Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 20.-26.02.2023.

Novu sedmicu započinjemo mladim Mesecom u znaku Riba i Venerom koja prelazi u znak Ovna.
Mlad Mesec će aktivirati osećanja i doneti promenljiva raspoloženja i energiju. U jednom trenutku ćemo želeti da stavimo tačku na sve dosadašnje – navike, misli, ono čime se trujemo, na odnose koji su postali balast, ma želećemo da menjamo život iz korena i da imamo nov, svež početak. U drugom pak – upadamo u melanholiju, samosažaljenje, začarani krug opsesivnih misli i briga.
Mlad Mesec je u Ribama, znaku koji predstavlja sve ono što je skriveno, što je unutar nas, naše misli i podsvest. Mlad Mesec jednako nov početak. Vladar mladog Meseca je Jupiter u Ovnu, znaku koji i predstavlja nove početke, buđenje, inicijativu. Zaključak je? U periodu smo u kojem je potrebno da se sami sa sobom dogovorimo, da iskopamo ono što suštinski želimo, što nam je potrebno ili više nije – a onda da iniciramo promenu i pokrenemo se. Vreme je da prekinemo da trujemo sebe.
Venera u znaku Ovna donosi potrebu da po pitanjima srca, uživanja, ali i novca uzmemo sve sad i odmah. Nema čekanja! Sledi nam period jakih strasti, osvajanja, akcije, impulsivnih poteza i po pitanjima ljubavi, ali i po pitanjima finansija. Pojačani troškovi, ali i prilika da zaradimo.
Merkur će iz znaka Vodolije napraviti kvadratni aspekt sa Uranom iz znaka Bika i trigonski aspekt sa Marsom iz znaka Blizanaca – slede nam dani kada će mnogo toga u početnoj fazi izgledati haotično, da bi se sve nekako posložilo, namestilo i odvelo nas u pravom smeru. Misli i mozak su napeti, ali umeju da iznedre pravo rešenje, odličnu ideju, da se snađu u svakoj situaciji. Dani preokreta, protivurečnih informacija, dani u kojima se saplićemo, ali ne odustajemo.
Budite dobro, srećno!!!! ❤ ❤ ❤

OVAN

Hrana

Pred vama je nedelja u kojoj bi slatkiše, prekomernu upotrebu začina i masnoća trebalo ograničiti. Vašem organizmu su sada potrebni minerali i vitamini – zarad jačanja imuniteta.

Ljubav

A od ponedeljka – Venera je u vašem znaku, vatrena isto kao što ste i vi. Da vam dane ulepša dobrom energijom, a da vam noći osvetli strašću – jer je od sada zvanično u sekstilnom aspektu sa vašim vladarom Marsom – pa će te strasti lako teći između partnera i vas. Da li to znači da je zauzetim Ovnovima došao miran i stabilan period po pitanjima ljubavi? Ma jok, nije život samo Venera u gostima – biće uspona i padova i na dalje, ali ćete se vi osećati bolje. Slobodni Ovnovi – ako ste do sada tihovali – probudite se….A i da se ne probudite – probudiće se oni koji žele da flertuju sa vama i osvoje vas.

Posao

Sem nekog iznenadnog troška koji može da vas saplete početkom nedelje – u ostatku perioda bi finansije trebale da budu prilično solidna stavka. Poslovno – ovo nije loš period za vas. Možete imati neke nedoumice ili brigu da li će se vaši planovi realizovati, ali suštinski – uglavnom ćete prilično lako funkcionisati kroz ove dane. Energija vam je dobra, komunikacija je dobra – može se doći do dogovora, sporazumeti i razumeti sa saradnicima. Koristite prilike koje vam se ukažu, a sigurno je da će ih biti.

Zdravlje

Malo iskulirajte sa hranom jer se lako možete ubuciti. Hroničnim bolesnicima manje tegobe.

 

BIK

Hrana

Lagani, izbalansirani obroci sa što više povrća. Možete ga koristiti kao kuvano i bareno u raznoraznim čorbama i varivima, ali i kao sveže – ogroman izvor vitamina i minerala koji su vam sada neophodni.

