Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 23.-29.12.2019.

OVAN

Hrana

Pred Ovnovima je jedna zahtevna i istovremeno vrlo živa sedmica u kojoj ishrana mora biti redovna i kvalitetna. Energetsko trošenje morate nadoknaditi. Da ojačate imunitet – uzimajte više citrusa, ali i turšije, kiselog kupusa, svake vrste salata.

Ljubav

Bolje se u ovoj sedmici razumete sa onima koje volite – ne znači da ćete imati ljubavnu idilu, ali ćete lakše uspevati da se dogovorite i uklopite. Partneru može smetati to što vam poslovne obaveze oduzimaju previše vremena i okupiraju vas, ali će zato imati dobre ideje za provod u onim momentima kada ste zajedno – prihvatite predloge, biće i vama zanimljivo. Slobodni Ovnovi – u vašem okruženju ili putem društvenih mreža – pojavljuje se osoba zanimljiva, harizmatična, interesantna – neko ko vas jako može privući i sa kim ćete poželeti bolje da se upoznate….i sve ostalo pride….

Posao

Gro dešavanja kod vas se sada vezuje baš za poslovni segment. Kraj godine se približava i presija raste – postoji žurba da se sve završi na vreme, ali postoji i pritisak od strane nadređenih. Kod nekih od vas doći će do velikih promena u sektoru rukovodstva ili će to bar biti najavljeno. Mlad Mesec koji se u ovoj sedmici dešava baš u vašem polju pozicije i karijere, uvodi vas u jedan duži period u kojem treba da se raščiste situacije koje vas sada okupiraju. Očekujte nedelju ispunjenu dešavanjima i aktivnostima.

Novac

Rizični potezi sa novcem nekima će se isplatiti. Ipak, ne igrajte se previše.

Zdravlje

Stariji Ovnovi mogu imati reumatskih tegoba. Mlađi – dobro ste.

BIK

Hrana

Energiju ove sedmice najviše trošite kroz posao, a ukoliko ste mladi i ludi (za ovo potonje mladost nije neophodan faktor) – neće vas držati mesto. Jasno vam je da će vaša ishrana sada trpeti, pa gledajte da ne preskačete makar doručak i ručak – večera vam ionako nije neophodna.

Ljubav

Prvo bi bilo dobro da se zapitate šta vi u stvari želite kada je odnos sa partnerom u pitanju. Jer, nekako mi se čini da ni sami sebi trenutno niste jasni – s jedne strane želite da zadržite postojeće stanje, a sa druge – najradije biste pobegli ili promenili odnos iz korena. Radite stvari koje su verovatno samo vama logične a voljena osoba pokušava da se prilagodi, sa promenljivim uspehom. Neki od vas čak mogu odlučiti da okončaju vezu u kojoj su – sve je to ok, ako ste zaista i istinski razmislili o tome. Slobodni Bikovi – površni, ali zanimljivi kontakti. Mnogo dešavanja i flertovanja sa suprotnim polom.

Posao

Poslovno ste vi skroz u redu – da, ima na dnevnoj bazi kojekakvih sitnih distrakcija i zavrzlama – ali to je za vas luk i voda. Sve rešavate u kratkom roku. Jedini problem trenutno kod vas je vaša promenljivost i nestabilnost – čas ćete raditi sto na sat, čas će vas mrzeti da se pomerite sa mesta. Povremeno ćete biti nervozni i svi će vam smetati – naročito autoriteti i šefovi koji ovih dana kao da su se zalepili za vas. Moguća je nova ponuda od strane nadređenih – ali nisam sigurna koliko će vam ona odgovarati.

Novac

Stabilna finansijska situacija. Vi ćete trošiti nešto više nego inače, ali generalno gledano – sve je ok.

Zdravlje

Osetljivost na viruse. Starijima – problemi sa cirkulacijom i pritiskom.

BLIZANCI

Hrana

Blizancima je neophodno da ove nedelje imaju uravnoteženu, kvalitetnu i najpre – redovnu ishranu. Vreme je da ojačate imunitet i pripremite odbrambene snage organizma za promenljive dane koji su pred nama a koji mogu uticati na vaše zdravlje.

Ljubav

Džabe pričate u ovoj sedmici – partner vas ne čuje. Druga strana je okupirana sobom, svojim problemima i planovima pa joj sve ono što vi kažete na jedno uvo uđe, a na drugo izađe. Zato bar ne pričajte o ozbiljnim temama niti pokrećite važna pitanja, a ukoliko imate nameru da nešto raščišćavate u vašem odnosu – e baš vam je nikakav momenat za tako nešto. Slobodni Blizanci – ljubavne prilike iskaču, prizivali ih vi ili ne. Slede vam zanimljiva dešavanja sa suprotnim polom, nova poznanstva, ali i mnogo dobre zabave i aktivnosti, pravog raspoloženja za provod i opuštenciju.

