Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za januar 2022-e

2022-a godina će jedno od svojih, onako baš baš zanimljivih lica pokazati već tokom januara. Čisto da vidimo koje su lekcije koje trebamo savladati i oko čega će se vrteti naš fokus.

A u januar ulazimo sa Suncem, retrogradnom Venerom, Plutonom i Merkurom u znaku Jarca. U znaku Vodolije nalazi se Saturn, a u znaku Riba Jupiter i Neptun. Retrogradni Uran je u znaku Bika a Mars i Mesec u svojoj poslednjoj fazi u znaku Strelca.

Odmah 2-og januara imamo mlad Mesec u znaku Jarca. Mlad Mesec je u trigonu sa retrogradnim Uranom, a prvi aspekti koje pravi su sekstil sa Neptunom i konjunkcija sa retrogradnom Venerom. Dispozitor mladog Meseca je Saturn u Vodoliji u kvadratu sa retrogradnim Uranom. U prevodu – otvaramo vrata prošlosti i promena – onih koje se vezuju za status – poslovni i emotivni, onih koji se vezuju za vrednosti – materijalne i emotivne. Promene će imati nestabilan tok u varijanti – brzo, sporo, brzo, sporo….ali će svejedno dubinski i suštinski delovati na nas.

Istog tog 2-og januara Merkur prelazi u znak Vodolije. On se nalazi „u senci“ još od 29-og decembra i to u senci u koju je ušao u konjunkciji sa retrogradnom Venerom (inače, od tog 29-og krenulo je da se „kuva“ sve ono što se vezuje za materijalno – emotivnu simboliku) a njegov pravi retrogradni hod počeće 14-og januara (biće u konjunkciji sa Saturnom i kvadratu sa Uranom) – ovu retrogradnost Merkura podnećemo teže nego inače, ali o samom tom aspektu i njegovom značenju – u nekom drugom tekstu. 26-og januara Merkur se ponovo vraća u znak Jarca.

U noći između 17-og i 18-og januara – pun Mesec u znaku Raka. Pored opozicije sa Suncem, Mesec pravi i opoziciju sa Plutonom – pa u danima pre i nakon punog Meseca naša osećanja mogu biti posebno destabilizovana, možemo se osećati nesigurno u onim oblastima koje za nas predstavljaju temelj, oslonac – bilo u emotivnim ili poslovnim odnosima, bilo vezano za porodicu.

20-og januara Sunce prelazi u znak Vodolije. Prvu trećinu zime smo ostavili iza sebe, ali smo sada u njenom „udarnom“ delu.

24-og januara Mars iz znaka Strelca prelazi u znak Jarca i mesto svoje egzaltacije – mesto gde je sa jedne strane izuzetno jak, ali sa druge – itekako ume da pretera i pokaže svoje, prilično surovo lice.

29-og januara Venera kreće direktnim hodom u znaku Jarca. Obzirom da će njeno kretanje biti izuzetno sporo – Mars će je „sustići“ i već od početka februara pa sve do kraja druge dekade marta – ovaj dvojac (sa kormilarem – Saturnom koji im je oboma dispozitor) putovaće zajedno kroz znake Jarac i Vodolija. Da, to će biti vrlo zanimljivo i za videti…..i za doživeti.

Januar u koji ulazimo je dosta komplikovan mesec. Ništa u njemu neće ići lagano – ali baš tokom ovog meseca pokrenuće se mnoge situacije – na neke od njih ćemo imati uticaj, a na neke baš i ne. Januar je mesec sukoba – unutrašnjih i spoljašnjih. Ali to nisu „novi“ sukobi – ovo su samo reakcije na situacije koje nas prate prilično dugo – bilo u privatnom, poslovnom, porodičnom životu – ili na širem planu. Temelji se proveravaju, a na mnogima će početi da se pojavljuju pukotine koje će se jako brzo širiti.

Januar je mesec kada preokreti na ličnom i globalnom planu počinju. Pa, hajd da vidimo šta će da nam se preokrene…srećno!!!

