Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za januar 2019-e

Prvi januarski dan započeće prelaskom Marsa iz znaka Riba u znak Ovna, mesto svoje vladavine. Jaka energija novog početka – kao stvorena za ulazak u 2019-u godinu! 5-og januara Merkur prelazi u znak Jarca – tokom ovog meseca očekuju nas i neki ozbiljni dogovori, ali i pomalo teške i naporne priče….. Već 6-og januara imamo Mlad Mesec u znaku Jarca, ali i delimično pomračenje Sunca. Znate i sami da pomračenja služe kao aktivatori životnih faza i očigledno je pred nama još jedna nova! Istog dana i Uran kreće u direktan hod iz znaka Ovna – u ovom znaku će biti do početka marta meseca, a onda se seli u znak Bika i tu ostaje narednih sedam godina.

Odmah dan kasnije Venera prelazi u znak Strelca i hita u trigonski susret sa Marsom i konjukciju sa Jupiterom, donoseći priliv dobre energije u muško ženskim odnosima, ali i značajne momente koji se vezuju najpre za inostranstvo. 20-og januara Sunce ulazi u Vodoliju, označavajući početak vladavine ovog znaka, a odmah sledećeg dana imamo pun Mesec i njegovo totalno pomračenje u znaku Lava. Očekuje nas još jedan događaj, a to je prelazak Merkura u znak Vodolije i to 24-og januara.

Hajmo sada malo da saberemo sva planetarna dešavanja tokom januara i da probamo da izvedemo zaključak – kakav bi to mesec mogao biti? Iskreno rečeno, januar jeste pod jakom energijom Marsa iz Ovna koja treba da nam da onaj „udar“ snage i da nas pokrene. Pošto već početkom meseca i poslednja retrogradna planeta, Uran – kreće u svoj direktan hod, možemo da primetimo da su sve planete direktne, što se ne dešava baš tako često…Znači, nema unazad – idemo, samo napred! Gore sam napisala nešto ukratko o Veneri, Jupiteru i Marsu – ovi aspekti bi trebali da nam daju dodatni podsticaj, snagu, volju, elan, ali i pomalo sreće u našim „pohodima“ i novim počecima – bilo da se oni vezuju za posao, novac, ljubav, inostranstvo, porodicu i tako dalje i tako dalje. E sad, šta će da nas u januaru „žulja?“ Pa ovako….Merkur će iz znaka Jarca biti u konjukciji sa Saturnom, Plutonom i kvadratu sa Marsom i Uranom tokom januara – poslovno nas ipak očekuju neke teške i zahtevne tematike, ali verovatno i naporni ljudi sa kojima ćemo morati da budemo u kontaktu. No, to ne znači da nećemo imati uspeha – ali naravno, kroz Jarčevsku simboliku – polako, kroz mnogo truda i ulaganja sebe u ono što želimo. Kvadrat Merkura sa Marsom i Uranom može doneti neka sukobljavanja na poslu, možda sa autoritetima ili kolegama, ali i preokrete i iznenadne promene. Dalje, Mars će praviti kvadrat sa Saturnom i Plutonom – prepreke se prevazilaze, ali uz velike napore.

Oba pomračenja, i ono delimično Sunca i ono totalno Meseca idu kroz dosta zahtevne aspekte i kontakte sa teškim planetama. Pomračenje Sunca početkom januara može doneti osećaj težine, ali i buđenje ogromne snage za koju nismo ni znali da postoji u nama! Komplikovanije je pomračenje Meseca u trećoj dekadi januara, jer može doneti velika uzbuđenja, napetost, prekide u poslovnim i emotivnim odnosima – ali i osećaj da se moramo „osloboditi“ nečega što nas pritiska, pa po svaku cenu!

Dakle, sve u svemu – mesec januar je lep i dosta uzburkan. Kvadrat Jupitera i Neptuna koji će takođe biti aktuelan tokom celog januara govori nam – sve što radiš pošteno i kako treba – rezultovaće na pravi način. Sve što činiš, a znaš da nije legalno ili pravično ili moralno – može dobiti svoju kaznu. Zaključila bih ovaj uvodni tekst baš rečenicom koja se vezuje za ovaj kvadrat – Očekujemo svi od Jupitera u Strelcu mnogo, možda i previše – nemojte da se razočarate ukoliko već u januaru ne budete dobili ona ostvarenja kojima se nadate! Nešto može krenuti baš kako treba, a onda se raspršiti, kao magla…Ne zaboravite – nije januar jedini mesec u 2019-oj! Ima prilika još! Srećno!

