Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 14.-20.1.2019.

OVAN

Hrana

Stoji da u hrani treba uživati, ali nije poenta samo u ukusnom i sočnom zalogaju – vaša ishrana mora da sadrži dovoljno vitamina i minerala jer ste u periodu kada posebnu pažnju treba obratiti na imunitet. Zato obogatite svoje obroke svežim povrćem i voćem.

Ljubav

Nedelju započinjete konjukcijom Meseca I Marsa u svom polju ličnosti, a završavate je pomračenjem Meseca u polju ljubavi. U prevodu – u periodu ste kada su sve čuda moguća I kada će se promene na emotivnom planu dešavati preko noći. Ovo je posebno važno slobodnima – iako se Venera nalazi u polju daljina, to ne znači da morate biti udaljeni od nekog 300 kilometara da bi vas ta osoba zainteresovala…I vi nju. Može da označi na primer – da ćete biti na meti vatrenih znakova ili osoba koje su vrlo aktivne, duhovite, koje često putuju I tako dalje….Zauzeti – volite se strasno, baš onako kako vi znate I umete. I samo da znate – neko vas opasno merka – vaše je da li ćete popustiti ili nećete….

Posao

Strpljenje vam u ovoj sedmici baš I nije jača strana, a ono vam je zaista neophodno ukoliko želite da prođete kroz naredni period na najbolji mogući način. Nećete se razumeti sa nadređenima, sve ono što želite da završite ići će na teži način, a prepreke kao da će non stop iskakati jedna za drugom. Takođe, što više brzate da biste završili neke obaveze na vreme, sve više će vas situacije kočiti ili čak vraćati unazad. Sve u svemu – pripremite živce I energiju, jer će vam itekako trebati!

Novac

Novčane prilike neće biti ni malo loše  u ovoj sedmici, osim ako vi ne uprskate nešto u brzini. Možete ostvariti I po koju dodatnu zaradu, ukoliko se malo potrudite.

Zdravlje

Zahtevna nedelja po pitanju zdravlja. Mogućnosti viroza praćenih visokom, ali kratkotrajnom temperaturom.

 

BIK

Hrana

Prijaće vam mlečni proizvodi, a vašem organizmu bi trenutno najviše odgovarali stari, tvrdi sirevi. Peciva I testa da, ali od integralnog pšeničnog brašna, heljdinog I ražanog. Bez konzervirane hrane, mesnih prerađevina I previše začina.

Ljubav

U emotivnim I bračnim partnerstvima – čas ste super, čas vam ništa nije po volji. Čas se nervirate, čas uživate. Pa u čemu je problem? Na primer – možda previše očekujete od voljene osobe. Možda vam se čini da su osećanja partnera promenljiva, pa se ne osećate sigurno. A možda vas zbunjuju ponašanja druge strane. Pokušajte da se opustite i uživate u onim lepim momentima. One druge – preskočite. Ako ste slobodni – vi imate neke svoje ideale ljubavi, imate svoje želje I evidentno – imate I simpatiju. Samo….možda je vaša simpatija kilometarski udaljena od vas…ili je udaljena u nekom drugom smislu, pa vam je teško da istinski doprete do nje. Pokušavajte I dalje, ništa vas ne košta…A avantura? E, to može..

Posao

Generalno gledano – niste loše u poslovnom segmentu. Muče vas doduše neki papiri, dozvole ili ste opterećeni dogovorima koji nikako da se realizuju, ali sve su to rešive stvari koje ćete uz nešto više volje i truda uspeti da obavite. Novim poslovnim saradnjama pristupajte sa dosta sistematičnosti i organizovanosti, jer će se od vas odmah zahtevati maksimalna posvećenost. Moguće je da u ovoj nedelji započinjete sa nekim dosta bitnim projektima ili dogovorima koji imaju šanse da traju.

Novac

Polako se rešavate nekih bolnih momenata kada su finansije u pitanju. Novčana situacija se popravlja korak po korak.

Zdravlje

Pojačana nervoza ove sedmice. Kod starijih Bikova – problemi sa venama. Moguće zadržavanje tečnosti u organizmu.

