autobiografija-venera
Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 04.-10.09.2023.

Venera koja je u znaku Lava trenutno je stacionarna (prividno stoji) i u ranim jutarnjim satima u ponedeljak kreće direktnim hodom. Narednih par dana, njeno će kretanje biti usporeno što ukazuje da ćemo biti u fazi kada smo pomalo zbunjeni, nesigurni, iscrpljeni od svega kroz šta smo prošli i da pokušavamo da se saberemo i uhvatimo pravac.
Venera, kao vladarka odnosa, dogovora, trgovine, uživanja, materijalnog stanja pa i same ljubavi u svom periodu retrogradnosti je donela pregršt nepovoljnih momenata u svemu navedenom. Ono na šta smo posebno osetljivi – na emocije i na materijalnu ravnotežu – bilo je daleko od dobrog, sa velikim usponima i padovima. Osećaj nezadovoljstva, uskraćenosti, unutrašnjih preispitivanja i borbi, osećaj da nam se „ne da“ ono što želimo i ono što nam treba. Smorenost i manjak uživanja, a višak briga i troškova.
Sada polako ulazimo u fazu oporavka, ali ona ne može doći preko noći i odmah. Što bi se reklo – opasuljavamo se lagano. Ali pre tog „opasuljavanja“ možemo imati osećaj kao da je situacija gora nego što je ikada bila (ili ćemo je bar mi tako doživljavati zato što predugo traje ili zato što ne možemo trenutno da budemo entuzijastični i optimistični).
Za ovu sedmicu bismo mogli reći da je „prelazna“ sedmica. Osećamo promenu ali je još uvek ne vidimo na pravi način i u potpunosti. Trebaće malo vremena da se stvari slegnu u nama i oko nas i da uđemo u fazu otpuštanja, skidanja tereta, toga da nam se bistri u glavi i da počinjemo na drugačiji način da gledamo i doživljavamo situacije koje su nam od važnosti.
To jest – trebaće malo vremena da se oporavimo i krenemo dalje. Jednim delom će naša energija biti bolja, ali dajmo sebi vremena i pokušajmo da se ne forsiramo, ali da ne forsiramo ni situacije ni osobe oko nas. Odmarajte više u ovim danima, tražite način da se opuštate – dajte telu i umu prostora da se oporavi.

OVAN

Hrana

Trebalo bi pokazati nešto više istrajnosti ukoliko zaista imate nameru da se ustalite u novim navikama po pitanju ishrane. Jer, trenutno deluje kao da “šarate” – jedan korak napred, jedan unazad….

Ljubav

Partner je raspoložen za ljubav, za akciju, za dešavanja I koliko god da mu vi posvetite vremena, pažnje (ili se istrošite finansijski u ispunjavanju želja I željica) opet neće biti dovoljno. Opet će se želeti više (možda iz razloga što je voljena osoba pomalo nesigurna ovih dana I potrebne su joj “potvrde” emocija I zajedništva sa vaše strane). U svakom slučaju – vi ćete pokušavati da balansirate između partnera I obaveza koje vam jedu vreme I živce, neki put sa više a neki put sa manje uspeha. Slobodni – vrlo ste zainteresovani za nekog, ali bih vam savetovala da odložite konkretan ulazak u ljubavni odnos.

Posao

Nije trenutak za igranje sa novcem, za veća ulaganja u posao ili za pozajmice I kredite – jer ispašće na kraju da je skuplja “dara nego mera”. Stabilnost finansijskog segmenta sačuvajte zdravim razumom I pametnim, ali sitnim ulaganjima I troškovima. Što se posla tiče – ima ga I biće ga I na dalje više nego što možete da ishendlujete. Može se u ovom periodu provući po koji dobar dogovor ili zaključiti ugovor oko kojeg se već neko vreme trudite, ali obratite pažnju na sve detalje. Komunikacija sa saradnicima klacka.

Zdravlje

Potrebno vam je više odmora I sna, zdravije navike.

 

BIK

Hrana

Mesec u vašem znaku na ulasku u ovu nedelju “obećava” više uživanja u hrani, čak povremena I preterivanja. Ako ništa drugo – pokušajte da budete aktivniji, trošite višak kalorija koji unesete.

