kroz druženje, kroz bliskost sa onima koje volimo i koji su nam melem za rane, poleteće kroz dobru muziku i skakutanje po stanu u njenom ritmu, poleteće zato što ćemo nekome osvetliti dan i doneti radost. Da, kod nekih će poleteti i zato što će dobre vesti doći, zato što će nešto ili neko doneti osmeh na lice. Da li danas i toga može biti? Ooooo, da! Radost može doneti informacija, poruka, poziv, postupak!

Radost danas jeste oko nas. Naš je izbor da li ćemo je prihvatiti raširenih ruku, da li ćemo izabrati da budemo dobro.

Budite dobro. Previše je mraka, statičnosti, tuge oko nas. Pomozite i sebi i onima koje volite – smejte se, zajedno. Budite mala sunca i rasturite svojom svetlošću oblake! Srećno danas!!!!

Voli vas vaša srećna Venera sa papilotnom 😀 <3