Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 01.-07.01.2024.

Izgurasmo mi ovu 2023-u godinu….na mišiće doduše, uz puno turbulencije, preokreta, nervoze….Ostaće zapamćena kao godina koja nas je duboko potresla i izvrnula nas naopačke. Svako od nas će poneti i one lepe, ali i one ne baš bajne uspomene i sećanja. No, ovoj je kraj – satić već otkucava i broji poslednje sate – vreme je da se radujemo novoj.

Ova nova će biti kakva će biti – godišnji ste dobili, da se ne ponavljamo. A nedelja pred nama je – malo se nerviraš zato što sve ide brzo, malo se nerviraš zato što sve ide sporo. Merkur za koji dan kreće direktno, ali ide sporooooo, sporoooooo – pa će sve da se razvlači, oteže, prolongira. Venera se ukvadratila sa SAturnom – što bi se reklo – para niđe, a i u ljubavi stislo.

Al da mi batalimo nedelju i šta će doneti – već da malo budemo u fazonu želja, čestitki i pozdrava

Da ste vi meni dobro i zdravo. Da vam je osmeh na licu ne samo kad trebate da se slikate, već u svakom danu, svakom minutu. Da su draga lica oko vas, oni koje dušom i srcem prepoznajete. Oni baš vaši. Da vam je što više radosti i razloga za slavlje. Dobro de – mogu i neke pare, neće da se bace.

Od srca vam želim sretnu novu godinu!!!

 

OVAN

Hrana

Privlače vas jaki ukusi, hrana sa puno začina – što pikantnije I ljuće, to bolje. Da, ovo može doneti probleme sa varenjem I stomakom, pa je potrebno da češće pojedete nešto “na kašiku”.

Ljubav

Tih par dana nakon ulaska u novu godinu, partner i vi ćete uglavnom biti u fazonu „kao rogovi u vreći“. Sve će biti razlog za nervozu – od toga ko je šta rekao i kada a kako je to druga osoba razumela, od toga da li će se ići na ovu ili na onu stranu i zašto se kasni ili ide tim putem kada je gužva u saobraćaju, do onoga „opet si zaturio/zaturila ključeve/dokumenta/karticu“. Da bi nervoze bilo manje – neka i vas bude manje u kući, a više van nje. Jer, kretanje i putovanja ublažavaju nervozu. Ostatak nedelje vam je manje-više korektan (makar nećete toliko često gledati jedno drugo). Slobodni – zezajte se, ne zaljubljujte se.

Posao

Malo ćete praznovati, malo ćete raditi. Za vas bi bilo najbolje da počinjete da radite tek od četvrtka – jer pre toga nemate nikakav fokus i samo ćete fizički biti prisutni na poslu – a duhom ko zna gde. U svakom slučaju – možda ćete i imati volje i energije u ostatku nedelje, ali ćete brzo shvatiti da nemate s kim da zaista nešto i uradite. Saradnici će biti spori, neažurni, sve obaveze i dogovori će se razvlačiti a sva papirološka i administrativna pitanja će pokazivati tendenciju da se zakomplikuju.

Zdravlje

Problemi sa stomakom i grlom.

 

BIK

Hrana

Uglavnom ćete jesti brzinski, s nogu, a stariji pripadnici znaka bi svakako trebali da izbegavaju premasnu I prezačinjenu hranu. Ova nedelja traži od vas više energije – “dopunite” se na pravi način.

Ljubav

Biće nekih situacija i dešavanja koji će vas nervirati i uticati na to kako se osećate – a samim tim uticati i na odnos sa voljenom osobom. Nervoza i nerazumevanje povremeno postoje – naglašenije na samom početku nedelje, kao i u danima vikenda. Mogu malo da vas „čupaju“ strasti, mada bi vam više odgovaralo da ste u pokretu i u društvu zajedničkih prijatelja. Slobodni – možete smatrati da ste pronašli pravu osobu za sebe, ali ne bih ja na vašem mestu žurila sa zaključcima – za sada uživajte u onome što se dešava, ali moći ćemo da kažemo da je priča stabilna tek ako „preživite“ kao par makar do kraja meseca.