 

OVAN

Ljubav

Dokle god Jupiter „širi“ vaše polje tajni – a to će biti do početka maja, postoji ozbiljan potencijal za ulazak u tajnu emotivnu priču, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Kod slobodnih Ovnova to i može i ne mora da bude problem, ali kod zauzetih – itekako može da uzdrma odnos sa partnerom. Već u ovom mesecu postoji mogućnost za tajni flert i komunikaciju (pa i nešto više od toga) i to najpre preko poslovnog segmenta. Generalno gledano – partner i vi morate da posvetite više pažnje svom odnosu – previše ste se okrenuli obavezama na poslovnom i privatnom planu i ne provodite dovoljno kvalitetnog vremena zajedno. Menjajte nešto i to što pre, ako ne ranije a ono makar od ulaska u treću dekadu meseca. Slobodni – sem potencijala za tajno, prošlost će takođe igrati ulogu u vašem životu. Za neke od vas – moguće je novo poznanstvo u prvoj polovini meseca i približavanje tokom ostatka januara. Veza još ne.

Posao

Centar vašeg interesovanja biće poslovni segment oko kojeg će se sve vrteti i gde ćete trošiti ogromnu količinu vremena i energije.  Retrogradni Venera i Merkur bacaju akcenat na dovršavanje obaveza ili na razradu projekata i poslova koje ste već pokrenuli. Nešto novo, promene – u ovom će periodu teško zaživeti – možete da se bavite planovima, istraživanjem tržišta. Bićete motivisani da se dokazujete, ali zbog toga možete imati nesporazume sa poslovnom okolinom. Finansije – nestabilno i promenljivo.

Zdravlje

U prvoj polovini meseca stabilno – doduše, hronični bolesnici mogu imati pojačane tegobe. Drugi deo meseca donosi više odliva energije i slabiji imunitet.

 

BIK

Ljubav

Retrogradnost Venere vam ne prija, bez obzira što se nalazi u vama srodnom po energiji znaku Jarca. Donosi vam neke lične situacije kojima morate da se bavite, možda ste i opterećeni događajima u privatnoj i poslovnoj sferi, određenu formu nezadovoljstva sobom, odnosom, partnerom. Može doneti da pokušavate da razjasnite neke situacije iz prošlosti sa partnerom a da to i ne ide baš tako lako. Ili može pojačavati vašu nervozu pa će povremeno biti nesuglasica, neslaganja između vas dvoje. Od ulaska Marsa, partnerske planete u znak Jarca tokom treće dekade januara – stvari će brže početi da dolaze na svoje mesto, a i strast između vas dvoje će jačati. Slobodni Bikovi – ne preporučuje vam se da žurite po pitanju ulaska u vezu sa novim osobama – sačekajte februar koji će vam doneti i bolju energiju ali i skladnije nove početke. Prošlost će vas okupirati celog januara i moguće su obnove veza.

Posao

Bez obzira na praznike, pred Bikovima je vrlo aktivan poslovni mesec. Doduše, ništa u njemu neće ići brzo, pogotovo ukoliko pokušavate da pokrenete nove poslovne projekte ili saradnje. Više ste okrenuti ka prošlosti, završetku započetih poslova a očekuju vas i bitni razgovori sa nadređenima koji su već neko vreme odlagani – razgovori koji će pokrenuti promene u organizaciji posla, ali koji će se voditi i oko vaše nadoknade za rad. Druga dekada meseca je posebno užurbana i ispunjena mnoštvom obaveza.

Zdravlje

Imunitet je nešto slabiji tokom celog januara, a grlo će vam posebno biti osetljivo. Stariji Bikovi mogu imati pojačane hronične tegobe, naročito one koje se vezuju za kosti, zglobove, posebno kolena.

 

BLIZANCI

Ljubav

Prva dekada januara će proteći u uobičajenoj atmosferi sa voljenom osobom. Međutim, od ulaska u drugu dekadu situacija se menja i između vas dvoje se može probuditi nepoverenje. I partner i vi možete vući postupke koji će drugoj strani biti sumnjivi a lošija komunikacija može dodatno pojačati napetost. Sve do kraja meseca bićete na  klackalici – iako ćete prevazići nepoverenje, ostaće sitna nerviranja i rasprave koje će biti kratkotrajne ali će opterećivati i voljenu osobu i vas. No, zato će strast biti pojačana, pa će jednim delom ublažiti ovaj napet period. Slobodni Blizanci – još uvek vi niste u posebno inspirativnom ljubavnom periodu. To ne znači da se ništa neće dešavati u vašem emotivnom životu – šta više, možete imati različita poznanstva, čak i po koju avanturicu ili kao neki početak odnosa, ali je malo verovatno da će se to razviti. Vrlo će biti aktuelno i sve ono što se vezuje za prošlost i bivše partnere.

