Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 21.-27.08.2023.

 

OVAN

Hrana

Iako će vam obroci sa mesom prijati, ne morate ishranu bazirati samo na ovim namirnicama, pogotovo ako navalite na dobro začinjene mesne prerađevine. Ubacite više žitarica, povrća, a voće – ne preskačite!

Ljubav

Partner je preosetljiv I vrlo intenzivno (mogli bismo reći I preterano) reaguje I na pozitivne, a pogotovo na negativne podsticaje koji dolaze od vas. A vi ste sada – vi, u svom najboljem ali I najgorem izdanju. U jednom trenutku aktivni, komunikativni, inicijator za zabavu I radosne momente sa partnerom. U drugom – na kraj srca, prenervozni I bez razloga zajedljivi. Zato će u ovoj sedmici biti većih oscilacija u odnosu, a povremeno možete biti na granici rasprave. Slobodni Ovnovi – šanse za uživanje I emotivna dešavanja su itekako prisutne. Neki od vas će ući u odnos koji, makar na prvi pogled, deluje dobro.

Posao

U sektoru poslovne svakodnevice Merkur je usporen I u drugom delu nedelje kreće retrogradnim hodom. Biće potrebno dosta strpljenja u svim obavezama, ali I kontaktima sa kolegama I saradnicima – jer će se teže nego inače stvari završavati I praviti dogovori koji funkcionišu. Vaša očekivanja jesu velika (pogotovo što je prilično stislo što se troškova tiče pa ste opterećeni stanjem finansija), ali ako mislite da makar neka od njih ispunite – budite spremni na maksimalni trud I ne nervirajte se oko zastoja.

Zdravlje

Dosta stresa u svakodnevici. Nešto slabiji imunitet I osetljivost stomaka I disajnih puteva.

 

BIK

Hrana

Nije poenta u kvanitetu, već u kvalitetu kada je hrana u pitanju. Ovim biste trebali da se vodite, jer ćete biti skloni da kroz pojačano uživanje u hrani “zatrpavate”  promenljiva raspoloženja.

Ljubav

Sve je u ovom periodu kod vas prenaglašeno. Imaćete momente kada ste prema partneru nežni, raspoloženi, spremni da pokažete ljubav I pažnju u svakom trenutku. No, vi sada imate I onu drugu stranu – kada ste preosetljivi, zahtevni, teški, komplikovani. Moguće je da ove vaše promene raspoloženja izviru iz porodičnih odnosa, iz zahtevnog finansijskog perioda ili ste se jednostavno – umorili od svega. Slobodni Bikovi – želje su vam velike, ali je pitanje koliko ćete uspeti da ih ostvarite. Dosta je naglašeno sve što se vezuje za prošlost, nekih pokušaja kontakata sada može biti.

Posao

Standardne I redovne obaveze će funkcionisati I ne biste trebali da imate većih problema tu – eventualno se mogu provući neke papirološke manjkavosti ili zastoj vezan za tehniku ili informacije. Iako vaša organizovanost ovih dana nije savršena – nekako će ipak stvari dolaziti na mesto. Ono što vam eventualno može doneti veći nivo nervoze jeste potencijalno “isplivavanje” greški I propusta iz proteklog perioda – što vaših, što tuđih. Odnos sa autoritetima je bolji, a sa kolegama I saradnicima – napet.

Zdravlje

Slabe tačke su koža, stomak, žlezde, pa čak I respiratorni sistem.

 

BLIZANCI

Hrana

Lako možete preterati tokom ove nedelje. Apetiti jesu pojačani, a umećete I da na nervnoj bazi svaki čas grickate nešto. Poslastica I teške hrane u što manjoj meri ali zato povrća I salata – što više.

Ljubav

U svemu ćete sa voljenom osobom postići dogovor, ali se vi baš I nećete osećati posebno poletno. Jer, iako će lepih momenata biti – oni će ipak biti u drugom planu. U prvi će plan izaći sve ono što je ozbiljno I praktično, sve ono čime morate da se bavite, sve ono svakodnevno. Zato je moguće da ćete biti skloni da kroz po koji flertić učinite da se osećate dobro. Samo nemojte da taj flertić preraste u nešto iole ozbiljnije. Slobodni Blizanci – ulazite u period koji je intenzivnije protkan mogućnostima za susret ili za kontakt sa osobom iz prošlosti, bilo da je to bivši partner, bilo samo nekadašnja simpatija.