 

BLIZANCI

Hrana

Više će vam odgovarati manji, a češći obroci jer ste još uvek u periodu sporijeg metabolizma i nešto otežanog varenja. Lagani obroci sastavljeni od ribe, piletine, ćuretine – u kombinaciji sa svežim ili grilovanim povrćem su trenutno najbolji izbor za vas.

Ljubav

I dalje postoje povremeni napeti momenti sa emotivnim ili bračnim partnerom, pa bi bilo dobro da ne potencirate na temama i pitanjima za koja znate da su bolna tačka u vašem odnosu. No, ovi trenuci se mogu prevazići, pogotovo što vas ove nedelje očekuju i neka zaista lepa dešavanja sa voljenom osobom. Više se okrenite uživanju i finim i strasnim momentima sa osobom do koje vam je stalo. Oni koji su slobodni – neko iz vaše prošlosti može se pojaviti i na kratko vas dovesti u fazu preispitivanja i razmišljanja. Iako postoji određena bolećivost kod vas, negde ste svesni da je za vas bolje da nastavite dalje i konačno stavite tačku. Postoje oko vas nove osobe koje čekaju da se otvorite….

Posao

Bićete u ovoj sedmici povremeno u baš zahtevnim situacijama, kao i u kontaktu sa ljudima koji vam donose presiju i opterećenje. Svakodnevno funkcionisanje je skopčano sa mnogo prepreka, ali ako ništa drugo – sada ste u takvom periodu da sa svim ovim možete izaći na kraj. Dovoljna je upornost, trud i to da ne dozvolite da vas izbace iz takta. U ovoj nedelji mogući su kontakti sa bivšim poslodavcima ili saradnicima – saslušajte šta imaju da vam ponude…

Novac

Dopunske poslovne aktivnosti mogu vam doneti solidnu zaradu ove sedmice.

Zdravlje

Stariji Blizanci će biti osetljivi na vremenske prilike koje mogu pokrenuti kod vas i hronične tegobe. Mlađi – potrebno vam je više kretanja.

 

RAK

Hrana

Potrebna vam je veća disciplina kada je ishrana u pitanju. Treba izbegavati jaku, previše začinjenu i masnu hranu i više se okrenuti varivima, kuvanim jelima, supama. Takođe, ne zanemarujte značaj svežeg povrća – odgovaraju vam salate svih vrsta začinjene maslinovim uljem, limunom i morskom solju.

Ljubav

Cela sedmica je dosta nervozna za one u partnerskim odnosima, s tim što kulminacija može biti baš u danima oko vikenda jer ćete u tom periodu vi biti jako promenljivog i nestabilnog raspoloženja. Nastupajuće potpuno pomračenje Meseca uticaće na sve Rakove i zato treba voditi računa o tome da potencijalna neslaganja sa voljenom osobom ne donesu neke ishitrene odluke I poteze. Usamljeni – razmišljanja o bivšoj ljubavi neka ostanu baš samo to. Ukoliko vam se neki eks partner i javi – najbolje bi bilo ne produbljivati priču i ostaviti prošlost baš tamo gde joj je mesto. Imate sasvim dovoljno novih prilika i mogućnosti za ljubav – zašto biste se vraćali korak unazad ?

Posao

Ulazite u sedmicu koja najavljuje velike promene u poslovnom segmentu. Biće prisutna nervoza, jer je obaveza preko glave, a vi paralelno sa njima pokušavate da ostvarite neke nove dogovore I saradnje. Značajni momenti slede baš u vezi ovoga I mogu se pokrenuti ozbiljne poslovne priče koje bi vas dugo pratile I donosile stabilnost. Ukoliko dođe do nekih negativnih preokreta koje niste očekivali, ne klonite duhom – sve ovo vas samo vodi ka tim promenama koje sam spomenula.

Novac

Pokušajte da novac koji vam dolazi ne prosledite momentalno dalje, bilo da su troškovi ili ulaganja u pitanju.

Zdravlje

Konjukcija Venere I Jupitera u polju zdravlja je izuzetno pozitivna, osim ako je ne iskoristite na opuštenost I preterana uživanja. Podložni ste stresu ovih dana.

 

LAV

Hrana

Ulazite u fazu kada je potrebno da pojačate svoju ishranu, ali da striktno vodite računa o tome da to budu kvalitetne kalorije, a ne obroci bez ikakvog reda I smisla. Zdrava ishrana treba da vam postane prioritet ukoliko želite da se osećate dobro.