Posao

Nakon praznika, krenućete sa popriličnim elanom da se bavite poslovnim segmentom, ali taj vaš entuzijazam neće se održati baš puno. Vrlo brzo, već tokom druge dekade meseca krenuće raznorazni, što sitni što krupniji problemi u saradnjama i u odnosu sa kolegama. Ispostaviće se takođe da su neke obaveze prezahtevne za vas (ili da ste preuzeli previše na sebe) pa su moguće i greške i odugovlačenja. Bolji finansijski period za vas kreće tokom treće dekade meseca, mada će vas troškovi stalno pratiti.

Zdravlje

Od ulaska u drugu dekadu januara postaćete osetljiviji na promene vremena (pogotovo stariji Blizanci). Takođe, mogućnosti za češće prehlade i potencijalni problemi sa kostima, zglobovima.

 

RAK

Ljubav

Retrogradna Venera u vašem polju partnerstava uticaće na vas u smislu da preispitujete svoje emocije, da preispitujete samu suštinu odnosa, ali vas može i pokrenuti u pravcu promena u vezi, braku. Ovi će osećaji biti posebno prisutni do kraja druge dekade januara, tačnije sve do punog Meseca u vašem znaku. Tokom januara može biti dana kada partner i vi vršite pritisak jedno na drugo, kada se ne razumete ali i dana u kojima osećate posebnu bliskost i poverenje. Ukoliko možete, izbegnite zamke sumnje i ljubomore – jer i nešto tog tipa se može postaviti ispred vas kao para. Slobodni Rakovi –ta preispitivanja ni vas neće moći da zaobiđu, aliće se vezivati za prošlost i bivše partnere. Da li se neki odnosi sada mogu obnoviti? Da, ali će to ići polako i sa velikim promenama. Kada pričamo o novim ljubavima, ovo baš i nije savršen period, započeti odnosi mogu biti vrlo emotivni ali i komplikovani.

Posao

Finansije vam baš i nisu najsjajnija tačka u poslednje vreme, a pošto januar neće ništa popraviti po tom pitanju, nije ni čudno što će fokus biti baš na ovom segmentu. Rakovi su svesni da su im potrebne neke promene, ali još uvek ne vide na koji način i u kom smeru da se pokrenu. Trenutno vam se ni ne preporučuje da pravite neke drastične zaokrete već da pratite situaciju i čekate svoju šansu koja će se svakako ukazati, možda već tokom poslednjih dana januara. Ne zapostavljajte obaveze i ne gomilajte ih.

Zdravlje

Sklonost ka infekcijama, upalama, prehladama. Dame neka više pažnje obrate na hormone. Stariji Rakovi mogu imati problem sa stomakom i zglobovima.

 

LAV

Ljubav

Emocija koja se velikim delom pretvorila u obavezu, preispitivanje odnosa kao I toga kako se u istom osećate i da li dobijate ali i pružate dovoljno bliskosti….pa na sve ovo i vraćanje na stare teme i dileme – sveukupno januar mesec ne deluje obećavajuće na one koji su u emotivnim vezama ili braku. To što su zahtevni zadaci izašli na dnevni red u vašem odnosu ne znači automatski da će se isti prekinuti – ali će neke stvari morati da se menjaju, kao i stavke u odnosu koje su do sada bile slabe tačke. To što ćete voditi ozbiljne razgovore o kompleksnim temama itekako može pomoći njihovom rešavanju. Slobodni Lavovi – nova poznanstva su aktuelna već tokom prve dekade meseca, ali da li će se održati veliko je pitanje, pošto će jako brzo doći u lošu fazu po pitanju komunikacije. Ukoliko ovo prevaziđete – odnosi bi mogli postati stabilni u februaru. Kod Lavova će tokom celog januara biti aktuelna i ljubavna prošlost.

Posao

Poslovni segment će funkcionisati sa oscilacijama – imaćete faze zastoja I neaktivnosti, pa onda faze velikih obaveza. Odmah nakon praznika vaš elan može biti pojačan, čak se neki poslovi I stari I novi mogu odvijati brže I intenzivnije – da bi od ulaska u drugu dekadu meseca počele komplikacije, usporavanje, ponavljanje I dogovori koji se prolongiraju. Od treće dekade meseca opet ste u fazi poboljšanja radnog elana I lakšeg funkcionisanja na dnevnoj bazi. Finansijski ovo nije period za opuštanje.

Zdravlje

Ne baš sjajan imunitet očekuje vas tokom celog ovog perioda. No, ovo je vreme da se ozbiljnije pozabavite I navikama I svojim zdravljem I napravite neophodne promene.

