Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – PONEDELJAK 21.03.2022.

SVEŠTENIK – NEPRILIKA
Karta Sveštenika govori o intuiciji, o dubokoj unutrašnjoj spoznaji, o duhovnosti i veri, miru i spokoju. Sa druge strane, karta Neprilika govori o impulsivnosti, besu, problemu, kvaru, o prolomu strasti (ne misli se samo na seksualnu strast, nego na strast generalno).
Pa tako imamo dan u kojem pokušavamo da zadržimo stabilnost i mir u situacijama koje nas pritiskaju, guraju, čine nas nespokojnim, u situacijama koje testiraju naše strpljenje.
Ove karte ne moraju da govore samo o spoljašnjem dejstvu na nas. One mogu da ukažu i da se sami sa sobom borimo – možda nas sećanja ubadaju u mozak, možda nas neke greške koje smo napravili podsećaju na sebe, nezadovoljstva koja nosimo kipe u nama, strahovi i brige pokazuju tendenciju da nas preplave.
Pa će se tako danas smenjivati periodi spokoja i nespokoja, mira i nemira, tišine i grubih, glasnih reči. U jednom trenutku ćemo imati osećaj „sve će biti ok“ u drugom ćemo se uznemiriti, usplahiriti, nervoza i strahovi će početi da nas grickaju iznutra.
E sad, neki od nas će na ove gore – dole podsticaje reagovati povlačenjem u tišinu ili pak okretanjem ka obavezama. Ili kroz fizičku aktivnost – neko kroz trening, neko kroz šetnju. Neko kroz meditaciju. No, biće i onih koji će imati jake reakcije – svadljivost, sklonost raspravama, impulsivne postupke i odluke.
U ovom ponedeljku će biti povremeno teško zadržati mir. No, naše je da se trudimo, zar ne?
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3