Posao

Umesto da se fokusirate na one najvažnije poslovne stavke, vi to kao da ne umete ovih dana – samo širite krug svojih interesovanja i delovanja, a to vam oduzima vreme i umara vas. Ne trošite sebe – pred kraj godine trebate da svodite račune, a ne da otvarate nove frontove koji ionako sada neće moći da se realizuju i donesu vam bilo kakve značajnije rezultate. Obratite pažnju na dokumentaciju i na bitnu papirologiju – ne odlažite i ne radite to ofrlje, biće vam žao kasnije.

Novac

Novac koji čekate verovatno neće doći. Doći će drugi, i taj ćete potrošiti očas posla.

Zdravlje

Osetljivi ste na prehlade. Mogući su i problemi sa stomakom.

RAK

Hrana

Svaki mlad Mesec je dobar za novi početak, a ovaj bi ste mogli da vežete za promene u načinu ishrane. Izbacite iz ishrane one namirnice za koje već znate da vam ne prijaju, uvedite više povrća i salata. Prijaće vam ishrana na biljnoj bazi. Možete pojačati i mlečne proizvode.

Ljubav

Zajedno sa mladim Mesecom i pomračenjem Sunca u vašem polju partnerstava – i vi ulazite u potpuno novu fazu u emotivnim relacijama. Vreme je da se stvari uozbilje i konkretizuju – što treba da se odvoji krenuće ka razjedinjenju, što treba da se spoji – lepiće se sve brže i brže. No, nedelja pred vama je generalno gledano dobra u emotivnim partnerstvima. Uglavnom sve ide onako kako vama odgovara. Slobodni Rakovi – ni vas ne može da zaobiđe ozbiljnost – ako pokrećete nešto novo (a ima velikih šansi za to) – to će biti vrlo jake i stabilne ljubavne priče koje će vam doneti emotivnu sigurnost.

Posao

Ne mogu da kažem da ćete kroz ovu nedelju proći opušteno, jer je to malo verovatno. Cimaće vas na sto strana, trčaćete i jurićete i rasipaćete trud i energiju. No, ako ništa drugo – sa ovom nedeljom završavate sve. U poslednjem trenutku, naravno. Sva bitna papirologija, svi dogovori, sve obaveze – privešće se kraju do završetka radne sedmice. Ako je bilo zaostataka – i oni će sada biti rešeni. Popravlja se atmosfera  u vašem radnom i kolegijalnom okruženju.

Novac

Finansijski – onako. Nedovoljno ste plaćeni za sav trud koji ulažete.

Zdravlje

Starijim Rakovima – promenljiv krvni pritisak. Mlađi – dobro ste, umorni – ali ipak ok.

LAV

Hrana

Pomračenje vašeg vladara i to u polju zdravlja i životnih navika, u suštini jeste dobar momenat da shvatite da neke stvari radite pogrešno i da to promenite. Zdraviji način ishrane sada bi ipak trebao da bude vaš imperativ.

Ljubav

Iskulirajte malo ove nedelje. Stvarno, ali stvarno nije trenutak da nešto raščišćavate u emotivnim relacijama. Očas posla se sve može izmaknuti kontroli i otići u nekom potpuno nepoznatom pravcu. Ova nedelja vam je dobra da nešto promenite, da uvedete neke fine novine u odnos sa voljenom osobom, da se više opustite i ne mislite na ozbiljne teme. Ludujte da biste uživali, ne da bi došlo do haosa. Slobodni Lavovi – ima tu nekih ljubavnih zanimacija i dešavanja, mogu se pojaviti nove osobe, može doći do flertovanja – ne razmišljajte mnogo u kom pravcu to ide i da li ide uopšte – opustite se i uživajte.

Posao

U ovoj se sedmici prilagodite situacijama koje se dešavaju u poslovnom segmentu. Možda i niste oduševljeni njima, ali sada ne možete ništa drugo nego da ih prihvatite. Koliko god u ovom trenutku to ne izgledalo tako, ovo jeste uvod u mnogo ozbiljnija dešavanja koja će vam doneti poslovnu stabilnost. Od vas će se očekivati da se maksimalno posvetite, pa budite spremni na to. Ukoliko ste u mogućnosti – uzmite koji slobodan dan u drugom delu nedelje – da se odmorite i mentalno i fizički resetujete.

