Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 26.01.2021.

NADA – LJUBOMORA

Sa ovom kombinacijom karata – akcenat se danas, ali i u narednim danima baca na ono što se dešava UNUTAR NAS. To ne znači da nije bitno ono što se dešava oko nas, što nam donose drugi ljudi i situacije u kojima smo – naravno da jeste, ali je poenta u tome kako ćemo mi to hendlovati, kako ćemo se nositi i kako ćemo se boriti. I naravno – kako ćemo izaći na kraj sa time.

Sad ću vam dati primer. Može da se dogodi da se u vašem okruženju – poslovnom, emotivnom, porodičnom, prijateljskom – sada odvijaju kojekakve nervozne i napete situacije. I sad, logično bi bilo da ste i vi nervozni i napeti. Ali vrlo lako može da se desi da se vi ne osećate tako, naprotiv – umesto nervoze može postojati osećaj utrnutosti, osećaj emotivno-mentalne zablokiranosti, kao da ne pripadate ovom trenutku već sa strane posmatrate kako će se situacije odvijati. Kao da ste se unutar sebe distancirali od svega i samo sa ljubopitljivošću posmatrate u varijanti – „doooooooobrooo…..hajd da vidimo gde ovo sada ide…..“

Naravno, postoji i drugi slučaj – a taj je da kako god da se situacije oko vas odvijaju, bile one dobre ili loše – vi iznutra treperite. Čas ste u fazonu – ma mora biti sve dobro, ja verujem u to! a čas u mentalno emotivnom padu i osećaju nagomilavanja straha, nesigurnosti i bojazni.

Da se razumemo – ove karte pokazuju da u nama postoji emotivni i mentalni disbalans. Da postoje velike oscilacije. Da je malo verovatno da smo u ovom trenutku realni po bilo kom pitanju. Ili smo preoptimistični, ili prepesimistični ili smo bukvalno – zabagovani, zaleđeni. Jasno vam je da je u ovakvim stanjima donošenje bilo kakvih, iole bitnijih odluka – prilično loše.

Šta možemo uraditi za sebe, učiniti da ostvarimo balans? Izaći iz kruga oscilacija po pitanju misli i emocija? Bilo bi dobro ako možete da se ne bavite pitanjima i situacijama, osobama koje vas najviše opterećuju – distancirati se makar na kratko i baviti se nečim drugim. Nečim što vas opušta ili što zahteva od vas mentalno i fizičko uključenje. Maksimalno. Ono koje briše sve drugo.

Ukoliko niste u mogućnosti da ovo učinite, pokušajte sa meditacijom, šetnjom, plivanjem, druženjem. Najvažnije je sada ne prepustiti se nemirnoj reci unutrašnjih osećanja da nas nosi. Jer, nije ovakva situacija samo danas – i u narednim danima će trajati, čak jačati. Zato ne bismo trebali da dozvolimo da nas povuče sa sobom.

Budite dobro. Pronađite svoj unutrašnji mir. Odgurnite strahove i prigrlite ljubav. Najpre prema sebi. Srećno!!!!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3