Kaži mi, kaži...

Nedeljni horoskop 23.-29.01.2023.

Slika je za Vodolije i one koji se tako osećaju 😀
U ovu sedmicu ulazimo kroz venerijansko-saturnovski zagrljaj u znaku Vodolije – sasvim dovoljno da iz ko zna kog razloga budemo nezadovoljni ili smoreni ili zabrinuti ili umorni ili da nam je jednostavno svega preko glave.
S druge strane gledano – Sunce u znaku Vodolije možda jeste slabašno, ali je u dobrom kontaktu sa Jupiterom iz znaka Ovna i Marsom iz znaka Blizanaca – pa će nas to aktivirati i pokrenuti. Takođe, Merkur u znaku Jarca ubrzava i ide ka dobrom kontaktu sa Uranom – pa će i to biti podsticaj za nas da fizički i mentalno živnemo.
Za vikend – Venera prelazi u znak Riba što će odgovarati vodenim znacima, ali i Bikovima i Jarčevima…..u nekim slučajevima i Devicama.
Hajd, hajd da se razmrdamo! Srećno!!!!

OVAN

Hrana

Vaša energija je sve izraženija. Neka vas dodatno energetski „razbudi“ i ishrana bogata gvožđem, vitaminima, mineralima. Dosta proteina, dosta citrusa – i bićete spremni za akciju.

Ljubav

Venera će u prvoj polovini nedelje boraviti u znaku Vodolije – pa će se slobodni Ovnovi lepo družiti, ostvariti zanimljive kontakte kroz izlaske i provod, imati udvarače i preko društvenih mreža,u svakom slučaju – širiće krug poznanika i prijatelja i uživati u tome što se ponovo osećaju skoro pa savršeno u sopstvenoj koži. U drugoj polovini sedmice Venera je u znaku Riba – ovaj tranzit već miriše na tajno, na romantiku,na flertovanje uz čašu vina, na duge poglede koji govore mnogo više od reči. Zauzeti Ovnovi neka budu malo obazriviji – ta „riblja“ Venera ume da uvuče u tajne i zabranjene ljubavne priče.

Posao

Prvih par dana u ovoj sedmici možda ćete biti više usmereni na planove, možda smišljati poslovnu strategiju po nekim pitanjima ili se pak baviti dovršavanjem obaveza, papirologije, dogovora. A onda je vreme da Ovnovi startuju u velikom stilu. Drugi deo sedmice vas jako aktivira – ovo je period kada će biti pokrenuti neki bitni poslovni dogovori i saradnje, trenutak u kojem ćete vi bez oklevanja krenuti ka svojim ciljevima. Podršku i saveznike ćete imati. Finansije su prilično dobro postavljene.

Zdravlje

Vrlo korektna situacija. Jačanje imuniteta. Starijima manji problemi sa cirkulacijom i pritiskom.

 

BIK

Hrana

Tokom radne sedmice oscilacije apetita zbog gužve, manjka vremena ili stresa – možete zaboraviti na hranu ili stići samo da brzinski uzmete po koji zalogaj. Ali, zato za vikend sledi opuštanje i uživanje.

Ljubav

Bilo da ste slobodni ili zauzeti u ovu sedmicu ulazite u čudnom raspoloženju – moguć je osećaj nezadovoljstva, neispunjenosti, usamljenosti, blokiranosti. Zauzetima će prisustvo osobe koja ih razume i koja ume da umiri njihove nemire itekako odgovarati. Kada Venera, vaša vladarka u drugom delu nedelje pređe u znak Riba – počećete da se osećate bolje. Šta god bilo ono što vas je uznemirilo i onespokojilo – ili će krenuti da se sređuje ili će društvo i prisustvo prijatelja učiniti da počnete da se „dižete“. Slobodni lagano ulaze u bolji emotivni period, ali prava dešavanja očekujemo tek od ulaska u februar.

Posao

Na samom ulasku u radnu nedelju fokus je na odnosu vi – nadređeni. Neki će se važan razgovor obaviti i možda baš i nećete biti zadovoljni rezultatom. Generalno gledano – Šta god da vas trenutno okupira ili uznemirava – kroz posao se to neće osetiti. Vi ćete biti maksimalno profesionalni i ta unutrašnja previranja neće se odraziti na vaš posao i na to kako ga obavljate. Sve od obaveza će biti završeno na vreme. Bolja faza po pitanju finansija, ali pravo pokretanje očekujemo takođe od ulaska u februar.

