Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – ČETVRTAK 04.02.2021.

NEPRIJATELJ – VESELJE

Definitivno nam je ovo dan za akciju i dešavanja. I telo želi da „radi“, ali paralelno sa njim – i naš mozak je vrlo, vrlo aktivan. E sad, naravno da ta potreba za akcijom može otići i na pozitivnu i na negativnu stranu.

Kad su energije uskomešane, kao što je to ovog četvrtka lako je imati inicijativu i pokrenuti sebe i situacije koje su nam od važnosti ali je isto tako lako zakoračiti i na onu „tamnu stranu“ koja nam je takođe vrlo izražena.

U suštini, karta Neprijatelj je karta mraka i tame, karta Veselje je karta svetlosti i sjaja. I mi danas koračamo fizički i mentalno čas po jednoj čas po drugoj strani, pokušavajući da pronađemo balans i pomirimo te dve stvari u sebi.

Nešto će danas pokušavati da vam kvari vaš unutrašnji mir. To mogu biti neki prošli bolovi, neka prošla osećanja za koja smo mislili da smo ih zakopali i savladali, a sada promaljaju svoju glavu ponovo i „bodu“ nas. To takođe može biti jaka unutrašnja nervoza, bez obzira da li postoji razlog za nju ili ne. Ta nervoza i dramatičnost povremeno izbija, prosto nas terajući da se prema nekoj situaciji ili prema nekoj osobi postavimo u fazonu „e sad ću da ti sve po spisku“.

Da li ćete bilo šta konkretno postići sa tim sve po spisku fazonom? Pa, iskreno – malo je verovatno, pre je moguće da ćete samo napraviti dodatni disbalans u sebi ili u odnosima koji su vam bitni.

Ipak dogovor danas kuću gradi. Ne kažem da je taj dogovor lagano postići, ali je itekako moguć. Prosto rečeno – u prvi plan treba isturiti ono što je lepo, ono što nas veseli, ono što nam donosi radost. U prvi plan treba isturiti nečije dobre osobine, ne samo mane.

Ako se baziramo na tamnoj strani, ako samo vidimo negativnosti danas – tako ćemo se i postaviti prema sebi i drugima – negativno, mračno, turobno, dramatično, otežavajuće, pritiskajuće, tegobno. Time možemo povrediti i sebe i one koje volimo ili koji su nam na bilo koji način bitni.

Ako ipak izaberemo da u prvi plan postavimo lepotu, radost, spremnost na kompromis, sklad, prilagodljivost, osmehe i veselje – postoje mnogo veće šanse da ovaj četvrtak izguramo mirnog srca i duše. I da ne poremetimo relacije koje su nam važne.

Danas koračamo između svetlosti i tame. Sami biramo svoj put. Srećni bili!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3