Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – SREDA 27.01.2021.

VERNOST – LOPOV

Prvo jedno malo, malecko upozorenjce – danas više obratite pažnju na stomačni deo, naročito na želudac koji je jaaaako osetljiv. Možemo imati problem sa varenjem onoga što smo pojeli (zato što smo preterali sa hranom ili zato što smo smazali nešto protiv čega će se naš mučeni probavni sistem pobuniti) a možemo imati problem i sa „varenjem“ situacija, ljudi, informacija. Prosto rečeno – nešto nam neće baš kako valja leći na želudac….

E, sad idemo dalje…..danas smo skloni da se vraćamo unazad i da filmujemo prošle ljude, događaje, situacije. Nije nikakav problem s vremena na vreme se osvrnuti preko ramena – prošlost nas je i dovela ovde gde smo sada, porasli smo na iskustvima koja nam je dala – ali je problem preterivati sa time, zarozavati se zbog nečega što smo uradili/ili što nismo uradili, a problem je i bežati u prošlost i praviti od nje savršeno mesto naspram ružne sadašnjosti. Prvo, prošlost nije bila savršena. Tačka. A i da jeste – šta tačno imate od toga SADA? Ne živite više u njoj. Ne možete se vratiti u nju. Ne možete okrenuti točak vremena unazad.

Ok – danas jeste dan za sentimentalnost, ali nemojte dozvoliti da vam sentimentalnost kvari sadašnjost, ono što imate u ovom trenutku. Prosto rečeno – nemojte izgubiti budućnost zbog prošlosti. I ovaj dan donosi oscilacije raspoloženja, to svakako stoji. Ali te oscilacije ne trebaju da nas vuku unazad.

Danas je dobro utišati se, umiriti um. Danas je dobro osluškivati svoju intuiciju i unutrašnji glas. Danas je dobro da se popričamo sami sa sobom. Ne da se samosažaljevamo i patetišemo, da jadikujemo nad onim što je prošlo već da vidimo šta možemo uraditi za ono što dolazi. A ono što nam prvo treba jeste da budemo u miru sami sa sobom. Da pronađemo balans.

Znam da su ovo dani u kojima je to mnogo lakše reći nego učiniti, ali hajde da probamo, može? Ovo je dan za unutrašnje monologe. Dan da se sa svojom dušom dogovorimo. Da odbacimo ono što nas koči i blokira i krenemo dalje. Idemo li?!

Budite mi dobro. Srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3