Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 02.09.2022.

GUBITAK – SVEŠTENIK
Gde je karta Gubitak, tu je pravi gubitak ili osećaj gubitka. A danas možemo izgubiti – osećaj mira i spokoja, novac, posao ili poslovni projekat, dogovor, želje nam se mogu izmaknuti iz ruku kao i planovi, možemo imati osećaj osujećenosti po pitanjima koja su nam važna.
Ukoliko ste se probudili pomalo mutni (ok, i vreme jednim delom igra ulogu ovde), ne baš fenomenalno raspoloženi, sa pritiskom u grudima ili glavi, sa teretom briga na sebi, posle neprospavane noći ili spavanja sa trzajima i noćnim morama ili sa bolovima u stomaku, možda kašljanjem ili temperaturom – zakoračili ste u dan kroz simboliku karte Gubitak.
Znate ono kad stupamo u novi dan, noseći terete koji nisu vidljivi drugima ali su tako teški za naše telo, misli, dušu? Ako ništa drugo, simboliku karte Gubitak možemo manifestovati na taj način što nećemo biti pričljivi, što ćemo biti skloni da se distanciramo od drugih i povučemo, što će nas možda užurbanost i vreva oko nas nervirati i neugodno nam dobovati po mozgu.
Ovo nije dan za dogovore, pregovore, za ulaganja, nije dan da započnemo nešto novo – niti ljubav niti posao niti bilo šta drugo. Jer, energija koju ćemo doneti je izuzetno teška, kompleksna, izazovna, realizacijom nećemo biti zadovoljni ili ćemo pak jako dugo čekati na nju. U međuljudskim odnosima vri ispod površine i jedan momenat je dovoljan da izlete reči koje će posle biti jako teško povući. Takođe – dan koji donosi sumnju prema onima koje volimo i koji su nam bliski.
Da, dan donosi izazove kroz spoljašnje okolnosti, kroz odnose sa drugima, ali i kroz naše osećaje. Karta Sveštenika je tu da ublaži, da nam da potreban mir, da u mrak ovog dana unese vedrinu i boje – bilo kroz kontakte sa onima sa kojima se smejemo i istinski ih cenimo i volimo, bilo kroz savete onih koje poštujemo, bilo kroz umirenje naših nemirnih misli verom u bolje dane koji su ispred nas.
Budite vi meni dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3