OVAN

Ljubav

Ulazak Marsa, vladara Ovna u vaš znak i polje ličnosti odmah prvog januara učiniće da se, posle dužeg vremena, ponovo osetite dobro, puno snage, energije i optimizma. Bićete pravi ratnik ili ratnica – spremni da osvajate, ali spremni i da se borite za ljubav. A tih ljubavnih prilika će svakako biti! Krajem prve nedelje januara Venera, planeta ljubavi počeće da obasjava vaš znak svojim pozitivnim uticajem, donoseći vam nove emotivne šanse. Ona deluje na vas iz polja daljine, inostranstva, obrazovanja, državnih institucija, sporta, duhovnosti – pa su ovo najpre segmenti iz kojih bi se te ljubavi, simpatije i emotivna zadovoljstva mogli pojaviti. Ovo je mesec u kojem se mogu započeti neke lepe i nove priče, pa čak i u onim slučajevima kada vas deli mnogo kilometara – daljina ne postoji kao problem ako su srca vrela, a u januaru će itekako biti! Oni koji su zauzeti imaće priliku da srede svoj odnos, čak i da ponovo podgreju strasti i u suštini – ne biste po pitanju emocija trebali da imate nikakvih posebnih problema, osim ako ih ne napravite sami sebi. Ovo se odnosi na one Ovnove koji će poželeti da malo „švrljaju“….

Posao

Pazite – sve šanse koje se vezuju za inostranstvo će ići mnogo lakše od ostalih, pa ako sarađujete samo sa strancima – vama će biti mnogo lakše nego vašoj sabraći. Za ostale – dobro je što vas nosi jaka i odlučna energija, jer će vam itekako biti potrebna! Biće tu napornih pregovora, biće borbe sa preprekama i situacijama koje će se pojavljivati nenadano – ali se mora priznati da ćete vi biti na visini zadatka i stvarno pružati svoj maksimum. Bolja finansijska situacija u ovom mesecu. Bićete zadovoljni.

Zdravlje

Niti ste nepovredivi, niti ste otporni na viruse, prehlade….iako će vam se činiti da imate snage za desetoricu I da vas nikakva boljka ne može strpati u krevet na par dana….

 

BIK

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti, u ovom mesecu možete tako slatko da brljekate i da se upuštate u neke tajne, zabranjene, zamamne i vrlo sladjane priče i pričice. Vaša vladarka je tokom januara u znaku Strelca, što znači da su vam i srce i duša širokiiiiiii i možete u njima ugostiti i više osoba….Baš kad o toj „širini“ pričamo, hajde da lepo objasnimo onima koji su u vezama – Gledajte ovako, imate pred sobom mesec koji može biti super sa voljenom osobom, kada mnogo toga možete srediti i izgladiti i prosto bi bilo šteta da sami sebi podmećete nogu time što ćete petljati još sa nekim sa strane. Da, biće momenata u kojima vi i partner možete burno reagovati, čak se i posvađati, ali će biti mnogo više onih drugih, finih trenutaka između vas dvoje – povremeno vam se čak može činiti kao da ste na samom početku veze – koliko će vas jako „raditi“ strasti i želja jedno prema drugom. Zato u trenucima kada ste besni, nemojte da krenete u neka muljanja i dopisivanja jer internet udvarači pomno motre na vas…A vi slobodni uživajte – samo nemojte da tripujete neke filmske priče i ljubav do kraja života, bar ne sa zauzetima….

Posao

Ni malo loš period za posao, pogotovo ako ste jedan od onih praktičnih i realnih Bikova. Videćete prave šanse i umećete da ih iskoristite. S druge strane – preskakaćete one u kojima neko pokušava da vam proda maglu ili da vas uvuče u šeme i šemice koje bi trebale da vam donesu novac preko noći. Manjih problema sa saradnicima će svakako biti, ali vi ste stabilna ličnost koja ume da se sa ovim izbori. Imate dobrih šansi za zaradu, pogotovo ako imate bilo kakav vid saradnje sa inostranstvom.

Zdravlje

Starijim Bikovima mogući su problemi koji se vezuju za noge, krvne sudove, jetru I žuč. Kod mlađih – potrebno vam je kretanje, bilo kakav vid rekreacije.