Novac

Povremeno se treba opustiti i potrošiti koji dinar više…..Ipak, ne zaboravite obaveze koje imate….

Zdravlje

Vreme je da se ozbiljnije posvetite zdravstvenom segmentu. Moguć pad imuniteta.

DEVICA

Hrana

Vi ćete se u ovoj sedmici pomalo opustiti kada je ishrana u pitanju, dati više sebi na volju i uživati u češćim izlascima, okupljanjima sa društvom i naravno u dobrom zalogaju. Ono što bi vašem probavnom sistemu prijalo jeste više mlečnih proizvoda.

Ljubav

U vašim emotivnim relacijama će sve biti dobro, ukoliko ni partner ni vi ne budete mnogo „talasali“. Prosto rečeno, proći ćete kroz ovu nedelju mirno – oboje imate svoje obaveze i malo zajedničkih trenutaka, ali će oni biti korektni i fini. Ovo ne važi za one Device koje nešto kriju od voljene osobe – te tajne sada mogu izaći na videlo. Ukoliko ste u fazi kada razmišljate o prinovama – eto mladog Meseca da vas dodatno podstakne i pogura u tom pravcu. Slobodne Device – taj isti mlad Mesec i pomračenje Sunca u vašem polju ljubavi samo su još jedan pokazatelj da ste u ozbiljnoj fazi, fazi za prave emocije.

Posao

Predlog koji dolazi do vas trebalo bi uzeti ozbiljno u razmatranje. Od ove nedelje možete ući u dogovore, pregovore vezane za poslove ili projekte koji će biti vrlo aktuelni tokom cele naredne godine. Na dnevnoj bazi – ovo je za vas nedelja kada privodite kraju obaveze i završavate sa svim zaostacima. Ima toga poprilično, ali do kraja radne nedelje – sve ono što je istinski bitno ćete uspeti da obavite. Saradnički odnosi su dosta korektni, mada će vam malo smetati promene u poslednjem trenutku.

Novac

Mogućnost da dodatnim poslovnim angažmanima popravite svoje finansije.

Zdravlje

Oscilacije pritiska, osetljivost na promenljive vremenske prilike.

VAGA

Hrana

Opustili ste se više nego što biste smeli i to vam je negde jasno, koliko god to izbegavali da priznate sebi. U ovoj nedelji možete, doduše sa nešto više truda – ostvariti neki klimav balans. Iskušenja vas jako mame, vaše je da pokušate da se oduprete.

Ljubav

Vi ste sada bolje nego ranije, ulazak vaše vladarke Venere u polje zabave, provoda – doneo vam je potrebu da se opustite, rasteretite i skrenete misli sa dosadne svakodnevice. U suštini, vama je sada potrebna zabava a partnera kao da to baš i ne interesuje mnogo. On je okrenut nekim svojim obavezama i malo je verovatno da će moći da vas prati u vašim „pohodima“. Šta da se radi, ne dižite dževu oko toga, nema potrebe. Slobodne Vage – kod vas će biti mnogo dešavanja, mnogo smeha i dobrog raspoloženja. Naravno, i flertovanja – onoga što vi najviše volite. Uživajte, opustite se i lepo se provodite.

Posao

Sve vezano za posao funkcioniše dobro. A čak i u momentima kada nešto „škripi“ ili kada ima zastoja, stresa – vas to ne dotiče posebno. Rešite ono što se može i idete dalje. Ako nešto ne može – pa dobro, šta sad – naći ćemo neki drugi put, zaobilaznicu, novo rešenje. Bitno je da ste vi u odličnom raspoloženju, a kada ste takvi – ma ima da može i ono što ne može! Imate odlične ideje kojima možete znatno unaprediti svoje poslovanje. Pustite mašti na volju i neka vas dobra energija nosi!

Novac

Na svu sreću pa su prilivi stabilni, jer se ovih dana igrate novcem. Ako se već igrate, igrajte igre na sreću!

Zdravlje

Malo vas jure virusi, a vi uspešno bežite. No, starije mogu stići problemi sa pritiskom i cirkulacijom.

ŠKORPIJA

Hrana

Nije problem u tome što trenutno baš i nemate kontrolu – jasno vam je da svaki čas merkate šta ćete pojesti – problem je u tome što se slabo krećete, pa se osećate teško. Ukoliko već niste do sada – pravi je trenutak da se pokrećete i uradite nešto za sebe.