Posao

Finansijski sektor je duboko prodrman troškovima u proteklom periodu, i teško je da ga možete stabilizovati u nedelji koja je pred nama. Pokušajte da razložnije i praktičnije baratate novcem – a proverite i da li ste na neku finansijsku obavezu „zaboravili“.  Što se posla tiče – nešto ste usporeniji u ovoj sedmici i ne baš fokusirani na ono što radite – pa možete napraviti po koji propust ili grešku. Od četvrtka ste u boljoj energiji, pa ćete na lakši i jednostavniji način završavati tekuće obaveze.

Zdravlje

Nervoza, osetljivo grlo.

 

BLIZANCI

Hrana

Tamanićete, sve vrste djakonija od testa, ali i meso i mesne prerađevine. Teško ćete odolevati i slatkišima. Doduše, povrće i voće će nekako ostati po strani, ali šta sad…morate nešto i da preskočite.

Ljubav

Veći deo ove nedelje nije baš blagonaklon prema partneru i vama, kao i vašem odnosu. Kao da se vrtite u jednom te istom krugu – džapate se oko stvari,situacija i pitanja oko kojih ste se već sto puta pokačili, a ni jedno ni drugo ne menjate svoje mišljenje – pa samim tim – nema ni rešenja. Neko ovde mora biti pametniji pa popustiti i prestati – da ne biste celu sedmicu proveli u nekom nervoznom tempu. Slobodni Blizanci – muvanja i flertovanja može biti – ali nisam sigurna da ova sedmica pogoduje nekim ozbiljnijim emotivnim počecima. A ne bih rekla ni da vi sada znate šta želite a šta ne.

Posao

Sedmica u kojoj Merkur, vladar vašeg znaka – kreće direktnim hodom, ali je njegovo kretanje usporeno – što ukazuje i na vaše teško pokretanje, ne baš jasne i čiste misli – ali i na usporene saradnje, dogovore. Ukoliko ste dobili ponudu ili poslovni predlog (bilo u ovoj nedelji, bilo u kraćem prethodnom periodu) bićete neodlučni i nesigurni šta da uradite – ako je moguće, prolongirajte odluku za narednu sedmicu. Pošto vam ni fokus ni organizacija nisu sjajni – lako je napraviti propust ili pogrešno razumeti sagovornika.

Zdravlje

Dosta ste osetljivi u ovim danima – imunitet je slaba tačka, a moguće su i meteoropatske tegobe.

 

RAK

Hrana

Nedelja kada biste želeli da više uživate u domaćoj kuhinji. Iz tog razloga, češće ćete sami pripremati hranu, za sebe I osobe koje su vam najmilije. Unećete svoj lični pečat u neka tradicionalna jela.

Ljubav

Ima u ovoj nedelji prostora za lepa dešavanja sa voljenom osobom, ali ima prostora i za nezadovoljstvo. E, sad je pitanje na šta ćete vi staviti fokus. Najverovatnije će biti red jednog, red drugog – red razumevanja, bliskosti, povezanosti – pa onda red situacija koje vas opterećuju ili koje čine da se ne osećate dobro u sopstvenoj koži. Ono što baš lepo povezuje partnera i vas jesu zajednički prijatelji i potreba da se opustite okruženi ljudima koji su vam bliski. Slobodni Rakovi – za vas je sada najbolja opcija da se družite jer se za ljubav još uvek nisu otvorile šanse. Bar ne one prave, trajne.

Posao

Za vas će radna nedelja (kad god je započeli posle praznika) biti u fazonu – povratak u uzavrelu košnicu. Ostavili ste nervozu i žurbu iza sebe, odmorili par dana – i sada ponovo ulazite u nervozu i žurbu. Neke situacije ili obaveze su možda ostale nerešene od prošle sedmice – i njih ćete zatvoriti, ali verovatno tek na samom kraju radne nedelje. Ukoliko čekate neke vesti ili informacije (vezuju se za dogovor, poslovni put ili neki vid dozvola) – malo je verovatno da ćete ih dobiti u ovoj nedelji. Tek tokom naredne.

Zdravlje

Niste u zdravstveno stabilnom periodu. Prehlade, viroze, povrede, meteoropatske tegobe.

 

LAV

Hrana

Izbegavajte sve ono što je previše masno, slatko, izbegavajte testa I gazirana pića, kao I brzu hranu I grickalice. A šta da ne izbegavate? Povrće, voće, manje masna mesa, mlečne proizvode.

