Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 11.-17.03.2024.

U sedmicu koja je pred nama ulazimo sa konjunkcijom Meseca i Merkura u znaku Ovna – naša je potreba da se pokrenemo, progovorimo, promenimo nešto. I to što pre! Vladar Meseca i Merkura je Mars u znaku Vodolije koji je još uvek u kvadratnom aspektu sa Uranom iz znaka Bika – pa naše akcije mogu biti iznenađenje za one oko nas. Otkud to da smo digli glas, otkud to da nismo prećutali i povukli se? No, isto tako – i nas će sačekati po koje iznenađenje. Nekog prijatno, nekog šok. Savet bi bio – pre nego što vi u nekom segmentu ili nekoj situaciji „presečete“ – ipak pokušajte da razmislite da li je to samo potreba da u trenutku odreagujemo, možda i preterano – ili zaista postoje pravi, osnovani razlozi za naše odluke. One sa kojima ste u bilo kakvom vidu kontakta, a koji ovih dana luduju, bahate se, histerišu – izbegavajte u širokom luku. Sve u fazonu „ko je lud, ne budi mu drug“. Ne hvatajte se u to kolo.
Venera će u ponedeljak uveče ući u znak Riba – pa ćemo malo da se zaplićemo u snove, da brkamo maštu i realnost, da osećamo dubine emocija, da malo plovimo po oblacima i tonemo u more senzualnosti. Neko će izmaštati bajku, a neko će je zaista doživeti. Neko će se uplesti u tajnu priču. Neko će kradom uzdisati i iz prikrajka posmatrati osobu koja mu se šunja po mislima i zbog koje treperi. Venera će ići ka Saturnu koji se takođe nalazi u znaku Riba, pa će nas ne možda ove sedmice – ali tokom naredne sigurno – sačekati realnost. Ta realnost će možda nekima razbiti snove, ali će drugima doneti pretvaranje snova u javu.

OVAN

Hrana

Vašem telu potrebno je “gorivo” koje će vam pomoći da budete u punoj snazi I da održavate nivo energije koji vas sada prati. To ne možete postići brzom hranom I grickalicama. Meso, jaja, mlečni proizvodi i dosta svežeg povrća

Ljubav

Merkur u vašem znaku ukazaće na potrebu da makar delimično progovorite o situacijama koje vas opterećuju, da se otvorite voljenoj osobi – najveći deo onog što vam pritiska misli ćete ipak zadržati za sebe, ali I ovo će biti dovoljno – pogotovo što ćete videti da partnerovo razumevanje I podršku imate. Budite što više sa osobom koju volite, inicirajte neke lepe zajedničke trenutke – malo ćete biti rasuti sa slobodnim vremenom, ali uvek se može pronaći momenat za uživanje I opuštanje. Slobodni – aktivan I dinamičan društveni period se nastavlja. Ako maštate o nekom – pretvorite snove u javu.

Posao

Bićete energični, aktivni, više nego ubedljivi. Jedan deo situacija koje su vam bile maksimalno komplikovane (neizvesnost po nekim pitanjima, dogovori koji su se otezali I prolongirali) sada će biti pokrenut I uhvatićete pravac ka njihovom rešavanju. Odličan je period za sastanke, konekcije sa novim saradnicima, pronalaženje pravog smera u dogovorima. Potrudite se samo da u drugom delu nedelje ne sapletete sami sebe brzinom I žurbom da što pre privedete kraju neki dogovor, projekat, obavezu.

Zdravlje

Mentalni umor je I dalje dosta prisutan. Moguće su glavobolje.

 

BIK

Hrana

Ne razmišljate mnogo kada je hrana u pitanju, bitno vam je da utolite apetit, a ne vodite računa o  kalorijama. Pokušajte da izbegavate brzu hranu, veće količine slatkiša, prezačinjeno i premasno.

Ljubav

Vaša vladarka Venera prelazi u ponedeljak u kasnim večernjim satima u znak Riba, ukazujući da je pred vama period u kojem će se vaša osećanja probuditi I produbiti, u kojem ćete vi biti nežniji, osetljiviji, romantičniji. Sve ovo će neizmerno prijati partneru, pogotovo što je on u nešto napetijoj fazi I biće mu potrebno vaše razumevanje I bliskost. Ako vam u nekom trenutku bude skakao po živcima – pravite se da ne primećujete. Slobodni Bikovi – I za slobodne je ovo fin period – narednih otprilike mesec dana može itekako zaljuljati emotivne talase I pokrenuti vaš ljubavni brod. Do stabilne I mirne luke.