 

BLIZANCI

Ljubav

Divna konjukcija Venere i Jupitera dešava se baš u vašem polju partnerstava, što će svakako doprineti da vaš ljubavni život bude začinjen lepim dešavanjima, srećom i zadovoljstvom. Od momenta kada Venera uđe u ovo polje, što se dešava krajem prve nedelje januara, pa sve do kraja meseca – slobodnima će biti lako da privuku nove osobe u svoj život, a zauzetima odnos može zaista procvetati. I da, sve bi bilo divno i krasno da na nebu u januaru postoji samo ovo dešavanje, ali to nije tako. Pošto će se ovaj aspekt Venere i Jupitera preplitati i sa drugima, slobodne Blizance upozoravamo na vreme – da, zaista imate mogućnosti da otpočnete novu ljubavnu priču, ali ukoliko imate nameru da ona traje, morate ispoštovati par stvari. Prvo – ni na koji način ne treba ulaziti u nešto sa osobama koje su zauzete,jer ćete pre ili kasnije zažaliti zbog toga. Drugo – ne smete staviti ružičaste naočare i svesno odbijati da vidite da osoba koja vam se dopada neke stvari krije ili da nije potpuno iskrena prema vama. Birajte srcem, da – ali uključite i mozak! Kod zauzetih će biti povremenih sumnji i nedoumica, ali se one mogu lako rešiti.

Posao

U većem delu meseca od vas će se zahtevati mnogo odgovornosti, tako da slobodno računajte da ćete prve dve dekade januara morati da ozbiljno zapnete kada je posao u pitanju. Potrebno je mnogo vaše mudrosti I obazrivog nastupa sa saradnicima da bi neka osetljiva pitanja bila rešena. Poslednja dekada meseca skida teret sa vaših pleća I donosi vam lakše funkcionisanje, bolje kontakte sa saradnicima I mnoštvo novih ideja I ponuda. Finansijski bi ovo mogao biti dosta isplativ mesec.

Zdravlje

Dosta dobro, ali ćete morati da budete odgovorni prema sebi. Pogotovo stariji pripadnici znaka koji će se tokom celog januara povremeno mučiti sa hroničnim boljkama.

 

RAK

Ljubav

Vi ulazite u godinu u kojoj će na prvom mestu morati da budu partnerski odnosi. To će vam biti vrlo jasno već tokom januara, praktično od 6-og i od mladog Meseca u polju partnerstava. Pošto tada imamo i delimično pomračenje Sunca, simbolika bi bila sledeća – u vašoj emotivnoj priči ili braku ne sme da postoji „ja“, već „mi“ – mora se funkcionisati po principima zajedništva, odgovornosti prema odnosu, naravno sa uključivanjem emocija, ali onih koje govore o podršci, bliskosti, trajnosti. Oni zauzeti koji ovo ispoštuju uživaće sa partnerom jer ćete vas dvoje biti ogromna podrška jedno drugom u svemu, a u drugom delu meseca mogu vas sačekati samo benefiti ovakvog funkcionisanja – lepi događaji u domu, radosna dešavanja, planovi za budućnost, ljubav, zajedništvo. Oni drugi će se, na žalost u drugom delu meseca suočiti sa prvim ozbiljnijim problemima – sa svađama, neslaganjima, a u danima oko pomračenja Meseca krajem druge i početkom treće dekade – čak i sa ponekim prekidom. Za slobodne – sve što ide kroz posao i preko poslovnog segmenta donosi nove ljubavi u vaš život. Pa čak i ako su samo avantura…

Posao

Mars je u vašem polju karijere, Venera I Jupiter u polju poslovne svakodnevice. U ovom mesecu može biti zaista dobrih prilika I za napredovanje I za neke velike promene koje će vam otvoriti vrata ka vašim ciljevima. No, kao I kada su emocije u pitanju – potrebna je vaša velika odgovornost, usmerenost na veće ciljeve, ne one trenutne, na poštovanje principa dobrog poslovanja I odnosa sa saradnicima. U odnosima sa nadređenima budite korektni, a u finansijskom delu – čuvajte novac koji zaradite I bez velikih ulaganja

Zdravlje

Dva benefika su u vašem polju zdravlja, što bi trebalo da označi da će u ovom segmentu sve funkcionisati kako treba. No, moraćete da striktno obratite pažnju na ishranu, I da pokušate da se krećete više.

