Kaži mi, kaži...

KARTE DANA – UTORAK 28.12.2021.

PORUKA – LJUBOMORA

Kada nam karta Poruka izađe kao prva – znamo da pred sobom imamo mentalno, fizički zahtevan dan. Jer, Poruka je i reč i misao i pokret i papir i način razmišljanja i informacija i dogovor i susret i saobraćaj – najpre sve ono u šta smo mentalno i komunikacijom aktivno uključeni, a onda i ono što „angažuje“ naše fizičko telo – kretanje, akcija.

E te svakojake akcije su ono što nas čeka.

A karta Ljubomora nije samo ona varijanta „ko ti je ova/ovaj, s kim si bio/bila sinoć, gde se šunjaš i gde cunjaš – progovori, kriješ li ti nešto od mene, ja osećam da mi nešto muljaš“ i sve ostalo što može da se podvede pod sumnju, ljubomoru kada su odnosi u pitanju, ili pod nepoverenje, konkurenciju, poteze iza leđa – što može da se podvede pod poslovnu ili bilo koju drugu tematiku.

Karta Ljubomora prvenstveno nosi loš unutrašnji OSEĆAJ, jer ona govori da u nama može biti sve iznutra pretumbano, zbunjivati nas, pa smo čas tužni, čas ljuti, čas nesigurni, a čas puni strahova.

Kada spojimo ove bezvezne osećaje i simboliku karte Poruka – dobijemo da smo u ovom danu u nekoj vrsti unutrašnjeg konflikta koji se može odraziti na nas u spoljašnjosti i u našim aktivnostima. To je onaj fazon kada se ne razumete sa sagovornikom jer ne ČUJETE istinski jedno drugo.

Emotivno – mentalna povredljivost i osetljivost, to što ne razumemo osobu koja je preko puta nas – može dovesti do nesporazuma, pogrešno protumačenih reči, pa i do rasprava i tenzije.

Zato su danas odnosi bilo koje vrste posebno na udaru i mogu donositi nerviranje. Takođe, u bilo čemu što danas radimo može postojati momenat kad se zabagujemo, zamislimo, odlutamo, ili se nerviramo iz ko zna kog razloga – i onda pravimo greške, zaboravljamo, šest puta radimo istu stvar, komplikujemo sami sebi život.

Mentalno – ovo je dan kada osećamo unutrašnji pritisak i kada smo posebno osetljivi, lako upadamo u neka bezveze razmišljanja i opterećujemo sebe.

Zdravstveno – unutrašnji mentalni pritisak može da izazove tegobe sa varenjem, glavoboljama, sa oscilacijama pritiska, može da zbog nefokusiranosti na ono što radimo donese povrede, a treba biti oprezan i u saobraćaju jer nam koncentracije fali.

Danas nam je potreban „izduvni ventil“ i moraćete sami da otkrijete šta je to za vas – da li fizička aktivnost, da li šetnja, odmaranje, to da povremeno napravite pauzu i posvetite se nečemu u čemu baš uživate i što volite.

Budite dobro, srećno!!!!

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3