Ljubav

Mnogo toga je kvalitetnog i dobrog u vašim emotivnim relacijama ovih dana. Ukoliko i pored toga uspevate da pronađete razlog (pravi razlog, ne glupost, banalnost i sitnicu!) da budete nezadovoljni – e onda se zapitajte koliko ste uopšte realni i da li očekujete previše. Pokušajte da se više fokusirate na ono što je lepo u odnosu (a toga ima), a manje žalite zbog onog što nemate. Slobodni Lavovi – ovaj period treba koristiti za uživanje i druženje. Upoznaćete neka nova lica, možda promakne i po koje „staro“, dizaće vam energiju pozitivni ljudi i interesantna dešavanja. Ako se „zagledate“ u nekog – još bolje.

Posao

Po pitanju finansija je „stislo“ i možete u prvom delu nedelje biti zabrinuti kako ćete sve uspeti da podmirite, ispeglate, rešite. U ostatku sedmice ćete se malo opustiti, ali savet za vas je – dobro razmislite da li su vam svi troškovi neophodni. Što se posla tiče – da ćete baš sa elanom krenuti u nove „radne pobede“ – pa i nećete. No, situacija na poslu i neće biti baš toliko strašna – u odnosu na prethodnu nedelju, ovo je luk i voda. Pomalo ćete otaljavati obaveze, ali ćete ih otaljati na vreme.

Zdravlje

Niste u energetski najstabilnijem periodu. Vodite računa o ishrani, ali i o odmoru.

 

DEVICA

Hrana

mogli biste da u ishranu uvedete vise mleka i mlecnih proizvoda, narocito sireva, grčkog jogurta. Generalno – uživaćete u hrani, piću, dobrom društvu i druženju sa osobama koje su vam drage.

Ljubav

Ljubavni šareniš je ono što vas očekuje tokom prve nedelje ove glanc nove 2024-e. Ima prostora za neka baš lepa dešavanja, uživanje i momente opuštene atmosfere sa dragim vam bićem – ali itekako ima prostora i za drugačije, ne baš tako lepršave situacije. Svako malo partneru ili vama nešto može smetati (češće vama), kačićete se za svaku sitnicu ili reč – pa će povremeno biti zategnutosti u odnosu. Slobodne Device – od vikenda već možemo da pričamo o početku zanimljivih dešavanja u vašem ljubavnom životu. Ako se komunikacija sa nekim ne razvija tempom koji biste želeli – samo malo budite strpljivi.

Posao

Baš i nećete biti inspirisani za jače poslovne aktivnosti tokom ove sedmice. Moguće je da će neki od vas odlučiti da malo „spoje praznike“, a ukoliko niste te sreće – pojavićete se na radnom mestu zato što se to od vas očekuje, i odmrljavićete radnu nedelju. Samo ćete delimično biti prisutni na poslu, pa je moguće da će i obaveze biti odrađene polovično, iz više pokušaja ili uz ispravljanje grešaka. Ni vama ovo nije jednostavan finansijski period – verovatno ste se istrošili više nego što ste planirali.

Zdravlje

Ni fizički, ali ni mentalno niste u sjajnom stanju. Odmarajte.

 

VAGA

Hrana

Koliko god se inače trudite da balansirate u svemu, pa i po pitanjima ishrane, toliko ćete se sada opustiti. U stvari, ne opustiti već raspustiti. A onda ćete se nervirati zbog toga.

Ljubav

Može biti lep period za voljenu osobu i vas, ali opet to neće biti baš stopostotno po vašem ukusu. Nešto će sreću da vam kvari – ili neka bezveze rasprava između vas dvoje zbog glupe sitnice, ili manjak vremena da se opustite, nauživate, rasteretite od obaveza, ili pak neka nesigurnost u voljenu osobu po nekom pitanju. Pokušajte da gledate na vedriji način na sve i da se ne opterećujete previše. Slobodne Vage – nije problem u tome da li će biti „udvarača“ – starih ili novih – već je problem u tome što bi sada možda bilo bolje da se ne zalećete ni u šta – dajte sebi vremena da shvatite šta zaista želite.

Posao

Onog momenta kad se pojavite na poslu – budite sigurni da će vas sačekati jedna fina gomila obaveza od kojih ćete se momentalno smoriti. Sve tamo do pred kraj radne nedelje vi uopšte niste raspoloženi da se nešto posebno trudite, a kao za baksuz – obaveze će biti zahtevne i moraćete da im posvetite mnogo pažnje. Na sve to – sve što ste kao isplanirali, neće ići normalnim tempom, već će se razvlačiti i otezati. Ali dobro, polako – izguraćete. Nemojte da se brinete zbog finansija, popraviće se uskoro.