 

LAV

Ljubav

Lavovi, bilo da su slobodni ili zauzeti imaju pred sobom jedan izuzetno bitan mesec za emotivni život. Delimično pomračenje Sunca u prvoj nedelji meseca, ali još bitnije – totalno pomračenje Meseca u vašem znaku početkom treće dekade – okidači su za događaje koji donose promene u vašem emotivno/bračno/ljubavnom životu. Imate veliku podršku od strane Jupitera i Venere iz polja ljubavi, dece, zabave – što će vam olakšati prolaz kroz januar, a mnogima i ulepšati ove zimske dane! Slobodni Lavovi će susresti osobu koja će ih jaaaako zaintrigirati, i to možda već u prvoj dekadi meseca. Tu situacija može krenuti da se jako lepo razvija i itekako je moguće da će se neki od vas ozbiljno uplesti u jednu ljubavnu priču koja nema loše uslove za trajnost! Oni koji su zauzeti imaju dvojake situacije, sve u zavisnosti od toga koliko je odnos sa partnerom stabilan. Lavovi koji su posvećeni svojoj vezi ili braku samo će napredovati, jače se povezivati sa partnerom i neke sitne tekuće probleme rešavati bez po muke. Oni drugi – oprez u danima oko pomračenja Meseca! Bez nervoze i rasprava, nema potrebe!

Posao

Januar mesec, bez obzira na praznike, donosi Lavovima pravu radnu atmosferu I mnogo posla. E sad, vi biste da uživate I da se malo opustite, ali obaveze teško da će to dozvoliti. Milom ili silom, moraćete da prionete na posao I pokažete veliki stepen odgovornosti, ukoliko ne želite da se suočite sa kritikama, bilo od strane starijih kolega, bilo šefova I saradnika. Bićete dosta kreativni, imati puno novih ideja koje ćete moći da prezentujete osobama sa kojima radite. Budite malo odgovorniji prema novcu…

Zdravlje

Polje zdravlja će biti dosta naglašeno tokom celog januara. Sada je potrebno da promenite neke svoje navike I budete odgovorniji prema sebi. Starijim Lavovima stoje hronične tegobe.

 

DEVICA

Ljubav

Prva polovina januara biće dosta stabilna Devicama koje su u emotivnim vezama I brakovima. Uglavnom neko mirno, opušteno funkcionisanje, razumevanje sa partnerom I više bliskosti nego inače. Venera I Jupiter u vašem polju doma doneće I neka lepa dešavanja, radost, fine I pozitivne događaje koji će učiniti da se osećate zadovoljno I spokojno. No, već od polovine meseca počinje da se lagano budi kvadrat Jupitera iz polja doma I stabilnosti (istovremeno I planeta koja predstavlja vašeg partnera) sa Neptunom koji se nalazi u polju veza I braka. Pratiće ga I neki drugi aspekti koji će svi zajedno učiniti da u vaš odnos počinje da se uvlači prvo nepoverenje I sumnja, a onda I mogućnosti za otvorene rasprave I sukobe povodom toga. Informacije koje budu dolazile do vas I voljene osobe ne znači automatski da su tačne, pa bi bilo dobro da, pre nego što ih proverite, ne ulazite u svađe. Što se slobodnih tiče, dosta je planeta u vašem polju ljubavi, a obzirom da ćete tu imati I mlad Mesec, mogućnosti za nove emotivne priče su svakako otvorene. Nove osobe u vašem životu mogu vas jako zaintrigirati I privući.

Posao

Prvih nedelju dana Januara proći će u svečarskom raspoloženju, ali nakon praznika – Device su više nego spremne da prionu na posao! I pored gomile obaveza, kojima će ovaj mesec obilovati – vi ćete uspevati da napravite pravu organizaciju, da se fokusirate na prioritete, I da ono što vam je bitno uspešno privedete kraju. U drugom delu meseca, naročito tokom treće dekade – više obratite pažnju na odnos sa saradnicima, ali I na sva finansijska pitanja. Dobre mogućnosti za zaradu, ali nemojte da se zalećete!

Zdravlje

Ukoliko imate reumatskih ili problema sa kičmom – nešto više pažnje tokom ovog meseca! Mlađima se savetuje umerenost.