Ljubav

Ova sedmica kao da još jednom stavlja na kušnju odnos sa emotivnim ili bračnim partnerom. Nastupajuće totalno pomračenje Meseca koje će se dogoditi u vašem znaku narednog ponedeljka nosiće svoj uticaj I u ovoj nedelji. Neke stvari se moraju raščistiti da bi konačno moglo da se diše lakše u odnosu sa voljenom osobom. No, kod nekih Lavova postoje čak I mogućnosti da okončaju veze u kojima su, pa iz tog razloga – trudite se da pronađete zajedničko rešenje za postojeće probleme. Oni koji su usamljeni sada imaju odlične mogućnosti ili za značajno novo poznanstvo ili za pokretanje emotivne priče sa osobom koju već neko vreme poznaju.

Posao

Možda nemate iste stavove I razmišljanja kao vaši saradnici, ali to ne znači da ne možete da pokušate da se uklopite sa njima. Ići će to teško, pogotovo ako su oko vas osobe koje su krute, rigidne ili koje se čvrsto drže svog načina funkcionisanja, ali treba probati. U ovoj sedmici može biti zastoja u projektima koji su vam bitni ili u dogovorima, ali ovo se može prevazići. Imajte na pameti svoju dobrobit I budućnost I budite maksimalno profesionalni.

Novac

Neke teškoće se hoće javiti po pitanju novca u ovoj sedmici. Umanjeni prilivi ili teškoće prilikom naplate potraživanja.

Zdravlje

Problemi sa kičmom, kostima, zglobovima. Moguće su i zubobolje. Takođe – obratite pažnju na klizavicu, da se ne povredite.

 

DEVICA

Hrana

Osluškujte potrebe svog organizma i potrudite se da ih ispoštujete kvalitetnom i odgovarajućom ishranom. Jedite laganu hranu sa više vlakana, izbegavajte mesne prerađevine i veći unos mlečnih proizvoda.

Ljubav

Pravi koktel dešavanja u vašem emotivnom ili bračnom životu. Izuzetno lepi i nežni, topli momenti smenjivaće se sa periodima u kojima ste jedno drugom nejasni i počinjete da se opterećujete sumnjom. Opterećujete se nečim što struji ispod površine, a možda nemate nikakvih realnih razloga za to. Pokušajte da unesete više podsticajnih momenata i lepih dešavanja u zajedničku svakodnevicu. Oni koji su slobodni imaju vrlo ozbiljne šanse da uđu sa jednom osobom u trajnu emotivnu priču. Ovo je neko ko je baš po vašem ukusu – osoba koja je stabilna, odmerena, jaka intelektualno a u isto vreme vrlo magnetična i privlačna. Ne propuštajte prilike koje vam se ukazuju.

Posao

Vrlo ste ozbiljni u ovom periodu, posvećeni poslu, sposobni i angažovani pa nije ni čudo što vas očekuju neke konkretnije priče i dogovori. Sa svakodnevnim obavezama ćete lako izlaziti na kraj, iako je njihov obim sada povećan i u potpunosti vam ispunjava radno vreme. Cak i one situacije koje će na prvi pogled biti nerešive uspećete da privedete kraju. Doći ćete u kontakt sa osobama koje su po vas vrlo značajne i sa kojima možete dogovoriti neke nove poslovne priče ili projekte.

Novac

Promenljiva situacija po pitanju finansija. Novac pristiže, ali ili ne u onoj meri koja vas zadovoljava, ili su pak troškovi dosta pojačani.

Zdravlje

Ulazite u period kada sve ono što je vezano za stomak i varenje postaje jako osetljivo. Starijima – tegobe sa zglobovima, reuma.

 

VAGA

Hrana

Teško vam je da se sami sa sobom dogovorite kada je ishrana u pitanju. Cas funkcionišete isključivo po principima zdrave ishrane, a onda totalno zabrljekate i opustite se i samo gledate šta ćete da pojedete. Jako vam privlače pažnju egzotični ukusi i začini.