Ljubav

Partner je malo neurozan i nestabilan, menja mišljenja, reči, postupke svaki čas – ali vi delujete kao da vas to posebno ne dotiče. U stvari, možda vam i smetaju neke stvari, ali nemate nameru da dižete dževu oko toga. Stoički ćutite i smeškate se i puštate da se nemiri slegnu i sve se vrati u normalu. Dakle – da li će biti nekih problema u vašim emotivnim relacijama? Neće. Ono što biste mogli – pustite da vas voljena osoba malo pokrene, mnogo ste se učaurili. Slobodne Škorpije – sve tako neke fine komunikacijice, zanimljive, pa slatke i simpatične. A i malo neobaveznih i finih zabavljanja. Nije vam loše, ni malo.

Posao

Vi ste super kada je posao u pitanju, vrlo konkretni i odgovorni i sve tako nešto fino i kako treba. Ono što vam smeta jeste što se non stop dešavaju neke situacije koje vam odvlače pažnju. Samo vam „upadaju“ neki ljudi, njihovi zahtevi, promene mišljenja, traže od vas i ono što možete i ono što ne možete. Prosto rečeno, distrakcija da biste funkcionisali mirno i dobro ima, ali te distrakcije neće uticati na vaše krajnje rezultate. A oni su više nego dobri. Neka ponuda ili važna informacija vam ide tokom ove sedmice.

Novac

Mogu vam doći neki novci koje ste davnih dana zaradili, a nisu vam isplaćeni.

Zdravlje

Sve vezano za kičmu, zglobove, kolena. Škripite na sve strane.

STRELAC

Hrana

Mlad Mesec u polju koje se, između ostalog – vezuje i za način ishrane – jeste dobar momenat da shvatite koliko i gde grešite i pokušate da okrenete novi list i ovo ispravite. Nije problem u višku kilograma, već u vašem zdravlju i u tome kako se osećate.

Ljubav

Nekako mi se čini da vi u ovoj nedelji ne dajete pet para za to što voljena osoba priča ili želi. Vi ste usmereni na sebe i na ono što je vama važno, a partneru ako se sviđa – super, a ako mu se ne sviđa – nek se snađe sam. Ako uspete da uhvatite vremena – biće nekih finih zajedničkih trenutaka. Kratko, ali slatko. Slobodni Strelčevi – vama je baš fino. Uživate u lepim i lakim kontaktima sa suprotnim polom, flertujete na tri strane odjednom, dobro se provodite i zabavljate. Sa svih strana vas vrebaju emotivne prilike – vi se svakako nećete baš mnogo buniti zbog toga….

Posao

Poslovni segment vam donosi red stresa, red posvećenosti i odgovornosti. Napašće vas obaveze sa svih strana, napašće vas promene u dogovorima u poslednjem trenutku. Trčkaraćete tamo – ovamo, ali ćete uspevati da se snađete. Vi jeste u ovoj nedelji vrlo korektni i usmereni na svoj posao, ali ima sa strane mnogo distrakcija koje će vam oduzimati i vreme i pažnju. No, bitno je da će se sve ovo isplatiti. Sve ono što sada započnete i pokrenete, imaće veliku važnost za vašu poslovnu budućnost.

Novac

Potrošićete više nego što ste planirali, ali su prilivi ipak dosta redovni.

Zdravlje

Manji problemi sa grlom i disajnim putevima.

JARAC

Hrana

Sa Venerom koja šeta kroz vaše polje koje se vezuje i za ishranu i apetit – sigurno je da je isti sada pojačan i da više uživate u dobrom zalogaju. Ponekad se treba opustiti – svima nam je to potrebno, pa i vama.

Ljubav

Pomračenje Sunca i mlad Mesec u vašem znaku u suštini donose prednost emocija nad raciom i egom. A iskreno rečeno – šta će ego u ljubavnim odnosima? Zato je ovo dobra nedelja da vaše ljubavne veze, vezice i relacije stavite na prvo mesto i uživate u  njima. Da se sa partnerom više povežete. Da se čvršće uhvatite jedno za drugo i podignete odnos na viši nivo. Ljubav neka je na prvom mestu. I sve će biti kako treba. Slobodni Jarčevi – vreme je da se  opustite, da se družite i da rasteretite misli. Ljubavne prilike će vas čačkati, vi uzvratite i ne razmišljajte mnogo da li je trajno ili samo prolazno. Lepo je, i to je dovoljno.

