Kaži mi, kaži...

Mesečni horoskop za maj 2022-e

U maj mesec ulazimo sa delimičnim pomračenjem Sunca I mladim Mesecom u znaku Bika kao i Uranom koji se nalazi u istom znaku. Ove planetarne pozicije govore o velikim promenama u određenim životnim segmentima koje kod vas zauzima znak Bika. U početnoj fazi može doneti veliki stres i neočekivane preokrete, ali generalno gledano govori o tome da se određene životne faze završavaju i pokreće nešto potpuno novo.

U znaku Blizanaca je Merkur koji je već u retrogradnoj senci, Pluton u znaku Jarca, u vodoliji Saturn. U znaku Riba nalaze se Mars, Neptun, Jupiter i Venera.

2-og maja Venera prelazi u znak Ovna. Njena konjunkcija sa Jupiterom donela je u prethodnom periodu veliku materijalnu korist pojedinim osobama, pokrenula je tajne priče i dogovore, a radila je u velikoj meri i na našoj duhovnosti. Sada Venera, ulaskom u borbeni znak Ovna preuzima drugačiju ulogu, donoseći nam da otvorenije i intenzivnije nastupamo prema onome što želimo.

10-og maja Merkur kreće retrogradnim hodom u znaku Blizanaca. Pošto ovaj znak vlada informacijama, trgovinom, saobraćajem možemo očekivati talas problema, zastoja, komplikacija u ovim sektorima.

Istog dana i Jupiter prelazi u znak Ovna, donoseći naglašenu energičnost, samopouzdanje, samouverenost, potrebu za akcijom, hrabrost i grabljenje ka ciljevima, pojačan entuzijazam. No, isto tako on ukazuje i na ratobornost, preteranu direktnost (nema suptilnosti ni malo) kao i učenje na sopstvenim greškama (u prevodu – zbog brzine i ishitrenosti lako se lupi glavom o zid), impulsivnost i tvrdoglavost.

16-og maja nas očekuje potpuno pomračenje i pun Mesec u znaku Škorpije. Ovo je vrlo intenzivan i neprijatan period jer može izbaciti na površinu sve ono što je dugo potiskivano ili gurano pod tepih. Može doneti suočavanja i sa sopstvenim greškama ili pogrešnim uverenjima, ali i sa onima koji su oko nas – bilo da smo u poslovnim, emotivnim, porodičnim, prijateljskim ili nekim drugim relacijama. I ovo pomračenje govori o transformaciji i ulasku u novu životnu fazu, ali zbog kvadrata sa Saturnom – potrebno je konačno rešiti prošlost da bi se moglo nastaviti dalje. Generalno gledano – dani pre, za vreme i nakon pomračenja mogu doneti seriju teškoća i emotivnih oscilacija.

21-og maja Sunce prelazi u znak Blizanaca i počinje vladavina ovog znaka. Dva dana kasnije, 23-eg Merkur se u retrogradnom hodu vraća u znak Bika i ponovo ulazi u kvadrat sa Saturnom iz Vodolije – zahtevni zadaci, komplikacije, potreba da rešimo zaostatke.

25-og maja Mars prelazi u znak Ovna. Pošto se tu već nalazi Jupiter – kombinacija ove dve planete istovremeno može iznedriti mnogo dobrog u smislu akcije, pokretanja ka željenom, ali i lošeg – najpre u smislu ratobornosti, konflikata, situacija koje se „zapale“ u trenutku i posle ih je nemoguće zaustaviti.

28-og maja Venera prelazi u svoje sedište i znak Bika. Ovo je dobra pozicija za Veneru koja će nas pokrenuti ka stabilnim novčanim i emotivnim tokovima.

Kao što se da videti – pred nama je jedan vrlo, vrlo aktivan i ispunjen dešavanjima mesec. Očigledno mesec koji će mnogo toga promeniti i usmeriti tokove naših života u drugačijem pravcu. Srećno!!!!

