Kaži mi, kaži...

Nedeljna prognoza po ciganskim kartama 21.-27.1.2019.

NEPRIJATELJ – LJUBAV – NESREĆA – SVEŠTENIK – ČEŽNJA – ISTINA

Vrlo interesantno….u ovonedeljnom otvaranju pojavile su se čak tri karte koje su izašle i u prethodnoj prognozi  – Neprijatelj, Sveštenik i Istina. To znači da se neke situacije iz prethodne sedmice prebacuju u ovu, nastavljaju se, ali isto tako znači i da smo preneli jednim delom osećanja koja su nas zaokupljala u prethodnoj nedelji.

Kada pričamo o onome kako se osećamo – sigurna sam da svi mi nosimo neki teret u mislima. Neko veći, neko manji, različiti smo ljudi pa su i težine i opterećenja drugačiji. No, poenta je u tome da niko ne hodi u ovim danima laka srca, u potpunosti rasterećeno i bez neke brige. Sa kartom Nesreća mora doći do kulminacije. Ali tu kulminaciju ne treba automatski shvatiti kao nešto što je negativno već pre kao nešto što će raščistiti vazduh, rasteretiti misli – bukvalno kao jedan jak olujni nalet koji će samo u trenu izgledati kao nešto strašno i nepremostivo – a u suštini će poenta te oluje biti da rastera maglu i smog koji su oko nas i da nam omogući da lakše dišemo.

Evo, pogledajte sami neke životne situacije u kojima ste. Na primer – partnerski odnosi. Svaka čast onima koji emotivno funkcionišu kako treba, ali uglavnom se kao astrolog i tumač ciganskih karata susrećem sa ljudima koji su u ovom segmentu pod tenzijom, bukvalno na granici pucanja. Nerazumevanje, ljubomora, loša komunikacija, nemir, odsustvo bliskosti, poštovanja i poverenja – da li se prepoznajete u nekoj od ovih stavki? Pogotovo ako ste jedni od onih kod kojih to traje već dugo, predugo. Negde se mora podvući crta, zar ne? I moguće je da će se nešto tog tipa desiti baš u ovoj nedelji. Ali kao što rekoh malopre – ne mora da znači da će to biti kraj, prekid, razlaz….Naprotiv – to može označiti i preokret i smirivanje u odnosu, ali samo i isključivo ako se ispoštuje par principa. Prvi je – ako ne razgovarate sa voljenom osobom, nego samo nakupljate tenziju u sebi i u jednom momentu „puknete“ jasno vam je da od tog smirivanja nema ništa. Dakle – otvoren razgovor o onome što vas muči, ali i spremnost da saslušate šta druga strana ima da vam kaže jeste preduslov da dođe do rešavanja problema. Dalje – ne očekujte od voljene osobe ono što niste sami spremni da ispunite i da date. To jest – ne tražite da se neko menja zbog vas, ako vi niste spremni da se menjate zbog te osobe. Treći princip – preterivanje vam je sada najveći neprijatelj. Šta to znači? Pa znači da smo skloni da u ovim danima „pumpamo“ loše misli, pravimo dramu u sebi možda bez ikakvog razloga. Pretpostavljamo najgore, smišljamo najlošija i najcrnja scenarija u svojoj glavi….A karta Sveštenika lepo tvrdi da je potrebno imati nešto više vere u one koje volimo….

Dakle, kada je taj emotivni deo u pitanju da rezimiramo – presek sa dosadašnjim načinima ponašanja i funkcionisanja je neophodan. No, ako sebe makar malo iskontrolišemo i ispoštujemo ono što sam vam gore napisala – taj preokret će doći u drugom delu nedelje – kao otpuštanje velike količine negativne energije i smirenje…

Ovo napisano za emocije možete slobodno primeniti i za poslovni segment. Ista je predstava, samo su igrači i uloge različite. Vodite se onim – smirenost, otvorenost za kvalitetnu komunikaciju, bežanje od ishitrenih odluka, od rasprava i od negativnosti – i vetrovi na poslu bi ubrzo trebali ili da se smire ili okrenu u vašu korist.

Kada pričamo o zdravlju – imaćemo još jedan žestok nalet zdravstvenih problema otprilike do četvrtka. Od tog dana pa do kraja sedmice – stabilizacija, pogotovo ako ste ovih dana patili od raznoraznih upala, prehlada, temperatura, problema sa plućima, leđima ili očima. Takođe napomena – oprez i u saobraćaju!

Dakle, trenutno smo u jednoj dosta zahtevnoj nedelji. Ali to što je zahtevna, ne znači da je nemoguće izboriti se sa preprekama koje nam donosi. Mir, strpljenje, vera i dobra volja su apsolutno dovoljne da se ove prepreke prevaziđu. Srećno vam bilo!

 

Ljubi vas i grli vasa Venera sa papilotnom <3

 

*originalni tekst objavljen na fb stranici Moj astrolog http://www.facebook.com/mojastrolog/