Kaži mi, kaži...

Nedeljna prognoza po ciganskim kartama 14.-20.1.2019.

NEPRIJATELJ – LJUBOMORA – SUDIJA – ISTINA – SVEŠTENIK – SREĆA

 

Sudeći po karti Neprijatelj koja je izašla kao prva u ovom otvaranju – ulazimo u jednu energetski i po događajima vrlo nestabilnu sedmicu. Naime, kartom Neprijatelj vladaju Saturn i Mars – hladno i vrelo, sporo i brzo, kočnica i gas – i očigledno je da će se ovi, potpuno različiti talasi smenjivati i u nama i u okolnostima koje su oko nas.

Mi okolnosti ne možemo predvideti, možda ne možemo ni uticati na njih, ali ono na šta možemo uticati jeste naše ponašanje tokom njih. Iako karta Ljubomora nagoveštava da će se sve u nama uzburkati, pobuniti, da će se strahovi probuditi, loša osećanja zakovitlati – odmah posle ove karte ide karta Sudija, koja u suštini govori da je unutrašnji balans i mir itekako moguć. Dakle, šta je potrebno? Potrebno je ne reagovati na prvu loptu, pogotovo ako su naše reakcije negativne, besne, ako nas vode u konflikt. Odmah posle karte Sudija idu Istina, Sveštenik i Sreća – koje govore o tome da za one koji pronađu mir u sebi idu razrešenja, idu nagrade, idu spokoj u duši i zadovoljstvo.

Daću vam neke primere, da bi vam bilo jasnije. Recimo – vaš nadređeni je ovih dana besan i nervozan zato što ima svađu u kući ili zato što strahuje za svoju poziciju. Pa sada trenira strogoću i kada treba i kada ne treba, možda se ponaša suviše autoritativno i zahtevno, traži dlaku u jajetu i svaka mu sitnica smeta. Ovo ne treba doživljavati lično ni na koji način niti se uplitati u rasprave jer verujte mi – to vam neće doneti niti razrešenje, niti mir – samo ćete se dodatno iznervirati i stresirati. Bolje je da se okrenete svojim obavezama i da funkcionišete po principu – na jedno uvo ušlo, na drugo izašlo. Videćete da će se nakon par dana situacija u potpunosti smiriti, šta više – taj nadređeni vas može pohvaliti ili vam na neki način izaći u susret.

Ili – vaš emotivni partner vas je iznenadio nekim izjavama ili postupcima – baš vas je pogodio u srce i ne znate šta vas je snašlo. Ili ste vrlo ozbiljno posumnjali da nešto mulja sa strane jer svi pokazatelji ukazuju baš na to. Poenta je u tome da je što se sumnji tiče – malo verovatno da vidite pravu istinu, jer u strahu su velike oči, jel da? A što se tiče tih izjava i postupaka od strane voljene osobe – one nisu uperene protiv vas, već su samo odraz nestabilnosti, nesigurnosti i nekih problema koji sada okupiraju vaše drago biće pa ne meri reči ni malo….Ukoliko dozvolite da vas sve ovo ponese i krenete u objašnjavanja, ispitivanja, svađanja – samo ćete isprovocirati situacije koje će posle biti teško kontrolisati. Još gora je varijanta ako udarite istom merom – tada je maltene pa stopostotno sigurno da dolazi do konflikta. Ono što je potrebno uraditi jeste sačekati, u miru i tišini. Pustiti da se vaš partner stabilizuje mentalno i da sam shvati da je pogrešio – a onda će sve funkcionisati na dalje kako treba.

Ovo je samo par primera – u suštini, shvatate koji je model ponašanja potreban u ovim danima da biste prošli na najbolji mogući način. I pored ovakvih početnih, vrlo burnih karata, ova sedmica može doneti i gomilu dobrih i pozitivnih dešavanja – mogući su jači prilivi novca, moguća su unapređenja, moguća su putovanja van zemlje ili poznanstvo sa osobama koje žive daleko od nas. U ovoj nedelji nas očekuju i neka jaka sudbinska dešavanja – i to vrlo povoljna. U prevodu, sveukupno – imajte vere u sebe, imajte vere u one koje volite, imajte vere da vas sreća može pronaći!

Budite dobro, mirno i zdravo! Srećno! Voli vas Venera sa papilotnom <3

 

*originalni tekst objavljen na fb stranici Moj astrolog http://www.facebook.com/mojastrolog/