Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 21.09.2021.

 

SUDIJA – TUGA
Danas je dobar poslovni dan, dobar intelektualni dan, dan koji je odličan za dogovore svake vrste, dan dobar da se setimo svojih obaveza, obećanja, dan dobar da čvrsto i postojano istrajemo u bilo čemu što smo pokrenuli ili što nam je od važnosti.
Dobar je i za pravna pitanja, dobar je da budemo uspešni u pregovorima, dobar je da predstavimo sebe na najbolji način. Dobar je da donesemo odluke, ali one koje se mozgom donose, za koje je potrebno uključiti racio na maksimum. Ukoliko imate nameru da donosite odluke u koje je uključeno srce – pa, nisam sigurna da je to sada baš pravi potez niti sam sigurna da ćete te vaše odluke moći da ispoštujete.
A zašto te odluke donesene srcem danas nisu baš poželjne? Ili bolje rečeno – za šta ovaj dan nije dobar?
Vidite i sami da se iza leđa karte Sudija koja predstavlja balans, odlučnost, stamenost, postojanost, racionalnost – sakrila karta Tuga. To što Sudija ne obraća pažnju na nju nema nikakve veze. Ona je tu pa je tu. Da talasa iznutra, da poseća, da unosi nemire, da u trenucima kada smo potpuno stabilni šapne par reči na naše uho i da nas izbaci iz ravnoteže, da nas poremeti, da učini da nas val setnih osećanja prelije. Da nas uznemiri.
A kada dozvolimo da uznemirenost uzme primat – nikakve odluke više nisu na mestu. U besu, tuzi, u ljubomori, seti, u strahovima i nemirima – pravih odluka nema. Ima samo pogrešnih poteza koji nam se obijaju o glavu.
Dakle, da rezimiramo – danas ne treba vući poteze u bilo kom segmentu ako su ti potezi obojeni emotivnom i osećajnom nestabilnošću. Ono u čemu funkcionišete hladne i razumske glave – dobro je. Ako vidite da vas ljudi ili situacije talasaju, pokusajte da tada ne reagujete, već sačekajte da se stvari u vama „slegnu“.
Dan koji može biti plodonosan i dobar, ali u kojem je važno da ne izgubimo unutrašnju harmoniju i balans.
Budite dobro, srećno!!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3