Posao

Malo ste se nervirali oko posla, malo vas je glava bolela I pojedinci su vam skakali po živcima. Može biti I u ovoj sedmici povremenih varnica – ali sada ćete mnogo opuštenije I jednostavnije izlaziti na kraj sa njima. Prolazne nervoze koje vas neće baš mnogo doticati. Generalno – situacija na poslu bi trebala da se odvija dosta korektno. Vi ćete biti dosta bolje organizovani I lakše ćete izlaziti na kraj sa povećanim obimom obaveza I završavati ih bez velike žurbe. Moguće je blago poboljšanje u segmentu finansija.

Zdravlje

Stabilna zdravstvena situacija.

 

BLIZANCI

Hrana

Dobar period da menjate nešto u načinu ishrane. Prijaće vam lagani obroci I više svežeg povrća. Od voća – mandarine, limun, banana.  Samo nemojte preterivati sa začinima – posebno sa onim ljutim.

Ljubav

Vi ćete se bolje osećati – kao da ste skinuli neki veliki teret sa leđa, energija će vam biti lakša, lepršavija, nasmejanija. Šta god da je doprinelo ovoj promeni kod vas – umećete da je prenesete I na partnera. U ovoj vas nedelji čeka više akcije, priče, delovanja, radosti – to ne znači da neće biti po koji mutni ili nervozni momenat – ali ništa što bi moglo uticati na suštinu vašeg odnosa I na vas dvoje kao par. Slobodni Blizanci – sada vam treba da se opustite, zabavite, razletite na sto strana. Dobra energija vas nosi pa će flerta sigurno biti. Da li će se on pretvoriti u nešto iole ozbiljnije – to će vreme odlučiti.

Posao

Celokupan prethodni period je bio dosta opterećujuć po vas poslovno. Neki su Blizanci napravili preseke, neki su uspeli da na mišiće izguraju I obaveze I saradnike I šefove I postignu vrlo ozbiljne rezultate. Ako ste vi jedni od onih koji su napravili presek – sada je vreme da tražite nešto novo. Ako ste pak od onih koji su gurali I izgurali ovaj period – vama stižu nagrade za sve ono što ste postigli. U svakom slučaju – pred vama se otvaraju poslovne šanse I pogodnosti. Nemojte čekati, iskoristite ih.

Zdravlje

Moguće su alergije, problemi sa sinusima, glavobolje.

 

RAK

Hrana

Ne vodite mnogo računa o ishrani, jer imate prečeg posla. Često ćete jesti na brzinu – pa bi mogli da konzumirate hranu koja se lakše vari. Preporučuju vam se piletina, ćuretina, mladi sirevi, jogurti.

Ljubav

Venera će ušetati u znak Riba – nudeći stabilnim parovima priliku da se dublje povežu, ostvare veću dozu bliskosti, razumevanja, nežnosti. Ako ste od onih parova koji su u proteklom periodu imali neke zastoje, lošije momente – sada je vreme da stavite ljubav na prvo mesto I krenete mirnijim putem. Umećete ovih dana da se razumete I bez reči – neka pogledi I zagrljaji govore, reči umeju nekad da pogreše. Slobodni Rakovi – prijateljstva će vam davati vetar u leđa. Videćete se sa nekim osobama sa kojima se niste susretali odavno I to će vam prijati. Emotivno – ne žurite nigde. Gledajte, pratite, osluškujte.

Posao

Vi ulazite u ovu nedelju u prilično energičnom I odlučnom raspoloženju. Uhvatićete se u koštac sa obavezama I to će vam ići od ruke. Videćete naznake da situacija ide u onom pravcu koji vama odgovara. Saradnički odnosi će funkcionisati dobro – ukoliko se I javi žurba I po koja varnica u drugom delu nedelje – lako će se prevazići. Period je naročito plodonosan za one Rakove koji sarađuju sa inostranstvom I stranim firmama. Novčana situacija nije stabilna – pa se ne zalećite u troškarenja.

Zdravlje

Nešto osetljiviji sinusi. Moguće su blaže prehlade.

 

LAV

Hrana

Pravi trenutak da se otpočne sa skidanjem kilograma koji su se, ničim izazvano, zalepili za vas tokom zimskog perioda. Vreme je za otpočnete sa većim promenama u ishrani.