Zdravlje

Prehlade.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Jasno vam je da biste trebali da nešto popravite po pitanjima ishrane, ali baš i nemate volje da se time sad mnogo bakćete. A i želite da se opustite. Polako, drugačije ćemo pričati od sledeće nedelje.

Ljubav

Iz nekog ćete razloga i partner i vi biti samo delimično zadovoljni i opušteni tokom ove nedelje. Šta vam to sreću kvari, šta vam to smeta – evo, zaista nemam pojma. Vi ćete biti nervozni, voljena osoba će biti smorena – i takva će situacija potrajati otprilike do vikenda. E sad, može da se dogodi kod nekih parova da baš za vikend imaju onako fin verbalni okršaj – ali ne onaj koji prekida odnos, već onaj koji rešava situaciju. Slobodne Škorpije – baš od vikenda se pred vama otvara jedan prilično zanimljiv ljubavni period sa mnogo dešavanja, aktivnosti, zanimljivosti. Spremite se da osvajate.

Posao

Kad god započeli radnu nedelju – kasnićete u svemu što budete radili. Doduše, naporan je period iza vas i verovatno vam dani praznika baš i neće biti dovoljni da se resetujete i dobro odmorite. Radni elan i zalet teško da sada možete uhvatiti, o tome možemo da pričamo od ulaska u narednu sedmicu. Biće pomalo i nerviranja i verovatno previše informacija koje ne možete da stignete da „preradite“ – idite polako, ne jurite nigde. Novca će biti, ali teško je da će se on zadržavati kod vas.

Zdravlje

Energetski se dižete na pravi način tek od vikenda.

 

STRELAC

Hrana

Kada je ishrana u pitanju – kod vas trenutno ne postoji nikakva disciplina. Jako će vam odgovarati sve ono što je dosta začinjeno, ljuto, kiselo, da ukusi budu intenzivni i jaki.

Ljubav

Zbog nečeg u partnerskom odnosu niste zadovoljni, što u prvoj polovini nedelje može da izazove nervozu kod vas – a samim tim i moguću reakciju. Možete imati osećaj da vas partner po nekim pitanjima „ne čuje“ – ali raspravom teško da ćete mu otpušiti uši. Malo iskulirajte i trudite se da razgovarate o suštini problema, ne širite priču od Kulina bana pa na ovamo. Sve su ovo privremeni nesporazumi koji se daju rešiti, ali je potrebno strpljenje – a vi i strpljenje…..Slobodni Strelčevi – nemojte samo da upadnete u onaj fazon „jadna/jadan ja“ – to što ste trenutno sami ne znači da ćete to biti još dugo.

Posao

Poslednja nedelja 2023-e vas je bukvalno „odrala“ od obaveza i jurcanja – sad taman imate lepo par dana da uhvatite vazduh malo…..pa idemo sve ispočetka. Sve ono što se nije stiglo – sad se mora završiti. Sve ono što se pogrešilo – sad se mora ispraviti. Sve ono što se nije dogovorilo….pa, verovatno se neće dogovoriti ni sada. Ova će nedelja pokazivati tendenciju da vas iznenađuje – doduše, ta će iznenađenja verovatno ići uz nerviranje, ali šta sad. Taman da se malo razmrdate i probudite.

Zdravlje

Još vi morate da vodite računa o sebi jer ste roviti.

 

JARAC

Hrana

Teško je da ćete uspevati da održite umerenost kojom se toliko dičite kada je ishrana u pitanju. Nekako će se sve nameštati da vas uvuče u društvena dešavanja ili odvede na mesta gde se dobro (I puno) jede

Ljubav

Partner i vi ćete biti jedno pored drugog….ali neka distanca postoji između vas dvoje. Kao dobro je, ali nešto fali. Kao sve je na svom mestu, ali nešto ipak žulja. Šta je problem zavisi od mnogo faktora – kod nekih parova možda zaista postoji trenutna fizička udaljenost, kod nekih parova postoji nepoverenje, kod nekih je komunikacija „džomba“ na kojoj se saplićete. U svakom slučaju – ima prostora da se stvari ispravljaju, mnogo jače od drugog dela sedmice. Slobodni Jarčevi – s jedne strane, neko vas privlači. S druge – postoji strah, nesigurnost – možda se bojite da se opet ne opečete.