Ljubav

Trigon vaše vladarke Venere sa Marsom itekako potencira na strasti i uzbudljivim dešavanjima u emotivnom životu, bilo da ste slobodni ili zauzeti. Prilike se otvaraju lako a vi kao da privlačite u svoj život nove osobe bez ikakvog posebnog truda. Dodatna bliska konjukcija Venere sa Jupiterom samo pojačava ove uticaje, ali vam donosi i velika očekivanja od onih sa kojima sada dolazite u kontakt. No, ne treba zaboraviti da je vaša vladarka i u kvadratu sa Neptunom, pa bi bilo dobro da se ne zanosite preterano i ne tripujete neke filmske ljubavne priče dok ne vidite da li ove osobe zaista vrede ili su samo lepa iluzija. Zauzeti – trošite energiju na lepe stvari, ne na probleme i rasprave.

Posao

I u poslovnom segmentu važi isto kao i za emocije – imate neke fenomenalne uticaje koji vam mogu doneti jake priče, nove dogovore i mnogo posla – ali ne smete sebi dozvoliti da poletite i da odmah očekujete da budete zatrpani novcem. Treba u ovom periodu umeti probrati šta je ono što valja, a od čega se treba skloniti. No, hajde da kažemo da su raširena krila sreće iznad vas, pa će vas to verovatno sačuvati od nekih pogrešnih poteza. Ipak, ne izazivajte sudbinu.

Novac

Pare će vas hteti, i tu nema šta da se priča. No, nije problem u prilivima, već u novcu koji odlazi od vas. No, znate kako kažu – što se mora, nije teško. Platite račune, obaveze, troškove I nastavite da zarađujete

Zdravlje

Cas ste super, čas se nešto kilavite, mrljavite, samo vam se spava i nije vam ni do čega. Bacite se na sportske aktivnosti – to će vas pokrenuti u periodima mrljavljenja.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Sto vi više shvatate da je potrebno da se striktno držite principa zdrave ishrane, to više gledate da uhvatite krivinu i « zgrešite « . A tako je lako zgrešiti u ovoj sedmici…..mame vas slani, a posebno slatki zalogaji, prosto vas zovu da ih smažete očas posla….

Ljubav

Period je dušu dao za avanturu, za malo ljubavnih ludila, za gomilu vrlo zanimljivih situacija sa suprotnim polom. Razum vam govori jedno ali srce i hemija su smućkali tako moćan koktel kojem vi prosto ne uspevate da odolite. Vidite ovako – sa jedne strane Venera pravi trigonski aspekt sa Marsom pa je tako lako prepustiti se čarima ljubavi, prave, zabranjene, tajne, avanturističke – ma bilo koje ! S druge – Saturn pravi kvadrat sa Marsom, pa će neke od vas taj unutrašnji glas kočiti, govoriti « nemoj, razmisli, sačekaj, ne juri kao muva bez glave ! » E sad, šta će od ova dva prevagnuti i pobediti, to već zavisi od mnogo faktora. U svakom slučaju, I zauzeti I slobodni će imati apsolutno iste dileme….

Posao

Vi biste mnogo i brzo i sve i odmah, ali okolnosti vas koče, ne dozvoljavaju da se razmašete onoliko koliko hoćete. Teraju vas da usporite, teraju vas da studioznije pristupite onome što radite, teraju vas da oprezno i polako hodite poslovnim putevima i stramputicama ove sedmice. Da li će vam se to dopasti ? Pa naravno da neće. Ali razmislite ovako – možda je baš potrebno da se sada funkcioniše na ovaj način….Baš zato da se ne biste zaleteli, već da sačekate prave prilike i pravo vreme za pokret.

Novac

Ne postoji teorijska šansa da u ovoj nedelji ne zaradite dobro. Sad, šta ćete sa tim novcem uraditi – to je već neki deseti padež.

Zdravlje

Osetljivi sinusi, glavobolje koje mogu biti potaknute problemima sa kičmom. Cuvajte glavu i noge, gledajte da se ne povredite. Prehlade.

 

STRELAC

Hrana

Zaista se trudite da se hranite zdravije nego inače, ali to vam baš i ne uspeva u potpunosti. Suviše je izazova oko vas i vi povremeno popustite i prepustite se uživanju. Ako možete, ograničite sebe makar po pitanju slatkiša, konzervirane hrane i začina.