 

VAGA

Ljubav

Kako je lepo kad vaša vladarka Venera posle višemesečne šetnje po mračnoj Škorpiji konačno izbije u znak svetla I širine – Strelca! A tamo ne samo da je čeka Jupiter da dodatno uveća njen sjaj, već I trigonski aspekt sa Marsom, planetom koja vlada vašim partnerstvima! U prevodu – prvih nedelju dana januara možda se I nećete osećati onako “svoji”, ali od tada – ljubavna žurka može da počne! Sklad u partnerskim odnosima, ispunjenje nekih želja koje ste čekali I očekivali, posvećenost voljene osobe, I mnogo mnogo lepih dešavanja I strasti – to je ono što vas čeka. Malo upozorenje – tokom treće dekade meseca biće nekih negativnih uticaja na vašeg partnera – može odjednom postati distanciran, hladan, dalek, promenljiv u raspoloženjima – nemojte ovo shvatati lično jer nema veze sa vama! I još jedno upozorenjce  – u ovom periodu kada partner ne bude sasvim “svoj” može vam se pojaviti neko ko vam nudi utehu, beg od stvarnosti I slatku iluziju – naravno, savet je da ne padnete na ovu priču! Ukoliko ste slobodni, zaljubljujte se ali ne sa roze naočarima na nosu! Uživajte u danima provoda i zadovoljstva !

Posao

Jao kako će Vagice da nam se rastrče na sto strana! Kako će da budu vredne, kako će ih hteti I poslovi I novi partneri I dogovori I neke lepe mogućnosti! Pa još ako se u to umeša I neka saradnja sa strancima – ihaaaj, milina! Tamo u drugom delu meseca nemojte da dozvolite da drugi prenose nervozu na vas, ali I vi se trudite da budete korektni I prema onima sa kojima radite, ali I prema nadređenima. Što se finansijskog dela tiče, tu ne brinite – para će biti! Gledajte samo da ih sve odmah ne potrošite.

Zdravlje

Uglavnom dobra zdravstvena situacija, sem nekih prolaznih smetnji u drugom delu meseca. Moguće je da će biti problema sa pritiskom, I biće vam potrebno više odmora nego inače.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Venera izlazi iz vašeg znaka pred kraj prve nedelje januara I Škorpije će je ispratiti sa rečenicom – Hvala što si svratila, bili smo mnogo lepi I mnogo nesretni, pa smo tugu lečili slatkišima….zato hajd ti lepo negde drugde jer bi mi ponovo da budemo sretni I zgodni! Šalu na stranu – vaš vladar ulazi u znak Ovna I Škorpije će se probuditi! Venera ulazi u Strelca, pa će I ta ljubav prvo početi da trepće nenaviknuta na sunce, a onda ponovo širom otvoriti oči! U prevodu – evo I zauzetima I slobodnima konačno tih sretnih dana koji se obećavaše ali ih je bilo teško I smorno dočekati! U emotivnim vezama I brakovima ponovo ćete se smejati zajedno sa partnerom, ponovo ćete osetiti onu živost I energiju, ma ponovo ćete oživeti! Vas dvoje se više nećete premeštati sa kreveta na fotelju I obrnuto već ćete zajedno malo ludovati van kuće I sa prijateljima, a malo više ludovati u kući I spavaćoj sobi! Samo nemojte da pokrećete neke teške teme u drugom delu meseca I sve će biti ok. Slobodni neće ući u emotivnu vezu samo ako ne budu hteli – jer, pravih prilika itekako imate! Upoznaćete nekog ko je baš po vašoj meri I ukusu!

Posao

Odličan poslovni mesec za Škorpije, u kojem treba obratiti pažnju samo na par stvari da bi sve funkcionisalo kako treba. Obratićete pažnju na drugi deo meseca, posebno kada je komunikacija I dogovori u pitanju. Nemojte da dozvolite da vas neko prevede žedne preko vode jer će pokušaja obmane biti. Dalje – u ovom periodu ćete se suočiti I sa nekim preprekama koje će samo na prvi pogled izgledati kao nesavladive. Verujte u sebe I rešićete to brže nego što mislite. Zarade više nego dobre.

Zdravlje

Zdravstveni segment je odličan, ali na par stvari morate obratiti pažnju. Ishrana je na prvom mestu, a u drugom delu meseca postoji mogućnost i da se povredite ili imate problema sa kičmom i zglobovima.