Ljubav

Niti partner niti vi niste u nekom bajnom raspoloženju. Kod nekih parova uzrok za neraspoloženje jeste sam odnos koji je već neko vreme u zastoju, ali ima I onih veza u kojima su obe strane trenutno u kompleksnim I zahtevnim životnim periodima pa se to odražava na njihovo funkcionisanje. Ni kod jednih ni kod drugih neće doći do drastičnih promena tokom ove nedelje, ali će bolje I jednostavnije proći oni parovi koji budu spremni da kroz komunikaciju potraže podršku I olakšanje. Slobodni – period komunikacije sa nekim iz vaše emotivne prošlosti. U kom će pravcu otići – individualno je.

Posao

Iako poslovni segment funkcioniše (doduše u nekim momentima “na gurku” I uz prisustvo nervoze), vi ste u nekoj fazi kada vam je pun kufer svega. Ako možete da uhvatite par dana da iskulirate I odmorite se, očistite mozak I vratite energiju – to bi baš bilo dobro. Ukoliko niste u mogućnosti za tako nešto – fokus u ovom trenutku stavite na završetke – regulišite one sitne obaveze koje ste ostavljali “za drugi put”, sređujte papirologiju koja se nagomilala, radite ono što vam ne umara mozak I ne crpi vas.

Zdravlje

Pokušajte da odmorite, da povratite snagu I elan.

 

BLIZANCI

Hrana

Nervozniji ste nego inače, a to se odmah odrazi na vašu ishranu. Upadaćete češće u raspoloženja kada zaboravite da jedete ili se zadovoljite samo usputnim zalogajima Ili grickalicama.

Ljubav

Postoji prostor za neke sitnije glavolomke ili nesporazume sa voljenom osobom – ali sve se to da rešiti kada je glava hladna, kada smo spremni na kompromis I dogovor. Suštinski vaš odnos je ok – malo smetaju porodične ili poslovne obaveze, malo što ste oboje istrošeni – ali bi moglo biti I bolje, a na tome treba poraditi. Savetuje vam se da izađete iz rutine I da sa osobom koju volite potražite akciju, uživanje, zabavu, da se oboje opustite u okolnostima koje su drugačije od uobičajenih. Slobodni – nešto se menja unutar vas, imate drugačiji pogled na ljubav, na ono što želite. Pratite svoj osećaj.

Posao

Finansijski segment je pomalo nestabilan I moguće je da vas već početkom nedelje sačeka veći trošak. Ušli ste u fazu kada se lakše fokusirate na posao I obaveze I trebalo bi da ovo bude nedelja sa manje grešaka, propusta, nesporazuma u komunikaciji, ali I sa manje prepreka. Ili ćete vi lakše funkcionisati I brže pronalaziti rešenja. Ne mogu da kažem da ćete se baš uvek osećati sjajno, jer je obaveza dosta a vi ste mentalno prilično isceđeni – ali rezultate kojima se nadate uspećete da postignete.

Zdravlje

Niste fenomenalno, ali niste ni loše. Probajte da se češće opuštate.

 

RAK

Hrana

Svoje, pa nešto jače uživanje u hrani opravdavate time što se mnogo trošite i što ste aktivni, često u pokretu. Evidentno je da se sada možete malo ubuciti, pa vi vidite šta ćete sa tim.

Ljubav

Bolja nedelja od prethodnih, jer donosi više razumevanja sa voljenom osobom. Postoji prostor da se stvari srede, da se popriča o pitanjima I temama koje vas bole ili koje smetaju da vaša veza funkcioniše kako treba. I partner I vi ćete biti više spremni na ustupke I na prilagođavanje jedno drugom, a I vaši dogovori će se lakše realizovati. Naravno, biće povremeno malo nervoze – ali više će vam je donositi poslovni I porodični segment nego partner. Slobodni – senka prošlosti još uvek postoji iznad vas, za nešto novo Ili potpuno drugačije od dosadašnjih ljubavnih iskustava – nema baš mnogo prostora.

Posao

Žurba će vas usporavati – jer što više budete želeli da neku obavezu ili situaciju rešite “sad za sad” – više će se pojavljivati sitnih prepreka, usporavanja, papiroloških bagova ili nesporazuma. Idite laganije nego inače, ali promišljeno. Dobro sagledajte svaku situaciju, obavezu ili dogovor sa svih strana pa tek onda delujte. Na taj način – sve će se završiti na vreme. Jer, znate kako kažu – preko preče, naokolo brže. Što se vaših finansija tiče, postoje pomaci. Još kad biste kontrolisali troškove – bilo bi još bolje.

Zdravlje

Fizička aktivnost, kvalitetna ishrana I opuštanje – sve to vam je potrebno.