 

DEVICA

Ljubav

Vrlo pozitivno dejstvo Jupitera koji je ušao u vaše partnersko polje krajem 2021-e godine osetićete tek pred kraj januara meseca – bilo kroz postojeće odnose, bilo kroz novozapočete priče kod slobodnih, pa čak I vezano za ljubavnu prošlost. Do tada – druga dekada meseca može zauzetima biti dosta naporna – ovaj period može doneti jačanje sumnje I nesuglasice, kao I potencijalne probleme u vašoj porodici  koji bi se odrazili na kvalitet odnosa sa partnerom. Ukoliko ste u braku ili živite zajedno – ovaj uticaj možete osetiti kroz čestu napetu komunikaciju I obostranu sklonost ka raspravama, čak I bez ikakvog konkretnog razloga. Takođe, vi ćete u drugom delu meseca biti preokupirani obavezama, što vam baš I neće davati dovoljno prostora da se posvetite voljenoj osobi. Slobodne Device – sem ljubavne prošlosti koja je više nego aktuelna tokom celog meseca, potencijal za nove priče ide od ulaska u treću dekadu januara.

Posao

U novu 2022-u ulazite pomalo umorni jer je prethodni period bio poprilično zahtevan I odneo vam dosta energije. Što se tiče obaveza – korektno ćete vi to obavljati, ali će izostajati ona vaša lepršavost I kreativnost. Od ulaska u drugi deo meseca, kada vaš vladar Merkur kreće retrogradno baš u polju obaveza I odgovornosti – posebno je važno da napravite dobar raspored, odredite prioritete – da ne biste kasnili sa onim što radite ili eventualno pravili greške. Finansije – pa, uglavnom ćete biti zadovoljni.

Zdravlje

Osetljivost respiratornog sistema I imuniteta generalno  – posebno u drugom delu meseca. Stariji – problemi sa cirkulacijom, zglobovima, osetljivost na promene vremena.

 

VAGA

Ljubav

Retrogradnost vaše vladarke Venere vam definitivno ne prija – imate konstantnu potrebu da nešto menjate na sebi jer se iz nekog razloga sebi ne dopadate – da li je to frizura, težina, boja kose ili nešto deseto – nije ni važno. U stvari, ta potreba da nešto promenite NA sebi pokazuje da UNUTAR sebe niste zadovoljni ni ispunjeni kada je emotivni život u pitanju – I nema veze da li ste zauzeti ili slobodni, u sličnim ste situacijama. Kod zauzetih – osećaj da vas partner ne razume, da se vaš odnos pretvorio u kolotečinu. Malo je trenutaka koji su ispunjeni radošću i zadovoljstvom a previše onih koji vam ne daju nikakav podsticaj. Januar vam neće biti ništa poseban, izgurajte ga na mišiće. Kod slobodnih – preispitivanje I vraćanje u prošlost je primarno u ovom periodu. Da li može biti aktivnosti sa bivšima – da. Da li će doneti nešto posebno – pa, videćemo. Noviteti slabo, samo u prvoj dekadi meseca.

Posao

Prva dekada meseca je prilično mirna a i poslovne okolnosti će vam ići na ruku. Uglavnom ćete lako završavati sa obavezama, a postoji šansa I da pokrenete neke nove poslovne priče. Od ulaska u drugu dekadu stvari se već malo komplikuju – dolaziće do češćih problema u dogovorima a saradnici se mogu pokazati kao nepouzdani I previše zahtevni. Pošto tada I Merkur kreće retrogradno – što će definitivno usporiti I zakomplikovati dodatno sve vezano za posao. Finansije – šareno, ali nije toliko loše.

Zdravlje

Tokom druge dekade meseca ste posebno osetljivi na sve vrste respiratornih infekcija. Takođe, u tom periodu se treba čuvati povreda I voditi više računa u saobraćaju.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Prva polovina meseca definitivno nije nešto čime ćete moći da se pohvalite I u čemu ćete uživati, bar kada su vaše emotivne relacije u pitanju. Vi ste previše okrenuti obavezama I poslu I samo ćete mali deo svog vremena moći da posvetite voljenoj osobi. Drugi deo meseca je opušteniji, drugačiji – tada već postoji mogućnost da imate više vremena jedno za drugo, pa čak I da odete na kraći put ili da češće budete u aktivnostima koje prijaju oboma. Mogući su I izlasci I druženja sa zajedničkim prijateljima. Tokom celog januara strast će biti stavka koja će vas spajati. Slobodne Škorpije – retrogradna Venera tokom celog januara I retrogradni Merkur koji se vraća u znak Jarca u poslednjoj nedelji meseca – ozbiljni su pokazatelji da će stare ljubavi I stari znanci zauzimati veliki deo vaših emotivnih aktivnosti. U drugoj dekadi moguće je I novo poznanstvo I ulazak u prilično romantičan I senzualan odnos.