Ljubav

Mars će u vašem partnerskom polju biti još otprilike desetak dana. Dokle god je on tu – nešto će žuljati I bosti, nešto će varničiti, umećete jedno iz drugog da izvučete I ono najbolje I ono najgore. Od ove nedelje imate priliku da se bolje razumete, da komunikacija lakše teče između vas dvoje, da se ne igrate baš mnogo gluvih telefona – iskoristite je, jer lako ona gorepomenuta varničenja možete usmeriti ka akcijama, dešavanjima, strastima, dobrom raspoloženju. Slobodni – mogu I da se ostvare novi kontakti, može I da se flertuje I zabavi – ali nešto nisam sigurna da je period baš dobar za trajnije priče.

Posao

Jednim delom ste živnuli, pokrenuli ste se, nešto vam je dalo malo vetra u leđa. Prilike za konkretnije poslovne korake postoje tokom ove nedelje – čućete nešto što vam odgovara, dobićete informaciju koja vam je od važnosti, napravićete neki potez koji će vam se isplatiti, možda ostvariti značajan dogovor. Neke situacije ili informacije koje su do sada bile skrivene od vas ili oko kojih ste bili nesigurni – sada će početi da se rasvetljavaju. Period je dobar da završite bitna papirološka pitanja.

Zdravlje

Još uvek ste malo mutni, ali ipak idete na bolje.

 

DEVICA

Hrana

Vreme je da se osvrnete unazad I da razmislite koje biste navike po pitanju ishrane trebali da promenite. Preporučuje vam se sve ono što je “na kašiku” – naročito supe, čorbe, potaži.

Ljubav

Ulazak Venere u znak Riba I vaše partnersko polje kod stabilnih parova može samo da ukaže na poboljšanje odnosa – na jačanje odnosa, na produbljivanje emocija, na malo zajedničkog sanjarenja I pravljenja velikih planova. Ukoliko ste par kod kojeg je u proteklom periodu bilo gore-dole situacija – sada možete ponovo pronaći onu lepu emotivnu nit koja vas je spajala. Emocije sada, one prave – mogu ispraviti krive Drine I vratiti vam veru u odnos. Slobodne Device – može se pojaviti osoba koja vam nudi ono o čemu sanjarite. Ipak, oprez kod vas postoji I za sada ćete sve držati samo u zoni flertovanja.

Posao

U polju poslovne svakodnevice I obaveza Mars I dalje pravi “frku” – jer vas stavlja u situacije u kojima treba žuriti, u kojima postoji višak energije – pa ima prostora I za po koju varnicu u kolegijalnim odnosima. Stelijum planeta u znaku Riba, koji je preko puta vas “traži” da ne rasipate energiju, da se fokusirate I organizujete koliko god da su okolnosti oko vas zahtevne I koliko god da ste prihvatili posla na sebe. Jurite I žurite u ovim danima – samo vodite računa da ne napravite veći propust.

Zdravlje

Alergije, podložnost virusima.

 

VAGA

Hrana

To što je vaša vladarka Venera egzaltirana u polju životnih navika uglavnom će Vagama doneti da jedu I da ne mogu da stanu. Doduše, biće I onih koji pokušavaju da se uvedu u red, sa vrlo promenljivim rezultatima.

Ljubav

Venera koja vlada vašim znakom ulazi u polje svakodnevice, obaveza I dužnosti – što I ne zvuči baš ljubavno, zar ne? Osim ako imate nameru da preko posla uđete u tajni ili do maksimuma zakomplikovan odnos – e, onda je ovo baš po vašoj meri. Znak Riba nije vaše tlo – tu počinjete previše da tonete, naleti osećanja vas zbunjuju I ne umete da se snađete u njima. Zato naredni period može Vagama u vezama (ne računamo one koje se zaljubljuju tajno) doneti da previše razmišljate ili pak – da imate premalo vremena za partnera. Ovo ne mora da označi da će se odnos sa partnerom pokvariti – ali će biti manje inspirativan nego ranije. Slobodni – nije baš da nemate udvarača, oni I na dalje mogu biti itekako aktivni.

Posao

Neki dani u ovom periodu će vam doneti inspiraciju I volju, elan i kreativnost, motiv da se trudite. No, biće I onih dana u kojima ćete skidati sa dnevnog reda jednu po jednu obavezu I opet im nećete videti kraj. Da ne zaboravimo – biće I onih trenutaka u kojima ćete funkcionisati zato što morate, a uopšte vam se neće raditi. Svakodnevica vam je svakako naporna I zahtevna – ali sada od toga teško da možete pobeći. Pojedine Vage žarko priželjkuju promenu – ali nije trenutak za impulsivna dejstva.