Ljubav

Ono što je dobro jeste da su od ulaska u ovu nedelju vaša vladarka Venera i partnerska planeta Mars u aktivnom, ali protočnom aspektu sekstila. Ono što nije dobro jeste da je Venera ušetala vama iza leđa u znak koji nosi energiju koja nije srodna vama. Prevod svega ovoga? Pa, suštinski – između voljene osobe i vas će u ovoj nedelji biti korektna situacija – da, oboje ćete imati neke lične situacije u kojima se ne snalazite baš najbolje, koje vam oduzimaju vreme ili vas umaraju, ali će vaš odnos biti dobar. Slobodni – pitanja ljubavi nisu na prvom mestu trenutno. Više vam prija društvo prijatelja i kontakti sa njima.

Posao

Koliko god bili sposobni – ne možete sve da završite odjednom. Zato ne tovarite sebi dodatne obaveze a i ne dozvolite da vam saradnici ili nadređeni „uvale“ nešto što nije vaš posao. Možete imati par napetih situacija u radnom okruženju, najpre u prvoj polovini nedelje – moguće su papirološke zavrzlame, kvarovi tehnike ili pomalo varnica u dogovorima. Kod nekih od vas mogući su finansijski prilivi na konto dodatnog poslovnog angažovanja. Finansije generalno gledano – borba se nastavlja.

Zdravlje

Moguće su glavobolje ili problemi sa sinusima. Stariji – krvni sudovi, pritisak.

 

BLIZANCI

Hrana

Mlečni proizvodi da – i to najpre sirevi, kiselo mleko. Sve što je „na kašiku“ – definitivno da. Riba – da, ali bi morska bila bolja za vas. Povrće i voće – svakako da. Meso i mesne prerađevine u manjoj meri.

Ljubav

A lepo su vam se kockice posložile – ukoliko ste slobodni – da ovaj svoj status u neko skorije vreme promenite. Neko će se preko noći zaljubiti, neko će mnogo flertovati – a svi će uživati u kontaktima sa prijateljima, u izlascima, druženju, podsticajnoj i lepršavoj energiji koja je sada oko vas i u vama. Što se tiče zauzetih – sigurno je da će nekih problemčića ili napetih situacija biti u ovoj nedelji, ali to je život – uvek nas pomalo zatalasa. No, ono što je bitno je da ste vas dvoje kao par dobro. Komunikacija funkcioniše, u sličnom ste ritmu, kopčate se – a imate i više prilika da uživate zajedno.

Posao

Nekih većih poslovnih problema u ovoj nedelji nećete imati, osim ako se baš baš potrudite da sami sebi zakomplikujete život. Mlad Mesec u polju karijere na samom početku nedelje vam savršeno odgovara jer vas uvodi u period sa pojačanim poslovnim prilikama, eventualnim promenama posla, ali i unapređenjima i boljom finansijskom situacijom. Vaši su planovi sada apsolutno ostvarivi – pa izvolite, bacite se na posao. Oni koji sarađuju sa strancima imaju odličnu sedmicu pred sobom.

Zdravlje

Vrlo solidan zdravstveni period. No, ukoliko ste u proteklom periodu imali tegoba sa respiratornim organima ili sa cirkulacijom, pritiskom – budite nešto oprezniji.

 

RAK

Hrana

Mlad Mesec je vreme novih početaka – pa zašto da ne – i novog režima ishrane, novih navika. Ishrana zasnovana na proteinima i sa smanjenom količinom ugljenih hidrata će vam prijati.

Ljubav

Potrebno vam je da vas nešto pokrene, pa se možete upustiti u flert, dopisivanje, čak i avanturicu sa osobom sa kojom imate razliku u godinama ili sa nekim ko je zauzet a ko funkcioniše po principu „oženjen sam, kao momak živim“ ili „udata sam, ali ništa ozbiljno“. Zauzeti Rakovi, osim što mogu da se zagledaju u nekoga preko posla – sa emotivnim partnerom neće imati baš puno zajedničkih, kvalitetnih momenata tokom ove nedelje. Poslovni segment vas u priličnoj meri okupira, kao i potencijalno nešto što se vezuje za porodicu – pa će vaš fokus uglavnom biti na tim stranama.

Posao

Mnoge se situacije vezane za posao ubrzavaju od samog početka radne sedmice. Uhvatite ritam dešavanja i spremite se i za malo nerviranja, ali i za dobre rezultate. Mlad Mesec u polju koje se vezuje za inostranstvo, državne i javne institucije – daje vetar u leđa Rakovima koji imaju ovakav vid saradnji. Takođe, oni koji planiraju početak saradnje sa strancima ili zaposlenje u inostranstvu – neka očekuju povoljnosti i brz razvoj događaja. Finansije su dosta stabilno postavljene u ovom periodu.