Posao

Ili u ovoj nedelji niste posebno motivisani za posao ili će pak sve ono što biste hteli da pokrenete biti skopčano sa zastojima I odlaganjima. Biće tu dosta obaveza, biće prilično zamorne papirologije, biće sastanaka ili dogovora koje ćete pokušavati da postignete (u početku će delovati da stvari idu kako treba, a onda će iskočiti neka začkoljica ili uslov koji vam ne odgovara). U svakom slučaju – dosta toga će ići na mišiće. Finansijski prilivi I troškovi se samo smenjuju, što vas nervira I opterećuje.

Zdravlje

Osetljivo grlo I stomak.

 

RAK

Hrana

Iako znate da vam neke namirnice ne prijaju, ipak im teško odolevate. Preskačite grickalice i brzu hranu, ali i pohovano i prženo meso. Pokušajte da svoje obroke više bazirate na svežem voću i povrću.

Ljubav

Malo ste mi vi u neskladu ovih dana. Emocije, strast I potreba za bliskošću su tu – ali čas ih puštate, a čas se zatvarate. Takođe, I vaša inicijativa I potreba da ispričate partneru I o onom što vas raduje I o onom što vas muči su isto prisutne – ali vi se čas ponašate otvoreno, a čas se povlačite I ćutite. Možda vam je došao neki takav period, a možda vam je samo potrebno više vremena da složite misli I osećanja u glavi. Slobodni Rakovi – neko vas je zainteresovao, a onda je komunikacija sa tom osobom malo utihnula. Pokrenuće se opet, samo budite strpljivi. Sada ionako nije period da žurite po pitanjima ljubavi.

Posao

Nerviraće vas to što saradnici i nadređeni mnogo očekuju od vas – a sa druge strane – ostavili su vas bez ikakve pomoći i podrške da se sami snalazite. Šta više – mogu vas požurivati i pritiskati, što neće doneti rezultate – samo vašu lošiju organizovanost, čak i mogućnost da napravite po koju grešku. Vaša posvećenost nije upitna, tako da ćete maksimalno profesionalno odraditi sve što je do vas. Ovo nije dobar period da pokušavate da konkretizujete neke svoje ideje ili da potpisujete ugovore od važnosti.

Zdravlje

Stomačne tegobe, osetljivost respiratornih organa, mogućnost povreda. Pažljivo u saobraćaju.

 

LAV

Hrana

Vašem bi želucu više prijala “blaža” hrana, sa najvećim udelom povrća. Međutim, vi ste baš sada skloni hrani koja je jaka, prezačinjena, intenzivnih ukusa. Možete imati problema sa varenjem.

Ljubav

Venera koja ide retrogradnim hodom kroz vaš znak polako tokom ove nedelje počinje da usporava (u prvoj nedelji septembra kreće direktno), što može da ukaže na to da vaše potrebe I želje rastu, ali da se realizacija istih smanjuje. No, I pored ovoga – u odnosima koji su stabilni itekako može biti lepih dešavanja (u koje spadaju I veridbe I venčanja), uživanja I kvalitetnog vremena sa partnerom. U odnosima koji nemaju stabilne temelje – ovo može ukazati na porast nezadovoljstva, na rasprave pa čak I na preseke. Slobodni – pažnju suprotnog pola svakako privlačite – ali nešto nisam sigurna da ste u ovom periodu spremni za ozbiljnije ljubavne teme. Pre za zabavu I uživanje.

Posao

Možete dobiti ponudu (bolja poslovna pozicija) ili poslovni predlog (koji ste negde I iščekivali ili mu se nadali), ali nisam sigurna da ćete biti zadovoljni finansijskim uslovima. Ova sedmica svakako ne pogoduje vašoj finansijskoj stabilnosti – ili postoje kašnjenja priliva, ili su oni smanjeni, ili ste vi pak ušli u zonu pojačanih troškova. Komunikacija sa saradnicima I šefovima će ići iz krajnosti u krajnost – ili ćete se razumeti I dogovarati “na keca” – ili ćete pak nervirati jedni druge.