Posao

Pomalo vas je prethodni period umorio. Ok, vi ćete se istinski truditi da date sve od sebe na poslu i bićete maksimalno odgovorni kada su obaveze u pitanju – ali se vidi da niste baš „svoji“ u potpunosti, malo su vam misli raštrkane, umorne, teže vam je da se fokusirate. Osim toga, verovatno postoji neka obaveza ili dogovor koji nikako ne uspevate da rešite ili pokrenete na pravi način. Ova nedelja će proći tako kako će proći, od sledeće ćete vi imati mnogo više volje i energije, a i rešenja će doći.

Zdravlje

Uglavnom ste dobro.

 

VODOLIJA

Hrana

Stvarno bi bilo fino da se malo uvedete u red kada je ishrana u pitanju. Ili preskačete obroke…ili jedete za trojicu.  Neophodni su vam raznovrsni, ali količinski umereni obroci.

Ljubav

I kod pripadnika vašeg znaka važi ono – i dobro je, a i nije. Ili idete maksimalno u aktivnosti, strasti…ili idete u razvlačenje, dosadu. A možda vam se neće svideti ni to što je partner odredio sebi neke druge prioritete, a vas stavio na drugo mesto. Nećete se svađati, ali ćete se smoriti. Veći deo nedelje vam je tako šaren, nestabilan – ali od pred kraj sedmice će se situacija ipak malo popraviti. Slobodne Vodolije – uhvatite prijatelje pod ruku i pravac na zabavu, uživanje, provod. Nemojte mnogo da razmišljate zašto vam „simpatija“ nije odgovorila odmah, već nakon par sati. I nemojte da bauljate po prošlosti.

Posao

Što se finansija tiče – ili ćete se stisnuti maksimalno i prebrojavati svaki čas….ili ćete se razbacivati a posle žaliti što ste bili tako široke ruke. U svakom slučaju – finansije su vam možda stabilne – ali vi niste. Kada je posao u pitanju – koliko god budete mogli da razvučete da ne radite ništa – to ćete i učiniti. No, kada ste svesni da neke obaveze morate završiti – to ćete i učiniti. Bez mnogo elana, ali pedantno i odgovorno. Jača poslovna problematika će vas uglavnom zaobilaziti u ovoj nedelji.

Zdravlje

Mogli biste nešto da promenite po pitanju ishrane, ništa vam ne bi falilo.

 

RIBE

Hrana

Otvorio vam se apetit za slatkiše – svaki čas rondate po frižideru I gledate šta biste mogli da pojedete, da malo život zasladite….Za to vreme, konfekcijski broj raste…a vi se nervirate, I tešite hranom I dalje.

Ljubav

Početna faza sedmice koja je pred nama vam je onako, malo bezveze….nešto se voljena osoba i vi ne kopčate baš najbolje, nešto ste mi oboje nervozni, komunikacija vam nije sjajna i verovatno se nećete razumeti „iz prve“. Može ova energija da se preokrene, ali ćete oboje morati da se potrudite. „Suve“ reči će vas grebati oboje – zato unesite više emocija, sada vam je potrebno da osetite bliskost i pripadanje. Slobodne Ribe – ne bi trebalo žuriti i zatrčavati se. Ne bi trebalo ni donositi zaključke o osobi koja vam se dopada. Ukoliko ste sa nekim ostvarili kontakt i dopada vam se, a cela priča počinje da „baguje“ – malo sačekajte. Možda taj neko zaista nije vredan vašeg truda….a možda treba pustiti vreme da odredi.

Posao

Praznici će doći i proći….ali će vama izgledati da su nešto mnogo kratko trajali. Jer, ovih dana će vas posao baš hteti. Doduše, vi biste verovatno voleli da vas taj isti posao malo zaobiđe – ali bojim se da nema ništa od toga. Ukoliko niste spojili praznike – eto vama rmbanja koliko vam duša ište. A ono što se mora – nije teško (lažu, teško je – to vi najbolje znate). U svakom slučaju – vi ćete prionuti na obaveze, usput se saplićući – malo zbog vaše nefokusiranosti, a malo zbog drugih osoba i okolnosti.

Zdravlje

Malo ćete biti nervozni, ali vam je zdravlje prilično stabilno.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

fotografije – Pinterest