Posao

Mlad Mesec u vašem znaku a vi na pragu nove godine i novog poslovnog početka. Novi vi. Do sada ste već trebali da dobijete ili konkretne informacije ili pak naznake pravca koji će vas voditi tokom cele naredne godine. Svideo vam se taj pravac ili baš i ne – vaš je, vi drugi nemate. Vreme je da zapnete, da napravite nove poslovne temelje, one prave – stabilne i čvrste. Okrećete novu životnu stranicu i nema razloga za strahovanje – dobra je, u to ćete se sami uveriti. Rešavajte papirologiju, ne razvlačite se.

Novac

Novac dolazi, novac odlazi. Samo neka dolazi – a te „odlaske“ – malo regulišite.

Zdravlje

Kod mlađih – osetljivost grla. Stariji – problemi sa virusima, žlezdama, kostima.

VODOLIJA

Hrana

Venera je kod vas, a gde je ona – tu je sve slatko. Dobro, i vi ste slatki – to nije sporno uopšte. Bojim se samo da ovih dana ne zasladite sebi život previše – uživajte, ali naučite i da stanete. Naravno – baš onda kada je najslađe.

Ljubav

Venera je ušla u vaš znak i vi biste sada da vam bude lepo i da uživate. Kvari vam posao to što vam se partner pomračio (Sunce predstavlja vaše partnere) i to tamo negde, vama iza leđa u vašem polju podsvesti. Šta sad pa to znači? Otprilike, znači da vas vaše voljeno bićence sada ič ne interesuje. Vi gledate sebe, a druga strana neka se snalazi. Opustite se sa društvom, sa svojim prijateljima – a partner neka se pridruži, ako hoće. Slobodne Vodolije – ta ista Venera tera vas da trepćete okicama, da flertujete, ali vas tera i da čas hoćete da se družite, a čas da ljubavišete. Odlučite se u stvari šta želite.

Posao

Venera vam olakšava i donosi sreću, čupajući vas uvek u poslednjem trenutku iz kojekakvih zamršenih poslovnih situacija. Mars vas „bode“ da ulažete snagu, da radite, da ste maksimalno posvećeni, da „kidate“. Neprijatelji  vam čuče iza leđa i rovare. Neka, to im je posao – bitno je da vam ne mogu ništa. Dokle god vi idete srcem napred i ne osvrćete se – šta vas briga šta konkurencija mulja. Jedini ozbiljan neprijatelj kojeg imate trenutno ste vi sami. Ne uvlačite sebe u mračna raspoloženja, nemate razloga.

Novac

Pare trče ka vama, a onda kada dotrče – onda vam pobegnu. Šuplje vam ruke, Vodolije – trošadžije.

Zdravlje

Kod hroničnih bolesnika, naročito onih koji imaju tegobe sa kičmom, zglobovima – pojačane tegobe.

RIBE

Hrana

Vaši apetiti uvek zavise od toga kako ste raspoloženi. A u ovoj nedelji oscilacije jesu naglašene, pa je teško odrediti na koju ćete vi stranu – da li ćete preterati u jelu ili u nejelu. Ono što bi bilo dobro po vas jeste da se potrudite da imate redovne obroke.

Ljubav

Želja za ljubavnom stabilnošću i sigurnošću je sada jako naglašena. Koliko god da potvrda dobijate od partnera, sada vam to jednostavno nije dovoljno. Non stop vam se čini da nešto fali, da nešto nije baš onako kako biste vi želeli, da nešto smeta. Jedino što trenutno zaista smeta jeste vaša nesigurnost, a i ona je potpuno neopravdana. Slobodne Ribe – vi imate baš lepih emotivnih prilika i do sada, a i u ovoj nedelji će se javiti neke nove. Jedan zanimljiv kontakt vam istinski može skrenuti pažnju i učiniti da živnete i da sa radošću iščekujete nastavak komunikacije. Uživajte u flertovanju, kad vam se već može.

Posao

Završili ste jedan ogroman deo posla, ali i u ovoj nedelji vas očekuje ozbiljan zadatak. Polako se stvari privode kraju, jer evo – još malo pa smo na izlasku iz 2019-e, a to vama donosi svođenje računa, borbu sa dokumentacijom i završavanje sa zaostalim obavezama. Da će biti naporno – hoće. Isto tako, da će biti uspešno – ma naravno da hoće. Sve ćete vi uspeti da uspešno rešite do kraja radne sedmice. U ovim danima ćete dobiti i neke vrlo interesantne informacije – saslušajte i razmislite o prilici koja vam se nudi.

Novac

Stabilna finansijska situacija. Manji trošak na početku nedelje, ali ništa toliko strašno.

Zdravlje

Oscilacije pritiska kod starijih Riba. Mlađi – glavobolje.

Poljubac od vase Venere sa papilotnom <3 <3 <3