 

LAV

Hrana

Venera u vašem znaku “traži“ da se uživa u mirima i ukusima. No, Sunce i retro Merkur u polju načina ishrane govore da je za vas najbolje da budete umereni i da se hranite zdravo. A vi kako hoćete.

Ljubav

Venera u vašem znaku je krenula direktno, pa će osećanja koja su u proteklom periodu bila uzburkana, pomešana, donosila da vam srce u jednom trenutku preskače od sreće a u drugom od besa – početi da se slažu I dobijaju oblik. Trebaće vremena za to (tokom celog septembra) ali će odnos sa partnerom konačno postati vama jasno vidljiv. I znaćete šta I kako dalje. Da li voleti partnera I vaš odnos….ili početi da volite sebe (u smislu da ne želite više da pristanete na manje od onoga što želite). Slobodni – Mars u znaku Vage počeće uskoro da “radi” na pravi način, donoseći vam nova poznanstva, ljubavi I uživanje.

Posao

Niste baš prezadovoljni svojom poslovnom situacijom. Ništa tu nije loše, odvija se nekim ustaljenim ritmom, ali vama nešto fali I smeta. Da li to što ste mislili da ćete brže ili uspešnije rešiti neke stavke, da li to što smatrate da finansijski element ne prati u korak to koliko se dajete na poslu, da li je to neka povremeno čudna I zategnuta situacija na poslu, ili to što ste se istrošili…..sto ljudi, sto razloga. Ulazite u period kada ćete biti ispunjeniji I zadovoljniji, ali se ništa neće desiti preko noći.

Zdravlje

Opustite se u prirodi, u šetnji, u kontaktu sa ljudima koji vam prijaju. Napeti ste dosta.

 

DEVICA

Hrana

Potrebno vam je više gvožđa, pa ubacite u ishranu više spanaća, zelene salate, džigerice. Mlečne proizvode konzumirajte u manjoj meri, jer vam mogu donositi probavne smetnje.

Ljubav

Kako nedelja bude odmicala, videćete jasnije. Videćete sve ono što je dobro u odnosu sa voljenom osobom, ali videćete I sve ono što kvari (bilo da dolazi sa partnerove, vaše strane ili iz okolnosti I od drugih osoba). Sve realnije I realnije ćete sagledavati situaciju I znati koji su vaši potezi na dalje. Možda ne baš tokom ove sedmice, ali vrlo brzo. Ako je odnos sa partnerom suštinski dobar – ne kvarite nego se prepustite. A ako nije – pa, uskoro ćete znati šta ćete I kako ćete na dalje. Slobodni – nije savršen, ali nije ni toliko loš period za ljubav. Malo turbulentnu I dramatičnu ljubav, ali – I to je za ljude.

Posao

Nije loša radna sedmica pred vama. Samo nemojte sebi zadavati nerealno visoke ciljeve I očekivanja – I sve bi trebalo da funkcioniše bez većih trzavica. Dobar je period da se vratite korak unazad, ispravite po koji propust, obnovite planove ili pokrenete ideje koje već dugo čuče u vama. Dobar je momenat I za obnovu saradničkih odnosa ili da pokrenete dogovore koji su u fazi stagnacije. Možda ste malo zabrinuti zbog stanja svojih finansija (najpre zbog skoka troškova), ali tu će se situacija vrlo brzo stabilizovati.

Zdravlje

Potreban vam je I fizički I mentalni mir. Odmarajte se, opuštajte.

 

VAGA

Hrana

Trudićete se da sve ono što je vezano za hranu držite pod kontrolom, iako će vam često oči biti gladne. No, em vam je stalo do vaše linije, em ste stekli neke zdrave navike, i ne želite da vaš trud propadne.

Ljubav

Vaša vladarka kreće direktnim hodom I mada će biti potrebno još vremena da se vi osetite potpuno svoji I da vam se vrati energija I optimizam – prve pomake na bolje videćete već tokom ove nedelje. Osećaj frustriranosti I zaglavljenosti u osećanjima ili razmišljanjima počeće da popušta. I partner će se više truditi oko vas ovih dana (ne možda savršeno, ali na neki svoj način), a reklo bi se I da strasti počinju da jačaju. Slobodne Vage –  polako će od ove nedelje početi da se otvaraju ljubavne šanse oko kojih bi imalo smisla potruditi se. Najbitnije je u ovom trenutku ne žuriti, pustiti da se priča polako razvija.

