Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 06.10.2020.

PISMO – NEPRIJATELJ
U današnjoj predstavi, glavnu ulogu igra – reč. Sporedni, ali ništa manje bitni glumci su misao, dogovor, ideja, pokret. Ukoliko pomislite – sve je to Merkurova simbolika! – da, bićete u pravu.
Karta Pismo je čiste Merkurovske energije i donosi nam želju i potrebu da se misaono, govorno i fizički ne smirujemo danas. Da letimo i lepršamo. Čak i ako smo u obavezi da budemo mirni kao bubice, ma moraćemo makar da u šakama vrtimo olovku, ili da prstom kuckamo po stolu ili da cupkamo nožicama….a u krajnjem slučaju – naoko mirni, unutar nas ćemo vrteti neke svoje filmove i razmišljati o sto i jednoj ideji i planu.
E sad, neko bi rekao – sve ovo što si ti napisala deluje kao da ćemo danas imati problem sa živcima i da ćemo biti pomalo neurotični….. Paaaaaaaaa……možda to i nije baš toliko daleko od istine…..
Za današnji Toza neuroza element pobrinula se naravno karta Neprijatelja. Jeste, donosi ona energiju ali ta energija ume biti neumerena pa ju je teško kontrolisati i usmeriti. Zato danas možemo ići iz krajnosti u krajnost – u jednom trenutku trčati i sve obavljati u rekordnom roku, a u drugom momentu se zabagovati i „izduvati“, zakočiti.
Isto tako, danas nas rešetaju informacije – neke kao melem na dušu, neke kao ubod u mozak. A i onaj glavni glumac sa početka teksta – reč – pokazuje sklonost da bude prava hirovita primadona – pa da nam komunikacija sa drugima bude čas izvrsna, čas na granici sukoba i rasprava. Lošu komunikaciju može pokrenuti i osećaj nesigurnosti, ljubomore, sumnje – najpre u emotivnim relacijama, ali i u svim drugim!
Dakle, u svojoj suštini dan je, pa mogli bismo reći – dobar. Dobar zato što nam daje šansu da se pokrenemo, da se dogovorimo, da kažemo ono što imamo, da svoje ideje i kreativnost turimo u prvi plan. Loš zato što se pozitivna energija očas posla preokrene i zato što nam mogu dolaziti vesti, informacije i reči koje će nas sneveseliti.
Danas vedar duh i optimizam nosi. Sumnje i nesigurnost sputavaju. Vi birajte na koju ćete stranu. Nemojte biti u fazonu – pišem ti pismo da drugovi nismo……. 😀 😀 😀 Srećni bili!!!!
Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3