Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PETAK 05.02.2021.

PUTOVANJE – VENČANJE

Uopa! Svadba, svadba, svadba, svadba…..zapevajmo braćo mila ovu pesmu svi……Hm, ček malo Olga, ne upadaj u bećarski fazon, već se uozbilji i skoncentriši….Dakle – da li ova kombinacija karata znači da će neko danas da nam se uda/oženi? Pa čuj, naravno da znači i to ali ne SAMO to.

Ono što je prvo i osnovno jeste da iz jučerašnjeg polumračnog dana izlazimo u jedan mnogo svetliji. Dan, suncem obasjan. Dan pokreta i živosti. Dan aktivnosti i akcija. Doduše, i dan jurnjave i navrat nanos funkcionisanja, kada možemo preuzeti previše na sebe a onda se polomiti da sve ispoštujemo. Ali, bolje da jurcamo nego da uzdišemo zagledani u daljinu i opterećujemo se i onim što treba, ali i onim što nam definitivno nije potrebno!

Danas se pokrećemo ka nekim svojim ciljevima. A ti ciljevi mogu biti i veza i dogovor i udruživanje i kompromisno rešenje i stabilizacija i rad na sebi i pravno legalna pitanja i planiranje putovanja i saradnja sa drugima i još svašta nešto. Bitno je da nešto zacrtamo (ili da smo zacrtali u prethodnom periodu) i da krenemo ka tome.

Karta Putovanje nas tera na akciju, motiviše nas i pokreće, donosi dozu optimizma i dobre ideje. Ona proširuje naše poslovanje, daje snagu našim rečima, čini da se osećamo dobro i poletno, pojačava dozu adrenalina u nama, razgoreva strasti i čika nas „hajd usudi se….“

Da li to znači da je ovaj dan samo fenomenalan i dobar? Mjok. Gde ste vi to i kada videli da u jednom danu sve funkcioniše savršeno na sve strane? Prvo i osnovno – ono što sam na početku napisala – jurnjava, žurba, prenatrpanost obavezama. Dalje – sve se radi u poslednjem trenutku u minut do dvanaest. Dalje – te strasti pokazuju tendenciju da se otmu kontroli, pa kao što se strasno možete voleti, isto tako se strasno možete pokačiti sa dragim vam bićem. Kratkotrajno, ali eksplozivno.

A možete se pokačiti i sa poslovnim partnerom, prijateljem, kim god. Na ulici, u saobraćaju, u prevozu, na nekom šalteru, možete se pokačiti zbog nepravde ili isterujući neku samo vašu pravdu. No, kad sve saberemo i oduzmemo, dan bi trebao da bude više pozitivan, dobar i optimističan nego nervozan i loš.

Pa onda – šta čekamo? Idemo da sa osmehom i dobrom energijom protrčimo kroz ovaj dan. A da te prepreke i probleme – savladavamo. Srećno!!!!

 

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3