Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 23.12.2021.

MISAO – VESELJE

Kad si srećan, lupi tada dlan o dlan!

Kad si srećan, lupi tada dlan o dlan!

Kad si srećan i kad želiš s drugim delit sreću svu

Kad si srećan, lupi tada dlan o dlan!
Da, znam, malo neuobičajen početak, ali šta da vam radim – moje raspoloženje od jutros je odlično i evo baš imam želju da ga podelim sa vama. Isto tako, verujem – a i karte kažu – da je velika verovatnoća da se i vi osećate pa, mogli bismo reći – poletnije i vedrije.

Da li ima realnih osnova za tako nešto, da li se desilo nešto spektakularno što nas je diglo – uopšte ne mora da znači. Jednostavno, od jutros može biti prisutan onaj osećaj – nade, ispunjenosti, vere – kao da negde „mirišemo“ da nešto dolazi, neka promena, neki nagoveštaj srećnih dešavanja. Hej, pa ne mora da bude ni to neka ogromantna sreća – neka bude i mala, malecka, srećičica, srećuljak – al samo daj da se smejemo iz srca!

Karta Misao kaže – tumbamo misli po glavi, rondamo po mozgu – ali malo smo se umorili od tih nekih teških i opterećujućih misli i danas nam lako u glavu „upadaju“ neke fine, opuštene slike, potreba da se radujemo životu, da se opustimo, da se smejemo i imamo onaj osećaj „sve će biti dobro, sve će doći na svoje mesto“.

Da, znam – to što mi mislimo da će sve biti super ne znači automatski da hoće – ali hajde da makar danas damo sebi predah od crnila, mrtvila, teskobe i problema. Hajde da danas budemo malo šašavi (a može i mnogo, šta fali) da okrećemo sve na šalu, da vedro i optimistično koračamo kroz ovaj dan.

I ko zna – možda nas ta karta Veselje zaista pogleda svojim veselim okom. Pa neka je veselje i na trenutak i na minut – znate i sami kako je to fino kad ti se desi neka, pa makar i malečka srećica – i onda ceo dan vrtiš taj osećaj u glavi, u duši – dišeš i živiš na njemu! Voziš se na tom osećaju i kad god osetiš da „padaš“, vratiš mu se da se napiješ sreće na njemu.

Ima ova kombinacija karata i svoju negativnu simboliku – ali danas ćemo ladno da je preskočimo i da se pravimo da je nismo videli. Može nam se.

U suštini, pokušavam da objasnim da je danas jedan laganiji dan. Svi naši problemi i teškoće će i dalje uglavnom biti tu (doduše, ima srećnika koji će neke od njih uspeti da maknu) ali nekako ćemo ih lakše variti, lakše izlaziti na kraj sa njima. Jer, danas se vozimo na talasu pozitive i optimizma.

Zato danas, na prvom mestu – činite sebe srećnim, pa makar i sitnicama….makar i time što ćete pevušiti neku veselu pesmicu u sebi i vrteti po glavi vesele misli. A onda činite i druge srećnim – osmehom, postupkom, rečju – jer neki put je i jedan osmeh dovoljan da ulepša dan.

Budite mi vrlo, vrlo dobro! Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3