Zdravlje

Osetljiv stomak I disajni organi.

 

DEVICA

Hrana

Ishranu prilagodite onome kako se osećate. Izbegavajte meso i mesne prerađevine, više se okrenite svežem povrću i voću, žitaricama, koštunjavim plodovima, jajima, medu.

Ljubav

Osećaj da situacija sa partnerom stagnira, dok nepoverenje između vas dvoje može rasti. Ukoliko se oboje zatvrdoglavite, možete u priličnoj meri “ohladiti” odnos, pa se čak oboje povući I u ćutanje. Ovo je posebno aktuelno kod onih koji su ili u baš dugim vezama ili žive zajedno. U bilo kom problemu (malom ili malo većem) oboje se morate potruditi da pronađete rešenje, najpre kroz otvoreniju I sadržajniju komunikaciju. Slobodne Device – letnje ljubavi, flertovi I avanture I dalje su otvorena stavka kod vas. Da li ćete otići na tu stranu ili ćete I dalje biti okupirani prošlošću – zavisiće od vas.

Posao

Merkur u vašem znaku usporava I u drugom delu nedelje kreće unazad.  Ovo može da ukaže na mentalni ili fizički premor I zasićenje a svakako govori o tome da ćete vi biti usporeniji, pomalo nemotivisani I sa nešto lošijom organizacijom. Iz svih ovih razloga – proveravajte sebe jer vam se lako mogu potkrasti greške I propusti. Takođe, ne zalećite se u nove dogovore jer trenutno ne sagledavate situaciju najobjektivnije, sa svih strana – onako kako vi inače funkcionišete.

Zdravlje

Potrebno vam je više opuštanja.

 

VAGA

Hrana

Vage baš slatko klopaju u ovom periodu i uživaju u svakom zalogaju. Sve je ovo lepo i krasno, ali povremeno baš i možete preskočiti obilnije obroke, naročito u popodnevnim i večernjim satima.

Ljubav

Onako, nije baš blistava nedelja za vas. Kako ćete se istinski osećati – to ćete znati samo vi, jer ćete pokazivati nasmejano I razdragano lice I nećete dozvoliti da bilo ko vidi ili nasluti da možda I niste baš toliko dobro. Neke nedoumice vezane za odnos u kojem ste I za partnera su vrlo aktuelne kod vas, neka preispitivanja, razmišljanja, pokušaji da pronađete odgovore na pitanja koja vas muče. Odnos sa partnerom će, bar površinski – delovati dobro. Slobodne Vage – nije nedelja dobra za ulaske u bilo koji tip ljubavnih priča I vrlo je moguće da ćete se prilično brzo razočarati. Ne žurite I ne zalećite se, ako je zaista ljubav – neće pobeći.

Posao

Ni po pitanjima posla ovo nije sjajno vreme. Moguće je da će neki vaš propust iz prethodnog perioda sada “isplivati” I biće potrebno da ga rešavate što pre. Takođe, možete biti iznenađeni postupcima nekih osoba za koje ste smatrali da imate korektnu saradnju. Kod nekih od vas moguća je I kontrola ili inspekcija na radnom mestu. Svakodnevne obaveze će vas prilično umarati zato što se teško fokusirate I pažnja vam luta. Novca će biti, ali vi nećete umeti njime da “baratate” na pravi način.

Zdravlje

Dosta iscrpljujuća nedelja. Pokušajte da se više odmarate.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Vi negde shvatate koliko je važno da napravite promene u svom načinu ishrane. Ipak, kao da nemate dovoljno volje da se uvedete u red, već “lutate”. Kilogrami se sada lako gomilaju.