Zdravlje

Menjajte nešto da biste se osećali bolje – više se krećite, ali I više odmarajte. Slabiji imunitet.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Ako očekujete da ćete bez muke skinuti kilograme koji su se nagomilali tokom jeseni I zime – od tog posla ništa. Moraćete vi mnogo da vodite računa I istrajavate da biste u ovom “projektu” uspeli.

Ljubav

Zaplelo vam se sve ono što je emotivno, pa nikako da se rasplete u potpunosti. U nekim danima imate ljubavna savršenstva, osećaj da su vam se duše spojile I da razumete jedno drugo bez reči. U drugim danima vas sve nervira – I ono što vas zaista nervira, ali I partner. Čas ste na sedmom nebu, čas negde u podrumu. Rasplešće se ove vaše mentalno – emotivne – ljubavno – sumnjajuće petljancije. Samo strpljenja, molim. Slobodni – ljubav vam se primiče. Možda ste je već nanjušili, možda je još uvek ne vidite. Ali tu je – na korak, na udah do vas. Za nekog – glanc nova. Za nekog –podsetnik iz prošlosti.

Posao

Merkur ulazi u polje poslovne svakodnevice I obaveza – da vam da “žišku”, da vas pokrene I da vam donese naravno – obaveza na izvoz. Jer, treba pričati I dogovarati se I dumati I voditi računa o svakoj sitnici I papiru, jer treba “voziti” tako da se izbegavaju prepreke (ili rešavaju u hodu), a najviše treba – žuriti. Ok, kreativnost je sada na vašoj strani pa ćete se više nego kreativno snalaziti da sve stignete na vreme. Novčani tokovi će se dodatno pokrenuti, pa ćete lepo zaraditi. I još lepše sve potrošiti.

Zdravlje

Sem što su vam nervi razvučeni do pucanja I sem što vas ljulja nestabilni vazdušni pritisak – dobro ste.

 

STRELAC

Hrana

Probava vas može opterećivati, pa nije ni čudno što će se javljati gorušica, osećaj nadutosti I težine u stomaku. Dobar je trenutak da ozbiljno razmislite da promenite navike po pitanju ishrane.

Ljubav

Mars je u polju aktivnosti da vas pokrene, Venera ulazi u polje doma I porodice donoseći blažu, opušteniju I nežniju energiju a Merkur ide kroz polje ljubavi I zabave. Uglavnom je sve dosta dobro. Umećete partner I vi da pokrenete jedno drugo, da lepše provedete zajedničke trenutke, da se opustite I uživate. Doduše, nećete baš imati puno vremena jedno za drugo – jer će sve ono što se mora I što je obaveza malo kvariti celu sliku. Slobodni – neki će se lepi susreti dogoditi. Susreti koji će pokrenuti varnice, koji će uzburkati misli i srca. Susreti koji će vas pokrenuti, zatalasati.

Posao

Dobra nedelja sa mnogo aktivnosti, veliki pokret I živost u poslovnom segmentu. Doduše, od te “živosti” će vas povremeno glava boleti a noge se saplitati – jer ćete juriti na sto strana da završavate stvari u poslednjem trenutku. Ipak, vaša će energija biti dobra, koliko god ovaj period bio zahtevan po vas. Moguće je da ćete se nervirati, možda I “planuti” u nekom trenutku – ali će posao biti završen više nego uspešno. Dobar je momenat da rešavate sva administrativna I papirološka pitanja.

Zdravlje

Iako zdravstveni segment ide na bolje – I dalje ste dosta osetljivi.

 

JARAC

Hrana

Osećate se prilično dobro, što će pozitivno uticati I na apetit. Ipak, organi za varenje su vam nešto osetljiviji, pa je potrebno da izbegavate namirnice koje vam izazivaju težinu u stomaku ili gorušicu.

Ljubav

Odnos sa voljenom osobom je dosta stabilan, korektan, zreo. Ima tu I finih dešavanja I lepih zajedničkih trenutaka, a period vam je dobar I da planirate neko zajedničko putovanjce….ili da odete na njega. Može u drugom delu nedelje biti nekih tenzičnih momenata između vas dvoje (možda prouzrokovanih nemogućnošću da se po nekim pitanjima lako dogovorite ili pak buđenjem sumnji) ali je ovo prolaznog karaktera. Slobodni Jarčevi – vi ste u povoljnom ljubavnom periodu, bilo da biste nešto novo što bi vas pokrenulo, bilo da vam misli idu ka prošlosti. U svakom slučaju – neko će ući u vaše misli…I u vaše dane.