 

STRELAC

Ljubav

Slobodni bi zaista trebali da se raduju ulasku u ovaj mesec. Sa Venerom u svom polju ličnosti širićete optimizam, sjaj, harizmu, divnu energiju – i zato nije ni čudo što ćete biti u centru pažnje pripadnika suprotnog pola. I vi ste spremni za ljubav, dozivate je celim svojim bićem i budite sigurni da će se odazvati. Strelčevi imaju više nego dobre šanse da se zaista zaljube, ali i da započnu novu emotivnu priču koja će krenuti burno i strasno, koja će ih nadahnuti i učiniti da se osećaju živo, zadovoljno, sretno ! Dok vi budete uživali, da pogledamo šta će se dešavati onima u vezama i brakovima. Kod vas je situacija vrlo slična – mnogo toga će krenuti na bolje i ponovo ćete imati osećaj bliskosti i stabilnosti sa voljenom osobom. E sad, bilo bi dobro da gledate da to ne pokvarite nekim nepromišljenim potezima, a jedan od njih bi bio i eventualno uplitanje u bilo kakav vid tajnog odnosa ili flerta. Računajte da će partner sigurno sumnjati u vas, radili ili ne radili nešto sa strane, pa je na vama da ga razuverite i pokažete mu da može da računa na vas. Problemi će se koncentrisati u drugoj polovini januara – obratite pažnju !

Posao

Sa Venerom I Jupiterom u svom znaku sigurno je da ćete u ovom mesecu biti obasuti mnogim sretnim okolnostima, privući pozitivna dešavanja I nove poslovne prilike. Sredinom meseca više pažnje obratite u dogovorima, najpre zbog toga što neko može pokušati da vas brzinski ubedi u nešto što nije realno niti ostvarivo ili vam može doneti gubitke. Fokus će u ovom mesecu biti najviše vezan za finansije, gde vas čekaju neki lepi uzleti, ali I mogućnost padova I to najviše tokom treće dekade januara.

Zdravlje

Konjukcija Venere I Jupitera u polju ličnosti nema baš uvek benefična svojstva, pogotovo ako je iskoristite za neumerenost I preterivanje.

 

JARAC

Ljubav

Venera vlada vašim poljem ljubavi, a kad vam se nađe iza leđa, kao što je to slučaj tokom celog januara meseca, onda moramo prvo da skrećemo pažnju zauzetim Jarčevima. Dakle, šanse da se upletete u nešto tajno zaista postoje. Šanse da se upletete u nešto tajno što bi vas itekako moglo prodrmati I doneti vam ogromnu količinu strasti su još veće. Šanse da sa partnerom imate probleme oko toga – najveće. Sve vam jasno. Upozoreni ste, a sada gledajte kako ćete se dalje nositi sa tim. Generalno gledano – odnos sa partnerom je onako – korektan. Ne pucate nešto od ljubavi i strasti, ali se držite zajedno. I zar ne bi bilo totalno kontraproduktivno kada biste u taj svoj koliki toliki duševni mir upleli još neku osobu ? A šta nam rade slobodni pripadnici ovog znaka ? Pa oni su kao ok, ali su u stvari prilično emotivno neispunjeni. Tokom januara neko može poremetiti tu vašu statičnost. Pazite sada – ta osoba je ili nešto daleko od vas ili iz nekog razloga trenutno nema mogućnosti da vaša veza bude javna. Ako je u pitanju daljina, nije strašno – to ćete izgurati….Ali nemojte da ulazite u odnose sa zauzetima, to već nije dobro…

Posao

Vaše polje ličnosti je izuzetno naglašeno tokom ovog meseca i sigurno je da ćete imati veliku energiju i snagu za sve poslovne poduhvate. Privatni poslovi su jako podržani, samo kada su oni u pitanju obratite pažnju na drugi deo januara jer tu možete imati neku sitniju problematiku. Imaćete veliku podršku nekih osoba ili institucija za svoje planove što će vam dati vetar u leđa po mnogim pitanjima koja su vam bitna. Finansije će biti promenljive, ali će zadnjih desetak dana januara sliti dosta novca u vaše džepove.

Zdravlje

Niste loše, ni malo. Doduše, često će vas sustizati umor pa je potrebno da povremeno rasteretite sebe – možda najbolje kroz neku blagu rekreaciju ili šetnje. Stariji mogu imati hroničnih problema.

