Kaži mi, kaži...

Karte dana – četvrtak 21.05.2020.

LOPOV – NADA
Ovaj dan nije pogodan da se bavimo novitetima, šta god da je u pitanju i koja god životna oblast. Nove osobe, bile one prijatelji, simpatije, poslovni kontakti – danas ne vidimo jasno – čak  ni ta naša intuicija danas ne funkcioniše najbolje jer je previše ometena Lopovskom energijom i maglom. Možemo stvoriti pogrešan utisak o onima koji su preko puta nas a „novi“ su, bez obzira da li nam stomak i misli govore „e, ova/ovaj je super“ ili „hmmmmm……ova/ovaj mi se uopšte ne dopada“.

Danas mutni neprozirni veo sakriva istinu i prave uvide. Bilo koji posao koji danas otpočnete kao nov, bilo koji nov temelj koji položite – na vrlo je nestabilnom terenu. Možemo reći da danas, ako gradimo nove kule – gradimo ih u vazduhu i one ne mogu opstati na duži rok.

Sve ovo gore napisano NE VAŽI za stare i tekuće poslove, ljude sa kojima imamo interakciju trenutno ili sa kojima smo nekada bili u kontaktu – ljubavnom, poslovnom, prijateljskom. Tu imamo otvoren teren da rešavamo, zatvaramo, čak i da ponovo stupamo u kontakt sa prošlošću – jer energije koje ovaj dan nosi pogoduju baš tome – ono što je ostalo nejasno ranije, sada se može razjasniti. Iza tačke može se staviti zarez – koliko iza tog zareza imamo priče – to je već neka druga stvar i suviše komplikovano pitanje da bi se moglo ovako zbirno razjasniti. Nije za sve isto. Nekom posle zareza sledi podebela knjiga, a nekom – par reči pre konačne tišine.

Generalno gledano – danas idemo od ushićenja do razočarenja i obrnuto. Ne postoji jedno, konstantno osećanje. Ovaj nam četvrtak donosi šareniš u glavi, mislima, srcu. Čas stavljamo, čas skidamo roze naočare. Donosi neodlučnost. Donosi osećaj da smo okruženi tajnama, lažima, donosi osećaj da je teško pronaći pravi putokaz. No, ako ste umetnik ili kreativac – ovaj dan daje mogućnost da dotaknete ono najdublje u sebi. Da stvorite dela i kreacije koje će biti vanvremenske.

Dan pogoduje odmoru, čitanju dobre knjige, slušanju muzike, šetnji, meditaciji – svemu onome što vam dušu umiruje i donosi joj lakoću. Dobar je da damo lepu energiju onima koje volimo i poštujemo, da osetimo duboku povezanost sa pravim prijateljima, partnerima, članovima porodice.

Ovaj je četvrtak niti dobar niti loš. Samo je neuhvatljiv, isto kao što su naša osećanja sa kojima prolazimo kroz njega. Budite mi dobro i srećno bilo!!!!!

Voli vas vaša neuhvatljiva Venera sa papilotnom 😀 <3 <3 <3