Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 16.07.2020.

TUGA – NESREĆA

Imate li osećaj da se sve nekako utišalo, primirilo? U pojedinim momentima ovog dana činiće vam se da vreme stoji, da se ne pomiče, da je atmosfera teška i sumorna.

Opet kao i juče – samo je površina takva, dok iznutra ključa. Vri od nemoći, od besa – zato što ne znamo šta da uradimo, zato što ne umemo da pronađemo put koji će izmeniti situaciju. Vri zato što se nakupilo sve ono što boli, pritiska, muči.

S jedne strane ledeni oklop karte Tuga koja označava suštinsku zatvorenost i povlačenje, skrivanje onog najtananijeg i najnežnijeg dela nas – koliko god se pravili da je sve u redu.

Sa druge – unutrašnja vatra, na korak do erupcije. Već jako dugo se suočavamo sa teškim sudbinskim, karmičkim uticajima. Osećamo se kao list kojeg košava uvlači u vazdušne vrtloge, diže, spušta, baca – bez ikakve naše kontrole i uticaja. Baš to što ne možemo da uradimo ama baš ništa donosi nervozu i bes koji i ovog dana može izbiti i lako možemo na osobu koja je preko puta nas izliti svu frustraciju koju osećamo.

Ako na sudbinu ne možemo uticati, možemo uticati na sebe. Nemojte uraditi nešto pa se pokajati posle kada shvatite da ste svojim postupcima možda povredili one koje volite, koji su vam važni. Pronađite drugi ventil da ispustite unutrašnji pritisak – kroz fizičku aktivnost, kroz druženje, kroz to da se izjadate nekom i ispričate sve što vam je na duši. Kroz aktivnosti koje vas smiruju.

Ovaj dan donosi da jako preispitujemo sebe, svoje postupke, da se suočavamo sami sa sobom i sopstvenim strahovima.

Zbog prirode ovih karata, danas ništa ne treba uzimati zdravo za gotovo – ni to što vam je neko rekao, ni to što ste se dogovorili – sve je podložno promenama i ni na šta ne možemo računati stopostotno.

Ima li nešto da je fino u ovom danu? Ima – drugi ljudi nas mogu pokrenuti, probuditi, razveseliti, doneti nam aktivnost – prijaće nam da se krećemo, da pričamo, kad se sa nekim energetski poklopimo – biće vatrometa, ali onog pozitivnog, divnog. Neko nas baš danas može probuditi i doneti da makar i na kratko zaboravimo sve ono što je loše i teško.

Ja vam želim baš takav dan – dan buđenja, aktivnosti i osmeha. Srećni bili!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3