Posao

Iako će vam trebati vremena da se vratite u potpunosti u svoju energiju, ipak ste ušli u period kada će inicijativa sa vaše strane biti sve intenzivnija I jača u poslovnom sektoru. Probudiće se I ambicije I želje za uspehom, počećete da se aktivirate I da više ne čekate na prilike, već da ih sami stvarate. Da, još uvek će postojati situacije kojima ste opterećeni, možda I neki strahovi I zabrinutosti – ali vas oni neće ometati u funkcionisanju na dnevnoj bazi. O dove nedelje možemo da pričamo I o blagom poboljšanju finansija.

Zdravlje

Zdravstveni segment nije u potpunosti stabilan, ali svakako kreće na bolje.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Škorpije će morati da nauče da budu umerenije po pitanju ishrane. I ne samo to, moraće da obrate više pažnje šta njihovom organizmu prija, a šta ne i šta je zdravo, a šta moraju da odgurnu od sebe.

Ljubav

Dobro je, ali I nije. S jedne strane gledano – partner I vi se podržavate I trudite se da razumete jedno drugo. S druge strane – vaše raspoloženje zavisi od partnerovih postupaka, koje vi ne možete baš uvek da skopčate. Jer, voljena osoba čas sija a čas oblači, čas ima inicijativu a čas ju je teško pomeriti i pokrenuti. U suštini, voljena osoba je u jednom zahtevnijem životnom periodu (porodičnom ili poslovnom, finansijskom a možda i zdravstvenom) što se i odražava kroz njene postupke prema vama. Iskulirajte ljubomoru, minimalne su šanse da imate osnova za nju. Slobodni – možda vam se neko uvukao u misli. I to je skroz ok – ali neka ostane na mislima, za dela treba malo sačekati.

Posao

Nije ovo blistav period za vas, jer iako rezultata ima – oni dolaze skopčani sa mnogo truda, nervoze, razvlačenja I grešaka. I vi ste prilično nervozni a ta nervoza vas može samo dodatno usporavati, jer nećete moći da se fokusirate na posao nego ćete bezveze gubiti energiju I vreme. Saradničkim odnosima niste zadovoljni jer drugi traže I očekuju previše od vas, a vi koliko god da želite – ne uspevate da sa svim izađete na kraj. Nekih pozitivnih informacija može sada biti, ali ne očekujte čuda. Budite realni.

Zdravlje

Sitnija zdravstvena problematika.

 

STRELAC

Hrana

Istinski uživate u hrani u ovom periodu i vidi se da nećete čak ni pokušavati da se uzdržite. Bilo da su slatkiši ili slaniši – ma sve vam je potaman ! O zdravoj ishrani ćete misliti neki drugi put….

Ljubav

Postoji osećaj neispunjenosti I nekompletnog zadovoljstva, kao da vam je uskraćeno nešto što jako želite – iako je odnos sa partnerom dosta korektan. Možda je to zbog obostrane okupiranosti porodičnim I poslovnim segmentom – pa nema one lepršavosti I lakoće u vašem odnosu, a I komunikacija vam je (za vaš ukus) suviše svedena I bleda. Kao što je došao, ovakav period će I proći – a do tada – radite na strasti, jer ona jeste prisutna. Slobodni – tek ste otškrinuli vrata perioda koji će vam doneti više zadovoljstva I ispunjenosti, više ljubavnih prilika. Ne brzajte, sve ide svojim tokom. Ali dolazi.

Posao

Dešavanja u poslovnom segmentu bi se mogla svesti na par rečenica – Kasnite, ali stižete na vreme – ili – Pojačajte trening živaca, trebaće vam. Biće u ovoj nedelji dosta poslovnih izazova I dosta vašeg umora, ali biće I pozitivnih informacija I dobrih dogovora. Od svega po malo – ali ćete vi umete da se snađete. Vaš rad jeste primećen, ali sem nekih pohvala I tapšanja po ramenu – ne očekujte posebna poboljšanja, pogotovo ne u finansijskom smislu. To ostaje za neki drugi period.

Zdravlje

Pojačana nervoza I napetost.

 

JARAC

Hrana

Malo ste se opustili, bolje se osećate – pa će vam I hrana više prijati I u njoj ćete više uživati. Manje testa I mlečnih proizvoda, a više povrća I mesa.

Ljubav

Ulazite u jednom mirnijem, opuštenijem I rasterećenijem modelu ponašanja sa voljenom osobom. Oboje delujete kao da ste pronašli balans, što će se odmah pozitivno odraziti na vaš odnos. Neki nesporazumi I nervoza bi eventualno mogli da se jave vezano za finansijski sektor, kao I ako vi u drugom delu nedelje stavite posao ispred partnera. No, čak I da dođe do sitnih čarki – brzo će se pronaći rešenje I kompromis. Slobodni – prijaće vam razgovori sa nekim. Ok, možda ovu osobu ne doživljavate kao “tog nekog” jer se ne uklapa u ono što vi želite od ljubavi – ali će početi da vas intrigira I da u priči uživate.