Ljubav

U emotivnim i bračnim relacijama ovo je jedna promenljiva nedelja, nedelja krajnosti u kojoj možete istinski uživati sa osobom koju volite, ali se i onako vrlo ozbiljno sporečkati po nekim pitanjima. Na primer – nesuglasica može biti oko finansija – vi ste sada široke ruke, ali voljena osoba se nešto stisla i samo vam prebacuje za svaki dinar koji izađe iz vašeg novčanika. Ili – vi biste da se provedete i uživate, a drago vam biće nema nameru da se makne iz kuće i samo vas nešto mrači svojim rečima i postupcima. No, malo slatko, malo gorko – zajedničkim snagama izguraćete ovu nedelju. Slobodni – polomiše se udvarači oko vas. A vama fino. Samo se smejuljite I flertujete I uživate u svemu što se dešava.

Posao

Nemojte da se ljutite, ali u ovoj nedelji ćete verovatno imati više sreće nego pameti. Sa konjukcijom Venere I Jupitera u svom znaku vi prosto privlačite svaku vrstu povoljnosti, dobrih okolnosti, pravih dogovora, pravih osoba. Ne tražite vi posao, posao traži vas. Vaše je samo da napravite prave odabire I da se pokažete u najboljem svetlu. A to ćete sada svakako moći. Nekima od vas ovaj period doneće I promenu radnog mesta, unapređenje ili neke prilično velike beneficije.

Novac

Gledajte da mudro koristite novac koji vam u ovom periodu dolazi. A ima ga poprilično. Baš iz tog razloga – nemojte odmah da postanete kupoholičar I da potrošite sve očas posla.

Zdravlje

Svaka vrsta preterivanja pre ili kasnije obiće vam se o glavu. Imajte to negde na umu.

 

JARAC

Hrana

Ukoliko ste odlučili da krenete sa dijetom, to nije nikakav problem. Začkoljica leži u tome da nije svaka dijeta dobra, to valjda I sami znate. Ne trebate da gladujete. Treba vam hrana koja će vam zagrejati stomak – supe, čorbe, variva…

Ljubav

Tajno, zabranjeno, slatko iskušenje….Sami sebe sputavate da ne napravite neki potez zbog kojeg biste kasnije zažalili, pokušavate da držite strasti pod kontrolom, ali lukave su one – izbijaju onda kada ih najmanje očekujete I burgijaju vam po mozgu…Naravno, sve ovo pišem za zauzete Jarčeve. Da li ćete ipak da popustite? Pa…..čujte, ovo je nešto mnogo moćno, prosto nisam sigurna da ćete uspeti da kažete “ne”…..Slobodni – red daljina, red tajnosti, red zauzetih, red onih koji su vam kilometarski daleko a srcem blizu. A onda malo I prošlosti. Zbrka je kompletna a vi se u njoj ne snalazite uopšte. Čas krenete, pa stanete. Pa hoćete, pa nećete. Pa se onda ućutite. Ali vi ćutite….a srce priča li priča I dalje….

Posao

Jaki ste, jaki. Sposobni, odmereni, praktični. Vučete prave poteze. I baš iz svih ovih razloga – ne dozvolite da vas neke nejasnoće, problemi, okolnosti koje nisu na vašoj strani – onespokoje, vrate korak unazad, slome. Snagom svoje ličnosti rušite sada prepreke a teškoće će se samo odbijati od vas. Pa ko je najstabilniji I najprofesionalniji znak? Pa vi. Pa ko ima najjačeg I najmoćnijeg vladara? Pa vi. Pa što se onda brinete, što dozvoljavate da vas neki momenti unervoze, zabrinu, unesu vam pometnju?

Novac

Finansijska situacija je još uvek vrlo klackava, ali polako vi ulazite u period  u kojem će se ovo popraviti. Samo polako, ne brinite.

Zdravlje

Opet problemi sa glavom, sa kostima, sa reumom, sa zglobovima. Opet hronični umor kod nekih – mrzi vas da se pokrenete a znate da biste trebali….

 

VODOLIJA

Hrana

Fascinantno je koliko ste vi čvrsto rešeni da sebe ograničite po pitanju nekih namirnica. I isto tako je fascinantno koliko vam to uopšte ne polazi za rukom. Prosto ne znam da li da vam kažem – dignite ruke, džabe se trudite….ili da pokušam sa onim – Ma možete vi to, istrajte!