 

OVAN

Ljubav

Ceo maj je ispunjen lepim šansama za slobodne Ovnove. Venera će dobar deo meseca provesti u vašem znaku pa će suprotni pol lako reagovati na vašu energiju, šarm, dobro raspoloženje i harizmu. Jupiter, a tokom poslednje nedelje maja i Mars, vaš vladar – doneće vam inicijativu, želju za osvajanjem osobe koja vam se dopada i mnogo druženja, izlazaka i zabava. U drugom delu meseca oni Ovnovi koji budu želeli da obnove odnos sa bivšim partnerom – imaju šansu za tako nešto, a sigurno je da će ovaj period doneti i „talas“ kontakata iz prošlosti – neki će vam prijati, neki baš i ne. Zuzeti – odnos sa partnerom će u velikoj meri zavisiti od vas. Vi lično možete imati talase nestrpljivosti, impulsivnosti, potrebu da provocirate osobu koju volite a povremeno ćete smatrati da ste samo vi u pravu i tvrdoglavo insistirati na svojim stavovima. Razmislite dobro – da li je bolje uvek biti u pravu…..ili biti u miru sa partnerom?

Posao

Segment finansija će biti u fokusu tokom čitavog maja. Da, postoje dobre šanse da lepo zaradite, ali polovinom meseca mogu da se pojave i veći troškovi, pa čak i gubici pa u tom periodu ne brzajte sa ulaganjima a troškove kontrolišite koliko je to u vašoj moći. Tranziti Venere, Jupitera i Marsa kroz vaš znak doneće vam poslovne povoljnosti, ali probuditi u vama i inicijativu i ambicioznost, potrebu da se što pre „probijete“ u poslovnoj sferi. Brzina vam neće uvek ići na ruku, naročito u drugom delu maja.

Zdravlje

Dobar period da se pokrenete, budete fizički aktivni. Kontrolišite način ishrane, ovde su potrebne promene. Tokom celog meseca mogući su problemi sa vratnim i lumbalnim delom kičme.

 

BIK

Ljubav

Iako maj jeste „vaš“ mesec – ne bih rekla da će on biti jednostavan za zauzete Bikove. Dosta izazovnih situacija se postavlja ispred partnera i vas. One mogu ići kroz komplikacije u vašoj ili partnerovoj porodici, kroz okupiranost poslom i obavezama kod oboje, kroz nerešene situacije iz prošlosti koje treba konačno raščistiti, a kod nekih čak i kroz potencijalne tajne – bilo partnerove ili vaše. Biće potrebno dosta strpljenja, tolerancije i spremnosti na kompromis, kao i želje da radite na stabilnosti i poboljšanju vašeg odnosa. Slobodni Bikovi – sam ulazak u maj najavljuje mnogima od vas nove emotivne početke. Kod nekih će to biti počeci sa osobama iz prošlosti ili nastavci prekinutih veza. Kod drugih – uzbudljiva i intrigantna nova poznanstva koja će vas emotivno probuditi posle dugo vremena. Ono što biste trebali da izbegavate jeste ulazak u tajne emotivne odnose ili priče sa osobama koje su zauzete.

Posao

I u poslovnom segmentu ovaj mesec najavljuje velike promene. Ove promene mogu ići na više strana – kod nekih kroz unapređenje i promenu posla na bolje, kod drugih kroz dobijanje posla, kod trećih kroz promenu firme, ili razmišljanje o pokretanju privatnog biznisa. Šta god da je od navedenog, suština će biti ista – ovo je mesec koji postavlja pred vas dosta zahteva i odgovornosti i u kojem ćete morati da budete istinski prisutni i posvećeni u svakom danu. Teškoće sa finansijama u drugom delu maja.

Zdravlje

Nemojte ići preko svojih granica. Potrebno vam je vreme za odmor, opuštanje i relaksaciju. Možete imati probleme sa stresom i spavanjem. Stariji Bikovi – hronične tegobe.

 

BLIZANCI

Ljubav

Vaša ponašanja partneru neće biti baš najjasnija. U nekom trenutku ćete biti „svoji“, u drugom – zatvoreni, ćutljivi, nervozni – i voljena osoba može imati utisak da nešto krijete od nje. Moguće je da neki od vas zaista kriju zainteresovanost ili komunikaciju sa drugom osobom, ali kod velike većine – ovakve oscilacije u ponašanju uglavnom će imati koren u materijalnim nesigurnostima i strahovima ili opterećenjima koji se vezuju za posao i finansije. U svakom slučaju, često ćete se voljena osoba i vi tokom maja razmimoilaziti po mnogim pitanjima. Slobodni Blizanci – vaše polje društvenih aktivnosti, ali i društvenih mreža je izrazito naglašeno tokom maja pa vam ovaj mesec itekako može doneti dosta zabave, uzbudljivih dešavanja, avantura ali i tajnih ljubavnih priča i povratnika iz prošlosti. Ova poslednja stavka pogotovo će biti naglašena tokom poslednje dekade meseca.