Zdravlje

Stres, problemi sa hormonima i pritiskom.

 

BLIZANCI

Hrana

Dosta šareni apetiti tokom ove nedelje – može da vam se dogodi da preskačete obroke ili da nemate vremena – pa da samo gricnete nešto usput ili trknete do kioska sa brzom hranom.

Ljubav

Kao da je neki teret spao sa vas – vi ste u boljem raspoloženju, aktivni, harizmatični, puni inicijative – svojom energijom pokrenućete i partnera pa je ova nedelja vrlo fina i podsticajno deluje na vaš odnos. Što se tiče slobodnih – umete da pokažete kada ste zainteresovani za nekog, a umete i da prihvatite udvaranje. U periodu ste kada ste aktivni, češće u pokretu i kada lako sklapate nova poznanstva – bilo u svom okruženju, bilo preko društvenih mreža i aplikacija. Ovo je nedelja koja je rezervisana za čavrljanje, za dopisivanje, za inspirativne razgovore i za flertovanja, za provod i uživanje.

Posao

Neke novine ili pak projekat, ideja – nešto na čemu ste radili i dosta se angažovali u prethodnom periodu sada ima šansu da zaživi i pokrene se na pravi način. Postoje osobe – kolege, saradnici ili pak neko od šefova – koje su voljne da vam pomognu i da vas podstaknu, usmere. Ovo je period koji je vrlo korektan za dogovore – bilo da su u pitanju novi saradnici, bilo postojeći. Ulazak Venere u vaše polje karijere otvara fazu u kojoj će biti više povoljnih poslovnih prilika ali i više šansi za zaradu.

Zdravlje

Stariji Blizanci se mogu još uvek osećati polovično. Mlađi – više nego dobro.

 

RAK

Hrana

Uživaćete ovih dana u kaloričnijoj hrani – naročito u danima vikenda kada se svi vaši apetiti mogu potpuno probuditi. Posebno možete biti skloni slatkišima u večernjim satima.

Ljubav

U početnoj fazi lagano, a kasnije intenzivnije i brže – komunikacija sa voljenom osobom će krenuti da se poboljšava. Moći ćete jasnije da kažete partneru šta vam smeta ili vas opterećuje – bilo da se vezuje za vaš odnos ili za neka druga pitanja. I druga strana će biti spremnija da vam pomogne, olakša vam – bilo konkretnim rešenjima, bilo podrškom. Naročito je drugi deo sedmice dobar za ovakvo „otvaranje“. Slobodni Rakovi – postajete sve više spremni da krenete napred i ostavite prošlost iza sebe – od vikenda se već otvaraju povoljnije ljubavne šanse za vas. Najpre preko poslovnog segmenta ili društva.

Posao

Ulazite u ovu sedmicu pomalo umorni i ne baš u potpunosti zadovoljni dosadašnjim odvijanjem situacija u poslovnom segmentu. S druge strane, osećaj da idete ka nekim promenama je itekako prisutan kod vas – i po ovom pitanju jeste u pravu. Oko sredine nedelje – stvari će se pokrenuti. Komunikacija sa kolegama i saradnicima će postati jednostavnija i brže ćete se dogovarati. Takođe, stići će vam informacije koje vam odgovaraju, a mogu se vezivati za poslovni put ili saradnju sa inostranstvom.

Zdravlje

Moguće su glavobolje, anksioznost, problemi sa sinusima.

 

LAV

Hrana

Ukoliko želite da vam zdravlje i imunitet budu stabilni – nikako nemojte preskakati obroke sa dosta povrća. Može meso na sto načina, ali neka uz to meso ide i salata. I citrusi bi vam sada odgovarali, baš.