Zdravlje

Moguća prehlada ili viroza, najpre u drugom delu sedmice.

 

LAV

Hrana

Ova nedelja je dobra da uvedete neke fine promene i učinite da se osećate bolje. Pojačajte unos ribe i mlečnih proizvoda. Naročito će vam prijati stari sirevi, kefir.

Ljubav

Slobodnim Lavovima mnogo toga ide sada na ruku – otvaraju se mogućnosti za kraća ili duža putovanja, prijatelji vas podstiču i uz vas su, ima više izlazaka, dešavanja, aktivnosti. Kroz sve ovo provlače se i emotivne prilike – da li će one ostati samo na nivou flertovanja, avanturice ili blic dešavanja – ili će se pak pretvoriti u nešto ozbiljnije – pokazaće vreme. Što se tiče zauzetih – nema posebnih prepreka u odnosu sa partnerom. Doduše, nema ni onakvog tipa energije i odnosa koji biste vi želeli. U nekim momentima se razumete, u drugima baš i ne. Ali uglavnom je stanje između vas dvoje korektno.

Posao

Ovo je solidan poslovni period za vas, bez obzira što vi povremeno imate problem da se fokusirate, organizujete, snađete u dešavanjima. Vrlo često ćete se u ovoj sedmici rasipati na sto strana odjednom i samo će pritisnutost rokovima učiniti da u poslednjem trenutku ispozavršavate sve što imate. Sedmica u kojoj se mogu pokrenuti neki vrlo interesantni dogovori i saradnje, posebno ako se to vezuje za inostranstvo i strane firme. Po pitanju finansija situacija je sada prilično korektna.

Zdravlje

Mlađi – solidna zdravstvena situacija. Problemi sa krvnim sudovima, cirkulacijom i kičmom starijima.

 

DEVICA

Hrana

Devicama je zarad imuniteta potrebno puno voća, naročito citrusa, čajevi – najpre sa kombinacijom đumbira i limuna, zelenolisno povrće i riba. Mogli biste da smanjite količinu slatkiša i crvenog mesa.

Ljubav

Sve što se vezuje za poslovni život ide vam više nego dobro, ali kada su emocije u pitanju – nekako se stalno saplićete. No, ipak postoji velika šansa da sa partnerom pokrenete komunikaciju koja je u poslednje vreme ili svedena i vrti se stalno oko jednih te istih tema ili je po nekim pitanjima zapala u ćorsokak. Razgovarajte, o svemu. Što se tiče slobodnih Devica – ušli ste u neki vid kolotečine – možete izlaziti, družiti se – ali nekako su uvek jedna te ista lica oko vas. Mlad Mesec u partnerskom polju obećava da će se za neke od vas emotivna situacija u skorije vreme promeniti.

Posao

Pritisak svakodnevnih obaveza mogao bi povremeno postati pretežak za vas, pa će vam za neke sitne obaveze čak trebati mnogo vremena i fokusiranosti. Stoji da će tokom ove nedelje doći do nekih komplikacija, zastoja – ali će se rešenje pronaći. Kontakt sa nekim saradnicima može biti vrlo značajan po vas jer će vam otvoriti nove poslovne mogućnosti ili će vas pogurati ka rešenju pitanja koje vam je od važnosti. Sami novčani prilivi su dosta stabilni, ali ćete imati neplanirani trošak ili gubitak novca.

Zdravlje

Osetljivo grlo.

 

VAGA

Hrana

Iskušenja će se pojavljivati i to baš onakva kakvima najteže odolevate. Prijalo bi vam više mlečnih proizvoda – jogurt, kiselo mleko, kefir, stariji zreli sirevi.

Ljubav

Od ponedeljka su vaša vladarka Venera i partnerska planeta Mars u sekstilnom, energetski jakom i dobrom aspektu. Da li to onda znači da će u vašem odnosu sve biti baš kako treba? Pa i ne baš – biće situacija koje će kvariti, biće povremenih tvrdoglavosti i nervoze, ali ćete vas dvoje uspevati da svaku neugodnu i napetu situaciju ipak okrenete u pozitivu, strast. Što se tiče slobodnih – Venera kao vaša vladarka u znaku Ovna reguje na strast, kroz impuls, kroz varnicu – ukoliko u ovom periodu uđete u emotivnu priču, ona će definitivno biti obojena intenzivnim emocijama, ali i komplikacijama.

