Kaži mi, kaži...

Karte dana – utorak 03.03.2020.

POSETA – BOLEST

Svi znamo šta Poseta znači – neko ili nešto će ti doći, ugostićeš ili ćeš susresti osobu ili situaciju. Ko ili šta će doći, koga ili šta ćemo ugostiti ili susresti – ovog dana je prikazano kroz kartu Bolest. Bolest, da – predstavlja razboljevanje, ali predstavlja i težinu, fizički ili mentalni sunovrat, predstavlja teškoće, stegnutost, hladnoću, neugodnost, testiranje naših psiho – fizičkih snaga. No, predstavlja i odmor, spavanje, san, meditaciju i posredno – odgovornost i zahtevan umni i fizički rad.

Onako, na prvi pogled i ne deluje baš nešto obećavajuće ova kombinacija karata. Ima tu dosta težine. Danas možemo čuti ili videti situacije koje će nas smoriti. Danas možemo pričati sa ljudima koji će nam doneti vesti, informacije i razgovore koji nam nisu prijatni. No, treba biti oprezan sa tim što dobijamo kroz pisanu ili govornu reč danas. Naime, karta Poseta itekako može da označava lake priče bez utemeljenja, ogovaranje, prostim jezikom izrečeno – laprdanje u prazno. Problem je samo što mi to laprdanje možemo primiti k srcu i naravno – „razboleti“ se od brige, tuge, nezadovoljstva.

Takođe – danas nešto naročito ne trebamo verovati ni sopstvenim zaključcima. Zašto? Pa baš iz razloga što i naše misli danas jesu obojene težinom, pa sigurno nećemo zaključiti nešto normalno i dobro, nego ćemo otići u negativnost i mračnjaštvo. Takođe, veliki deo onoga što danas moramo obaviti – doživećemo kao teško i preteško. Pa čak i da je najobičnija, svakodnevna obaveza – danas će nam teško pasti. Jedino ako leeeeepo uključimo ovu odgovornost koja ipak postoji u ovom utorku, samo je negde zatrpana i treba je izvući na svetlost dana.

Danas bismo baš mogli da budemo odgovorni i prema sebi. Ukoliko postoji neki zdravstveni, fizički problem – ne shvatajte ga olako, već mu se posvetite. Ukoliko postoji problem u našem umu – loše raspoloženje, mrak – danas protiv ovoga deluju lake priče sa prijateljima, fizička aktivnost, čitanje, šetanje, meditacija…

Da li je ovaj dan zahtevan? Jeste. Ali na nama je da li ćemo se prepustiti i potonuti do kraja ili ćemo makar pokušati da ga ulepšamo, oživimo, oraspoložimo. Ja uvek glasam za ovu drugu opciju, a mogli biste i vi…..Srećno danas!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3