Ljubav

Malo je verovatno da će odnos sa voljenom osobom u ovom periodu funkcionisati onako kako biste vi želeli. Ok, biće tu jako dobrih momenata – naročito ako planirate da otputujete negde ili ukoliko sa zajedničkim prijateljima imate više aktivnosti. I da – biće prisutna strast između vas dvoje –što i nije toliko loše. Za sada, nije momenat da pokrećete bitna pitanja u vašem odnosu – samo uživajte u trenucima koji su lepi…Slobodni Lavovi – izlazite, družite se, opustite se – za sve ovo je period više nego dobar….ali je malo verovatno da vam može doneti ozbiljniju ljubavnu priču. Možda flert.

Posao

Uspevaćete da se organizujete bolje po pitanju obaveza. Da, njih još uvek ima previše i još uvek vas pritiskaju zaostaci – ali neki pomaci na bolje se ipak vide. Verovatno vam se neće dopasti što ćete češće nego inače morati da se prilagođavate drugima i da se uklapate – ali sa druge strane gledano – bićete u kontaktu sa mnogo osoba i vaš rad će biti primećen. Oni koji sarađuju sa inostranstvom ili državnim i javnim ustanovama – imaće pred sobom sedmicu koja nudi dosta povoljnosti, pa i nove poslovne prilike.

Zdravlje

Imunitet je prilično osetljiv.

 

DEVICA

Hrana

Od vašeg raspoloženja i neraspoloženja zavisiće i apetit u narednim danima. Za vaš organizam i imunitet bi bilo dobro da su na stolu češće supice, čorbice, potaži.

Ljubav

Ulazak Venere u vaše polje partnerstava odgovara slobodnim Devicama jer označava početak perioda u kojem će neko moći da privuče vašu pažnju i zainteresuje vas. Dosta vremena ste bili poluuspavani i možda previše okupirani ljubavnom prošlošću ili strahovima – sada ste u fazi u kojoj će biti pojačane strasti ali i u kojoj se lako možete zaneti i zaljubiti. Zauzeti – malo je verovatno da ste posebno inspirisani dešavanjima u partnerskim odnosima. No, situacija je uglavnom korektna – jedino biste sredinom nedelje mogli imati manju raspravu oko finansija ili ukoliko vam partner ne poklanja dovoljno pažnje.

Posao

Delimično ste zadovoljni rezultatima – u neke projekte ili obaveze, saradnje ste uložili priličnu količinu truda u prethodnom periodu i iako sve deluje dosta stabilno – vi ste verovatno očekivali više. Ovo je trenutna situacija – prave rezultate ćete dobiti tek u narednim mesecima. Vaša posvećenost obavezama i efikasnost u obavljanju istih doneće vam nedelju u kojoj se uglavnom sve odvija mirno i bez većih trzavica. Do sada ste radili mudro i bez žurbe – na isti način nastavite. Finansije – korektno, stabilno.

Zdravlje

Uglavnom sitnija zdravstvena problematika.

 

VAGA

Hrana

Ulazak vaše vladarke u znak Riba skreće vam pažnju na navike po pitanju ishrane. Imaćete sklonost da se previše opustite, a to bi moglo da se odrazi i na vašu liniju, ali i na vaše zdravlje.

Ljubav

Vage su različito prošle kroz protekli period – nekima od vas je on bio izuzetno stabilan, više vas povezao sa voljenom osobom ili vam pak doneo važne nove ljubavne priče. Drugima je pak doneo nezadovoljstvo postojećim emotivnim relacijama ili pak okrenutost ka prošlosti, usamljenost. Vaša vladarka iz kontakta sa Saturnom prelazi u znak Riba i vi sada ukoliko ste zauzeti ulazite u period u kojem ćete biti više okrenuti poslovnim obavezama ili svakodnevici, koji će doneti više mira ali i statičnosti. Oni koji su slobodni imaće emotivne prilike kroz posao ili pak preko društvenih mreža.

Posao

To što Venera prelazi u znak Riba poslovno će vam odgovarati – možda nećete biti u inspirativnom periodu, ali ćete biti posvećeni i odgovorni kada su obaveze u pitanju. Ova vam nedelja daje priliku ili da pokrenete jednu interesantnu i isplativu saradnju ili pak da ozbiljno krenete da planirate i razvijate neke svoje ideje – od kojih biste itekako mogli imati koristi, naročito od ulaska u proleće. Trenutnim finansijskim stanjem ste prilično zadovoljni – iako su troškovi pojačani, vi ste stabilni.

