Kaži mi, kaži...

Karte dana – sreda 15.04.2020.

KUĆA – NESREĆA

Karta Kuća predstavlja osećaj sa kojim ulazimo u ovaj dan, ali isto tako pokazuje i duži prethodni period (to je ipak karta trajanja), obeležen Mesecom i Saturnom koji su vladari ove karte. Gde je Mesec tu je duša i osećaj sigurnosti, a gde je Saturn tu je restrikcija i blokada. Ovo bi bila slika nas, zatvorenih u kuće ali isto tako – i naših duša, zatvorenih u kaveze. Ne može se duboko udahnuti, ne može se korak napraviti, ne može se urlik iz sveg glasa pustiti – sve se samo gomila, slaže i tovari na to naše mučeno parče duše…..Oko nas sa svih strana samo reči – moraš! ćuti! ne smeš! stani! I dokle tako? Pa, dok ne dođe do pucanja. Sve što se gomila pre ili kasnije pokazuje tendenciju da provali, jer ni jedna brana ne može više zadržati ovoliki pritisak. Najpre onaj u nama, jer ono što se dešava oko nas samo je okvir i ništa više….

Pričali smo u nedeljnom pregledu da će ova sedmica pokrenuti dešavanja, pokrenuti nas. I hoće. No, karta Nesreća itekako može da ukaže da se pokrećemo haotično, bez ikakvog plana, reda i smisla, bez kontrole i usmerenja. U prevodu – da se razbesnimo, da odjednom otpustimo tu energiju i frustracije koje gomilamo, pa da leti perje na sve strane! I na krive i na nedužne. Da li je to dobro? Pih, ne znam šta bih vam rekla….možda u nekim slučajevima i ima smisla, ali generalno gledano – bilo bi baš fino da ne odgrizete nekome glavu….

Ove karte u pozitivnom smislu pokazuju da dobijamo pravi impuls, inicijalnu varnicu – da je dan ispunjen aktivnostima, da posle teskobnog i statičnog jutra sledi jedna užurbana i pokretna sreda u kojoj može biti mnogo zabave, podsticajnih momenata, dobrih raspoloženja. Telo i um su u punoj brzini i to nam prija!

Dakle, i ovaj dan donosi tu šarenolikost u osećanjima i ponašanjima. Čas na nuli, čas u brzini od 200 na sat! Sada je samo bitno usmerenje – taj talas ogromne energije koji provaljuje iz nas, treba usmeriti na ono što je konstruktivno, vredno, podsticajno, na ono što donosi osmeh i nama i drugima. I u ovom i u narednim danima mnoge blokade mogu biti oduvane, mnoge statičnosti pokrenute, mnoge nemoguće stvari omogućene! Rešenja su tu. Samo ih treba na pravi način pustiti da deluju.

Danas nešto više pažnje obratite na računare, mobilne telefone, na kućne aparatiće – može biti bagovanja i kuršlusa. Takođe, budite pažljivi da se ne povredite. Srećni bili!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3