Kaži mi, kaži...

Mlad Mesec i delimično pomračenje Sunca u znaku Škorpije 25-og oktobra – glad

Škorpija vlada intenzitetom, suštinskim i korenitim promenama, novcem drugih ljudi, obožavanjem i mržnjom, umiranjem i ponovnim rođenjem. Jedan od simbola ovog znaka je i ptica Feniks, koja umire i sagoreva u pepelu da bi se iz tog istog pepela ponovo rodila, preporođena i jača nego ikada.
Isto tako Škorpija vlada totalnim urušavanjem i destrukcijom da bi se na pepelu starog izgradilo novo, stabilnije, jače, nepobedivo. Baš za pripadnike ovog podznaka i znaka je specifično da više puta u životu kreću bukvalno od nule.
Ovo pomračenje doneće žestoke promene prvenstveno u sferama emocija i novca, koje u početnoj fazi mogu biti prilično neprijatne.
Mi, kao ljudska bića volimo da imamo ustaljenu svakodnevicu, da možemo da se oslonimo na nešto ili na nekog, a proživljavajući ovo pomračenje shvatićemo da jedino na šta možemo da računamo – jesmo mi sami. Želimo lakoću i opuštenost u životu, ali samo se kroz borbu, iskušenja, trzavice, drastične i dramatične situacije – stiče iskustvo i osoba gradi, gradi karakter i raste.
Pomračenja bukvalno predstavljaju preseke – isključivanje jedne i uključivanje druge faze. Ti prelasci iz jedne faze u drugu nikada nisu lagani, pogotovo kada se pomračenje dešava u ovoliko intenzivnom, vrlo dramatičnom, isključivom i borbi sklonom znaku.
Neki koreniti potresi obuhvatiće naše emotivne odnose. Da se razumemo, ovo ne mora biti loše. Odnosi se moraju menjati da bi opstali. Ukoliko bežimo od toga suočićemo se sa neminovnim – sa prekidima, pucanjima, kolapsima u oblasti ljubavi.
Zbog Marsa, koji vlada pomračenjem a koji je trenutno u retrogradnoj senci u znaku Blizanaca i priprema se za hod unazad, neki od nas će se suočiti i sa povratcima bivših emotivnih veza. Prošlost pokušava da se vrati ili je mi prizivamo. Period pred nama pokazaće da li vredi ili ne. Suočićemo se možda sa dubokim razočarenjima, shvatajući da ono što je bilo više ne može da se povrati. Drugi će shvatiti da je prošlost neopravdano zapostavljena i da zaslužuje da bude naša sadašnjost i budućnost. Opet…šta će tačno biti zavisi od individualnih natalnih karata svakog od nas, od toga šta nam je namenjeno. U svakom slučaju, ovo je presudni susret, presudno spajanje koje će ili usmrtiti ili ponovo roditi neke emotivne veze.
U postojećim odnosima sledi ono o čemu sam vam gore pričala i napomenula. Neke promene moraju da se dogode. Moraćete da zagrabite duboko u sebe, da jasno sagledate i sebe i voljenu osobu i ono što otkrijete – biće presudno. Neke će se emotivne veze izdići na viši nivo, neki će partneri shvatiti da su sa osobom koju ne žele da izgube, ali će biti i onih parova kojima će ovo doneti prekid jer nema smisla pokušavati da oživljavamo nešto što je već odavno zamrlo. Suštinski ne postoji, samo bitiše, samo je senka onoga što odnos treba da bude.
Nemojte da vam bude žao ukoliko nešto pukne. Vreme mu je i bilo. Više nije namenjeno da postoji, a oslobađa vas, možda na neprijatan način – ali će ta bol trajati kratko, i doneće vam mir na kraju i mogućnost da se otvorite za one stvari, događaje i ljude koji su tek pred vama, koji zaslužuju vašu posvećenost i pažnju.
U sferi novca – potresi. Svesni ste i sami da je postojeće stanje katastrofalno, ali se grčevito držite onoga što imate i ne usuđujete se da zakoračite u nešto potpuno novo. Pošto Škorpija vlada bankama, kreditima i pozajmicama, mnogi će posegnuti baš za ovim „metodama“. Mislim da će za mnoge to biti samo produžavanje agonije. Morate se okrenuti svojim resursima, na konto svog truda, snage, upornosti, izdržljivosti – izaći iz materijalne krize.
A sada je to ipak moguće. Nekih stvari ćete morati da se odreknete, da ih otpišete, da ostavite samo ono što je neophodno da bi se ovaj težak period pregurao.
A zašto naslov – glad? Pa, između ostalog – zato što je Škorpija proždrljiv znak i opisaće iskonske, suštinske i duboke gladi – da, za hranom, ali i za seksom, novcem, ambicijom, pobedom, ljubavlju, glad za posedovanjem ali i glad za uništenjem i destrukcijom.
Pomračenje i mlad Mesec probudiće glad u nama. Glad za preživljavanjem i pobedom u bilo kojoj sferi koja je aktivirana pomračenjem.
U nama će se probuditi ona iskonska snaga i želju da savladamo sve, svaku prepreku i preporođeni nastavimo dalje. Budite jaki i hrabri, kao što je i simbolika ovog znaka u kome će doći do pomračenja. Ne dozvolite sebi da pokleknete, odustanete, slomite se. Sve je na vama u ovom trenutku.
Period od ovog pomračenja pa do totalnog pomračenja Meseca u znaku Bika koje se dešava 8-og novembra biće izrazito intenzivno i dosta kompleksno, a otvoriće „vrata“ promenama kojima ćemo se baviti u narednim mesecima.
Neka je sa srećom.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3