Posao

Mlad Mesec u polju obaveza i poslovne svakodnevice najavljuje period sa znatno više obaveza nego do sada. Tokom ove sedmice vi prilično solidno plivate i snalazite se u dešavanjima. Dogovori će vam ići od ruke, umete da prepoznate priliku i da se postavite na pravi način. Uspešno rešavanje administrativnih i papiroloških zavrzlama. Kontakti koji se pokrenu tokom ovog perioda mogu biti prilično poslovno atraktivni po vas. Po pitanju finansija – bićete prilično zadovoljni.

Zdravlje

Moguće glavobolje, problemi sa sinusima. Stariji – proverite stanje očiju, očnog pritiska.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Nedelja nosi slatke i slane izazove, a od vaše volje zavisi na koji način ćete se izboriti sa njima. Generalno  – trenutno bi vam odgovaralo raznovrsno povrće, integralne žitarice i manje masni mlečni proizvodi.

Ljubav

Mlad Mesec u polju ljubavi obećava slobodnim Škorpijama period u kojem mogu promeniti svoj emotivni status, a za to će biti posebno značajna ova i narednih par sedmica. Novozapočete ljubavne priče biće sa puno aktivnosti, pomalo komplikovane, ali i sa puno strasti i hemije. Što se tiče zauzetih – strasti će vas lakše spajati, ali to neće biti dovoljno da odnos bude miran u narednoj sedmici. Češće mogu ulaziti u napete momente oni koji žive zajedno ili koji su u braku. Mogućnost kratkih, impulsivnih rasprava. Oni u vezama će proći jednostavnije i moći će više da uživaju jedno s drugim.

Posao

Obaveze se vrlo intenzivno pojačavaju – ali paralelno sa njima pojačava se i vaš elan, kreativnost i volja. To ne znači da će sve ići jednostavno i lagano – u skoro pa svakom danu će postojati momenat u kojem će energija biti povišena, nešto oko čega ćete se nervirati i na šta ćete gubiti vreme. No, to neće sprečiti dobre rezultate i vaše zadovoljstvo obavljenim. Nekima od vas stoji mogućnost prilično isplativog poslovnog dogovora. Po pitanju finansija – sledi poboljšanje, čak i pored i dalje jakih troškova.

Zdravlje

Glavobolje, osetljivost sinusa i kompletnog respiratornog trakta.

 

STRELAC

Hrana

Odgovaraju vam integralne žitarice, povrće, orašasti plodovi, voće, mlečni proizvodi. Meso i mesne proizvode biste trebali da umanjite, a da više konzumirate ribu.

Ljubav

Uglavnom dobra situacija – sa voljenom osobom ćete uspeti da se dogovorite po bitnim pitanjima ili da rešite situacije koje su donosile nemir – što će sve doprineti poboljšanju raspoloženja, ali i atmosfere u vašem odnosu. Neke stavke hoće povremeno „kvariti“ – ali najpre kod onih koji su u braku ili koji žive zajedno. Rešavajte, možete. Slobodni – biće vrlo interesantnih dešavanja na emotivnom planu ne samo u ovoj nedelji, već i u narednom periodu. Radiće vas strast, radiće vas hemija, a radiće vas i intenzivna osećanja koja brzo preplavljuju. Uživajte u periodu koji je ispred vas, flertujte, ljubite se i zaljubite.

Posao

Nedelja pred vama je dobra za kratka poslovna putovanja, ali i za dogovore, kao i za završavanje bitnih papiroloških pitanja. Jedino što će kvariti – i to najpre u prvom delu nedelje – jeste nešto uzburkanija atmosfera u radnom okruženju i povremeni napeti momenti sa kolegama. Ok, da – biće i malo žurbe i završavanja obaveza u poslednjem trenutku – ali bitno je da ćete ih obaviti sve u roku i vrlo uspešno. Neki od vas će ući u poslovne pregovore i dobiti ponudu za promenu radnog mesta.

Zdravlje

Osetljivost grla i respiratornih organa. Mogućnost povreda.

 

JARAC

Hrana

Kvalitetna i redovna ishrana je ono što bi trebalo da bude vaš imperativ. I zbog imuniteta i zbog energije koja vam je sada neophodna. Jedite ribu, meso, žitarice, dosta povrća, jaja, mlečnih proizvoda.