Ljubav

Jedna vrlo, vrlo značajna nedelja za one u emotivnim vezama I brakovima. Nedelja koja može promeniti sve. Nedelja u kojoj kao da će se podvući crta I posle koje više ništa neće biti isto. Pred vama su dva puta, drage Vodolije – ili ćete sa partnerom ući u fazu koja vas vodi ka mnogo boljem odnosu, bliskosti, zajedništvu, a one u vezama – I ka konkretizaciji odnosa…..ili ćete ući u fazu koja vas vodi ka odvajanju. Možemo mi pričati I o sudbini, karmi, o postavkama u natalnim horoskopima, ali sve se to na kraju svodi na jedno – od vas, vaše volje, vaših postupaka – sve zavisi. Neka je sa srećom! A slobodni – atak na vas od strane udvarača se nastavlja. Ali nešto vas još uvek koči da se prepustite u potpunosti….

Posao

Imate more ideja, imate gomilu planova koje ste sa svih strana pretresli I zaključili da ne postoji teorijska šansa da omanu. I tako biste rado jurnuli I ostvarili sve ovo, koliko odmah. Ali nešto vas I dalje sputava – da li su to strahovi I nesigurnosti koji se povremeno javljaju, da li su to okolnosti, da li je to neki unutrašnji glas, ili samo glas razuma…..Samo polako, prevazići ćete vi ove blokade, bilo da su lično vaše ili od strane drugih. Jer podršku imate. Možda je ne vidite trenutno, ali ona svakako dolazi…

Novac

Prosto ćete imati utisak da vas neki ljudi zatrpavaju parama. Da one dolaze sa svih strana. I šta je u tome problem ? Pa problema nema, osim ako ga vi sami ne napravite. Ili ako ne potrošite sve u rekordnom roku….

Zdravlje

I dalje ste nešto roviti. Potrebno vam je da budete aktivni, da vas ne drži mesto, da ne mirujete. To će vam donositi dobru energiju i vitalnost.

 

RIBE

Hrana

Cudna situacija kada je ishrana u pitanju. Neki od vas preteruju za sve pare, možda tražeći utehu u hrani, a možda zato što su srećni I opušteni a onda im je svaki zalogaj sladak. Drugi pak kao da su u potpunosti izgubili apetit – iz istih razloga….

Ljubav

Prevelika očekivanja ili preterani zahtevi prema voljenoj osobi mogu prvenstveno doneti problem vama, a onda i vašem odnosu. Pokušajte da u ovim danima iskoristite pozitivne uticaje na vaš znak i da više uživate u svakom zajedničkom momentu sa osobom koju volite. Smirite malo svoje misli, smirite malo svoje želje, budite malo realniji. Sve je dobro, zato – nemojte vi kvariti. Ukoliko ste usamljeni – poslovni segment sada nudi pregršt mogućnosti za emotivna dešavanja. Ljubav vas juri, ali vi bar za sada – uspešno bežite, a samo vi znate iz kojih je to razloga. Ma pustite je da vas stigne, možda vam bude zanimljivije nego što mislite! Ne tražite idealno, jer to drage Ribe – ne postoji.

Posao

Ne istrčavajte se sa nekim odlukama, sa nekim izjavama – nemojte juriti posao niti poslovne prilike, pustite da one same stignu do vas. A hoće, sigurno. Vaš poslovni segment je ionako uzburkan i uskomešan ovih dana, sa gomilom dešavanja i velikom brzinom, nemojte vi još dodatno praviti problem sami sebi. Konjukcija Venere i Jupitera u vašem polju posla nekim Ribama otvara savršene poslovne prilike, ali i mogućnosti za napredovanje i veliku podršku od strane šefova i autoriteta, moćnih osoba.

Novac

Novčanim prilivima ste vi trenutno zadovoljni. Moguće je da će doći do nekog manjeg problema sa jednom naplatom. Ili ćete pak morati da izdvojite veću sumu novca za neki trošak.

Zdravlje

Pomračenje Meseca koje se dešava u vašem polju zdravlja upozorava vas da je vreme da obratite više pažnje na ovaj životni segment.

 

Veliki poljubac od vase Venere sa papilotnom <3

 

*originalni tekst objavljen na sajtu Moj astrolog http://www.mojastrolog.rs/horoskop/nedeljni-horoskop/