Kaži mi, kaži...

Srećan rođendan dragi Blizanci!!!

Blizanci su vazdušni, promenljiv, muški znak kojim vlada planeta Merkur. Odlikuje ih velika analitičnost, sposobnost da „pročitaju“ druge, kompleksnost, oštroumnost, svestranost i ogromna radoznalost – želja za tim da iskuse sve što im ovaj život nudi. Vreme njihove vladavine kreće, slaviće se rođendani, veseliće se, igraće se, pevaće se, ludovaće se – jer ova večita deca ne zaslužuju ništa manje! Nikada usamljeni, uvek okruženi prijateljima, nikada tuđi, a uvek samo svoji!

Neko bi rekao da se oni „okreću onako kako vetar duva“ , ali oni se prosto uklapaju, prilagođavaju situacijama i ljudima u svom okruženju – svoju pažnju rasprostiru na sto strana, trudeći se da im ništa ne promakne. Doduše, da se ne lažemo – u ovim pokušajima mogu ponekad i da se „pogube“, da zaborave dal su pošli il su došli, i da se prebace na nešto potpuno novo što je u međuvremenu iskrslo, a što je privuklo njihov pogled i zaintrigiralo ih.

Oni su u isto vreme intelektualci i šaljivdžije, filozofi i razigrana deca. Divni prijatelji, komunikativni i maštoviti, večito spremni za avanturu, nestašluk – samo da se nešto dešava i da nije dosadno i statično! Veliki kreativci, sa toliko puno ideja, a manjkom vremena da ih sve realizuju, pa onda skaču sa jedne na drugu, pokušavajući da ih sve odjednom ostvare, što je naravno – nemoguće, čak i za njihove ogromne  mentalne kapacitete. Nije ni čudo što se za njihov znak vezuje ona deviza – mnogo hteo, mnogo započeo….ništa ne završio….

Aktivni (zlobnici tvrde da ih ne drži mesto, ali to može i mnogo lepše da se kaže), veseli (opet oni zlobnici kažu da je to u stvari lakomislenost, ali mi im ne verujemo), sa sto ideja u glavi (oni isti od malopre tvrde da su površni, ali sad ćemo definitivno da prestanemo da ih slušamo!) – Blizanci su najbolje moguće društvo koje možete zamisliti. Neće vas terati na ono što ne želite, saslušaće vas, ako ih pitate za mišljenje  – reći će vam ga, ali vas istim neće opterećivati.

Blizanci samo žele sve odjednom, evo baš sada i odmah, i ako je moguće još malkice preko toga! Jer, kako bi drugačije sve uspeli da prožive, udahnu, iskuse – ovaj život je kratak, a vremena ima malo – a toliko je radosti, ljudi, događaja, iskustava koje treba dotaći!

Najzanimljiviji razgovori su naravno, baš sa njima. U jednom trenutku ćemo zajednički „bistriti“ svetsku politiku, filozofska pitanja, dumati nad krucijalnim dešavanjima u našem komšiluku….a već u narednom ćemo se sa njima šaliti i smejati toliko da ćemo ostati bez daha.

Ova večita deca se raduju svakom danu, svakom satu, ma svakoj novoj minuti! Jer i tren je dovoljan da se u njemu sazna ili uradi nešto lepo, nešto novo, nešto što će obogatiti i njih, ali i one sa kojima su u kontaktu…Jer, ovaj život je divan i šteta je opterećivati se, nervirati se, kukati nad onim što ne može da se promeni – u životu treba uživati punim plućima, treba trčati za leptirima, udisati duboko mirise, probati sve ukuse, upoznavati nove ljude, nove običaje, davati sebe do maksimuma, ali zato i uzeti sve što ti život da!

Da nema njihovog, u isto vreme istraživačkog i maštovitog, nestašnog uma – naši dani ne bi bili toliko zanimljivi i zabavni. Zato im za njihove rođendane želimo da uvek ostanu ovako vedri, veseli i nasmejani kao što su sada!

Našim malim mudricama i velikim spadalima poželećemo da uživaju u danima svoje vladavine i da nam donesu obilje smeha i radosti. Srećno!!!!

Za sve Blizance veliki, veliki, sočni poljubac od Venere sa papilotnom <3 <3 <3