Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 28.01.2021.

SREĆA – TUGA

Opet imamo dan koji je u raskoraku, podeljene energije – pa samim tim i nama donosi tu dualnost u razmišljanjima, osećanjima, načinu funkcionisanja.

Mesec na nebu koji predstavlja ženski princip, emocije, osećaj sigurnosti, našu dušu – pravi seriju nezgodnih aspekata – opoziciju sa Saturnom, kvadrat sa Uranom, opoziciju sa Suncem (pun Mesec u znaku Lava u večernjim satima), opoziciju sa Jupiterom i na kraju – kvadrat sa Marsom.

Izgleda da naša duša danas ima prilično zahtevan zadatak – da otpusti od sebe sve ono što je boli, steže, pritiska (a toga ima ihaj haj, sudeći po aspektima) i da prihvati da se mora prilagoditi okolnostima, ograničenjima ili novim putevima koji se otvaraju pred njom.

Vidite, sudeći po kartama mi danas imamo izbor – ili ćemo da sijamo (Sreća) ili ćemo da se zarozamo (Tuga). Sve zavisi od toga šta želimo da isturimo u prvi plan, čemu želimo da damo prioritet a samim tim – i snagu da utiče na nas.

Ako danas izaberete da budete stabilni, da sijate – budite sigurni da će biti situacija koje će nas na neki način provocirati, vraćati unazad, uticati na naše raspoloženje, brinuti, nervirati. Ako izaberete da u prvi plan isturite tugu, nesigurnost, brigu – bolje se pokrijte ćebetom preko glave i prespavajte dan – manje ćete štete naneti i drugima i sebi.

Da se razumemo – ovaj dan nije jednostavan jer je podjednako u njemu i dobrog i lošeg. Kako bi se ovo moglo odraziti na realna, praktična dešavanja? Na primer – kroz probleme u dogovorima jer sa jedne strane postoji dobra volja, a sa druge postoji kočenje. Dalje – kroz probleme da završimo ono što nam je važno jer nalećemo na prepreke od strane okolnosti, ljudi. Takođe – kroz nestabilne i varijabilne odnose sa osobama koje su nam po bilo kom pitanju bitne.

Dakle, današnji naš zadatak je sličan kao i u prethodnim danima – pronaći u sebi stabilno tlo, naći u sebi balans, podići sebe. A onda ćemo lako sa svim onim što dolazi i što pokušava da utiče na nas.

Budite mi dobro. Sijajte! Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3