Posao

Prilično ste zadovoljni odvijanjem situacija u poslovnom sektoru. Sve deluje dosta korektno I stabilno. Ostvarujete planove, možda ne onom brzinom kojom biste želeli – ali jasno vam je da se vaš trud polako oblikuje I realizuje. Ukoliko težite promenama – nemojte žuriti, još uvek nije pravi trenutak za njih. Iskustvo I mudrost su na vašoj strani, umećete da prepoznate pravi trenutak.  Rešavanje papiroloških pitanja, ugovora. Mogućnost neočekivanih finansijskih priliva ili realizacije zaostalih isplata.

Zdravlje

Blaže respiratorne infekcije, prehlade, glavobolje.

 

VODOLIJA

Hrana

Stelijum planeta u polju koje se vezuje za hranu stavlja u fokus ovaj segment. Kod nekih Vodolija kroz potrebu da naprave ozbiljnije promene, kod drugih – kroz pojače apetite.

Ljubav

Vi ste trenutno dosta aktivniji u odnosu na voljenu osobu. Partner je u nekim svojim brigama, okupiranostima, problemima – I većim delom se upleo u njih I gubi energiju na toj strani. Vi takođe imate “razbijenost” obavezama na sto strana – ali to kao da vam daje dodatni motiv za akciju. Zato ćete vi I na dalje biti neko ko pokreće partnera, ko donosi ideje, ko vas aktivira kao par. Odnos neće biti loš, ali će vam faliti malo više živosti I kvalitetnijeg, aktivnijeg zajedničkog vremena. Slobodne Vodolije – društveni život se dodatno aktivira. Polako se priprema pozornica za neka lepa dešavanja kod vas.

Posao

Merkur u polju komunikacije, dogovora, susreta, mentalne I fizičke aktivnosti – daće vam dodatnu iskru kroz poslovni segment. Neke situacije, dogovori koji su vam važni – pokrenuće se, oblikovati na pravi način. Mars u vašem znaku, I pored nervoze koja je bila prisutna u prethodnom periodu – gura vas napred. U periodu ste kada vam dolaze bitne informacije, pokreću se na pravi način mnoga pitanja – što je samo uvod za dešavanja koja su tek pred vama. Uvodite nove elemente u posao – daće rezultate.

Zdravlje

Imaćete više energije, aktivirajte se fizički. Blago osetljiv respiratorni sistem.

 

RIBE

Hrana

Porast apetita je izvestan, ali je izvesno I veće trošenje energije. Ono gde biste trebali da naučite da povučete ručnu kočnicu jeste preterano konzumiranje slatkiša I brze hrane.

Ljubav

Ulazak Venere u vaš znak pogodovaće I slobodnim I zauzetim Ribama. Kod zauzetih – I pored opterećenja koje je evidentno unutar vas – sada ste u periodu kada emocije idu u prvi plan, a one će lakše ispraviti sve nepravilnosti I pokrenuti talas bliskosti I razumevanja. Sada jeste vreme da se kroz osećanja povezujete dublje, da pustite da sve ono što je lepo I dobro u vašem odnosu izađe na površinu. Kod slobodnih – pred vama se otvara vreme povoljnijih ljubavnih prilika. Iako će mnogi od vas biti otvoreni za nova ljubavna dešavanja, biće I onih Riba kojima će narednih par nedelja vratiti prošlost.

Posao

Iako finansijskim sektorom još uvek nećete biti u potpunosti zadovoljni, evidentno je da će doći do popravljanja I smanjivanja pritiska po ovom pitanju koje već neko vreme postoji kod vas. Što se posla tiče – situacija je promenljiva. Čas sve ide kako treba I po planovima, čas dolazi do distrakcija I promena. Pogotovo drugi deo nedelje može doneti rolerkoster dešavanja koji će vas prilično izmoriti. Sada je važno da ostanete fokusirani I dobro organizovani, ali I da ne preuzimate previše obaveza na sebe.

Zdravlje

Nešto naglašenija nervoza. Mogućnost virusnih infekcija.

Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3 

  • fotografije – Pinterest.com