Kaži mi, kaži...

Mlad Mesec u znaku Lava – ulazak u ring

U noći između 18-og i 19-og avgusta, tamo u onim najdubljim i najcrnjim satima, onim za koje kažemo „najtamnija je noć pred zoru“ mlad Mesec će se roditi u znaku Lava. U zagrljaju je Merkura, pod aktivnim i protočnim aspektom od strane Marsa. U Mesečevom znaku je Venera, podstaknuta od sekstila sa Uranom. I Sunce i Merkur imaju trigon sa Marsom.

Doduše, Mars je već usporio, nalazi se u svojoj senci i sprema se za retrogradni hod koji ovog puta neće biti ni malo lagan. Kvadriran je od strane retrogradnog Saturna (namerno ne spominjem i kvadrate sa retrogradnim Jupiterom i Plutonom jer mu oni tu dođu ko leva smetala, kao Saturnovi huškači – nikakvu snagu nemaju, njihova jedina moć je u tome što tog istog Saturna podržavaju). Zna se ko je gospodar vremena i karme i čija je prva i poslednja.

I šta sad sve ovo znači? Pa prvo, znači da ćemo u narednom periodu da se „setimo“ sebe. Da shvatimo da smo sebi na prvom mestu. Pogledaćemo unutar sebe i videćemo haos, pogledaćemo oko sebe i taj isti haos će nas okruživati. Ta simbolika mladog Meseca u najcrnjim noćnim satima je evidentna – setićemo se sebe i postaviti svoje ciljeve baš možda u trenutku kada izgleda kao da je sve protiv nas i da do tih ciljeva ne možemo doći. A onda ćemo krenuti u veliko čišćenje, u veliku borbu za sebe i sopstvene želje. Ići ćemo srcem. I ta borba će u prvom trenutku izgledati kao da ide lagano, bez velikih prepreka, situacije će nam se otvarati, odjednom će se namestiti okolnosti da nas podrže i poguraju. I sve što vam dođe kao dobro, kao olakšanje, kao sklanjanje, kao podrška – prihvatite. Jer, došlo vam je sa ciljem da vas ojača i pripremi za ono što dolazi.

A ono što dolazi je nastavak borbe. Kada prođemo prvu fazu, fazu „zagrevanja“ koja će verovatno biti prilično nežna prema nama, ulazimo u drugu, a ta druga je već zeznuta. Da se razumemo, nikakvu nameru nemam da vas plašim – kvadrat Marsa i Saturna u natalnoj karti ima i vaš astrolog, i sa njim živi sve ove decenije. To je aspekt borbe, aspekt unutrašnjih lomova i lomova od strane okolnosti, sudbine. Ali to je istovremeno aspekt sa kojim čovek ne ume i ne zna da odustane od onoga što želi. A i kad hoće da odustane, nešto što je jače od njega mu to ne dozvoljava.

Šta će se dogoditi u narednom periodu? Prosto rečeno – dogodiće se to da će svako od nas vojevati neku svoju, ličnu bitku. Neko će se boriti sam sa sobom, sa sopstvenim uverenjima, neko će se boriti za ljubav, za posao, za porodicu, za zdravlje, za stabilnost, sigurnost, mir u duši – kod svakog od nas će ta bitka biti drugačija i za druge ciljeve.

Zašto je ovaj period toliko važan? Pazite ovako – mi kvadrat Marsa i Saturna imamo u svakoj godini, što znači da makar jednom godišnje prođemo kroz neku vrstu borbe, ali ta borba traje kratko – nedelju, desetak dana i to je to. U ovoj godini ovaj aspekt traje neuporedivo duže – mesecima, što samo označava da su ciljevi koje imamo veliki, ali i da su okolnosti da do tih ciljeva stignemo preteške, da će nas mnogo puta zaustaviti, čak vratiti korak unazad.

Kao što sam to rekla već više puta – ovo je sudbinski, karmički aspekt. I ne postoji osoba na ovom svetu koju neće potkačiti. Ali svakog na drugačiji način. A to što je sudbinski i karmički samo označava da smo u jednom periodu velikog „čišćenja“ – velikih lomova kada se odlučuje gde smo i gde idemo dalje. Neću ulepšavati stvari – čak i ako vam u narednim danima baš sve krene po vašim željama i namerama, ne opuštajte se. Da, grabite svaku priliku i svaki trenutak sreće i zadovoljstva koji vam dođe, to nije sporno. Punite baterije, nalivajte se snagom i optimizmom. Postavite ciljeve i krenite ka onome što želite. Jedino što je važno – kada krenu prve prepreke, ne odustajte! Jer, ovaj aspekt itekako može da donese da kada smo na korak od cilja, dignemo ruke od svega.

Sledi nam vrlo zahtevan period, ali period nakon kojeg ćemo imati potpuno čiste situacije u svemu. Što treba da otpadne od nas, otpašće i oslobodiće nas. Što treba da ostane, ostaće – ali ovog puta na pravi način. Dakle, ovo je period najpre skidanja karmičkih tereta, ali ta skidanja ne idu lako – čak može izgledati kao da nam je teže nego ikada do sada. Tu fazu težine i pritiska ne možemo da zaobiđemo, ali nakon nje ipak stoje rešenja i oslobođenja.

Svi kolektivno smo na pragu ogromnih promena. Te promene se ne mogu zaustaviti, koliko god mi možda želeli da zadržimo postojeće stanje. Ne može, drage i dragi moji. Promena je krenula i više neće stati, sve dok sve ne bude baš na svom mestu, tamo gde treba.

Dakle, ovaj mlad Mesec u znaku Lava je kapija kroz koju prolazimo i ulazimo u ring. Ulazimo sa optimizmom, sa elanom, ulazimo srcem, ulazimo više nego dobro naoružani. Jel treba da se lomi? Pa lomićemo – lomićemo sebe, lomićemo okolnosti, lomićemo prepreke! I prelomićemo – ne brinite, što treba da bude naše – biće! Što ne treba – ma srećan put! Udahnite duboko i krenite ka onome što želite – neka igre počnu!

Voli vas vaša neodustajuća Venera sa papilotnom <3 <3 <3