 

VODOLIJA

Ljubav

Zauzete Vodolije bi prvo trebale da znaju da će tokom januara imati delimično pomračenje Sunca u svom dvanaestom polju – polju tajni i neprijatelja, kao i pomračenje Meseca u svom polju partnerstava. Gledajte ovako – ono čega biste svakako trebali da se klonite jesu bilo kakve stvari koje radite iza leđa voljenoj osobi, jer će one možda već sada tokom januara, a možda i u nekim kasnijim mesecima (pomračenja otvaraju PERIODE, ne mora da znači da će se sve desiti odmah !) dovesti do problema u vašem odnosu. No pomračenje Meseca u polju partnerstava ima i drugačiju simboliku i govori o tome da se odnos sa voljenom osobom može i promeniti na bolje, nadograditi, čak vas i u narednim mesecima odvesti put nekih ozbiljnih pitanja o zajedničkoj budućnosti ! Zato je bitno da već sada gradite svoj odnos, da budete podrška jedno drugom, da jačate i strast i emociju – a za sve to ćete imati velikih šansi ! Slobodne Vodolije će imati više ljubavnih prilika već od samog početka januara. Savet je da ne odlučujete odmah, pogotovo ne samo na osnovu hemije, već da sačekate malo da se onaj pravi izdvoji..

Posao

Sa Marsom u polju komunikacije, dogovora, kratkih putovanja – budite sigurni da će vam ovaj mesec bukvalno protrčati ! No, ne uzalud – itekako vi imate šansi da ostvarite nove značajne kontakte, ali i pokrenete poslovne priče koje bi mogle trajati. Kada odlučujete, ne vodite se samo trenutnom zaradom, već time koliko nešto može uticati na vašu budućnost, pogotovo tokom druge dekade januara. Lažna obećanja i lažne ljude ćete umeti da prepoznate i odaberete samo ono što je pravo za vas.

Zdravlje

Zdravstvena situacija onako – dosta promenljivo. U drugom delu januara moguće su reumatske tegobe starijima, a mlađima se savetuje više opreza u saobraćaju i prilikom fizičkih aktivnosti.

 

RIBE

Ljubav

Slobodnim Ribama ljubavne šanse idu ili preko poslovnog segmenta ili preko prijatelja, društvenosti, izlazaka…pa čak i društvenih mreža. No, biće ovde prilika i « prilika » pa ćete morati da dobro odaberete pre nego što nekome date zeleno svetlo. Vi znate I sami kako to izgleda kad vam se ljubavna magla spusti na oči – ništa ne vidite kako treba, ili ste u tripu da je osoba preko puta vas maltene pa savršeno biće koje je došlo da vas usreći do kraja života. E baš takve treba izbegavati u širokom luku. Sad pazite ovako – dosta toga će naravno zavisiti od postavke u vašim ličnim natalima, ali da nabrojimo šta je sve moguće tokom ovog meseca – neki od vas mogu ostvariti pravu I solidnu emotivnu priču, neki se mogu zanositi I kroz vreme će shvatiti da su njihovi odabiri bili pogrešni, a oni poslednji – mogu svesno uploviti u tajni emotivni odnos sa nekim ko je zauzet. No, hajde da sve to svedemo I kažemo – ljubavnih prilika će biti! Što se zauzetih tiče, vi ćete funkcionisati “skokovito”. Čas ćete se voleti najviše na svetu I savršeno razumeti jedno drugo, čas ćete se raspravljati oko potpuno nebitnih stvari ili ćutati….

Posao

Kako god taj emotivni segment funkcionisao, u poslu ste svoj na svome I plivate kao riba u vodi! Ne samo da ćete u ovom segmentu biti više nego uspešni, nego će se I finansije znatno popraviti. Samo vodite računa tokom druge polovine meseca da baš taj finansijski segment ne prodrmate nekim nerazumnim I brzinskim postupcima – potražite savet osoba kojima verujete! Ukoliko do sada niste napredovali na radnom mestu, više je nego izvesno da će se to dogoditi baš u januaru.

Zdravlje

Pomračenje Meseca u vašem polju zdravlja u drugom delu meseca upozorava vas da neke stvari morate menjati, pogotovo starije Ribe. Mlađima drugi deo januara donosi nesanice I glavobolje.

 

Ljubi vas vaša Venera sa papilotnom <3

 

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/mesecni-horoskop/