Zdravlje

Osetljivost. Potrebno je da radite na jačanju imuniteta.

 

ŠKORPIJA

Hrana

Osećate se drugačije, bolje, više ste u pokretu i energija vam se promenila. Ovo će svakako uticati i na način ishrane i njegovu stabilizaciju. Preporuka za vas su sve vrste zeleniša i salata.

Ljubav

Kontakt Venere koja vlada vašim partnerstvima sa Saturnom u polju koje se vezuje za prošlost, početak i kraj, porodicu – uglavnom je Škorpijama u emotivnim relacijama doneo neki vid nezadovoljstva, sputanosti ili pak težinu kroz vreme i trud koji ste morali da uložite u vaša partnerstva. Iako će Saturn još neko vreme donositi otežanja i blokade – Venera u ovoj nedelji prelazi u znak Riba i vaše polje zadovoljstva, dece i ljubavi – pa će jednim delom biti lakše i lepše. Za slobodne Škorpije je period od sredine nedelje dobar za nove emocije, ali prava dešavanja očekujemo ipak od ulaska u februar.

Posao

Koliko god da ste zadovoljni ili ne svojim emotivnim životom – poslovni segment ide nekim svojim tokom i taj tok uopšte nije loš. Ok, imali ste fazu komplikovanosti, otežanja i blokiranosti – ali ona je sada zvanično završena i pred vama se otvara jednostavniji period koji će pozitivno uticati i na posao ali i na stanje vaših finansija. Evidentnoje da vam je potreban neki vid promene, ali ta promena ne može biti pokrenuta sada – razmišljajte, planirajte, pravite taktiku i od proleća krećemo u nešto novo.

Zdravlje

Neke se zdravstvene situacije ponavljaju iznova i iznova.

 

STRELAC

Hrana

I dalje ste u fazi kada vam je mnogo jednostavnije da kupite nešto od gotove ili brze hrane ili pak da trenutno utolite glad slatkišima.

Ljubav

Da bi se neki vid otežanja ili nezadovoljstva u vašim emotivnim relacijama rešio – biće potrebno i mnogo dobre volje i mnogo strpljenja. No, zaista jeste trenutak da poradite ozbiljnije na onome što „škripi“ jer to sada možete srediti. Još uvek je strast ono što vas lako i lepo spaja, ali ne možete samo na njoj bazirati svoju emotivnu priču. Sređujte sve što možete dok je vreme, kasnije će biti samo komplikovanije. Slobodni Strelčevi – nove vam emotivne prilike, poznanstva i dešavanja dolaze. No, koliko god da je lep momenat da se pokrene nešto novo – kod nekih od vas prošlost i dalje ima kompletni i potpuni primat.

Posao

Sunce u znaku Vodolije i vašem polju aktivnosti, komunikacije, pokreta – će vas ubaciti u brzinu. Jeste dobar trenutak da rešavate ukoliko ima zaostalih obaveza, ali je istovremeno i dobar za sve tipove dogovora i dobre komunikacije sa saradnicima. Radni dani će vam biti u priličnoj meri ispunjeni a moguća je i pojačana žurba, naročito početkom i krajem radne nedelje. Budite mudri sa pojedinim saradnicima, prilagodite se i razmišljajte korak unapred. Finansije – nešto stabilnije.

Zdravlje

Meteoropatske tegobe. Stariji – cirkulacija, pritisak.

 

JARAC

Hrana

Trenutno ste prilično disciplinovani i stabilni kada je ishrana u pitanju. Možete konzumirati više mlečnih proizvoda, supa, čorbi, potaža. Jedino što trenutno treba izbegavati su slatkiši.

Ljubav

Bez obzira da li u ovu sedmicu ulazite zadovoljni stanjem svojih emotivnih relacija ili ne – situacija će svakako krenuti u pozitivnom pravcu, najpre od polovine nedelje. I partner i vi ćete biti raspoloženiji i za konstruktivne i praktične razgovore, a od sredine nedelje umećete da budete i nežniji, opušteniji i bliskiji jedno s drugim. Slobodni Jarčevi – konjunkcija Venere i Saturna nekima je donela nove, nekima stare ljubavi, a neke podsetila koliko su usamljeni i nezadovoljni svojim emotivnim životom. Sada, kada Venera ulazi u vaše polje dešavanja, akcije, kontakata i pokreta – biće više finih ljubavnih prilika za vas.