Ljubav

Osećanja su prenaglašena, potreba za bliskošću je velika. No, s druge strane – lako vas „pomeri sa mesta“ svaki pogrešan partnerov postupak ili reč – pogotovo ako vas neugodno podseti na nešto iz prošlosti. Ponašanja voljene osobe su sada sa velikim oscilacijama, pa jedno drugom čas dajete osećaj ljubavi i sigurnosti, a čas ste u raskoraku. Obostrane sumnje su naglašene i ako ne bude kvalitetne komunikacije možete u nekom trenutku početi da osećate da se udaljavate. Slobodne Škorpije – „pukla“ vas je romantika, želje i emocije su odletele nebu pod oblake. Moguć ulazak u ljubavnu vezu (aferu).

Posao

Nešto će vam se tokom ove sedmice otvoriti. Moguća je promena posla na bolje, dobijanje nekih pohvala, promocije, nagrade, znatnije isticanje. U svakom slučaju – bićete u centru pažnje I u centru dešavanja. Koliko će vam ovo s jedne strane odgovarati, s druge ćete osećati opterećenje – jer će se od vas očekivati još više nego do sada. Komunikacija sa saradnicima će biti nešto nervoznija, ali će se put do dogovora ipak pronaći. Neke sitne greške iz prethodnog perioda ćete morati da ispravljate.

Zdravlje

Uglavnom sitnija zdravstvena problematika. Moguće prehlade I osetljivost grla.

 

STRELAC

Hrana

Jedite više ribe, kvalitetnog mesa I što češće konzumirajte sveže povrće. Ne preterujte sa hranom koja je teška, prezačinjena, premasna – a bićete skloni tome.

Ljubav

Partnerska I vaša planeta su u skladnom odnosu, ali kroz zemljane znake. Za vašu vatrenu prirodu suva realnost I praktičnost koju donosi zemlja – I nije baš nešto najpodsticajnije. To ukazuje da ćete umeti da se dogovorite I razumete, ali po principu – najpametnije je, moramo, trebali bismo….Svakodnevno komuniciranje će funkcionisati, ali će sve ono što se vezuje za emocije, strasti – biti sa velikim oscilacijama. Što bi se reklo – razumom ćete se čuti, a željama malo mimoilaziti. Slobodni – otvoreni ste za ljubav, želje I strasti su na maksimumu. Interesantna I burna dešavanja sa suprotnim polom.

Posao

Pomalo je haotično u radnom okruženju. Komunikacija sa saradnicima I kolegama jeste dobra, ali je prisutno dosta nervoze (najpre oko toga šta je čija obaveza, ko je napravio propust I ko je dužan da te propuste ispravlja). Drugi deo nedelje donosi vam neku veću poslovnu šansu, ali onu koja sa sobom nosi pojačanu odgovornost I koja je dosta zahtevna. Generalno gledano – nivo obaveza će se pojačati I trebaće vam dosta energije I fokusiranosti da biste sve priveli kraju uspešno I na vreme.

Zdravlje

Imunitet je nešto slabiji, a posebno je osetljivo grlo.

 

JARAC

Hrana

Vreme je da pojačate ishranu – više svežeg povrća, više ribe i mesa (pri tome ne mislim na mesne prerađevine i suhomesnate proizvode). Od mlečnih proizvoda –  jogurt, sir, kiselo mleko..

Ljubav

Nedelja je prilično kompleksna za vaša emotivna partnerstva, pa ćete I voljena osoba i vi morati više da se potrudite da biste pronašli zajedničku tačku i pravi način funkcionisanja. Partner će biti dosta osetljiv u ovoj nedelji, a vi ćete imati tendenciju da se zatvarate ili da budete kruti i škrti u komunikaciji. Ne postoje nepopravljive situacije, ali će vaša komunikacija morati da bude na razumnijem i višem nivou. Prilagodite se jedno drugom, jer to sada možete. Slobodni Jarčevi – privlačite pažnju i novih, ali i „starih“ osoba. Potrebno je da razrešite neku situaciju ili odnos iz prošlosti da biste mogli da nastavite dalje.

Posao

Nedelja koja će biti obeležena nejasnoćama I nesporazumima kada su u pitanju komunikacija I dogovori sa saradnicima. Takođe, neko može pokušati da vas izmanipuliše, pa ne verujte baš svakoj reči I informaciji u ovom periodu. Pojedini Jarčevi se mogu susresti sa nekim vidom kontrole ili inspekcije. Sve vezano za papirologiju I ugovore će ići sporije nego inače – rešiće se, ali pripremite živce na gotovs. Koliko god da su zarade stabilne (čak možete naplatiti I neki dug ili zaostalo potraživanje) – zbog pojačanih troškova nećete osećati stabilnost.

