Kaži mi, kaži...

Karte dana – sreda 15.07.2020.

SUDIJA – LJUBOMORA
Dan za spoljašnji i unutrašnji pritisak. I iskreno – ni jedan nije baš sladak.

Spoljašnji pritisak, iskazan kroz kartu Sudija govori o nečemu što nam danas mogu nametati autoriteti, šefovi, roditelji, državne institucije, sudije, kolege, prosto rečeno – ljudi koji na nama „treniraju strogoću“ po nekom pitanju, ko god oni bili. Neko će se, opravdano ili neopravdano danas prema nama postaviti zahtevno, presirajuće, primoravajuće, kruto, pokušavaće da nam nameće svoju volju i da nas ograničava, sputava.

Unutrašnji pritisak…..ni ne znam šta bih vam ovde rekla – gadna je karta Ljubomora, jer nosi ogromnu paletu negativnih osećanja, strahova, ograničenja, uznemirenosti, napetosti, emotivnog i svakog drugog bola. I ta osećanja mogu otići na koju god hoćete stranu – u suštini, tamo gde smo „tanki“ danas ćemo se kidati i sami sa sobom boriti.

Čak može da se dogodi da se u realnosti, u javi, u spoljašnjem svetu kod nas ne dešava ama baš ništa loše – sve ide nekim svojim uobičajenim tokom. No, ova karta ipak pokazuje da unutar nas sve vri i da je prisutna ogromna količina nezadovoljstva. I sa spoljašnjim i sa unutrašnjim pritiskom danas ćemo se boriti na različite načine.

Neko će potiskivati i gurati pod tepih, praviće se da ne vidi, ne čuje – a neko drugi će biti kao ekspres lonac, spreman da eksplodira i „ujede“ svakog ko mu se nađe na putu. Borili se na jedan ili na drugi način, suština je ista – nismo u skladu sami sa sobom – bili naoko mirni, ili se nervirali za sve pare.

Naravno, u ovakvom danu ako već ne možemo pronaći unutrašnji balans, možemo makar pokušati da ga pronađemo u interakcijama sa drugima. Da se postavimo odgovorno prema onima koji su oko nas, prema obavezama. Da povlačimo poteze za koje znamo da su ispravni. A šta ćemo sa onim unutra? Pa, prosto – pokušajmo da sebe dovedemo u ravnotežu – svako na svoj način. Neko kroz fizičku aktivnost, neko kroz meditaciju, rad na sebi, neko kroz prihvatanje da se u ovom trenutku stvari ne mogu promeniti i da se mora sačekati.

Nekako je spor i ututuljen ovaj dan. Muljav. Ne dajte da vam niti drugi niti vi sami pokvarite raspoloženje. Hodajte polako, korak po korak. Srećni bili!!!!

Voli vas vaša malo balansirajuća malo ututuljena Venera sa papilotnom 😀 <3