Kaži mi, kaži...

A od petka, 20-og januara – nastupaju Vodolije!

Vodolija je fiksni, vazdušni, muški znak kojim vladaju Saturn i Uran. Saturn im daje strpljivost, istrajnost, upornost, ali I neopisivu količinu tvrdoglavosti – potrebu da “isteraju svoje” po bilo koju cenu. On im takođe daje sposobnost da budu disciplinovani, I da se pridržavaju pravila, ali samo svojih pravila….bilo kakav pokušaj nametanja volje ili ograničavanja osoba rođenih u ovom znaku, dovodi do mini revolucije I pobune. U njima se javlja neverovatna potreba da funkcionišu po principu – “e sad neću ni kako ja hoću”. S druge strane, njihov suvladar je Uran, planeta koja im daje hirovitost, naglost, ogromnu potrebu za slobodom, koji u očima drugih od njih čini čudake, ali taj isti Uran Vodolijama donosi I da vide dalje od drugih, pa nije ni čudo što se ovaj znak vezuje za revolucionare, vizionare, osobe koje teže da unaprede I poboljšaju svet. Uran Vodolijama donosi I mogućnost pogleda u budućnost, pa nije ni čudo što je ova planeta istaknuta kod onih koji se bave astrologijom, numerologijom, tarotom I drugim prekognitivnim veštinama.

Saturn ih usporava, Uran ubrzava, pa osobe rođene u ovom znaku mogu biti jako dugo statične I mirne, ali kada se jednom pokrenu, ne postoje prepreke koje ne mogu savladati.

Pošto je Vodolija vazdušni znak, ovo su osobe čiji je intelekt dosta jak I kojima je mozak non stop uključen na maksimum. Najviše vole kada su zaokupljeni nekim situacijama I dešavanjima koje od njih zahtevaju da se angažuju. U principu, što veći misaoni izazov, to se oni bolje osećaju rešavajući ga.

Vodolije su vrlo društvene, mada se lako može dogoditi da u početku imaju “gard” kada su nova poznanstva u pitanju. To ne znači da neće biti komunikativni, hoće – šta više – izgledaće kao vrlo neposredni, otvoreni I šarmantni. Skakaće sa teme na temu, biti duhoviti, prosipati čas “fore I fazone”, čas mudrosti koje će vas naterati da se zamislite. Međutim, da bi istinski postali prijatelji nekome potrebno je da prođe vreme, potrebno je da se sa tom osobom duboko povežu. Oni mogu imati mnogo površnih prijateljstava, ali jako malo onih pravih. E ta prava, ona su Vodolijama za ceo život. Kada se nekome iskreno otvore, onda imaju beskrajno poverenje u tu osobu (što naravno dovodi do toga da povremeno budu baš lepo povređeni od strane prijatelja). Za one ljude koji su im bitni Vodolije su spremne da idu i kroz vatru i kroz vodu, da stave tuđe interese ispred svojih i da budu za vas-tu noću i danju.

Slična je situacija i u emotivnom segmentu – mogu se od samog početka veze ponašati kao da su jako zaljubljeni, maksimalno otvoreni, da ih možete čitati kao knjigu, ali to je samo iluzija. Da bi Vodolija zaista i u potpunosti zavolela nekoga, potrebno je više stvari. Kao prvo, sa tom osobom se mora razumeti na intelektualnom nivou, što ne znači da one vole mozgom, ali im je potrebno da se partnerom imaju konstantnu misaonu razmenu, potreban im je neko ko će, kao i oni, biti sposoban da skače sa teme na temu, ali ko će takođe biti iskren pošten i korektan kao i pripadnici ovog znaka. Kao drugo, potrebne su im osobe koje ih ne guše, koje ne pokušavaju da ih sputaju i ograniče, koje poštuju njihovu slobodu. To ne znači da Vodolije žele da švrljaju, ne, one samo hoće da ne budu pritisnute i da im se ne nameće ono što ne žele. Kao treće, naravno – potrebno je vreme. Vreme da druga strana pokaže svoje kvalitete i vrline, ili da pokaže svoje mane i nesavršenosti. Tek kada su sva tri uslova ispunjena, Vodolija je spremna da istinski voli. I da ostane pored osobe prema kojoj gaji emocije.

Vodolije su velike entuzijaste, dobri prijatelji, zabavni sagovornici i iskreni ljubavnici. Oni se ne daju staviti ni u kakve okvire, oni su drugačiji, oni su originalni, maštoviti i nezavisni. Da, imaju oni svojih mana – teški su, imaju oklop koji je teško probiti, sa njima povremeno zaista ne znate na čemu ste jer menjaju ponašanje svaki čas, a kada upadnu u jedno od svojih temperamentnih raspoloženja – bolje je sklanjati se. Od lakog i toplog povetarca pretvore se u uragan koji ruši sve pred sobom.

No, čak i tako ćudljivi, oni su divni i neponovljivi. Zato, ukoliko imate sreće da je neko vama drag rođen u znaku Vodolije, u ovim danima im posvetite pažnju. Pružite im ljubav, dajte im mnogo slobode I naravno – poželite im divne I srećne rođendane. Baš kao što I mi želimo Vodolijama da uđu u godinu koju će pamtiti po dobru. Drage Vodolije, neka su vam srećni rođendani!!!
Voli vas vaša Venera sa papilotnom <3 <3 <3