Kaži mi, kaži...

Venera u konjukciji sa Uranom – neka se ljubavni rulet zavrti!

I evo – zvanično ulazimo u dane visokog ljubavnog napona. Venera u prisnom zagrljaju, stiskavcu što bi se reklo – sa Uranom i sve to u znaku Bika. Dani pred nama dušu su dali da se zaljubimo. Kao nikad u životu. Jer baš tako će i biti – nikada do sada nam nisu došli ovakvi ljudi, ovakve priče, ovakvi događaji. Sve neplanirano, neočekivano, bez reda i smisla. Pa zar u ljubavi ikad smisla ima? Ne može se naterati srce da zavoli, I isto tako – ne može se srcu zabraniti da ludo udara onda kada se njemu hoće.

Spajaće se nespojivo, bljesnuće varnica ljubavi tamo gde je nikada nismo očekivali, događaće se neplanirano a toliko ludo, šašavo, zanosno da će nam okrenuti i život i srce i nas naopačke. Jer, ovo je aspekt promena, neobičnosti, neočekivanosti. Ovo je aspekt slobodne ljubavi, avanture, ovo je aspekt preuzimanja rizika ali i ljubavi preko društvenih mreža i kroz prijatelje. Sa nekim ćete se prepoznati na keca i ta osoba će u jednom dahu oživeti i probuditi vaš uspavani svet. Što bi se narodski reklo – neko nas može istresti iz gaća očas posla. I sada je sve naglo i sve odjednom i ne čeka se i ne kalkuliše i ne razmišlja – jer mozak nestaje i razmišljanje prestaje, a samo ostaje to srce koje mahnito udara. Treperi od žudnje i straha istovremeno. Šta uraditi? Prepustiti se i biti u fazonu – ma nek ide život! Ili se zatvoriti, podići ograde i bodljikave žice, sve zbog straha od povređivanja.

A ljubav jeste kocka, pogotovo ova oličena u Venerinom i Uranovom zagrljaju. Daš svoje srce kao ulog i nadaš se najboljem, da ćeš biti dobitnik. Za ovaj aspekt bismo mogli reći – ko ne uzme, kajaće se – a ko uzme, kajaće se. Nema pravila. Možda će vaš svet biti probuđen i prodrman samo na trenutak. A možda će i trajati, trajati, trajati – donoseći vam osećaj da konačno dišete i živite baš onu pravu, vanvremensku i vanprostornu emociju.

Ima li šanse da traje? Ima. I velike su. Ali i da ne potraje – ovaj osećaj nećete nikada zaboraviti. I zbog toga će vredeti, jako. Igrajte se jer igra jeste svrha. Dozvolite nekom da vas oživi. Neka se ljubavni rulet zavrti, ludo!

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3