Zdravlje

Prehlade, stomačne tegobe, osetljivost zglobova. Hronični bolesnici – češće kontrole.

 

VODOLIJA

Hrana

Budite karakter pa se potrudite da izbegnete slatke I slane “zamke” – a biće ih prilično u ovoj sedmici. Od vikenda možemo da pričamo o nekom postepenom uvođenju u red.

Ljubav

Klackalica raspoloženja, osećanja I dešavanja sa voljenom osobom. Koliko god da u ovoj nedelji imate prostora za super odnos, za to da vam srce bude “na mestu”, za uživanje I neke prelepe trenutke – isto tako imate povremeno I osećaj nezadovoljstva, uskraćenosti, sumnje I nepoverenja. U suštini, od trenutnog stanja u vašem odnosu zavisi na koju ćete stranu prevagnuti I čega će biti više. Slobodne Vodolije – preplaviće vas intenzivna osećanja I želje. Da li se vezuju za prošlost (ili za osobu/priču koja vas po nečemu podseća na ono što je bilo), da li se vezuju za snažne strasti koje osećate prema nekom – nije ni važno. U željama, strastima, osećanjima – uživajte. Pa neka bude šta biti mora.

Posao

Nešto mi ne deluje kao da ćete biti spektakularno raspoloženi za posao. Možda zbog toga što je po pitanju finansija prilično “stislo” (verovatno prilivi nisu problem, već to što odjednom morate istresti iz novčanika gomilu novca za troškove), a možda I zbog toga što su obaveze navalile na vas I ne znate gde ćete pre. Neko će vam ponuditi da obnovite saradnju – ovde budite oprezni I ne zalećite se već prvo dobro razmislite I sve proverite. Nije dobar period za promenu posla, sačekajte još malo.

Zdravlje

Dosta ste energetski istrošeni, što se može odraziti kroz probleme sa stomakom, disajnim organima, kožom. Moguće aktiviranje hroničnih tegoba.

 

RIBE

Hrana

Ukoliko ste nešto promenili u svojim navikama, naročito po pitanju ishrane – sada ćete već videti prve pomake I osećati se bolje. Žurba I nervoza svakako će uticati I na način ishrane I na apetite.

Ljubav

Merkur u partnerskom polju usporava I u drugom delu nedelje kreće retrogradnim hodom. Uz prisustvo Marsa koji je takođe tu imamo par opcija za Ribe koje su zauzete. U onim odnosima u kojima postoji želja I volja za usklađivanjem – oboje ćete početi da ulažete više snage I energije da popravite komunikaciju I rešite neke teme iz prošlosti koje možda opterećuju odnos. No, u onim odnosima (što je posebno aktuelno kod Riba koje žive sa partnerom) u kojima se odavno izgubila volja za prilagođavanjem I popravkom – sada ulazite u period koji može biti dosta težak za vas dvoje kao par. Slobodne Ribe – koliko god da vas neko može privući I koliko god da želite da sa tom osobom pokrenete ljubavna dešavanja (bilo da su u pitanju stare ili nove osobe) – sada vam se to ne preporučuje. Sačekajte malo.

Posao

Što se rezultata I finansijskih priliva tiče – sedmica pred vama jeste više nego dobra. No, do tih rezultata treba doći – a taj “put” će biti sve samo ne jednostavan. Ili će vas zatrpati obavezama ili ćete vi (a to itekako umete, makar u ovom periodu) preuzeti previše na sebe I onda se blago rečeno – zaglaviti. Neke obaveze ćete uspeti da ispeglate, ali biće I onih za koje nećete imati vremena – što može da dovede do toga da pred kraj radne nedelje imate zategnutu komunikaciju sa saradnicima. Što se troškova tiče – šta reći…..jednostavno ih je previše.

Zdravlje

Rasejanost I žurba mogu dovesti do povreda. Mentalni I fizički umor.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

 

Jedan komentar