Posao

Iako ćete u ovom mesecu povremeno imati poteškoća u komunikaciji sa saradnicima, iako ćete povremeno imati problem da se pravilno organizujete – ipak je januar dosta povoljan po vas, pogotovo što će u nekim trenucima I sreća biti na vašoj strani. Samo tokom druge dekade kontrolišite troškove I ne uplićite se ni u kakve finansijske ili poslovne mahinacije. Mnoge šanse za koje ste mislili da ste ih propustili ponoviće se tokom ovog meseca. Regulišite zaostatke I kad su obaveze I papirologija u pitanju.

Zdravlje

Druga dekada meseca donosi pojačanu osetljivost na promene vazdušnog pritiska, na prehlade, virusne I bakterijske infekcije. Povedite I računa o potencijalnim povredama. Osetljivi zglobovi, kičma, zubi.

 

STRELAC

Ljubav

Jednostavnije funkcionisanje sa voljenom osobom, sa nekom finom količinom pozitivne energije, sa više dešavanja I aktivnosti – pratiće Strelčeve tokom prve dekade meseca. Ulaskom u drugu dekadu, partnerska planeta počinje da usporava, spremajući se za retrogradni hod – pa partner može postajati sve komplikovaniji I zahtevniji, a I vi ulazite u neki čudan fazon koji može biti uzrokovan teškoćama sa kojima se suočavate u poslovnom I porodičnom sektoru. Kada spojimo ova dva vida ponašanja – dobijemo probleme I nesporazume u komunikaciji, to da se teže dogovarate I teže usklađujete jedno sa drugim. Nema prekida, samo nerazumevanja. Slobodni Strelčevi – možete pokrenuti jednu interesantnu komunikaciju I biti privučeni ovom osobom, ali će dešavanja vrlo brzo doći u fazu zastoja. U drugom delu meseca – slabiji kontakti sa suprotnim polom. Jedino će prošlost biti aktivnija nego inače.

Posao

Taj period do 10-og januara je I poslovno interesantan. Neki od vas će ga iskoristiti kroz opušteniju atmosferu na poslu, manji pritisak obaveza I lakše funkcionisanje na dnevnoj bazi, dok će drugi u ovim danima pokrenuti neke nove poslovne priče, sastanke, dogovore – od kojih neki mogu biti prilično ozbiljni I kvalitetni. Od ulaska u drugu dekadu počinje period odlaganja, otežanja, komplikovanja I težeg razumevanja sa saradnicima. Finansijski – drugi deo meseca donosi blago poboljšanje u ovom sektoru.

Zdravlje

Čuvajte se prehlada, virusnih I bakterijskih infekcija – respiratorni sistem je posebno osetljiv tokom januara. Kod starijih su mogući problemi sa venama, zglobovima.

 

JARAC

Ljubav

Januar baš I nije fenomenalan mesec za stabilnost vaših emotivnih ili bračnih relacija. Osnovni problem je u tome što partner I vi različito gledate na mnoge situacije u vašem odnosu, pa I na samu suštinu odnosa. Iz tog razloga će komunikacija, dogovor I prilagođavanje biti komplikovan zadatak za vas dvoje. Pokušajte da budete otvoreniji u razgovorima, spremniji na kompromis – ali nemojte zanemariti ni emotivnu bliskost – jer sada je potrebno da je više ispoljavate. Dosta intenzivni momenti koji bi eventualno mogli dovesti do većih turbulencija u odnosu posebno su izraženi tokom druge dekade januara. Slobodni Jarčevi – retrogradna Venera, a kasnije tokom meseca I retrogradni Merkur u vašem znaku – više govore o prošlosti (itekako su moguće obnove veza)nego o emotivnim dešavanjima sa novim osobama. Ukoliko ih I bude – I to će na neki način biti podsećanja – sličnost u karakteru, vezi….

Posao

Uopšte nemate loše predispozicije za poslovne aktivnosti kroz januar. To ne znači da će sve ići kao podmazano, ali definitivno govori da će se probuditi ambicioznost, posvećenost, da ćete umeti da povučete prave poteze. Takođe, veći deo meseca ćete biti motivisani za rad jer ćete videti da itekako ima rezultata – posebno onih finansijskih koji su vam pomalo “klimava” tačka. Jedino u periodu od 10-og do 15-og budite obazrivi u dogovorima – mogućnost da propustite važan detalj ili da budete obmanuti.