Ljubav

Odnos sa emotivnim partnerom će i na dalje biti sa oscilacijama. Komunikacija vam je čas dobra, čas napeta, a zbog obostranih obaveza – zajedničkih momenata neće biti mnogo ili pak nećete moći jedno drugom da posvetite dovoljno vremena i pažnje. Oni koji su u braku ili koji žive zajedno će proći nešto bolje od onih u vezama, jer će imati više vremena da budu zajedno. Slobodni Jarčevi – ukoliko niste ništa pokrenuli u proteklom periodu, sada ulazite u dane bez mnogo dešavanja, bar ne onih vezanih za emocije. Više ćete se posvetiti prijateljima i intenzivirati kontakte sa njima.

Posao

Poslovno ovo nije loša sedmica za vas. Dosta dobro ćete uspevati da se organizujete po pitanju završavanja obaveza a nekima od vas slede i vrlo korektni poslovni dogovori sa saradnicima. Eventualno nekih zastoja ili komplikacija možete imati na samom početku nedelje – najpre vezano za papirološka pitanja. Polako ulazite u period kada će se mnogo toga vama od važnosti pokrenuti. Mogućnost dodatnih zarada, a svakako će doći do pojačanih priliva. Očekujte troškove vezane za kuću i ukućane.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija. Manji problemi sa stomakom i grlom.

 

VODOLIJA

Hrana

Venera se seli iz vašeg polja hrane a na samom početku nedelje ovde imamo i mlad Mesec – vreme za korenite promene po pitanju ishrane. Jedite dosta povrća a izbegavajte suhomesnate proizvode.

Ljubav

Slobodne Vodolije ulaze u vrlo dobar period. Od ponedeljka je i Venera na vašoj strani i to u polju susreta, komunikacije, kontakata, kratkih putovanja, aktivnosti. Ona će vam doneti lepa dešavanja, Mars u polju ljubavi i uživanja će dodati na strasti, flertu, varnicama a Merkur u vašem polju ličnosti će doneti komunikativnost, visprenost, šarmantnost. Imate sve preduslove da uživate – bilo u izlascima i druženjima, bilo u kontaktima sa suprotnim polom. Flert lako prelazi u strast, a gde će ta strast odvesti – videćemo…..Zauzeti – povoljan period za aktivnosti i poboljšanje komunikacije sa voljenom osobom.

Posao

I poslovno će se situacija dodatno pokrenuti. Ukoliko mislite da ste do sada bili zatrpani poslom – vrlo brzo će vam biti jasno da je prethodni period bio samo uvertira za dešavanja. Kroz sve ovo će se naravno provlačiti i povremene epizode vaše nervoze i žurbe – ali sve to spada u rok službe. Odličan period za nove poslovne saradnje i dogovore, odličan period za kreativnost i osmišljavanje novih poslovnih aktivnosti, promena. Mlad Mesec u polju novca obećava poboljšanje u ovom segmentu.

Zdravlje

Roviti ste. Zato nešto više pažnje obratite na svoje zdravlje i imunitet.

 

RIBE

Hrana

Ono što biste svakako trebali da izbegavate u ovom periodu jesu slatkiši, brza hrana i grickalice. Problem je u tome što će vam apetiti prema ovim namirnicama biti pojačani.

Ljubav

Čudna situacija u partnerskim odnosima. Tu ste, a niste. Komunikacija je čas dobra, a čas postoji nerazumevanje. Moguće su brze, ali kratkotrajne rasprave. Partner vas može pritiskati po nekim pitanjima ili pokušavati da vas na neki način kontroliše (ovo je aktuelno kod onih parova kod kojih postoji izražena sumnja sa partnerove strane). Sve u svemu – šareno, sa dosta oscilacija. Što se tiče slobodnih Riba – i dalje nemamo „čiste“ aspekte za ulazak u nove emotivne priče. Previše su naglašene mogućnosti za tajna dešavanja ili pak odnosi koji su najpre zasnovani na hemiji.

Posao

Mlad Mesec u ponedeljak u vašem znaku najviše se vezuje za poslovno – finansijski segment. Otvara vam se period kada možete poboljšati stanje svojih finansija i kada će sve vezano za novac biti u fokusu. Generalno gledano – sedmica sa puno promena planova u poslednjem trenutku, sa problemima kada je organizacija u pitanju – ali iako u početnoj fazi postoji napetost – dolazi se do pravog rešenja. Pozitivne informacije stižu do vas kada su u pitanju poslovne situacije koje su vam od važnosti.

Zdravlje

Poboljšajte ishranu i fizičku aktivnost. Budite oprezniji u saobraćaju.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3