Kaži mi, kaži...

Karte dana – ponedeljak 02.03.2020.

SVEŠTENIK – LJUBOMORA

Na obe karte izašle u dnevnom otvaranju primarna je i najjača energija planete Neptun. Gde je Neptun tu je u pozitivnom smislu duhovnost, zanos, ideal, kreativnost, umetnost, inspiracija, intuicija, vizija. U negativnom – magla, dim, laž, obmana, iluzija, skrivanje. Svešenik nosi pozitivnu Neptunovsku simboliku, Ljubomora – negativnu. Sudeći po ovim kartama, ovog dana je važnije ono što se događa u sferi nevidljivog, unutar nas.

Na primer – na realnom, dnevnom planu – možda ćemo danas funkcionisati sasvim normalno, bez nekih naročitih prepreka ili nekih spektakularnih dešavanja. No, pitanje je kakvi ćemo biti unutra? A unutar nas možemo lutati, boriti se sa talasima optimizma koje smenjuju isto toliko jaki talasi pesimizma. Možemo biti zabrinuti, možemo biti nezadovoljni,uznemireni, u preispitivanju svega i svakoga. Možemo sumnjati u sebe, svoj put, u druge. Nećemo biti sigurni da li iz nas progovara intuicija ili strahovi, da li su naše vizije ispravne ili lutamo po magli, sudarajući se sami sa sobom.

Može biti i drugačijih slučajeva – da za šta god se uhvatimo danas, naletimo na prepreku. Da koliko god imali jak podsticaj, volju i inspiraciju – nikako iz prvog pokušaja ne možemo završiti ono što smo započeli. U ovakvim slučajevima – kao da će se ama baš sve nameštati da nas spotakne, prikoči, vrati korak unazad. I ono što „radi“ inače savršeno – danas se može pokvariti. Bez obzira na to da li će se pokvariti odnos, dogovor, automobil, kućni aparat, telefon, računar. Bagova na sve strane.

Sa fizičkim preprekama ćemo lako. Sešćemo i dogovorićemo se, pozvaćemo majstora – realne stvari će se srediti relativno brzo. No ono što je unutar nas nisam sigurna da danas možemo ispeglati. Karta Ljubomora je i pod dejstvom planete Mars, pa nas ti „ubodi“ u mozak, podsvest, misli – mogu baš boleti. Na karti Sveštenika druga vladajuća karta je Jupiter, pa je danas izlaz u veri, u optimizmu, u okruženosti onima koji nas razumeju i podržavaju. Nekome će izlaz biti i šetnja pored vode, nekome molitva ili meditacija, nekome fizička aktivnost, nekome čitanje ili gledanje filmova, nekome u kreativnosti ili umetnosti.

Ovaj dan je zahtevan za naše misli i za naš unutrašnji svet. Nespokoj, osećaj umora i klonulosti, strah i mentalni padovi će biti prisutni.  Nemojmo im trčati u susret već pokušajmo da ih savladamo….Srećni bili!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3