Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 16.12.2021.

UDOVAC – NEŠTO NOVCA
Karta Udovac govori o osobi koja je po malo umorna od svega. Od života, od čekanja, od konstantnog rešavanja problema i kojekakvih situacija – taman obaviš jedno, nešto drugo izađe na dnevni red. Govori o osobi koja je nezadovoljna i u ne baš ekstatičnom raspoloženju – šta više – može se dogoditi da razmišlja o prošlosti, da je sentimentalna ili da žali za dobrim starim vremenima.
No, karta Udovac govori i o osobi koja je stekla iskustva i mudrost kroz teškoće kroz koje je prošla i koja je svesna svih svojih odgovornosti, obaveza, moranja. Govori o osobi kojoj možda fali onaj veseli motiv, ona prava pokretačka energija – ali koja vrlo dobro zna da što se mora, nije teško. A i ako je teško – pa šta da se radi, mora se.
Pa tako mi danas u ovaj dan ulazimo u onom raspoloženju „ufffff….još jedan zahtevan dan…..daj da vidim čemu je potrebno da posvetim pažnju i šta je ono što moram obaviti, što ne smem da odlažem ili da se pravim da ne vidim“.
Da li ćemo svoju pažnju posvetiti obavezama i odgovornostima? Da. Da li ćemo to obavljati sa sjajem u očima i u odličnom raspoloženju? Pa ne. Jer, pomalo smo umorni – i fizički a Boga mi – i mentalni umor je tu i to popriličan.
Ovaj dan daje dobre šanse da završimo nešto što nam je od važnosti, da neke stvari i naplatimo – materijalni momenat u ove dve karte jeste prisutan. Ali da li ćemo biti zadovoljni tim dobicima, naplatama – ma jok. I da nam puna vreća novca padne na glavu i evo ovog momenta nam reši svu materijalnu problematiku koju imamo – opet ostaje to pritajeno nezadovoljstvo čiji je koren verovatno u prošlosti, verovatno vezan za emocije.
E kad su te emocije u pitanju, ovo su karte zvane „mrka kapa“. Prošlost. Nedostajanje. Nezadovoljstvo. Samoća. Čak i ako bude nekog „bljeska“ – taj bljesak je kratkotrajan i ne daje nam ono pravo „dizanje“. U postojećim emotivnim relacijama ovaj četvrtak je u fazonu – svako radi ono što mora, ono što je potrebno da se dogovorimo – dogovorićemo se. Svako je u nekim svojim mislima i samo ćemo „odrađivati“ ono što se i za partnera i za odnos vezuje.
Dakle, dan za obaveze, dogovore, posao, zaradu – i sve će to ići manje ili više uspešno. Ali isto tako dan kada osećaj statičnosti i letargije na mentalnom nivou i osećaj „gde je sunce da me obasja i da se smejem lako, lepršavo, iz sveg srca“ – uzima primat i vuče nas u teskobu i mutno raspoloženje.
Zdravstveno – stomak, creva, želudac, mogući bolovi u kičmi – naročito lumbalnom i vratnom delu, pad pritiska.
Pa, to mu dođe to – budite mi dobro, srećno!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3