Kaži mi, kaži...

Pun Mesec u Vodoliji 01.08.2023. – dogorelo….

Kao i svaki pun Mesec – i ovaj današnji u Vodoliji donosi kulminaciju dešavanja i osećanja iz prethodnog perioda. Kog prethodnog perioda? Od mladog Meseca u Vodoliji koji je bio u februaru, a ubrzavanje i nagomilavanje događaja i osećanja – iz prethodne dve nedelje.
Mesec u Vodoliji govori o slobodi, nesputanosti, humanosti, govori o potrebi da se živi u trenutku, bez okova i stegnutosti. Njegovi ponosni nosioci su oni koji su drugačiji od svih, one „crne ovce“ koje niko u potpunosti ne razume a svi žele da su im blizu, oni koji su buntovnici, koji vide dalje od svih drugih, koji su revolucionari, oni koji su neukalupljeni i samo svoji.
E sad vratite film od februara pa na ovamo. Gde je stislo? Gde vas je zarobilo, gde se malo po malo zaglavljujete, stagnirate, gde vam je kao leba potrebno da udahnete duboko, slobodno? Gde vas zadnjih šest meseci sve više guši, steže, pritiska? Gde postoji potreba da se život promeni iz korena, jer polako dogoreva? I gde je u zadnje dve nedelje postalo neizdrživo? U ljubavi, poslu, novcu, zdravlju, porodici, gde? Gde je taj osećaj „ja ovo više ne mogu da podnesem“ postao prejak?
U naredne dve nedelje, koliko traje ta početna, najburnija i najsnažnija faza punog Meseca – povlačićemo poteze koje nikada nismo, na koje se do sada nismo usuđivali, iznenađivaćemo i druge i sebe. Pravićemo preseke, podvlačiti crte, pokazati zube tamo gde smo do sada bili povučeni, strašljivi, gde smo popuštali.
I sve do novog mladog Meseca u Vodoliji u februaru 2024-e – čistićemo. Sve ono što nas je vraćalo korak unazad, sve ono što nas je sputavalo, ograničavalo, mučilo, nije nam dalo da dišemo i živimo.
I danas ali i u naredne dve nedelje – itekako su moguće prejake emotivne reakcije, pogotovo što će delovati da se sve maksimalno zakomplikovalo, usporilo, zakočilo. U narednih par dana bi bilo dobro biti oprezniji u saobraćaju, proveriti automobil pre odlaska na put, više voditi računa o bitnoj dokumentaciji, a itekako su mogući kvarovi tehnike i problemi u vezama i sa internetom. Danas i u narednih par dana ne idite glavom kroz zid. Malo se primirite i usporite. Čistićemo i rešavaćemo i oslobađaćemo se od situacija i osoba koje nas dave – ali makar u narednih par dana više mislite na sebe i svoj mir.
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3