Posao

Lično vama će biti potrebno više koncentracije I bolja organizacija ukoliko nemate nameru da u svemu kasnite ili da pravite greške. Komunikacija može biti vrlo zahtevna tokom ovog perioda (naročito tokom druge dekade maja) , što će vam donositi povremeno zastoje ili odlaganja dogovorenog. Bićete veoma usmereni na sve što se vezuje za finansijski segment – kao što vas u maju očekuje dosta solidnih prilika za zaradu, isto tako će I troškovi kvariti vašu novčanu stabilnost.

Zdravlje

Druga I treća dekada maja su energetski prilično zahtevne za vas. Ne iscrpljujte se do krajnjih granica, čuvajte imunitet I gledajte da se što češće odmarate I relaksirate.

 

RAK

Ljubav

Mlad Mesec u znaku Bika (i delimično pomračenje Sunca) kao i pun Mesec u znaku Škorpije (i potpuno pomračenje Meseca) – angažuju naravno vašeg vladara – Mesec, ali i partnersku planetu – Saturna, i to kroz aspekte kvadrata. Ovo označava da su u rakovskim emotivnim relacijama na dnevnom redu u narednom periodu velike promene, koje neće ići lako niti brzo ali će raščistiti i definisati vaše emotivne odnose. A u kom pravcu će to ići? Kod nekih – kroz zajedničku borbu sa otežanjima u finansijskom i porodičnom sektoru, ali istovremeno i zajednički rast kroz partnerstvo. Kod drugih – kroz ozbiljne planove o zajednici, braku, potomstvu. Kod trećih – ka prekidu odnosa. Uopšteno – mesec sa velikim oscilacijama i izazovima u partnerskom sektoru. Slobodni Rakovi – otvorena je šansa za zaljubljivanje i početak emotivne priče. No, najviše su u igri tajne, ljubavi sa zauzetim osobama ili prošlost.

Posao

Vaše polje karijere će biti naglašeno tokom celog maja meseca.  To znači da ćete dosta snage I energije ulagati u ovaj segment, ali I da će se tu odvijati vaše “bitke” – za poslovna ostvarenja, za poziciju, za napredovanje. Nešto od rezultata ćete uspeti da postignete odmah, ali najveći deo rezultata će ostati za jesenji period ove godine.  Možete u drugom delu meseca očekivati manje probleme u komunikaciji sa saradnicima. Poboljšanje u segmentu finansija biće primetno od samog početka maja.

Zdravlje

Mogućnosti za povrede I probleme sa disajnim putevima postoje početkom I krajem maja. U drugom delu meseca moguće su glavobolje, problemi sa sinusima I očima.

 

LAV

Ljubav

Odnos sa emotivnim partnerom prolazi kroz proces promena – i druga strana i vi se menjate i ponekad je teško uklopiti se da bi sve funkcionisalo mirno i bez napetosti. Što se tih uklapanja tiče – maj je za vas šarenolik – kao što će biti izuzetno lepih i opuštajućih zajedničkih trenutaka, isto tako će biti i momenata za nervozu i više neusaglašenosti, naročito u prvoj polovini meseca. Oni u braku ili zajednicama neka obrate više pažnje u danima oko punog Meseca. Lavovi u dužim vezama – ušli ste u period za definisanje odnosa. Nemojte vršiti pritisak na voljenu osobu u prve dve dekade meseca. Slobodni Lavovi – prva polovina maja je bez nekih većih ljubavnih šansi – može biti muvanja, koketiranja, flerta ali konkretnog početka – teško. Drugi deo meseca već daje prilike za emociju – i sa novim osobama u vašem životu ali i sa povratnicima iz prošlosti. Na vama je da odredite šta više želite i šta vas više privlači.

Posao

Mesec započinjete delimičnim pomračenjem Sunca I mladim Mesecom baš u polju karijere. Ulazite u novu poslovnu fazu koja će u početku biti protkana nervozom, nešto lošijim odnosima sa saradnicima I nadređenima. Iako se tokom maja neće sve odvijati po vašim planovima I zamislima – ipak je ovo dosta povoljan period, a ono što je vama jako bitno – pozitivno će se odraziti I na vaše finansije. Od početka druge dekade meseca mogući su I intenzivniji kontakti ili početak saradnje sa inostranstvom.

Zdravlje

Prve dve dekade meseca su zdravstveno zahtevnije za vas. Često ćete imati pojačan umor a mogući su I problemi sa spavanjem I nešto lošiji imunitet.

