Kaži mi, kaži...

Venera u znaku Riba – jer, čuda jesu moguća

 

U znaku Riba, mestu gde logika i razum tonu ili bauljaju po magli (Merkur kao planeta koja govori o inteligenciji je u lošoj poziciji u tom znaku) – Venera, kao ona koja vlada osećanjima, kao ona koju nazivamo vladarkom srca – ima egzaltiranu poziciju. Jer snovi i mašta i dubine jesu pravi teren za osećanja, pa Venera u ovom znaku živi filmske ljubavne priče, prepušta se ljubavnim talasima da je nose, govori o bajkama koje jesu ostvarive. No, pošto nepregledni okeani znaka Riba kriju mnogobrojne zamke – Venera će ovde ukazati i na tajne ljubavi, preteranu idealizaciju odnosa ili partnera, nesigurnosti ili razočarenja.

Oni sa natalnom pozicijom Venere u znaku Riba – vole najlepše, ali i pate najdublje. Samo oni istinski znaju koliko su visoka i nepregledna i savršena ljubavna sedma neba i šta to znači bezuslovno voleti nekog….ali samo oni istinski znaju i koliko su duboki ponori u koje može da vas uvuče tuga, raspršeni snovi ili izneverena očekivanja.

Dok Venera tranzitira ovim znakom – do 5-og aprila – bićemo kreativniji, maštovitiji, lakše ćemo se prepuštati osećanjima, bićemo suptilniji, nežniji….ali će isto tako tranzit ove planete ukazati na laži, obmane, prevare, na tajne i poroke, na velika obećanja (bilo da se vezuju za ljubav ili za novac) koja možda i nemaju uporište u realnosti.

Venera će do 22-og marta ići ka Saturnu, koji se takođe nalazi u znaku Riba. Ovaj će tranzit ukazati na neprijatno suočavanje sa posledicama naših ljubavnih, ali i finansijskih akcija – u nekim će odnosima doći do zahlađenja, pa i odvajanja, na površinu će izaći tajne i pitanja koja su dugo gurana pod tepih, neki će se snovi raspršiti kao da nikada nisu ni postojali. No, isto tako – baš u ovom periodu započeće neke ljubavi koje će trajati – da, one mogu biti tajne, mogu biti sa osobom koja je daleko od vas ili sa kojom imate veću razliku u godinama, ali mogu biti i sa nekim ko vam daje „svet na dlanu“ i ko je u stanju da ispuni sve vaše ljubavne (a možda i finansijske) želje i željice. Takođe – ljubavna prošlost je sada življa nego ikada pre – sećanja se gomilaju, neke ljude osećamo iako ih dugo nismo videli – i ko zna – možda baš u ovim danima naletite na bivšu ljubav ili dođe do kontakta – možda će vam se samo pogledi očešati, možda ćete kroz taj susret shvatiti da je ono što je bilo između vas umrlo, ali će neki od vas u ovom periodu obnoviti ljubav – možda „zauvek“, a možda samo do prvog razočarenja. Nema pravila – jer sudbina baca kockice, a naše je samo da odigramo predstavu.

Venera je sve do kraja marta i u sekstilnom aspektu sa Jupiterom i Uranom iz znaka Bika –  ovo je jako povoljan tranzit jer govori o pozitivnim ljubavnim i finansijskim dešavanjima, o ostvarenjima želja, o iznenađenjima koja nam menjaju život na bolje, o neočekivanim povoljnostima, o ponovnom vraćanju vere u ljubav, sebe, sopstvene snove. Govori o materijalizaciji naših planova, nadanja, maštanja.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3