Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 26.03.2020.

VESELJE – LJUBOMORA

A ovog četvrtka čeka nas jedna fina, simpatična paleta od otprilike sedamstodvadesetišest različitih osećanja koja će da se bore u nama. Sopstveni mozak nas šalta sve u šesnaest, kao da smo na rolerkosteru pa nam je čas želudac u grlu, a čas letimo. Danas smo svi minijaturne, tempirane bombe i samo je pitanje da li ćemo na osobu preko puta nas ili sa kojom smo u kontaktu izbaciti talas ljubavi ili cunami gneva. A vrlo je moguće da bude i jedno i drugo, đuture.

Nije trenutno problem u okolnostima, koliko god da su one zahtevne, komplikovane, presirajuće. Problem je u tome što su trenutne okolnosti pokrenule ono što je dugo stajalo zatrpano u nama i sa čime pokušavamo da se izborimo. Sve ono što je oko nas u suštini je samo okidač za ono što smo gurali od sebe, potiskivali, gušili, za ono za šta smo se pravili da ne primećujemo i što smo trpali pod tepih, nadajući se da će samo od sebe nestati. E cvrc. Sada sve to izlazi, tražeći da bude rešeno, tražeći da nešto promenimo i uradimo.

U suštini – a sad pričam i na globalnom i na individualnom planu – očigledno je došao trenutak kada neki obrasci, načini ponašanja, ljudi, sve ono za šta smo se grčevito držali – zaista mora otići iz naših života. Ove dane shvatite kao jedno ogromno resetovanje – sad, što je to resetovanje naporno i bolno za svakoga od nas….pa šta da se radi, tako je kako je.

U svakom slučaju – ovaj dan nije ni malo lagan. Mentalno nije lagan. Unutrašnje borbe su ogromne i rezultat tih borbi je baš to šaltanje osećanja i raspoloženja. Ako čas mrzite, čas volite, čas lijete suzice a čas se grohotom smejete – ne brinite, niste pošašaveli. Samo izbacujete iz sebe nagomilano i pripremate, raščišćavate teren za nešto novo, što tek dolazi. Prvenstveno – gradite nove sebe.

Borite se. I naravno, znate i sami – nema te kiše posle koje ne zasija sunce i nema te noći posle koje ne sviće. Budite mi dobro, srećno!!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3