 

DEVICA

Ljubav

Iz polja partnerstava Venera pa onda I Jupiter će izaći tokom prve dekade maja, ali ostaće vam Mars a gde je ova planeta tu je energija u jednom trenutku podsticajna a u drugom izazovna I napeta. Tokom celog meseca, a posebno do kraja druge dekade maja – biće potrebno više truda I sa partnerove I sa vaše strane. Mali je problem u tome što ćete vi biti okupirani u poslovnom smislu I što često nećete imati živaca niti vremena da se bakćete emotivnom pričom u kojoj ste, što može proizvesti veće probleme u komunikaciji ili čak rasprave u danima oko punog Meseca. Pokušajte da imate više razumevanja jedno za drugo. Slobodne Device – niste bez emotivnih šansi tokom maja s tim što je prvi deo meseca povoljan za nova poznanstva I nove ljubavne priče, a drugi deo meseca će neke od vas više usmeravati na obnovu kontakata iz prošlosti, na komunikaciju sa bivšim partnerima pa čak I na ponovni ulazak u staru priču.

Posao

Biće vam potrebno prilično energije za poslovna dešavanja tokom maja. Planovi će se zakomplikovati, komunikacija sa saradnicima neće biti sjajna a vi ćete imati problem da se dobro organizujete I fokusirate na posao, što može dovesti I do grešaka I ponavljanja obaveza. Obratite pažnju na drugi deo meseca jer je to vreme izazovnih dešavanja, žurbe ali I propusta I zaostataka koje ćete morati da rešavate. Finansijska situacija će tokom celog maja biti vrlo solidna, osim što će troškovi biti pojačani.

Zdravlje

Stress I nemir će biti vaši pratioci I tokom maja, zato je potrebno da se što češće opuštate, najbolje u prirodi. Hronični bolesnici neka se češće konsultuju sa lekarom.

 

VAGA

Ljubav

Ulazak Jupitera u polje partnerstava izbaciće u prvi plan I sve ono što je dobro, ali I sve ono što ne valja u vašim emotivnim relacijama. I jedno I drugo će postati vidljivije već od prve nedelje maja kada mogu krenuti prva vaša preispitivanja odnosa u kojem ste, zamerke na partnerov račun ili pak oscilacije u vašem odnosu. Oni odnosi koji su stabilni I u kojima partner I vi radite na vezi u drugom delu maja će se stabilizovati a može doći I do ozbiljnijih zajedničkih planova. Oni odnosi u kojem su već duže vreme “učesnici” pod pritiskom – u ovom periodu mogu imati veća razmimoilaženja I sukobe. Slobodne Vage – vi ćete biti opušteniji, vedriji, vatreniji I aktivniji u društvenom životu, pa je moguće I dosta flertovanja I po koja zanimljiva avanturica. Najbolji period za ulazak u nešto što će vam odgovarati I što može potrajati je drugi deo meseca. No, to je I vreme za obnove bivših emotivnih priča.

Posao

Za vas se nastavlja poslovno naporan ali ipak plodonosan period. Ono što ste planirali počećete da sprovodite intenzivnije tokom maja, ali sve do polovine meseca će to ići sa promenljivim rezultatom. Komunikacija sa saradnicima će istovremeno biti živa, aktivna ali I sa povremenom nervozom I odugovlačenjima, pogotovo tokom treće dekade maja. Iako ćete finansijski proći dosta dobro, veći troškovi vas očekuju na samom početku, polovinom I na kraju meseca.

Zdravlje

I pripadnicima vašeg znaka će stres biti naglašena stavka tokom maja. Takođe, možete imati češćih problema sa glavoboljama, sinusima I alergijama.

 

ŠKORPIJA

Ljubav

Pomračenja Sunca (u partnerskom polju) I Meseca (u vašem polju ličnosti) najavljuju nastavak dubokih promena koje već neko vreme zahvataju odnos sa partnerom. Od Saturnovog ulaska u znak Vodolije I vaše polje porodice, stabilnosti I intime pa sve do izlaska – na proleće 2023-e godine – sama suština škorpionskih emotivnih relacija će se promeniti. Neke će se emotivne veze uozbiljiti, definisati, stabilizovati I očvrsnuti – a neke će prestati da postoje. Maj je generalno zahtevan i biće potrebno posebnu pažnju posvetiti komunikaciji sa partnerom, a naročito u drugoj polovini ovog meseca. Slobodne Škorpije – prva polovina meseca je bez nekih posebnih ljubavnih prilika, osim ako ste otvoreni za avanturu i flert. Drugi deo maja već daje jače šanse za ulazak u nešto stabilnije, a ukoliko želite da obnovite neki kontakt iz prošlosti ili da obnovite ljubavnu priču – poslednjih deset dana maja su za to.