Zdravlje

Od ulaska u drugu dekadu januara kreće nešto zahtevniji zdravstveni period. Aktiviranje hroničnih tegoba je moguće, kao I osetljivost stomaka I respiratornog sistema.

 

VODOLIJA

Ljubav

Nešto tu ne štima kada je odnos sa partnerom u pitanju. Možda ćete imati okupiranost nekim pitanjima i nervozu zbog toga – a to ne moraju da budu pitanja vezana za vaš odnos nego baš lično za vas. Možda ćete biti nezadovoljni celokupnom situacijom sa voljenom osobom. I kao treća stavka – možda su vaše misli previše na nekoj drugoj strani (misli se na drugu osobu). Generalno gledano – zauzete Vodolije mogu imati iskušenja u smislu tajnih flertovanja i domunđavanja, ali čak i da toga ne bude – tek od ulaska u treću dekadu meseca odnos sa voljenom osobom će kao nešto malo početi da se popravlja – to jest, vi ćete se osećati bolje. Do tada – pa, onako – vrlo šareno i ne baš naročito inspirativno. Slobodne Vodolije – još neko vreme će stavke “tajno” I “prošlost” biti prioritetne kada je vaš emotivni život u pitanju. Ne znači da ne može da se pojavi neko nov – ma može, ali to su isto ili podsećanja ili neka “smuti pa prospi” varijanta – u smislu – mnogo očekivanja ali ne baš spektakularan razvoj događaja.

Posao

Ako malo uspete da danete dušom u prvih desetak dana januara – to je odlično. Jer, koliko god budete želeli da se odmorite – okolnosti I događaji vam to baš I neće dozvoliti. Zato očekujem da će vas saradnici “iščačkati” već u prvim danima januara I da odmah ulazite u fazu “rmbaj Mile I ne pitaj kad će odmor”. Od drugog dela meseca upadate u fazu kašnjenja I problema šta god da radite. Tokom druge dekade januara više obratite pažnju na finansije – veći troškovi, nije period za ulaganje novca.

Zdravlje

Uglavnom premorenost, a mogući su i problemi sa spavanjem. Starije Vodolije neka se bave kontrolom hroničnih problema koji se sada mogu posebno aktivirati.

 

RIBE

Ljubav

Jupiter u tranzitu kroz vaš znak će između ostalog doneti i pojačanu potrebu da sebi ugađate i uživate u emocijama i bliskosti. E, to bi bilo super da ste sami u vezi a pošto niste – period od ulaska u drugu dekadu januara donosi vam neku formu uznemirenosti koja će potrajati sve do poslednje nedelje meseca. Ta uznemirenost može biti iz razloga što se voljena osoba jedno vreme ponašala « kako treba » (možda je ispravnije – kako vama odgovara) a onda je okrenula ćurak naopako i krenula u ponašanja koja su vam i ranije smetala. Ukoliko su ta « ponašanja » druge strane u stvari samo okupiranost obavezama – ne budite isključivi i previše dramatični, progledajte partneru kroz prste. Jer, nema razloga za dizanje tenzije – vas dvoje ste kao par stabilni. Slobodne Ribe – i vama između ostalog sledi faza obnova i ponovnog davanja šanse bivšim partnerima. Početak može biti dobar, ali ćete kasnije morati da budete strpljiviji. Nove emotivne šanse idu ili kroz poslovni segment ili kroz izlaske, društvene kontakte.

Posao

Sa Marsom u polju karijere sigurno je da vam poslovnih akcija i dešavanja neće faliti tokom januara. Neki od vas će biti motivisani da se angažuju, kod drugih – nadređeni neće dozvoliti da budete neaktivni jer će vam stalno pronalaziti nove i nove obaveze. Tokom druge dekade meseca više obratite pažnju na odnos sa šefovima – mogući su nesporazumi. Ukoliko želite da pokrenete neke nove akcije u poslovnom sektoru – to nije loše postavljeno, ali će biti odugovlačenja. Finansije – bolje od ulaska u treću dekadu.

Zdravlje

Potrebno je da budete fizički aktivniji – bilo kroz neke rekreativne aktivnosti, bilo kroz šetnju i boravak u prirodi. Tokom druge dekade mogućnost problema sa infekcijama, upalama, alergijama.

 

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3