Posao

Do polovine nedelje završiće se period koji vas je usporavao, kočio, vraćao korak unazad. Ili će se vaš način komunikacije poboljšati ili će pak drugi biti spremniji da čuju i prihvate ono što im pričate. Dobro vreme  da krenete sa realizacijom svojih planova i ideja, ali i da se više povežete sa saradnicima – i onim postojećim, ali i novim. U danima koji su pred vama (naročito od sredine nedelje) – pričaćete, dogovaraćete se, sastančiti i biti u pokretu više nego inače. I sve to će vam prijati i dati rezultate.

Zdravlje

Uglavnom solidna zdravstvena situacija.

 

VODOLIJA

Hrana

Venera iz vašeg znaka prelazi u polje koje se vezuje za ishranu. I to je odlično ukoliko ste rešili da ekspresno nabacite koje kilce više. Ako vam to pak nije cilj – izbegavajte hranu u večernjim satima.

Ljubav

Emotivnim životom ste zadovoljno – nezadovoljni. Dosta toga je baš kako treba, ali…..naravno, uvek ima neko „ali“ što Vodolijama sreću kvari. Šta je to što vas bode ili vam ne prija – to znate samo vi. No, suština je da generalno gledano – situacija ni malo nije loša. Kada su zauzeti u pitanju – ovo je period u kojem vam je partner više posvećen i strast između vas dvoje je snažnija, jača. Zajednički ciljevi i planovi sada jesu ostvarivi a komunikacija je definitivno poboljšana. Kada pričamo o slobodnima – ovo je vreme flertova, novih poznanstava i dešavanja koja vam prijaju. Da, i za vas je vrlo aktuelno vreme strasti.

Posao

Potreba da nešto promene u poslovnoj sferi mnogim Vodolijama će od ovog perioda uključiti mozak na maksimum. Tražite način da dodatno popravite finansijsku situaciju, da eventualno uvedete neke nove elemente u posao….ili pak planirate da pokrenete nov posao – za ovo poslednje je trenutno faza ideja, planova, analiziranja – ostvarivo je, samo ne u ovom trenutku. Generalno gledano – pred vama je aktivna i dobra radna sedmica. Organizovani ste i efikasni, a i novca će biti više nego inače.

Zdravlje

Neke hronične tegobe vas i na dalje mogu pratiti, posebno ukoliko ste stariji pripadnik znaka.

 

RIBE

Hrana

Do polovine sedmice ćete mrljaviti i apetiti baš i neće biti nešto naročiti. A od polovine nedelje – kad Venera uđe u vaš znak – svi apetiti, pa i oni za hranom će se pojačati.

Ljubav

Upozorenje za zauzete koji eventualno nešto prikrivaju – duži naredni period ne pogoduje čuvanju tajni i one lako mogu naći put do partnera. Šta god da je ono što krijete – budite obazriviji. Generalno gledano – ulazak Venere u vaš znak će vam prijati jer će se komunikacija sa voljenom osobom poboljšati i lakše ćete se dogovarati a zajednički provedeno vreme će biti kvalitetnije. Ukoliko je bilo nekih problema vezano za porodični segment – sada je tu faza smirenja. Slobodne Ribe – ta Venera će prijati i vama. Privlačićete pažnju, bićete aktivniji u izlascima i kontaktima sa prijateljima. A privlačićete i ljubav.

Posao

Dobar je trenutak da pokrenete planove i ideje jer će relativno brzo doneti prve rezultate kojima ćete moći da budete zadovoljni. U periodu ste kada vas nosi talas pozitivne energije, inspiracije i kreativnosti – lako ćete ostvarivati ono što zacrtate a svakako ćete umeti da se istaknete i skrenete pažnju na sebe i svoj rad. Neće vam ova sedmica u svakom trenutku biti lagana – početkom nedelje ćete biti nezadovoljni brzinom kojom se odvijaju vama bitne situacije a sredinom sedmice vas verovatno očekuje veći trošak.

Zdravlje

Solidna zdravstvena situacija.

Voli vas vasa Venera sa papilotnom <3 <3 <3