Posao

Venera, Jupiter a zatim I Mars ulaze u vaše polje obaveza I poslovne svakodnevice.  Ne samo maj, već I naredni meseci zahtevaće od vas da ovim segmentima budete u potpunosti posvećeni. Pomračenja najavljuju promene u saradnjama – moguće su nove poslovne prilike, zaposlenja ali I prestanak rada na postojećem radnom mestu. Poslovna komunikacija je izazovna u prvoj polovini meseca I na samom kraju maja. Finansijski ćete proći dosta dobro, samo obratite pažnju na troškove polovinom maja.

Zdravlje

Sem pojačane nervoze, mlađi pripadnici znaka bi trebali da budu dosta dobro. Preporuka je da se fizički aktivirate I budete u pokretu. Stariji – početak I kraj maja donose probleme sa kostima I zglobovima.

 

STRELAC

Ljubav

Tranziti Venere, Jupitera a onda I Marsa krajem meseca kroz znak Ovna I vaše polje ljubavi I uživanja svakako će doprineti da u vašim emotivnim relacijama bude više radosti I opuštenih momenata. No, komunikacija sa partnerom će imati svoje uspone I padove a period početkom maja, polovinom I na samom kraju meseca baš I nije po ovom pitanju miran I bajan. Takođe, ne dozvolite da vas vaša lična nervoza zbog posla ili nekih nerešenih porodičnih pitanja uvuče u napetost sa voljenom osobom. Kod nekih parova razlog za lošiju komunikaciju mogu biti I finansijska pitanja, ali I pojačan nivo ljubomore. Slobodni Strelčevi – očekuju vas neki lepi I opušteni momenti – više druženja, izlazaka pa I novih poznanstava, flertova. Lep period za emotivne početke je druga polovina meseca. Priče koje su bile u zastoju, obnova emotivnih veza ili obnova kontakata sa prošlošću takođe je aktuelna tada.

Posao

Dosta povoljan poslovni period. Dobre ideje, kreativnost, vaša raspoloženost I inicijativa za otvaranje novih poslovnih priča je izražena tokom celog meseca. Moguće su nove saradnje ali I obnove saradničkih odnosa iz prošlosti. No, poslovna svakodnevica neće baš uvek biti lagana – sve do polovine maja imate napetost u kontaktima sa kolegama I pojačan nivo obaveza. Period za rešavanje zaostataka, papiroloških pitanja I potencijalnih vaših propusta biće u poslednjoj nedelji maja.

Zdravlje

Zdravstveni segment nije baš najstabilniji. Trebalo bi voditi računa o imunitetu, popraviti način ishrane, kretati se više i naći način da se otpusti stres.

 

JARAC

Ljubav

Kod zauzetih je prva polovina maja prilično dobra I moguće je da ćete ove dane iskoristiti ili za neki kraći put ili za više zajednički provedenog vremena I opuštene trenutke sa partnerom. Drugi deo meseca već može doneti poteškoće u komunikaciji, nerazumevanje I napetost. Kod nekih od vas ovo je period kada sređujete porodična ili stambena pitanja pa je iz tog razloga pojačana nervoza. Kod drugih – stara pitanja izlaze ponovo na dnevni red I partner I vi teško postižete kompromis. Imamo I one Jarčeve kod kojih u ovom periodu može biti pojačana obostrana ljubomora I sumnjičavost. Slobodni Jarčevi – dejstvo pomračenja se za vas tokom maja vezuje baš za ljubav. Naročito je po ovom pitanju interesantan sam početak meseca ali I njegova druga polovina. Sve je u igri – I potpuno nova zaljubljivanja, ali I stari znanci, tajne emotivne priče, osobe iz prošlosti I oni sa kojima ste nekada bili u ljubavi.

Posao

Naglašen znak Ovna odgovaraće onima koji se bave privatnim poslom ili tek ulaze u vode privatnog biznisa. Naglašena je inicijativa, prodornost I potreba da se dokažete. Generalno gledano – Jarčevi ne bi trebali da imaju većih poslovnih izazova tokom prve polovine meseca. Drugi deo maja može malo uzburkati atmosferu I to najpre kroz lošiju komunikaciju sa saradnicima, nerazumevanje ili probleme sa organizacijom I propuste. Po pitanju finansija proći ćete dosta solidno tokom ovog meseca.

