Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 01.04.2022.

 

OFICIR – PORUKA

Svanulo nam je prvoaprilsko, mladomesečasto petkovsko jutro. Dan koji najavljuje novi početak, ali kao što smo to pisali u tekstu o mladom Mesecu – početak koji sa sobom nosi sporost, zahtevnost, impulsivnost, komplikacije i sudaranje sa blokadama koje će nam se vrlo često naći na putu. No, blokade i prepreke i postoje da bismo ih prevazišli i savladali, jel da?
A dan su otvorile karte Oficir i Poruka. Oficir koji nosi snagu, energiju i odlučnost i Poruka koja nosi akciju i pokret ali i um. Pa nam je ovo petak u kojem znamo šta hoćemo, ali znamo i kako da se usmerimo i dođemo do toga. Um caruje, snaga klade valja – ali kada su um i snaga ujedinjeni – umemo da se organizujemo, da se fokusiramo na ono što je važno – i da to obavimo.
Samo snaga,  bez usmerenosti od strane uma može napraviti više štete nego koristi – pa se zato danas treba čuvati poteza i reči koje u afektu, bez razmišljanja i impulsivno možemo istresti na nekog. U ovakvim stanjima može doći i do povreda jer nešto mehanički obavljamo, a mentalno smo se isključili. Isto – u saobraćaju budite fokusirani, nemojte da vam cilj bude da što BRŽE stignete negde, već da tamo stignete sigurno.
Ovo je dan kada imamo potrebu da kažemo, teško nam je da reči i razmišljanja zadržimo za sebe. Ja mogu samo da savetujem – odmerite i razmislite pre nego što progovorite i uradite, jer kada se nešto kaže i uradi, džaba posle „nisam tako mislio/mislila“ ili „izvini, trenutno sam bio nervozan/nervozna“. Opet se vraćam na tekst o mladom Mesecu u kojem sam napisala da su ovo dani lomova, a ako nešto polomite – pitanje je koliko će mu vremena trebati da zaceli i da li će to uopšte biti moguće.
No, ovo je odličan dan da sednete, razmislite, napravite plan – i pridržavate ga se. Bilo da je taj plan vezan samo za ovaj petak ili i za naredni period. Neka vaša volja i racio sarađuju – i onda vas ni jedna prepreka neće moći zaustaviti.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3