Kaži mi, kaži...

Potpuno pomračenje i pun Mesec u znaku Bika – 08.11.2022.

U utorak, 08-og novembra – nešto posle podneva – imaćemo pun Mesec i potpuno pomračenje na 17-om stepenu znaka Bika.

Konjunkcija sa retrogradnim Uranom, opozicija sa Venerom i Merkurom (i naravno – Suncem) iz znaka Škorpije, kao i kvadrat sa Saturnom iz znaka Vodolije – nisu baš pokazatelji jednostavnih i laganih promena i dešavanja koja nas očekuju, i globalno ali i na ličnom planu.

Mesec je u znaku Bika egzaltiran što ne znači da je baš uvek dobro, jer ta egzaltacija označava i preterivanje. Daću vam primer – dođe vam gost kojeg volite i obožavate i rado ćete ga ugostiti i provesti divno vreme sa njim….ali taj gost nikako da ode svojoj kući, lepo se smestio kod vas, pojeo vam sve iz frižidera, popio sve zalihe sokova i alkohola….i pokazuje ozbiljne namere da vam se nakači na grbaču….

To što je pun Mesec u znaku Bika govori o našim željama, žudnjama i potrebama – materijalne i emotivne prirode – koje neumereno rastu, za kojima grabimo, hoćemo da spustimo šapu na njih i kažemo – MOJE!

E malo sutra moje. Pomračenje Meseca ukazuje da pre toga „moje“ mora da postoji neki vid ozbiljne borbe i sukoba, gubitaka (opozicija sa planetama u Škorpiji), kao i velika otežanja i usporenost, komplikovane okolnosti koje nas sprečavaju da ostvarimo željeno (kvadrat sa Saturnom iz Vodolije).

Pošto je Bik znak koji predstavlja sve ono što je nama VREDNO (nekom je najvrednija pozicija, nekom novac i nekretnine, nekom ljubav, nekom zdravlje, nekom porodica ili deca itd…) ovaj pun Mesec i pomračenje ukazuju da će u tim, nama vrednim sektorima doći do promena koje ćemo mi, makar u početnoj fazi doživeti kao neprijatne ili kao neki tip „udara“ na sebe.

Generalno gledano, pod pritiskom će biti sve što se vezuje za materijalno – finansijski element, za odnose i porodicu. Zbog velikih oscilacija raspoloženja i nemira, unutrašnje nestabilnosti, porasta briga, strahova, ali i posesivnosti, ljubomore, sumnje – može doći do ozbiljnih razmimoilaženja u svim nama bitnim relacijama, pa i do pucanja istih. I poslovni i emotivni, kao i porodični odnosi jesu na udaru. Tenzija se lako diže i još lakše eskalira.

Takođe, postoji opcija za veće, neplanirane troškove, za finansijske rizike. Nije pravi trenutak za ulaganja, kao što nije trenutak ni za nove poslovne početke.

Ovaj pun Mesec i pomračenje mogu pokrenuti emotivna dešavanja sa novim osobama – odnosi započeti pod ovim uticajem biće sa mnogo strasti, ali izuzetno komplikovani i skloni da nam pojedu ono malo živaca što nam je ostalo.

Svako pomračenje donosi neki vid preseka, završetka jedne faze i lagano ulaženje u drugu. Ukoliko nešto istinski treba da nestane iz našeg života – male su šanse da ćemo to uspeti da zadržimo. Ali krajeva mora biti da bi bilo početaka.

Dobar je period da privodimo kraju sve ono što razvlačimo ko zna koliko dugo unazad. Takođe je dobar da se „vratimo na staro“ – kroz posao na stare saradnje ili projekte, emotivno – kroz neke vidove obnova kontakta ili veza – da bi se videlo da li se nešto istinski promenilo ili je konačna tačka jedino rešenje i spas.

Najviše će uticaj punog Meseca i pomračenja osetiti osobe koje imaju podznak, Sunce ili Mesec u Biku, Lavu, Vodoliji i Škorpiji. Takođe – oni kojima pun Mesec pravi snažne aspekte (najpre konjunkcija) sa natalnim planetama. U onoj kući u natalnoj karti u koju vam „upada“ pun Mesec i pomračenje – to je životni sektor koji će biti podložan promenama u narednom periodu.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3