Posao

Ovo je jedna više ili manje standardna sedmica sa uglavnom redovnim poslovnim obavezama I aktivnostima. Na kašnjenja drugih ste već oguglali I ne želite da se oko toga nervirate – bitno je da vi vaše obaveze završavate na vreme. Zanimljive informacije I mogućnost dogovora onima koji sarađuju sa strancima. Poslovno putovanje se može odložiti ili nećete u potpunosti biti zadovoljni postignutim. Iako ste stabilni po pitanju finansija, ne prija vam što trenutno ne možete da kontrolišete troškove.

Zdravlje

Opuštajte se. Beg od svakodnevice vam je potreban.

 

VODOLIJA

Hrana

Ove nedelje ćete pustiti sebi više na volju I uživati I u dobrom obroku, ali I u slatkišima. Jako brzo možete dodati par kilograma – pa ukoliko vam to nije cilj – podignite ručnu kočnicu.

Ljubav

Partner će vas iznenađivati – u nekom momentu pozitivno pa će vas preplaviti talas emocija I osećaja bliskosti – a u drugom momentu će lupiti nešto Ili zabrljati pa ćete se komplet nakostrešiti. No, ova vaša “igranka bez prestanka” neće dovoditi do problema između vas dvoje, samo će zatalasati odnos. U suštini, Vodolije su sada na korak od neke veće promene u odnosu sa partnerom I moguće je da će se priča u vezi toga pokrenuti tokom ove sedmice. Kakva god da je promena u pitanju – s jedne strane će vam prijati….ali vas pomalo I plašiti. Slobodni – neko jeste zainteresovan za vas, ali vi oklevate.

Posao

Sto nekih distrakcija će vam remetiti planove I komplikovati vam poslovnu svakodnevicu. Stvari neće ići onako kako vama odgovara, već nekim drugim tokom – koji ne mora da donese negativan rezultat, ali vas može opterećivati. I vi po nekim pitanjima ili obavezama nepotrebno otežete I čekate poslednji trenutak. Momenti kada sve ide lako I glatko će biti retki, ali će vam donositi snagu da gurate dalje. Ukoliko ste u mogućnosti, gledajte da makar jedan ili dva dana uzmete za sebe, da biste se resetovali I “izduvali”.

Zdravlje

Oscilacije pritiska, osetljivo grlo.

 

RIBE

Hrana

U hrani ove nedelje uživate, možda malo I preterujete. Želudac će vam češće nego inače krčati, naročito kada vam oči padnu na nešto slatko, kremasto, sočno, čokoladno  – u prevodu – na slatkiše.

Ljubav

Uz obostrani trud – odnos sa partnerom će biti korektan. Moći ćete da se dogovorite, planirate, ostvarite. Ukoliko tog truda ne bude, ukoliko ne budete spremni da razumete jedno drugo I prilagodite se, popustite po nekim pitanjima– razmimoilazićete se, svako se čvrsto držeći svojih stavova I kompromisa neće biti. A distanca između vas će se povećavati. Vi ste u zahtevnom partnerskom periodu već duže vreme – prisustvo Saturna u vašem polju ličnosti ukazuje da je odgovornost za odnos ipak kod vas I da od vas zavisi u kom ćete ga pravcu usmeriti. Slobodni – očekujete mnogo, a nisam sigurna da će vam očekivanja biti ispunjena. Družite se, izlazite, imajte komunikaciju sa osobama koje vam se dopadaju – ali ne žurite sa ulaskom u odnos dok tu osobu dobro ne upoznate.

Posao

Venera u vašem polju poslovne svakodnevice I obaveza pokrenula se ulaskom u ovu nedelju – iako će trebati vremena (sigurno tokom većeg dela septembra) – počećete polako da se pokrećete na pravi način I da sređujete sve ono što vas je opterećivalo Ili u čemu ste se zaglavili. Već tokom ove sedmice organizacija će vam biti jednim delom bolja I uspećete da završite neke stavke u kojima ste kasnili. Finansije su vam vrlo “protočne” – prilivi su više nego korektni ali novac brzo odlazi na troškove.

Zdravlje

I mentalno I fizički ste dosta iscrpljeni.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

 

Photo: Dorothe, Pixabay