Zdravlje

Kod starijih Jarčeva je osetljiv vratni deo kičme I ramena, ali I zglobovi. Mlađi – pojačana je osetljivost na alergene I problemi sa disajnim putevima.

 

VODOLIJA

Ljubav

Polje koje se vezuje za pokret, aktivnost, živost I inicijativu aktivno je od kraja prve nedelje maja. Vama I partneru će definitivno prijati da zajednički provedeno vreme bude interesantnije, podsticajnije, življe. To ne znači da će se vaš odnos automatski srediti – imaćete vi manjih poteškoća tokom celog maja, ali ako oboje budete spustili loptu I smanjili tvrdoglavost – ovo bi mogao da bude jedan fin period za vas. Takođe, kod oboje će biti prisutna nervoza zbog poslovnih I porodičnih dešavanja – potrudite se da ta nervoza ne napravi problem u vašem odnosu. Slobodne Vodolije – izgleda da je došlo vreme da se pokrenete. Posle dužeg statičnog perioda konačno ćete živnuti, postati društveniji, kretati se više u društvu zanimljivih osoba ili se baciti u osvajanja preko društvenih mreža. U svakom slučaju, očekuje vas dosta flertovanja i mogućnost za po koju avanturu. Drugi deo maja je posebno dobar za vas, a ukoliko je neka prošlost ostala nedorečena ili neka komunikacija prekinuta – sada ima šanse za obnovu.

Posao

Definitivno je pred vama mesec koji će vam doneti energiju I inicijativu. Doduše, doneće vam I momente impulsivnosti I brzinskih odluka – tako nešto bi trebalo izbegavati posebno polovinom meseca. Odnos sa saradnicima će biti povuci – potegni većim delom maja, a nadređeni će vas verovatno nervirati stalnim promenama odluka I prebacivanjem viška obaveza na vas. No, I pored toga – ovo je period kada bez zastoja idete napred. Što se finansijskog dela tiče – prilivima ćete biti zadovoljni, troškovima baš I ne.

Zdravlje

Za fizičko zdravlje je maj izuzetno povoljan period, sem osetljivosti disajnih puteva. Mentalno – imaćete stresne periode do kraja prve nedelje maja, polovinom meseca I u poslednjih nedelju dana.

 

RIBE

Ljubav

Generalno gledano, pred vama je prilično dobar period sa partnerom. Možda neki od vas još uvek imaju svoje nedoumice ili nesigurnost po pitanju odnosa I voljene osobe ali će vam dešavanja na dnevnoj bazi pokazivati da nemate pravog razloga za strah. Jedino na šta bih vam skrenula pažnju jeste druga polovina meseca – kod nekih od vas tada se može javiti pojačana sumnja I ljubomora zato što će partner ponavljati ponašanja od ranije, ona koja su vas činila nesigurnim. Kod drugih Riba – vi možete voljenoj osobi dati razlog za ljubomoru jer ćete delovati rastrojeno, zamišljeno ili ćutljivo. Slobodne Ribe – tokom celog meseca ljubavne šanse su otvorene za vas. Savetuje vam se da ipak ne žurite jer možete biti u kontaktu sa osobama koje nisu potpuno iskrene prema vama. Takođe – izbegavajte ulazak u tajne priče I one sa osobama koje su zauzete. Poslednjih desetak dana maja aktivira prošlost I stare znance.

Posao

Naporan, ali solidan poslovni mesec, pogotovo kada je finansijski deo u pitanju. Postoji šansa da lepo zaradite. Više ćete se aktivirati, očekuje vas dosta i poslovnih putovanja i sastanaka i kontakata sa saradnicima. Drugi deo meseca vam donosi problem sa organizacijom, nefokusiranost i manjak vremena zbog velike količine obaveza pa su u ovom periodu moguće i greške i propusti, kašnjenja. Budite oprezniji u dogovorima u poslednjoj dekadi maja, ne žurite u odlučivanju i rešavajte zaostatke.

Zdravlje

Osetljivost disajnih puteva je naglašena početkom I krajem meseca – osetljivost grla I sinusa. Promenite nešto u načinu ishrane I pokušajte da budete fizički aktivniji.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3